Close
Skip to content

Cauti idei pentru weekend in Bucuresti?

Idei pentru weekend in Bucuresti

Cauţi idei pentru weekend în Bucureşti? Inspiră-te mai jos!

Multe din locurile care fac parte din colecţia celor 100 sunt gazde ale unor evenimente la final de săptămână. Sigur că nu doar atunci, dar prietenii acestui proiect le apreciază pe acestea cel mai mult. În fiecare joi aleg dintre evenimentele din Bucureşti pe cele care mi se par bune pentru weekend-ul meu şi le recomand cu drag mai deaprte aici. Inspiră-te mai jos, iar dacă vrei să primeşti recomandările imediat ce sunt scoase din cuptor lasă-ţi adresa de e-mail în fomularul din dreapta.

Idei pentru Weekend 25-26 Iunie

Cultură, drift, tradiţii, auto, împletituri, fericire, apă, regal, animale, tricouri, palat, case, sport, sănătate, sânziene, stele, vechituri, droguri, giganţi, simfonii, târg, apostoli, pietre, spitale, furnici. Toate ideile sfârşitului de săptămână le găseşti mai jos, iar dacă îţi plac dă frâu liber unui share.
 

Idei pentru Weekend 18-19 Iunie

Aud în jur o mulţime de oameni care vor pleca din Bucureşti în acest weekend prelungit. E un antrenament bun pentru vacanţa până la care mai e foarte puţin. Dacă eşti printre cei care rămân în oraş, ai şansa să te bucuri de un Bucureşti mai liber de oameni şi maşini, dar la fel de plin cu evenimente faine. În plus ai ocazia să-ţi anunţi prietenii din afara Bucureştiului că este un moment numai bun să vină în vizită şi să descopere tihnit frumuseţile oraşului. Toate ideile care vor condimenta sfârşitul de săptămână le găseşti mai jos, iar dacă îţi plac dă frâu liber unui share.
 

Idei pentru Weekend 11-12 Iunie

 Sfârşitul acestei săptămâni are două vedete cu vechime. pe care le aştept an de an cu mare nerăbdare: Festivalul de Teatru de Stradă B-Fit şi Street Delivery. Nu mai au nevoie de nici o prezentare, însă au nevoie de puţină planificare în programul nostru de weekend, pentru că au trecut vremurile în care erau singurele atracţii. Acum concurenţa e acerbă şi multe alternative ne fac jucăuşe cu ochiul. Le găseşti pe toate mai jos, iar dacă îţi plac dă frâu liber unui share.
 

Idei pentru Weekend 4-5 Iunie

Un weekend in care trebuie sa alegem cu si mai multa grija.
Şi nu pentru că ar fi un weekend chiar atât de aglomerat, ci pentru că pe bune trebuie să alegem. Iar mie se pare mai complicat ca niciodată pentru că azi nici măcar nu ştiu cine candidează la primăria sectorului în care locuiesc. Cam trist, dar sper să mă pun la curent până duminică.
Sfârşitul de săptămână e destul de generos în opţiuni, însă ceva mai uşor comparativ cu ce am avut în luna Mai. Găseşti toate propunerile mai jos, iar dacă îţi plac, te rog share.
 

Idei pentru Weekend 28-29 Mai

Acum câteva săptămâni o prietenă îmi spunea că îi este foarte greu să găsească un weekend mai liber în care să planifice un eveniment. Am râs atunci. Acum la 4 dimineaţa mi-a cam pierit râsul. Nici nu cred că îşi imagina câtă dreptate avea. Weekendul ce vine are atât de multe opţiuni, încât n-am avut loc să includ şi Postmodern Jukebox care e la Sala Palatului. Adică muzica pe care o ascult cel puţin în fiecare zi şi care mă ţine chiar şi acum lipit de tastatură de multe ore. Află ce i-a luat locul mai jos. Iar dacă îţi plac nu sta pe gânduri, like şi share după cum te lasă inima.

Idei pentru Weekend 21-22 Mai

Atunci când numărul ideilor pentru weekend pleacă de la o bază de 48 nu prea mai e nimic de zis. Cele 48 sunt evenimentele din cadrul Nopţii Muzeelor despre care poţi citi în detaliu mai jos. Însă alături de acest eveniment anual, deja de tradiţie, mai avem o mulţime de alte opţiuni grozave, doar avem un întreg weekend de umplut, nu doar o noapte. Află despre toate mai jos. Iar dacă îţi plac nu sta pe gânduri, like şi share după cum te lasă inima.

Idei pentru Weekend 14-15 Mai

Mie uneori mi se întâmplă să nu fac nimic şi să nu am timp deloc. Alteori fac o mulţime de lucruri şi tot mi se pare că aş mai avea nişte timp. Sfârşitul acestei săptămâni mi-aş dori să fie din a doua categorie pentru că sunt multe experienţe de care aş vrea să mă bucur: de lumină, de muzică, de poveşti, de stele, de cărţi, de burgeri, de film, de tehnologie, de cânepă… industrială, nomal. Tu de care crezi? Află despre toate acestea şi despre altele mai jos. Iar dacă îţi plac nu sta pe gânduri, like şi share după cum te lasă inima.

Idei pentru Weekend 7-8 Mai

Credeam că va fi simplu de pregătit articolul cu ideile pentru acest sfârşit de săptămână pentru că ştiam de 3-4 evenimente pe care le aşteptam de mult şi în rest nu părea să se mai anunţe altceva interesant. însă m-a prins iar dimineaţa. De ce? Afli mai jos, iar dacă îţi place, like şi share.

Idei pentru Weekend 23-24 Aprilie

În ziua în care începe cel mai atractiv sfârşit de săptămână al acestui an eu voi auzi replica cu centurile. Însă cred că ea va fi mai potrivită pentru tine, căci te aşteaptă un weekend în forţă. Primul weekend în care am trecut binişor de 30 de recomandări, deşi am filtrat cu severitate :). Nu o lungesc, pentru că am senzaţia că fiecare cuvânt în plus întârzie acest excepţional weekend. Găseşti totul mai jos, iar dacă îţi place, like şi share.

Idei pentru Weekend 16-17 Aprilie

Avem un weekend în care fugim de mâncăm pământul sau înţepenim pe scaune de cinema. Exagerez puţin, dar doar puţin. Pe lângă astea mai începe şi turneul de tenis, ne murdărim “legal” ca la reclamă, bem un vin, două, trei…, brodăm ceva, ieşim la picnic şi dacă vrem îl finalizăm intelectual, târguim româneşte, descoperim Bucureştiul şi multe altele. Găseşti totul mai jos, iar dacă îţi place, like şi share.

Idei pentru Weekend 9-10 Aprilie

Festival de film şi pentru mari şi pentru mici, competiţie de dans, concert, biciclete, educaţie, târg, alt festival, Qi Gong, ateliere, tur urban, traseu de explorare, expoziţii, robotică, lecţii demonstrative, încă un festival, prezentări, artă… Mai zic? Găseşti totul mai jos, iar dacă îţi place, like şi share.

Idei pentru Weekend 2-3 Aprilie

Ne aşteaptă un weekend super-jucăuş, un final de săptămână cu şi despre pasiuni pe care îl aştept cu nerăbdare copilărească. Nu îţi spun mai multe pentru că nu vreau să te reţin din a afla detaliile despre cel mai greneros sfârşit de săptămână din ultimele luni. Găseşti totul mai jos, iar dacă îţi place, like şi share.

Idei pentru Weekend 26-27 Martie

Sper din toată inima să scăpăm de ploaie până în weekend şi să putem sta pe afară pentru că majoritatea propunerilor pentru weekend sunt în aer liber. Oraşul e sub semnul a două evenimente principale, festivalul de film One World România şi Salonul Bicicletei. Alături de ele avem alte câteva idei drăguţe pe care le găseşti ca de obicei mai jos, iar dacă îţi plac, dă-le like şi share.

 

Idei pentru Weekend 19-20 Martie

Avem din nou parte de un sfârşit de săptămână solicitant. Vremea care se anunţă bună ne va tenta să ocupăm parcurile, iar multitudinea de idei interesante pe care le vei găsi mai jos ne va provoca să alergăm de la una la alta. Le găseşti pe toate mai jos, iar dacă îţi plac, dă-le like şi share.

Idei pentru Weekend 12-13 Martie

Până în ultima clipă am avut senzaţia unui sfârşit de săptămână mai liniştit după începutul de martie plin de energie şi weekenduri pline. Şi într-un fel e ceva mai liniştit pentru că am cam scăpat de târguri. Însă la final, când am numărat, am descoperit că iar am depăşit 20 de idei. Muzică, ateliere, dans, plimbări, jocuri, expoziţii şi pe afară dar şi prin interior, dacă se confirmă prognoza mohorâtă pentru weekend. Le găseşti pe toate mai jos, iar dacă îţi plac, dă-le like şi share.

Idei pentru Weekend 5-6 Martie

Când am aterizat în Bucureşti, în primul an de facultate am bătut oraşul din lung şi în lat pentru a-l înţelege. Luam câte 2-3 linii de RATB în câte o zi şi mergeam din capăt în capăt, iar restul îl băteam la pas. La scurt timp colegii bucureşteni îmi cereau indicaţii şi mie tare îmi mai plăcea să le dau. Mi-am amintit de asta pentru că de ceva timp descopăr din ce în ce mai multe tururi urbane organizate de oameni cu drag de descoperit şi de dat mai departe. Şi mă gadesc cât de valoros ar fi fost să descopăr Bucureştiul beneficiind de astfel de ghidaj. Weekendul acesta avem la dispoziţie cel puţin 40 de km de învăţare despre Bucureşti, deşi n-am inclus între recomandări tururile deja clasice. Alături de ele avem muzică, film, dans, ateliere, expoziţii, târguri, cu totul vreo 23 de idei pentru acest final de săptămâna. Le găseşti pe toate mai jos, iar dacă îţi plac, dă-le like şi share.

Idei pentru Weekend 27-28 Februarie

Sunt cam nedormit când scriu cuvintele astea după o noapte cu somn puţin, dar cu un rezultat bun. Probabil weekendul cu cele mai multe idei. Provocarea cea mare a fost să aleg din invazia de târguri de mărţişor, pe cele mai promiţătoare. Cine s-a ocupat deja de capitolul acesta primeşte felicitările mele, dar şi un platouaş de recomandări non-mărţişoreşti. Le găseşti pe toate mai jos, iar dacă îţi plac, dă-le share.

Idei pentru Weekend 20-21 Februarie

Săptămâna trecută a trebuit să fac slalom printre evenimente dedicate Valentinilor şi Valentinelor şi să aleg cu atenţie ceva cu potenţial, în timp ce săptămâna asta m-am străduit să găsesc câteva evenimente dedicate Dragobetelui. Nu-i bai, până la urmă şi hamburgerul e mai popular decât chifteaua, iar weekendul ce vine e oricum super generos în opţiuni. Le găseşti pe toate mai jos:

Idei pentru Weekend 13-14 Februarie

Am reuşit să fac slalom printre Valentini şi Valentine şi să aleg dintre ele câteva care sună chiar bine. Spre bucuria mea, weekendul nu se rezumă doar la această sărbătoare de import, ci sunt muuuulte alte idei faine. Aşa că aştept cu nerăbdare sfârşitul de săptămână, care se anunţă cu potenţial. Dacă ai chef de energie de început de primăvară te invit să descoperi recomandările pe Pagina cu Idei pentru Weekend de mai jos.

Idei pentru Weekend 6-7 Februarie

Fără ocolişuri, trec direct la subiect, pentru că este un weekend plin de opţiuni interesante de a-l pune în valoare. Genul de weekend după care ai putea spune că ai mai învăţat ceva. Singurul minus este că sunt prea puţine opţiuni pentru exterior, dat fiind că se anunţă primul sfârşit de săptămână primăvăratec. Dar nu-mi fac griji, sigur descurci cu unul din multele locuri verzi de pe site. Toate ideile le găseşti mai jos.

Idei pentru Weekend 30-31 Ianuarie

Câţi ani aniversăm de la naşterea automobilului?

130!

De ce contează asta? Pentru că avem unde şi mai ales de ce să aniversăm acest moment. Bucureştiul este mândrul posesor al uneia dintre cele mai spectaculoase colecţii auto care oferă un ambient propice aceste sărbători. Locul îl găseşti aici. Evenimentul îl găseşti alături de celelalte idei pentru sfârşitul de săptămână mai jos.

Idei pentru Weekend 23-24 Ianuarie

În sfârșit avem parte de acțiune. Începutul anului a fost cam liniștit, hai sa zicem înghețat, așa, de sezon. La fel îmi imaginam că va fi și finalul acestei săptămâni. Însă selecția de ieri a fost plină de surprize plăcute. Pe de o parte s-au reîntors la treabă câteva din evenimentele mele favorite. Pe de altă parte am dat peste unele care fie mi-au stârnit amintiri plăcute, fie mi-au provocat în mod hazliu imaginația. Zic să nu mai pierdem vremea și să trecem la subiect. Le găsești pe toate pe link-ul de mai jos.

Idei pentru Weekend 16-17 Ianuarie

Ştiu că risc să fiu cam… Grinch, dar nici nu pot să mint. Era cât pe ce să-mi placă iarna asta. Cele câteva zile cu zăpadă în timpul vacanţei au fost tot ce îmi doream. Am reuşit să ajungem şi la derdeluş, am reuşit să ne batem cu bulgări, am reuşit să ne degere nasul, ba chiar şi să deszăpezim aleea, ce-i drept cam la limită căci a doua zi a început să se topească zăpada singurică. Deci am cam făcut ce aveam de făcut, la ce ne trebuie mai mult? Cei mai mici ar mai fi vrut, dar vremea părea să ţină cu mine. Şi azi, cu gândul la weekend am aruncat un ochi de prognoză. Mi-a pierit zâmbetul când am văzut ce urmează. Aşa că m-am străduit să caut cât mai multe opţiuni de interior, însă am pus prin propuneri şi unele cu plimbare în “aer liber” pentru amicii care îmi vor spune să sunt un Grinch bătrân căruia nu-i place iarna. Le găseşti şi pe unele şi pe celelalte mai jos:

Idei pentru Weekend 9-10 Ianuarie

Îmi vine să spun “Bine te-am regăsit” de parcă am fost plecaţi pe undeva. În fapt doar am schimbat anul. Facem asta de sute bune de ani după calendarul actual, am făcut-o alte multe sute, după calendare mai vechi şi am făcut-o de câteva zeci de mii de ori, fără să avem nevoie de nici un calendar. Aşa că ar cam trebui să fim destul de obişnuiţi. Şi totuşi, uite că tot ne vine să tratăm momentul ăsta ca pe unul special şi să îl încărcăm cu fel de fel de semnificaţii, punându-i în cârcă toate responsabilităţile cu privire la ce n-am făcut şi ce neapărat vrem să facem. Zic toate astea pentru că la finalul căutărilor de evenimente pentru weekend eram cam dezamăgit pentru că sunt doar puţine opţiuni. Am conştientizat atunci că mi-aş fi dorit un weekend plin şi frumos, doar aşa… pentru că e primul, să începem cu dreptul. Dacă însă mă uit la vreme şi la amorţeala care încă ne ţine prizonieri pe cei mai mulţi dintre noi, nu-i chiar de mirare că nu e cel mai activ sfârşit de săptămână, Şi poate e mai bine aşa, pentru că nici nu ştiu dacă aveam suficientă energie pentru a-i face faţă. Ideile, atâtea câte sunt, le găseşti mai jos:

Idei pentru Weekend 26-27 Decembrie

Dacă în zilele de după Crăciun ai chef să ieşi pe undeva prin oraş la o plimbare, găseşti câteva idei mai jos:

Idei pentru Weekend 19-20 Decembrie

Dacă-i târg, păi târg să fie! Încercarea mea de a ţine Crăciunul commercial la distanţă are din ce în ce mai puţine şanse de reuşită pe măsură ce zielele magice se apropie cu paşi repezi. Aşa că o las şi eu mai moale cu ambiţia şi zic că dacă tot e să merg pe la câteva târguri să cumpăr câteva de daruri pentru cei dragi, măcar să o fac măcar la târguri cu poveste. Le găseşti pe toate mai jos:

Idei pentru Weekend 12-13 Decembrie

Sunt foarte, foarte bucuros şi nerăbdător să-ţi spun de ce. În toate colţurile oraşului, în toate spaţiile mai mult sau mai puţin comerciale au loc concerte, târguri, ateliere, toate pe teme de Crăciun. Practic nu se întâmplă nimic deosebit în nici unul dintre ele. Şi totuşi, cu puţin mai multă atenţie şi cu ceva răbdare am descoperit un număr însemnat de evenimente care sunt foarte puţin sau chiar deloc atinse de comercialul Crăciunului. Nu toate, dar suficiente cât să poţi alege fără griji cât de crăciunesc vrei să fie sfârşitul tău de săptămână. Iar DNA-ul este una din opţiuni. Le găseşti pe toate mai jos:

Idei pentru Weekend 5-6 Decembrie

Primul weekend din Decembrie îmi confirmă ipoteza că aceasta este luna cea mai aglomerată a anului. Totul se întâmplă peste tot, pentru toţi şi toate. La câţi Moşi Crăciuni şi mai ales la câţi spiriduşi şi ajutoare apar peste noapte, bănuiesc că rata şomajului devine negativă în Decembrie. Aşa că m-am gândit să nu recomand evenimente de sezon pentru că de ele nu ai nici o şansă să scapi. Am zis să caut ceva diferit. Cât de mult am reuşit afli mai jos:

Idei pentru Weekend 28-29 Noiembrie

Mai rămâne cineva prin Bucureşti? Eu am un motiv personal foarte plăcut pentru care rămân mereu în Bucureşti în această perioadă, aşa că mă voi bucura de liniştea oraşului. Dacă rămâi şi tu nu-ţi fă griji că nu ne plictisim. Începe Târgul de Crăciun, îi putem duce pe cei mici la nava Green Bee care este pe ultima sută, mergem la un ceai, la un teatru, la un atelier, la o expoziţie sau la o conferinţă de Psiho Arhitectură. Nu te aşteptai la asta, nu-i aşa?! Află despre ce e vorba mai jos:

Idei pentru Weekend 21-22 Noiembrie

Ne aşteaptă un final de săptămână numai bun pentru cultivat pasiuni. Cărţi, vin, dans, film, artă plastică, delicatese culinare, plimbări şi multe altele pot fi găsite mai jos:

Idei pentru Weekend 14-15 Noiembrie

Mi-a prins bine vânătoarea de idei pentru weekendul acesta. Simt că nu e cazul încă pentru distracţie, din păcate n-am încheiat înmormântările. Totuşi trebuie să mergem mai departe măcar pentru a verifica dacă am înţeles ceva, dacă am învăţat ceva, dacă am făcut-o suficient de profund încât să ne ţină restul vieţii, dacă vom reuşi să transmitem lecţia noastră generaţiilor viitoare printr-un set de valori solide şi în primul rând prezente. Prin urmare, dacă vrei să continui, găseşti propuneri mai jos.

Idei pentru Weekend 31 Octombrie – 1 Noiembrie

Îmi era groază că weekend-ul acesta va fi doar despre Halloween pentru că îmi sunt tare antipatice sărbătorile astea de import. Şi totuşi am avut parte de o surpriză mare şi plăcută. Cu câteva excepţii tema asta stă în zona comercială, în mall-uri, cluburi pentru copii sau pentru adulţi, restaurante, cafenele şi altele. Spaţiul public e lăsat liber pentru alte evenimente care sunt chiar interesante. Iar vremea minunată care se anunţă pentru weekend ar trebui să fie un combustibil bun pentru a le vedea, gusta şi inspira pe cât mai multe dintre ele. Le găseşti mai jos ca de obicei.

Idei pentru Weekend 24-25 Octombrie

Ce să mai lungim vorba! Avem trei festivaluri, unul de film, unul de teatru şi unul de ştiinţă, şedinţă de oraş, ateliere care de care mai interesante, expoziţii, prezentări şiiiiii posibilitatea de a vedea oraşul de la etajul 34 al SkyTower. Le găseşti pe toate mai jos.

Idei pentru Weekend 17-18 Octombrie

Am scos evenimentele afară pentru că prognoza arată bine pentru acest sfârşit de săptămână şi deci ne-am putea bucura de aer liber. Avem o mulţime de opţiuni interesante. De la privit ochi în ochi, la tururi pietonale gratuite, roţi tocite, vânătoare de comori arhitecturale, festivaluri de tot felul şi multe altele. Unele se petrec şi în interior, aşa că avem soluţie de rezervă. Le găseşti pe toate mai jos.

Idei pentru Weekend 10-11 Octombrie

Toamna pune uşor, uşor stăpânire pe Bucureşti, iar evenimentele se mută treptat înăuntru. Weekendul ăsta aduce festival de film de călătorie, maşini nemţeşti, convenţie cu tatuaje, festival de animaţie şi teatru independent şi multe altele. Se întorc şi atelierele care au fost în vacanţa de vară, aşa că avem de unde alege. Cu totul 18 propuneri pe Pagina cu Idei pentru Weekend.

Idei pentru Weekend 3-4 Octombrie

Câte maratoane poţi alerga în două zile? Maratonul este o treabă serioasă. Mai ales Maratonul Bucureşti, de care sigur vrei să ştii, fie că vrei să participi, fie că vrei să ocoleşti zona în care se desfăşoară. Problema e că Bucureştiul este cam plin de maratoane weekendul acesta. Maraton de animaţie, de documentare, de teatru independent, de ştiinţă, ba chiar şi unul auto. Iar acesta din urmă vine la pachet şi cu ultimul show aviatic al sezonului. Dacă te ţin picioarele le găseşti pe toate mai jos.

Idei pentru Weekend 26-27 Septembrie

Idei pentru Weekend 26-27 Septembrie…M-a cuprins o mare bucurie când am auzit de festivalul acesta. Mă cam săturasem să mă uit cu jind către oraşele mai mici ale căror istorie medievală păstrată în ruinele cetăţilor seculare…

Idei pentru 19-20 Septembrie

Idei pentru Weekend 19-20 Septembrie…15 instalaţii vor împânzi Centrul Vechi în noaptea dintre 19 şi 20 septembrie, printre care zmeele maiestuoase Les Luminéoles care vor fi înălţate la 30 de metri…

Idei pentru 12-13 Septembrie

Idei pentru Weekend 12-13 Septembrie…Cursa colorată care animă lumea de câţiva ani şi Bucureştiul de asemenea are premiera de noapte sâmbătă. Dacă nu ţi-ai luat biletul până acum poţi să participi ….

Idei pentru 5-6 Septembrie

Idei pentru Weekend 5-6 Septembrie…Pe malul Lacului Morii în dreptul Parcului Crângaşi ne aşteaptă sâmbătă singurul festival AeroNautic care combină acrobaţiile aeriene cu cele nautice….

Idei pentru 29-30 August

Idei pentru Weekend 29-30 August 30 August – 20 Septembrie – Festivalul George Enescu Se întâmplă din nou, iar eu unul îl primesc cu mare bucurie. Entuziasmul vine din cel puţin două surse. Pe de o parte este festivalul în …

Idei pentru 22-23 August

Idei pentru Weekend 22-23 August 22-31 august – UNDERCLOUD La Muzeul Naţional al Ţăranului Român are loc a VIII ediție a Festivalului Internațional de Teatru Independent – Undercloud. Anul acesta UNDERCLOUD are 3 secțiuni. Secțiunea Concurs unde participă 12 spectacole … Citeşte mai departe

Idei pentru 15-16 August

Idei pentru Weekend 15-16 August 16 August, între orele 10-12 – Expozitia vehiculelor istorice militare La Muzeul Naţional Militar are loc duminică o expoziţie de vehicule militare vechi organizată de Retromobil Club România. Îi ştii de la evenimentul organizat acum două săptămâni în …  Citeşte mai departe

Idei pentru 7-9 August

Idei pentru Weekend 7-9 August 7-9 August – Summer Well De departe capul de afiş al acestui sfârşit de săptămână, Summer Well îşi găseşte locul şi printre ideile de weekend datorită locaţiei excepţionale în care se desfăşoară, Domeniul Ştirbey. Despre…

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress