Idei pentru Weekend 10-11 Decembrie

decembrie 7, 2016 în Evenimente de Alex

 

afis-ta%cc%82rgul-de-cra%cc%86ciun-bucures%cc%a6ti

1-30 Decembrieîntre orele 10-22 – Târgul de Crăciun București

Târgul anual de Crăciun, chiar târgul, se mută în casă nouă, conform principiilor dnei. primar general. Adică îl vom găsi în Piaţa Constituţiei, sub atenta supraveghere a Palatului Parlamentului. Sunt acolo tot felul de comercianţi, ca în fiecare an, doar că puţin mai organizaţi, pe secţiuni. Este şi un carusel, şi un pationoar şi un trenuleţ , precum şi multe spectacole, toate gratuite. Pentru detalii poţi arunca un ochi sau chiar doi pe un articol în care am detaliat subiectul pe îndelete, alături de programul fiecărei zile.

Sursă și detalii


ajungem-mari

11 Decembrieîntre orele 13-18 – Dăruim și Ajungem MARI, ediția a III-a – Târg Caritabil de Iarnă

Un târg de Crăciun cu spirit de fapte bune se desfăşoară duminică la Copper’s Pub (Hristo Botev Boulevard 25). Sunt multe în perioada asta, aşa cum observi, dar acesta îmi place în mod special pentru că îşi propune să ofere mai mult decât nişte cadouri de Crăciun copilaşilor defavorizaţi. Îşi propune să le ofere o viaţă mai bună, dăruindu-le cel mai de preţ dar, educaţie. Pentru asta adună la un loc food bloggeri și creatori de produse hand-made pentru a ne tenta pe noi sa mergem si sa donam pentru susținerea educația copiilor din centre de plasament. Prin donații vom transforma preparatele și produsele în cursuri interactive de matematică, engleză, muzică, teatru sau arte plastice, alături de voluntari prietenoși și creativi, care să îi încurajeze pe copii să Ajungă MARI. Suntem așteptati alături de familie și copii să gustăm din bunătățile gătite de bloggeri, să cumpărăm cadouri pentru cei dragi și să donăm pentru un nou an de educație și o șansă la un viitor mai bun. Donațiile se fac după pofta inimii. Putem aduce jocuri și jucării educative, hărți și enciclopedii interactive în stare bună, care vor fi oferite copiilor din centre de voluntarii ce îi vor ghida să le descopere și să învețe cu bucurie.

Sursă și detalii


cinemaiubit

7-11 Decembrie – Festivalul CineMAiubit

Îmi era dor de un festival de film, aşa că m-am bucurat când am aflat că la Cinema Elvira Popescu are loc a XX-a ediţie a festivalului de film studenţesc CineMAiubit. În cadrul festivalului va fi organizată o expoziţie în Institutul Francez, ateliere la Cinetic în fiecare dimineaţă, mai puţin duminică şi proiecţii zilnice organizate pe calupuri de gen: ficţiune, documentar şi animaţie/experiment. Găseşti programul  pe butonul cu sursă şi detalii.

Sursă și detalii


dichisair

10-11 Decembrieîntre orele 10-20 – Dichisar – Fun, Food & Fashion | All-star Christmas Edition

E weekend cu târguri şi probabil că aşa vor fi şi următoarele până la Crăciun. Unul dintre cele câteva pe care le-aş vizita în acest final de săptămână se organizează la Impact Hub Bucharest (Strada Halelor, nr 5, etajele 2 şi 3) şi promite 2 zile de fun, food & shopping alternativ în care putem face cunoştinţă cu spuma noilor makeri români. Pe muzică bună, la o cafea adevărată şi un waffle cu afine, să ne trezească cheful de sărbători. Accesul este gratuit.

Sursă și detalii


spargatoruldenuci

10-11 Decembrie – “Spărgătorul de Nuci şi “Îngerii lui Crăciun” la OCC

În weekend Opera Comică pentru Copii ne aşteaptă cu:

“Spărgătorul de Nuci” care se joacă în Sala Mare sâmbătă şi dumincă de la 11.00 şi de la 17.00 şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 3 ani. Este vorba de un balet de Piotr Ilici Ceaikovskicare care ne duce în lumea basmelor, a copilăriei și, desigur, a dulciurilor. Preţul biletelor este între 20 şi 25 de lei.

“Îngerii lui Crăciun” se joacă sâmbătă şi dumincă de la la ora 10.00 în Salonul Mozart şi intră în categoria ”Hybrid Opera” care pe lângă elementele artistice de o reală importanţă, pune un accent deosebit pe zona educativă, aducând în faţa publicului tema noţunilor primare de teoria muzicii, ce sunt prezentate într-o manieră interactivă, plină de vitalitate şi suspans.. Vârstă minimă recomandată pentru spectatori este de 3 ani. Preţul unui bilet este de 15 lei, preţ în care intră şi un al doilea bilet gratuit, conform ofertei valabile pentru spectacolele care au loc în Salonul Mozart a OCC.

Sursă și detalii


15235667_354068574947511_2962275022904865148_o28 Noiembrie – 18 Decembrieîntre orele 11-19 – Food Truck Festival Xmas Edition

Se pare că prima ediţie de acum vreo două luni, desfăşurată în acelaşi loc, a fost mulţumitoare pentru organizatori. Pentru mine client sigur a fost. În cele două vizite pe care le-am făcut pe acolo am primit mâncarea într-un timp decent şi am simţit bucătării dornici de oaspeţi. Deci se pare că într-adevăr, proba străzii, rafinează ego-uri ca nimic altceva. Aşadar caravana revine cu o ediţie specială, dedicată sărbătorilor de iarnă. Douăsprezece food truck-uri şi van-uri cu unele dintre cele mai apreciate şi delicioase propuneri de street food vor staţiona în parcarea Promenada Mall dinspre Calea Floreasca. Printre bunătăţi: burgeri, pizza, paste, paella, clătite dulci şi sărate, waffles şi cafea, sandwichuri calde apetisante, alături de produse festive precum vin fiert sau cozonaci pufoşi.

Sursă și detalii


my-story

9 Decembrieîncepând cu ora 19 – Concert de jazz „My Story”

Muzeul Municipiului Bucureşti ne invită la Concertul „My Story” cu Marius Vernescu, desfăşurat Palatul Suţu. Emoţii puternice, îmbinând diferitele nivele semnificante, de la obiectual-concret până la gândirea muzicală mai profundă, trecând prin configuraţii de artă modernă, clasică, jazz pur şi folclor străpuns de swing, stau la inima acestui proiect muzical. Marius Vernescu este considerat unul dintre cei mai străluciți muzicieni de jazz din România. Intrarea 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea expoziţiilor organizate la Palatul Suţu, în termen de 30 de zile.

Sursă și detalii


biblioteca metropolitana

10 Decembrieîntre orele 11-12 – Ora de povești

Pentru copiii cu vârste între 3 şi 6 are loc în fiecare primă sâmbătă din lună un eveniment foarte interesant. Este vorba despre un program de spus şi citit poveşti simultan, într-una dintre cele 11 filiale ale Bibliotecii Metropolitane Bucureşti. Aici găseşti adresele şi harta pentru a  o alege pe cea mai la îndemână. Intrarea este gratuită. Dacă vrei să afli detalii despre invitaţii povestitori le găseşti apăsând pe butonul cu detalii.

Sursă și detalii


concert-de-colinde

10 Decembrieîncepând cu ora 18 – Concert de Colinde „Bucuria Craciunului”

În Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor va fi organizat un concert de colinde susţinut de Corul Bărbătesc Cantus Domini care concertează alături de orchestră. Colaborarea dintre un cor bărbătesc şi o orchestră constituie un fapt inedit, nu doar pentru publicul amator, ci şi pentru categoria persoanelor specializate în domeniul muzical. Intrarea este gratuită.

Sursă și detalii


Acorduri si rime

10 Decembrieîncepând cu ora 19 – Acorduri și Rime

Sâmbătă Muzeul Municipiului Bucureşti organizează la Muzeul Theodor Aman un spectacol ce îmbină poezia cu muzica. Spectacolul va avea loc în compania actriței Irina Movilă şi a chitaristului și compozitorului Adrian Andrei. Intrarea costă 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea expoziţiilor organizate la muzeul în termen de 30 de zile.

Sursă și detalii


crazy-christmas

10 Decembrieîntre orele 10-19 – Crazy Christmas

Ziceam mai devreme că sunt câteva târguri la care aş merge weekendul acesta. Asta înseamnă că nu voi ajunge la toate la care aş vrea, ci doar la câteva. La acesta, am aflat aseară că, merg sigur. Aşa e în viaţa de familie fericită, unele lucruri e bine să le iei ca atare. M-am bucurat pentru că este la The Ark, lângă Piaţă de Flori, o clădire extrem de interesantă, numai bună pentru evenimente. În rest, nu prea ştiu ce se întâmplă acolo, doar că se transmite o emisiune radio live din mijlocul vizitatorilor, „La Radio”, însă nici de emisiunea asta n-am auzit niciodată. Magică iubirea asta 🙂 Şi ţine tot anul, nu doar de Crăciun.

Sursă și detalii


concert-canticum

11 Decembrieîncepând cu ora 19.30 – Concertul Traditional de Craciun

Prin Concertul de Crăciun, Grupul Canticum Bucharest oferă publicului bucureștean și admiratorilor de artă corală, cadoul lor de Crăciun. Colindele sunt pentru fiecare dintre noi o invitatie la liniștire, la regăsire, o reîntoarcere în lumea copilăriei și a darurilor. Concertul va avea loc în Catedrala Sf. Iosif. Intrarea este liberă.

Sursă și detalii


colinde

11 Decembrieîncepând cu ora 18 – Concertul Traditional de Colinde

Aceeaşi zi, altă oră, altă biserica şi foarte probabil şi alte colinde.  Aşezămintele Brâncoveneşti „Domniţa Bălaşa” şi Asociaţia Coral-Religioasă „Te Deum Laudamus” organizează „Concertul tradiţional de colinde” la Biserica Domniţa Bălaşa. Concertul va fi susţinut de Corala Carmen a bisericii, Dirijor: Emanuel Pecingina şi de Corala Bărbătească Ortodoxă „Te Deum Laudamus”, Dirijor: Zaharia Matei. În concert vor fi prezentate atât lucrări din repertoriul românesc, cât şi din repertoriul internaţional. Intrarea este liberă.

Sursă și detalii


dodi-si-roni

10 Decembrieîncepând cu ora 11 – Ssst! Noapte bună! Ne vedem la primăvară!

A trecut ceva timp de când nu am mai auzit de Dodi şi Roni, simpaticele gazde are prezentărilor educative de la Muzeul Antipa. Sâmbătă își dau întâlnire cu preşcolarii şi micii școlari la conferința intitulată „Ssst! Noapte bună! Ne vedem la primăvară!”, pentru a descoperi împreună cum își petrec iarna bursucul, marmota, ariciul și prietenii lor. Conferința are, de anul acesta, o structură nouă: în prima parte a întâlnirii, copiii vor afla lucruri interesante despre somnoroşii pădurilor, urmând ca, în a doua parte, să-și pună la încercare atenţia şi memoria printr-o serie de jocuri şi ghicitori realizate sub forma teatrului de umbre. Taxa de participare este de 15 lei/copil. Adulții beneficiază de intrare gratuită. Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri pe e-mail: info@antipa.ro.

Sursă și detalii


ozosep

10-11 Decembrieîntre orele 10-18 – Târgul Ozosep – ediția specială a lunii Decembrie

Păi putea să lipsească Ozosep din post? Sau mai bine zis din târg? Nu putea! Aşa că ne invită din nou în acelaşi loc binecunoscut la Grădina Verona şi ne aşteaptă cu acelaşi bunătăţi aduse de mici producători din zona Harghita. Intrarea e ca de obicei liberă şi va rămâne probabil aşa, dacă locul ăsta din mijlocul Bucureştiului nu-şi va declara autonomia.

Sursă și detalii


casuta-cu-povesti

3-18 Decembrieîntre orele 10-12 – Căsuța cu povești

Muzeul Satului ne invită în fiecare sfârșit de săptămână, la atelierul interactiv Căsuța cu povești, program destinat copiilor cu vârste cuprinse între 5 – 12 ani, dornici să asculte și să construiască poveşti. Odată cu venirea iernii, cei mici sunt așteptați în Satul de la Șosea să descopere taina sărbătorilor, dând viață atât poveștilor pe care le vor asculta, cât și celor pe care le vor construi împreună. Vor citi povestea Sfântului Andrei, vom afla cât de adevărată este nuielușa Sfântului Nicolae, povestea Plugușorului și a Crăciunului etc. Înscrierile se fac la telefon 0723.215. 418, de luni până joi, între orele 10.00 – 15.00 şi prin email: programe.culturale@muzeu-satului.ro. Taxa de participare la fiecare atelier este de 15 lei.

Sursă și detalii


marche-de-noel10-11 Decembrieîntre orele 11-20 – Marché de Noël

Sunt foarte curios dacă aerul franţuzesc cu care ne tentează târgul cadourilor de designer, Marché de Noël, va fi suficient pentru a atrage vizitatori printre atât de multe alte târguri, în pofida taxei de acces de 10 lei. Târgul promite răspunsuri la toate întrebările legate de Crăciunul asta: cu selecţie de fashion, cu design de obiect fresh, cu bijuterie de autor inspirată şi cu produse bio. Motivul pentru care mă atrage pe mine, este locaţia unde se desfăşoară, Casa Universitarilor, la câţiva paşi de Oţetarul din Dionisie Lupu.

Sursă și detalii


foto-la-antipa

16 Noiembrie 2016 – 3 Ianuarie 2017– Wildlife România 2016

Muzeul „Grigore Antipa” în parteneriat cu LaPrintărie ne invită la expoziția de fotografie ”Wildlife România”, care reunește peste 60 de lucrări din portofoliul mai multor fotografi pasionaţi de natură. Această primă ediție va debuta sub auspiciile celui de-al 8-lea Congres Internațional de Zoologie al Muzeului „Grigore Antipa” (CZGA 2016) și se va bucura de o largă participare și vizibilitate internațională. Lucrările vor rămâne expuse în cadrul Muzeului până pe data de 3 ianuarie 2017. Expoziția va face parte din circuitul de vizitare al Muzeului fiind supusă costurilor de acces obişnuite.

Sursă și detalii


astronomie

10 Decembrieîncepând cu ora 19 – Cerul extraterestru

La Palatul Suţu ne aşteaptă Adrian Şonka de la Observatorul Astronomic. Ne aşteaptă din nou să facem o călătorie până la marginea Universului cu ajutorul unui program de astronomie creat de Naţional Astronomical Observatory of Japan (NAOJ) şi o proiecţie normală, însoţită de explicaţii „pe viu”. Explicaţiile sunt sarea şi piperul acestei prezentări fascinante şi vesele care îţi garantează o seară de sâmbătă relaxantă şi educativă. Prezentarea durează aproximativ 50 de minute costul unui bilet de intrare este 5 lei.

Sursă și detalii


aromaroma-111216-copy11 Decembrieîncepând cu ora 19 – De vin rosu si inima albastra muzica de pe la noi pe ritmuri de pe la alţii

Sub acest titlu incitant suntem invitaţi la Cafeneaua Aromaroma (Str. Popa Tatu, nr.61) la un concert înaintea căruia suntem avertizaţi că picioarele noastre nu se vor putea opri din a bate ritmul împreună cu cei patru artisti. O voce caldă, un violoncel, un contrabas, un cajon şi multă joacă de la swing şi blues la milonga, bossa nova şi chiar reggae, dar care lasă să se simtă puternic filonul etnic din care s-au născut cântece româneşti de prin mahalale sau sate şi cântate cândva în cele mai cu ştaif localuri bucureştene de Maria Tănase, Gabi Luncă, Gică Petrescu, Ileana Sărăroiu şi alte voci irepetabile. Suport perntru artişti 30 ron. Rezervări: 0728 800 528.

Sursă și detalii


Afis-ateliere-creatie-2016-web

17 Septembrie – 17 Decembrie – Ateliere de Creatie de la Creart

Creart organizează ateliere de creație pentru copii în fiecare sâmbătă și duminică în Satul Francez și în Piața Alexandru Lahovari. Scopul acestui proiect este educația prin creație, ajutându-i pe copii să își dezvolte atenția, abilitățile practice și imaginația, oferind totodată o alternativă artistică de petrecere a timpului liber. Înscrierile se fac de Luni până Vineri, între orele 9:00 – 17:00 la adresa de e-mail ateliere@creart.ro sau la numărul de telefon 0733 331 324 – Ramona Filip. Taxa / atelier, de 10 RON, se achită înainte de începerea cursurilor, în locație.

În Satul Francez (Șoseaua Nordului, nr. 114 – 140) sunt organizate  în fiecare sâmbătă următoarele ateliere:

Eco – creativitatea de week-end (6 – 12 ani) 11:00 – 12:30
În cadrul programului Eco-creativitatea de weekend cei mici își dezvoltă manualitatea și își cultivă un spirit practic prin mijloace artistice inedite. Fiecare sesiune va aduce o nouă tematică pentru participanți prin care fiecare copil va realiza un obiect util sau artistic din materiale revalorificate. Copiii vor învăța tehnici de lucru interesante (decoupage, pirogravură, origami etc) și vor dobândi informații variate despre mediul înconjurător și materialele din jur.Atelierele vor fi coordonate de specialiști în domeniul propus, meșteri cu experiență în educația celor mici.

Mini grădina parfumată (6 – 12 ani) 13:00 – 14:30
Programul Mini-grădina parfumata introduce copiii în lumea minunată a plantelor. Astfel, cei mici vor realiza grădini în miniatura în care vor folosi sticluțe reciclate, plante, elemente organice și pietricele decorative. Fiecare sesiune va avea o tematică diferită, iar cei mici vor dobândi tehnici de plantare și vor putea învăța despre plantele de sezon, aranjamente și modalități de întreținere.Atelierele vor fi coordonate de specialiști în domeniul propus, meșteri cu experiență în educația celor mici.

Universul picturii (4 – 12 ani) 15:00 – 16:30
Copiii vor învăţa să picteze motive populare și peisaje pe sticlă, lemn, hârtie şi pânză, dar și pe ceramică.

În sediul Creart, (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7) sunt organizate următoarele ateliere: 

Sâmbătă

Creativitate şi joacă senzorială (2-3 ani) 10:30 – 12:00
Acest atelier va fi o întâlnire săptămânală între copii şi părinţi în care lumea devine culoare, forma prinde viaţă, materialele încep să vorbească şi să se mişte în mânuţele lor. Copiii vor aduce  imaginaţia şi pofta de joacă, iar părinții care vor participa la atelier vor avea o mai bună interacţiune fizică şi emoţională şi vor redescoperi copilul din ei.

Jucării şi eroi de poveste (6 – 10 ani) 12:30 – 14:00
Cel mai mult copiilor le plac poveştile, iar cel mai bine copiii învaţă prin joc, joacă şi imaginaţie. În cadrul acestui atelier, dintr-o bucată de fetru sau pânză colorată, o mână de mărgele şi nasturi amestecaţi, cei mici vor avea ocazia să meşterească jucăria preferată.

Duminică

Micii bucătari (6 – 10 ani) 10:30 – 12:00
Copiilor le place să exploreze lumea din bucătărie. Sunt atraşi de culori, de arome şi forme și sunt dornici să taie, să amestece şi să guste. Devin entuziaşti şi bucuroşi să împartă cu cei dragi ceea ce ai au pregătit cu mâinile lor. În plus, aşa învaţă mai uşor despre alimentaţia sănătoasă şi importanţa unui măr, castravete sau miez de nucă.

Călătorie în jurul lumii (5 – 10 ani) 12:30 – 14:00
Învăţăm despre lume prin joacă. Învârtim globul pământesc, ne stabilim punctul unde vrem să ajungem, alegem cel mai potrivit mijloc de transport şi pornim la drum. Ajunşi la destinaţie, vom afla despre obiceiurile locului, ce limbă vorbesc oamenii, ce fel de climă au în tot timpul anului, de unde se trag, cum locuiesc, ce preocupări au, cum dansează, ce muzică ascultă sau ce mănâncă gazdele noastre. După ce le-am experimentat pe toate, „vom  lua un obiect ca amintire” şi apoi ne vom îndrepta spre casă. Ca să nu ne pierdem, ne-am gândit să începem din Europa, să continuăm cu Africa până ajungem în Australia şi Insulele Cook.

Sursă și detalii


cal

Octombrie – 31 Decembrie – Ateliere de creativitate la MŢR

Începând cu luna Octombrie revin ateliere de creativitate la Muzeul Ţăranului Român. Acestea au loc pe parcursul întregii săptămâni, iar pe butonul cu sursa poţi afla detalii despre toate zilele. Eu aici, însă, voi prezenta doar opţiunile pentru ziua de sâmbătă. Costul participării la fiecare atelier este de 15 lei.

  • Pictură pe sticlă cu Bogdan Herăscu – orele 10.20-11.20; informații și înscrieri la telefon: 0726.237.376.
  • Atelier de modelaj în argilă și ceară cu Ovidiu Simionescu – orele 11.30 – 13.00; informații și înscrieri la telefon: 0737 346 872
  • Atelier de ţesături, croitorie şi cusături cu Lidia Stareş – orele 10.00-16.00; informații și înscrieri la telefon: 0722.798.284;

Sursă și detalii


antipa

10 Decembrie, începând cu ora 10.15 – ART ANTIPA

Muzeul „Grigore Antipa” ne invită să-i aducem pe cei mici la o întâlnire cu Arta în cadrul atelierelor Art Antipa. Atelierele oferă copiilor o modalitate distractivă de a învăța noțiuni din lumea zoologiei prin intermediul artelor plastice, dezvoltând în același timp și creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al celor mici. Grupe de vârstă: 4-7 ani (între 10.15–11.30), 8-14 ani (11.45 -13.15). Costul participării la un modul de 4 ședințe (pe parcursul unei luni) este 200 lei participant in octombrie, 160 lei in noiembrie si 150 lei in decembrie. Pentru o ședință se achită 50 de lei/participant. Înscrierea participanților se poate face prin email info@antipa.ro sau la telefon 021.312.88.26.

Sursă și detalii


afis duel

30 August 2016 – 30 Iulie 2017 – Scurtă istorie a revanșei. Duel sau crimă?

Îţi spun despre idee începând cu gândul pe care mi l-a lăsat citirea descrierii evenimentului. Se vorbeşte despre perioada secolului XIX ca fiind una a cavalerismului, a gentelmenilor cu principii şi eleganţă. Nimeni nu poate şti dacă a fost sau nu aşa, ne bazăm impresiile doar pe cărţi şi ecranizări, ceea ce ar putea fi foarte greşit, însă suprapunerea cu perioada de glorie a duelului s-ar putea să nu fie deloc întâmplătoare. Serios, gândeşte-te dacă ai mai înjura pe cineva în trafic ştiind că e posibil să te provoace la un duel după care te-ar paşte moartea. Sau dacă ţi-ai mai lasă câinele să-şi facă nevoile în mijlocul drumului şi ai trata cu nesimţire observaţia unui trecător, ştiind că te-ar putea provoca la un alt duel care ar putea avea aceeaşi finalitate mortală. Cred că perspectiva unui posibil duel te-ar face mult mai  atent la limitele libertăţii personale. Expoziţia de la Palatul Suţu prezintă în premieră povestea ultimului duel din România, care a avut loc în anul 1898 la București. Duel care s-a finalizat, din nefericire, cu moartea unuia dintre participanți, Emanoil Lahovary. Pe locul unde acesta a murit se află astăzi un monument ridicat în anul 1903 de soția victimei, Zoe Suțu, în Piața Națiunilor Unite. Probabil singurul monument de acest fel din Europa! Expoziția mai prezintă, tot în premieră, costumul istoricului Nicolae Iorga, purtat în momentul asasinării sale din pădurea Strejnic, precum și trusa de duel care a aparținut domnitorului Alexandru Ioan Cuza, dar și o alte corpuri delicte, care vin din zona subteranului social interbelic. Artefacte ale unor întâmplări, care avertizează și ne amintesc ce anume trebuie să vindecăm în viața orașului.

Sursă și detalii


Circulatie Monetara

15 August – 2 Aprilie – Istoria circulației monetare în București și în împrejurimi

Proiectul Istoria circulației monetare în București și în împrejurimi organizat în cadrul Muzeului „George Severeanu” vine în întâmpinarea dorinţei celor dornici de a admira exemplare reprezentative care fac parte din trei colecţii aparţinând Muzeului Municipiului Bucureşti: Colecţia „Maria şi dr. George Severeanu” donată municipalităţii de medicul radiolog George Severeanu, pasionat colecţionar de antichităţi şi primul director al Muzeului Municipiului Bucureşti care are o pondere importantă de exponate numismatice; Colecţia Numismatică a Muzeului Municipiului Bucureşti este constituită din aproape 40.000 de monede, provenind în general din cercetările arheologice desfăşurate de-a lungul timpului și Colecţia denumită convenţional Paranumismatică a Muzeului Municipiului Bucureşti, reuneşte aproximativ 20.000 obiecte structurate pe mai multe subcategorii precum medalii şi plachete, insigne, decoraţii, sigilii, hârtii de valoare a căror valoare istorică pentru perioada modernă este incontestabilă.

Sursă și detalii


 

Un articol din seria Idei pentru Weekend in Bucuresti

Ți-a plăcut? Spune și altora: