Tabere urbane Logiscool pentru copii și adolescenți – cu premii incluse

iunie 10, 2019 în Evenimente, GÂNDURI de Alex

Noi credem mult în nevoia de a le oferi copiilor noștri cât mai multe experiențe pentru a le da șansa să descopere ce le place și în ce direcție au potențial. Unele idei vin de la ei, altele vin de la noi, unele le plac, altele nu. Însă mereu ies cu ceva în plus din fiecare nouă experiență de învățare și asta e cel mai important.

În acest plan s-a încadrat și cursul de programare pe care l-a urmat cel mai mic în prima jumătate a acestui anla Logiscool Tineretului. Mie mi-a pacut ideea, butonac fiind, dar la cât de artist este ăsta mic, nu credeam că o să-l țină mai mult de câteva ședințe.

Surpriză, vinerea asta încheie cu succes întreg modulul, participând cu entuziasm la fiecare întâlnire, așteptând, cu nerăbdare chiar, să meargă acolo să-și mai facă un joc, să se vadă cu băieții, să mai mănânce unul, două, trei dintre „cele mai bune mere care există pe lumea asta”.

Pe lângă nerăbdarea privind următorul modul, m-a luat pe sus că el musai trebuie să participe la taberele urbane pe care le organizează Logiscool în vacanța de vară. Așa că, vrând nevrând m-am apucat să studiez subiectul și am aflat informații foarte interesante pe care le împărtășesc cu tine, căci, cine știe, poate ai pe agendă subiectul „ce mai face copilul prin Bucureșți în vacanța de vară?”.

Hai sa vedem cateva detalii despre taberele urbane Logiscool

Tabere urbane Logiscool se adresează copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani. Fiecare tabără se desfășoară pe perioada uneia sau a două săptămâni din vacanță, acoperind individual teme precum gaming, programe și aplicații, conținut video sau inginerie robotică.

Taberele durează 5 zile și sunt disponibile în două variante: jumătate de zi sau o zi întreagă. Pentru cei care vor să studieze intensiv, Logiscool a pregătit tabere de programare de două săptămâni. Toate grupele au între 6 și 12 elevi.

Unde?

În prezent există 17 locații în care se organizează taberele urbane în toată țară. Dar, dat fiind că pe noi ne interesează doar cele din Bucureșți, iată mai jos centrele unde se desfășoară:

  • Bucureșți (Brâncoveanu)
  • Bucureșți (Colentina)
  • Bucureșți (Muncii)
  • Bucureșți (Romană)
  • Bucureșți (Tineretului)
  • Bucureșți (Bd. Turda)
  • Ilfov (Pipera)

Cât costă?

Înainte de a-ți oferi detalii despre fiecare tip de tabără, să-ți spun și cât costă. Prețurile taberelor nu sunt fixe, ele diferă în funcție de module și de opțiunea pentru care se optează (tabară de o săptămână sau două săptămâni, programe de o jumătate de zi sau de toată ziua), dar și de fiecare școală în parte.  Acestea pornesc de la 400 de lei pentru programele de luni-vineri, o jumătate de zi. Pentru detalii poți vizita pagina taberelor urbane.

Ce conține fiecare program?

Taberele de programare sunt concepute să fie interactive și să le stârnească copiilor curiozitatea, dar și să le pună la încercare gândirea analitică și critică. Elevii pot să aleagă din cinci tabere: Hacker Câmp, Android App, Kodu 3D Game Design, Cursul intensiv de programare pentru începători (12-14 ani) și Cursul intensiv pentru începători de peste 15 ani.

Elevii vor învăța să scrie jocuri și aplicații în platforma dezvoltată de Logiscool, Scoolcode, care este adaptată în funcție de vârstă și care le permite să fie creativi deoarece complexitatea proiectelor crește pe măsură ce acumulează cunoștințe și dobândesc noi skill-uri.

În cadrul taberelor de robotică, copiii vor învăța cum să programeze roboței, vor fi supuși la provocări reale care le vor stârni curiozitatea și le vor pune la încercare gândirea critică și analitică. Copiii pot să aleagă din cinci cursuri: LEGO MINDSTORM EV3, LEGO WeDo, mBot, Cozmo sau LEGO BOOST și vor învăța cum să programeze roboțeii să execute anumite comenzi. Mai mult, vor dobândi conceptele de bază ale programării și roboticii și vor lucra la probleme tipice de robotică precum orientarea, recunoașterea culorilor, a sunetului sau depășirea obstacolelor.

Minecraft este cel mai popular joc de computer din lume în care copiii pot să creeze lumi infinite. Fie că vor participa la cursurile de design, cele clasice sau cele pentru profesionișți, ei vor învăța cum să construiască structuri mecanice controlate prin circuite virtuale complexe, vor întâmpina multe provocări, dar le vor și depăși cu ajutorul ingeniozitățîi și a mentorilor care îi vor îndruma pe parcursul celor cinci zile de tabără.

În cadrul cursului de design cei mici vor învăța elementele de bază ale designului și planificării creative, dar și metode să aplice strategii ale Minecraft. Pentru a participa la taberele Minecraft, copiii au nevoie de licența lor de utilizator Minecraft.

Vloggerii aspiranți și junior designerii își vor pune și ei creativitatea la încercare în cadrul taberelor Logiscool la cursurile de editare video și grafică. La cursul de producție și editare video, adolescențîi vor află care sunt principalele genuri de film, cum pot să își spună cât mai convingător povestea, ce tehnici de editare să folosească, cum să aplice efecte speciale, dar și cum să pună subtitrări.

Junior designerii vor testa practic, în timpul taberei, viața reală a unui Graphic Designer. Ei vor învăța cum să utilizeze un soft profesional de editare a imaginilor, cum să combine culorile și cum să facă prezentări interesante.

Și încă o veste bună cu aromă plăcută de concurs…

Și dacă tot ai ajuns până aici, îți ofer drept recompensă o informație foarte valoroasă. Cam cât valoarea unei tabere de valoroasă.

În perioada 10 – 16 Iunie pe pagina noastră de Facebook se desfășoară un super concurs în urma căruia 2 câștigători obținuți prin tragere la sorți pe random.org vor castiga câte o tabără urbană de jumătate de zi pentru o săptămână. Așa că, hai fuga pe pagină și participă la concurs. Ai șansa să câștigi chiar tu. 

Ți-a plăcut? Spune și altora: