Idei pentru Weekend 3-4 Iunie

mai 31, 2017 în Evenimente de Alex

4-5 Iunie

Festivalul Internațional de Statui Vivante

Festivalul Internațional de Statui Vivante

Săptămâna aceasta Teatrul Masca organizează deja obişnuitul festival în mai multe locuri din Bucureşti. Dacă nu te întâlneşti cu statuile vii prin oraş, află că ultimele două zile ale Festivalului Internaţional de Statui Vivante se vor desfăşura în Parcul Herăstrău, lângă Roata Mare. Toate statuile vivante din festival îşi dau întâlnire aici şi ne aşteaptă cu drag să ne spună poveştile.  Organizatorii au alături şi invitaţi din Austria, Olanda şi China, toţi implicaţi în pregătirea unei atmosfere de poveste. Participarea este gratuită.

3-4 Iunie / 10-21

La pas pe Calea Victoriei

La pas pe Calea Victoriei

Sunt destul de încurcat. Parcă ieri se ofusca proaspăt aleasa primăriţă a capitalei că blocăm drumurile cu evenimentele care au loc pe Kiseleff şi ne explica cum e inacceptabil pentru o capitală europeană să permită blocarea şoselelor. Iar acum, uite că descopăr două zile, în care unul dintre cele mai circulate bulevarde va fi pietonal. Prima dată am crezut că a fost un accident. Dar acum pare să devină o obişnuinţă. Nu că m-aş plânge, dar nu mai înţeleg nimic. Sau, de fapt, înţeleg că în realitate deciziile astea sunt doar oportunisme corelate cu interese de moment, iar asta mă cam întristează.

Lăsând la o parte tristeţea mea, Calea Victoriei redevine pietonală pe 3 şi 4 iunie. cu ocazia celei de-a doua ediţii a evenimentului „La pas pe Calea Victoriei”, care transformă segmentul de la intrarea dinspre Piaţa Victoriei, până la intersecţia cu strada George Enescu, într-o zona pietonală. Ne vom întâlni cu artişti stradali, mimi, arlechini, animatori pe picioroange, păpuşi uriaşe, muzicieni, portretişti şi caricaturişti, manifestări artistice, lansări cu baloane de săpun, studiouri foto mobile, concerte, spectacole de teatru, ateliere şi multe altele. Participarea la toate activităţile este gratuită.

1-5 Iunie

Food Truck Festival – In The Park

Food Truck Festival Midnight Edition - Victoriei Square Takeover

Uite încă un motiv să mergem în Herăstrău la Roaba de Cultură, acolo unde vor parca camionetele cu mâncare.  Ne aşteaptă un mix de experienţă culinară şi de entertainment în mijlocul naturii. Vom putea gusta, ca de obicei, din varietatea de preparate disponibile, de la burgeri delicioşi, până la clătite uriaşe sau waffles belgiene. Evenimentul este completat de concerte live susţinute de: Helen – Joi, 1 iunie, Şuie Paparude – Vineri, 2 iunie, Lucia & Muse Quartet – Sâmbătă, 3 iunie, Mr.jurjak – Duminică, 4 iunie, toate începând cu ora 20:30. Accesul este gratuit, mâncatul nu :).

1-4 Iunie

Kids Food Fest @Verde Stop Arena

Kids Food Fest @Verde Stop Arena

Tot la capitolul festivaluri culinare avem unul, într-o apropiere relativă la Verde Stop Arena pe Barbu Văcărescu, dedicat în special copiilor şi familiei. Acum, ca să fim sinceri şi să dăm poleială publicitară la o parte, eu cred că cei mici l-ar prefera pe celălalt. Pentru că deşi mâncarea e cam de acelaşi fel, burgeri, pizza, dulciuri etc. cei de aici se laudă că ar fi sănătoasă. Nu ştiu prea mulţi copii care să prefere burger cu chiflă integrală :), dar să le acordăm meritul organizatorilor de a încerca să educe tânăra generaţie. Pe lângă mâncare se vor organiza activităţi sportiv-jucăuşe şi ateliere de bucătărit. Nu ştiu să-ţi spun dacă accesul este gratuit sau nu. Teoretic aşa ar fi firesc, practic, nu mai demult de săptămâna trecută comentam un alt eveniment organizat acolo care avea şi taxa de intrare ca să-ţi poţi cumpăra mâncare.

1-4 Iunie

Festival de voie bună şi Zilele sectorului 4

Festival de voie bună şi Zilele sectorului 4

Primăria Sectorului 4 organizează un festival aniversar de voie bună, la care, bănuiesc eu că, sunt vor fi primiţi şi cei care nu locuiesc în sector. În perioada 1 – 4 iunie, în Orăşelul Copiilor suntem aşteptaţi să descoperim arta prin veselie, interacţiune, spectacole şi ateliere creative. Vor fi demonstraţii de muzică şi dans (copii / adulţi), ateliere creative interactive dedicate copiilor şi adulţilor, momente de antren al publicului, spectacole artistice. Accesul este liber,

1-5 Iunie

Family Fest

În cealaltă parte a Bucureştiului, în Parcul Lacul Tei, se desfăşoară un alt festival dedicat familiei. Cei prezenți vor fi poftiți la un adevărat ospăț, la terasele amplasate în cadrul evenimentului, în timp ce copiii se vor putea distra în cel mai mare  parc de distractii special amenajat pentru ei, din care nu vor lipsi trenulețele și toboganele gonflabile. Intrarea este liberă.

4 Iunie / 19:30

Concert de Orga – Alexandru Catau

Duminică seara o putem petrece la Catedrala Sf. Iosif, în compania spectaculoasă a muzicii de orgă, în interpretarea lui Alexandru Cătau. În program vor fi: J.P. Rameau- Les Îndes Galantes (Ouverture-Tambourins-Danse de Sauvages); L.V.Beethoven- Allegretto din simfonia nr. 7 în La major; C.Franck-Cantabile; C.M. Widor-Intermezzo din simfonia nr.6 în sol minor Op.42; M.Dupre- Cortege et litanie; L.Vierne-Finale din simfonia nr.3 în fa # minor. Accesul este gratuit.

4 Iunie / 9-19

Cu gândul la Creangă…

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” ne invită sâmbătă, 3 iunie, la evenimentul omagial Cu gândul la Ion Creangă… organizat cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la nașterea marelui clasic al literaturii române. Ne vom aduce aminte de anii frumoși ai copilăriei, iar cei mici se vor bucura de un program variat din care nu vor lipsi reprezentația pusă în scenă de Teatrul Ion Creangă De-aș fi Scufița Roșie, reprezentația de teatru de umbre Capra cu trei iezi, ateliere de creație interactive unde vor modela în lut personajele lui Creangă și vor  desena. În plus vor avea loc o proiecţie de film şi o expoztie cu vânzare, ambele pe parcursul întregii zile.

1 – 4 Iunie

Festivalul Opera Copiilor

Festivalul „Opera Copiilor” ne aşteaptă alături de cei mici la Teatrul de Vară din Parcul Herăstrău și la Muzeul Național al Satului, unde Opera Comică pentru Copii pregătește zeci de evenimente în aer liber, dedicate întregii familii, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Festivalul debutează, ca în fiecare an, la Muzeul Național al Satului cu Picnicul Copiilor, eveniment caritabil organizat pentru copiii defavorizați din centrele de plasament, și se încheie cu Gala Operei Comice pentru Copii, un spectacol extraordinar, la Grădina de Vară din Herăstrău. Accesul la toate evenimentele este gratuit.

3 Iunie / 17:00

Atelier deschis la Scoala Scrie despre tine

M-am oprit la evenimentul acesta, încântat de citatul de pe afiş. M-am regăsit grozav în el şi atunci am zis că merită să explorez mai departe. Am descoperit astfel, un atelier deschis la sediul „Scrie despre tine” pe Căderea Bastiliei 56-58, et 1, camera 104. Şcoala de dramaturgie şi scenaristică „Scrie despre tine” este un proiect care îşi propune să dezvolte împreună cu participanţii instrumentele necesare pentru a scrie piese de teatru şi scenarii pentru film inspirate din poveşti reale. Iar acest atelier gratuit are rolul de a ne apropia de ideea proiectului. Înscrierile se fac la scriedespretine@gmail.com. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

2 Iunie / 20:30 – 23:00

Concert: French Swing, Jazz & Chansonettes

Vineri suntem invitaţi la Clubul Ţăranului în fermecătoarea lume muzicală a boemei pariziene și bucureștene de altădată alături de: Diana Tudor (voce) și Alexandru Burcă (claviaturi). Vom asculta piese celebre, din repertoriul lui Edith Piaf, Yves Montand, Charles Aznavour, Charles Trenet, Jean Moscopol, precum: La Bohème, Sous le ciel de Paris, Champs-Elysées, Et si tu n’existais pas, Je ne veux pas travailler, Mon amant de Saint-Jean, Padam, Cel mai frumos tango din lume, Zaraza, Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seară, Coșarul, etc. Suport artisti: 30 ron. Rezervari: 021 3108048.

3 Iunie / 11-15

O zi in lumea sticlei

Cei interesaţi de lumea fascinantă a sticlei sunt invitaţi sâmbătă să facă cunoştiinţă cu 2 tehnici de prelucrare. Vom începe cu o vizită la cuptorul de topire, unde vom sufla sticlă, trage baghete şi vom avea parte şi de câteva demonstraţii de măiestrie în arta sticlei. După ce am făcut cunoştinţă cu sticla, vom continuă în atelierul Grădinii Sticlarilor, unde vom lucra la lampă şi vom învăţa să facem lucruri cu mâinile noastre şi să modelăm baghete de sticlă în forme imaginate. Grădina este şi ea o sursă de inspiraţie, cu obiecte de sticlă şi lucrări, unde ne putem bucura de un ceai şi o după amiază în natură. Piesele rămân la participanţi, amintire a unei zi creative într-o lume a focului şi a transparenţei. Înscrierile se pot face la asociatiareflect@gmail.com sau pe facebook-ul Grădinii. Costul atelierului este de 80 de lei, toate materialele fiind incluse.

3 Iunie / 11:00

Plimbări Urbane-TUR: De la casă la bloc

Primim o nouă invitație la un eveniment Plimbări Urbane. O plimbare pe traseul București prin comunism – De la casa la bloc. Vom avea ocazia să descoperim evoluţia Bucureştiului de la parcelarea şi locuirea interbelică până la cartierul socialist al anilor 60-70. Atmosfera din aceste cartiere este la fel de interesantă ca cea din centrul oraşului, mai ales când vom descoperi elemente poate prea puţin apreciate. Un element important al traseului îl constituie un ansamblu arhitectural din anii 50, cu locuinţe colective unice în oraş. În cadrul plimbării vom vedea imagini de epocă, planuri şi schiţe, totul pe un traseu special pentru cei care vor să înţeleagă o parte din evoluţia Bucureştiului postbelic. Pentru a participa nu este nevoie de o înscriere prealabilă, ci doar de prezenţa la locul întâlnirii de la Metroul Piaţa Muncii.

3 Iunie / 12-16

Atelier 3D: Crucea Comemorativă a Primului Război Mondial

Muzeul Național de Istorie a României continuă seria evenimentelor dedicate comemorării participării României la Primul Război Mondial, print-un atelier de printare 3D. Atelierul este conex expoziției temporare „România în Marele Război” și dedicat micilor pasionaților de Istorie, în preajma Zilei Internaționale a Copilului, dar și celor mari. Sâmbătă, împreună cu partenerii de la Micro 3D Techlab, organizează un atelier inedit, în cadrul căruia vom printa 3D o medalie reprezentativă din patrimoniul muzeului: „Crucea Comemorativă a Războiului 1916-1918”. În deschiderea atelierului, specialiștii muzeului vor prezenta un scurt istoric al distincției, timp în care aceasta va putea fi admirată alături de brevete și fotografii ale celor cărora li s-a conferit medalia. Decorația, inspirată de distincțiile similare franceze și belgiene, a fost instituită în vara anului 1918 pentru a răsplăti militarii și civilii participanți la Marele Război. Participarea la activitate se va face pe baza achiziționării biletului de intrare în muzeu: adulți – 10 lei; pensionari – 5 lei; elevi şi studenți – 2,5 lei. La sfârșitul atelierului, vom putea achiziționa replica 3D a Crucii Comemorative.

20 Mai – 17 Iunie

Grădina Dinozaurilor

Muzeul Național de Geologie în parteneriat cu de Dino Parc Râșnov,  cel mai mare parc cu dinozauri din Sud Estul Europei, organizează expoziția temporară “Grădina  Dinozaurilor” ce cuprinde o serie de replici, în marime naturală, ale unor dinozauri care au populat planeta noastră în era mezozoică, realizate după ultimele descoperiri paleontologice. Dinozauri înfricoșători, precum Oviraptor -“hoțul de ouă” sau Ankylosaurus „dinozaurul în armură”, reprezentând verigi importante în sutele de ani de evoluție ale regnului animal, alaturi de prietenii lor, Ceratosaurus, Deinonychus, Velociraptor și Triceratops, așteaptă să fie vizitați și cunoscuți. Deschisă în curtea Muzeul Național de Geologie, aripa S, expoziția este vizitabilă de luni până duminică, în intervalul orar 10.00-18.00 (ultima intrare 17.30), fiind inclusă în fluxul de vizitare al muzeului.

4 Iunie / 9:45

Promenade Ilfovene: Lipia – Pădurea Căldărușani

Promenade Ilfovene este un proiect super activ destinat pasionaţilor de plimbări. Participarea este gratuită iar scopul este explorarea unor zone “sălbatice” din jurul capitalei. Şi se pare că “sălbatice” nu e deloc mult spus, fotografiile aduse din expediţii fiind uimitoare. Plimbarea de duminică va fi în rezervația naturală de la Căldărușani, cu această tură care o să ne ducă prin pădure până pe malul Bălții Negre, prin satul Lipia și înapoi în pădure.
Traseul este de 10 km. Locul de întânire este stația de maxi taxi de lângă Cora Pantelimon.

3 Iunie / 14:45

Circuit Micul explorator

Continui să zic despre o iniţiativă interesantă organizată de Clubul de Cultură din Weekend, adresată copiilor cu vârsta minimă de 9 ani şi adolescenţilor. Sunt circuite tematice care oferă copiilor mai multe perspective ale unui subiect. Sâmbătă copiii vor vizita Muzeul de istorie naturală “Grigore Antipa”, vor participa la un experiment deosebit de inițiere în lumea astronomiei şi mic traseu urban presărat cu povești și o pauză de snack. Preţul pentru fiecare copil este de 60 de lei iar fraţii primesc reducere de 10%.

3-4 Iunie

Filme pentru întreaga familie

La Cinema Elvira Popescu ne aşteaptă şi în acest weekend filmele pentru întreaga familie: 
Sâmbătă 3 iunie
11:00 – „Richard, the Stork”
15:30 – „Ma vie de Courgette”
Duminică 4 iunie
11:00 – „Şcoala Iepuraşilor – Păzitorii oului de aur”
16:00 – „L’empereur / The march of the penguins 2”

3 Iunie / 19-22

București dansează în stradă

Putem spune că acesta a devenit un eveniment recurent şi că el se va desfăşura în fiecare sâmbătă seară pentru că dansul este un ingredient ideal pentru Centrul Vechi. Anul trecut am ajuns la prima ediţiei cam din întâmplare. Ştiam că are loc prin Centrul Vechi, dar era un weekend la fel de plin că acesta şi nu mai ştiam exact pe unde e. Însă a fost imposibil de ratat, pentru că Strada Smârdan era complet blocată. Anul acesta este şi mai grozav, într-un superb spectacol stradal plin de ritm şi voie bună. Se va dansa Salsa, Bachata, Merengue, Reggaeton, Kizomba, Semba, Hip Hop atât de către dansatori profesionişti, cât şi de amatori dorinici de distracţie. Participarea este gratuită.

1 Februarie – 18 iunie

Venin – frumuseți de neatins

Muzeul „Grigore Antipa” ne invită să explorăm o nouă expoziție temporară inedită cu exponate vii, dar și cu piese de o valoare inestimabilă din colecțiile muzeului. Expoziția ne propune să descoperim lumea fascinantă a câtorva specii veninoase din lumea animală, unele dintre acestea regăsindu-se în clasamentul celor mai veninoase animale din lume. Vom fi provoacați să lăsăm prejudecățile și teama față de animalele veninoase la poarta muzeului și să descoperim frumusețea unică a exponatelor. Multe dintre aceste specii de animale provin din locuri extrem de îndepărtate și greu accesibile omului și cu siguranță aproape nimeni nu și-ar dori o întâlnire față în față cu acestea în mediul lor natural. Preţurile biletelor sunt de 10 lei/copil/student/pensionar şi 15 lei/adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate.

2-4 Iunie

Prezentări de planetariu

Sub mult-aşteptatul titlu “Observatorul se întoarce”, Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu se… întoarce… în locul bine cunoscut din Bd. Lascăr Catargiu nr. 21. Clădirea, care se afla într-o stare avansată de erodare, a trecut printr-o temeinică, sper, renovare şi în Decembrie şi-a redeschis porţile. Iar acum, începând cu ianuarie îşi aşteaptă prietenii cu un program extins de prezentări într-un format de planetarium. Asta e o altă noutate pe care aştept cu nerăbdare să o descopăr, pentru că, şi înainte de prezentările de la Palatul Suţu, la observator prezentările se ţineau în format ecran, nu cupolă. Acum proiecţia se va face într-o cupola gonflabilă, ceea ce înseamnă că vom pătrunde şi mai bine în atmosferă. Prezentările durează între 20 şi 30 de minute şi sunt accesibile atât copiilor de peste 6 ani, cât şi adulţilor. Biletele de intrare costă 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru elevi, studenţi, pensionari. Prezentările se desfăşoară după următorul program:

Joi, vineri şi sâmbătă:
18:45 şi 20.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în fiecare noapte
19:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi merge până la marginea Universului

Duminică:
11:30 şi 13.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în această noapte
12:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi mergi până la marginea Universului

Ți-a plăcut? Spune și altora: