Targul de Craciun din 2016 vine cu surprize. Placute sau neplacute?

decembrie 4, 2016 în GÂNDURI de Alex

Până acum câţiva ani aşteptam cu nerăbdare începutul lunii Decembrie când, credeam eu, Bucureştiul devenea frumos, graţie luminilor de sărbători. Deşi, în ultima vreme, cred din ce în ce mai hotărât că oraşul este frumos şi în restul anului, trebuie să-mi recunosc, în continuare, bucuria de a vedea luminile din centru. În ultimii câţiva ani, luminile au fost acompaniate şi de o serie de evenimente specifice sărbătorilor de iarnă, dintre care cel mai important a fost Targul de Craciun. Anul acesta povestea se repetă, însă cu câteva suprize. Plăcute sau nu, decizi după ce le descoperi mai jos.

Principalele bulevarde ale Bucureştiului vor fi iluminate cu peste 3 milioane de beculeţe întinse pe un traseu de 29 de kilometri. Pentru prima oară şi Centru Vechi va beneficia de un decor specific sărbătorilor de iarnă. Trebuie să ne găsim un an în care să numărăm beculeţele pentru a afla dacă chiar sunt 3 milioane, dar nu anul acesta 🙂

Targul de Craciun vine şi el cu o premieră. În acest an se va desfăşura în Piaţa Constituţiei, în parcarea din faţa Palatului Parlamentului. Primăria Capitalei şi-a propus, probabil, să ofere vizitatorilor ocazia de a face şi puţină mişcare, la pachet cu secţiunea culinară din Targul de Craciun. În comparaţie cu Piaţa Universităţii, gazda tradiţională a acestui eveniment din anii trecuţi, bine deservită de transportul în comun şi dotată cu parcări, noua locaţie oferă, să zicem aşa, oportunitatea de a face mulţi paşi.

Targul de Craciun poate fi vizitat zilnic, în intervalul orar 10:00-22:00 până pe 30 Decembrie 2016. Peste 100 de căsuţe vor aduce în stradă bucătăria autohtonă, obiecte artizanale şi decoraţiuni de Crăciun. În acest an, căsuţele au fost grupate pe categorii, precum: Handmade, Colţul de decoraţiuni, Fabricat în România, Zona culinară sau Dulce de Crăciun. Ne vom mai putea bucura şi de un carusel de poveste, de patinoar în aer liber şi trenuleţ, toate cu intrare liberă.

Casa lui Moş Crăciun va fi deschisă în perioada 1-24 Decembrie, în intervalul orar 11:00-13:00 şi 17:00-22:00. Aici, într-un decor magic, toţi copiii se vor întâlni cu Moş Crăciun şi spiriduşii săi, cu Pacheţică, Prăjiturică, Spiriduşul Poştaş, Meşterul de jucării şi cu Povestitorul, ajutoarele de nădejde ale Moşului, care, prin joacă, află dorinţele copiilor. Tot în acest spaţiu se află şi cutia poştală unde copiii îşi pot lăsa scrisorile cu dorinţele lor. Moş Crăciun poposeşte în târg în perioada 10-24 decembrie, în intervalul orar 11:00-13:00 şi 17:00-22:00 şi îi aşteaptă cu nerăbdare pe copii.

Campania ,,Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun!’’ continuă şi în acest an. Vizitatorii pot dona jucării şi cărţi, care vor ajunge la copiii nevoiaşi, în speranţa că sărbătorile acestora vor deveni mai frumoase.

Pe parcursul întregii perioade în care se va desfăşura, în Targul de Craciun vor avea loc spectacole susţinute de ansambluri de datini şi obiceiuri din diferite zone ale ţării, grupuri de copii, grupuri de colindători, cântăreţi de muzică populară, artişti consacraţi, trupe cunoscute şi coruri celebre. Programul îl găseşti mai jos:

O altă surpriză este oferită de RATB, care pune la dispoziţie linia specială de autobuze  361, cu tarif normal, între Piaţa Unirii şi Complexul Comercial Băneasa, până pe 31 Decembrie. Nu pot să nu mă întreb, de ce nu au făcut linia până în Piaţa Constituţiei la Târgul de Crăciun, dacă tot e specială. Totuşi, dacă e să trec peste acest ciudat inconvenient, apreciez faptul că în autobuzele de pe această linie specială, între 30 Noiembrie – 6 Decembrie 2016 şi între 21 – 26 Decembrie 2016, între orele 11:00-14:00 şi 17:00-20:00, actori costumaţi în personaje îndrăgite de copii vor spune poveşti. Cinci poveşti diferite, în cinci autobuze aşteaptă să fie descoperite.

 

 

Ți-a plăcut? Spune și altora: