Idei pentru Weekend 4-5 Iunie

iunie 1, 2016 în Evenimente de Alex

bookfest1-5 Iunie, între orele 10-20 – Bookfest

A XI-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest va avea loc în pavilioanele C1, C2, C4 și C5 de la Romexpo. Invitatul de onoare ediției de anul acesta va fi Israel. Accesul la Bookfest cât și la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuitVizitatorii vor putea lua parte la peste 350 de evenimente, ce variază de la lansări, dezbateri și colocvii până la proiecții cinematografice și evenimente interactive.

Sursă și detalii


vacaresti5 Iunie, începând cu ora 9 – Incursiune în Delta Văcăreşti

La început de vară Asociatia Cultour ne propune să participăm la o plimbare în cel mai ferit, inedit și verde areal al Bucureștiului. Pe 5 iunie sărbătorim Ziua Mondială a Mediului şi aflăm de ce este important să protejăm Delta Văcărești. Un specialist în biodiversitate, ne va onora cu prezența și ne va povesti despre flora și fauna din zonă. Ghizii Asociației Cultour și cercetașii din cadrul Centrului Local Alb vor completa imaginea de ansamblu, cu istoria zonei de la crearea ei până la momentul în care a fost uitată, lăsată în paragină și , din fericire, a devenit o deltă în inima unei metropole. Poate participa oricine, însă este important să fim echipați corespunzător pentru o plimbare prin stuf şi papură, într-o zi de vară. Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

Sursă și detalii


gourmet festival

3-5 Iunie – Bucharest Gourmet Festival

Eveniment dedicat culturii gastronomice şi artei gustului, ce va avea loc în zona Drive In din Băneasa Shopping City. Festivalul va include cinci zone principale: Street Food, Fine Dining & Urban Contemporary, Internaţional Cuisine, Romanian Gastronomy şi Barbeque, alături de alte câteva zone de interes precum: Ice Cream & Sweets Corner, World of Beers, Deli Market, Wine & Sparkling, Coffee & Tea, Cocktail Lounge etc. În total, peste 60 de standuri ale unor comercianţi din Bucureşti dar şi din alte oraşe, inclusiv restaurante de lux, food trucks gourmet, bistrouri moderne, bucătării tradiţionale din România şi internaţionale, crame de prestigiu, cafenele speciale, gelaterii, brutării, cofetării şi multe, multe altele. În plus, festivalul va găzdui live cooking shows cu cei mai importanţi chefs din România, workshop-uri pe teme culinare, ateliere de gătit pentru copii, degustări de vinuri etc. În fiecare zi vom putea asculta unele dintre cele mai interesante proiecte muzicale locale care vor aduce cu sine prestaţii live din zonele electro-acoustic, jazz, swing sau bossa-nova, gândite special pentru acest festival. Preţul biletelor de acces va fi de 15 lei pentru biletul de o zi sau 30 de lei pentru abonamentul pentru toate cele trei zile de festival. Copiii sub 14 ani însoţiţi de părinţi vor avea acces gratuit.

Sursă și detalii


cea mai mare ora de sport

4 Iunie, între orele 9-21 – Cea mai mare ora de sport 2016

Şi pentru că mâncarea face pereche bună cu sportul ia uite o iniţiativa interesantă. Un super festival sportiv, la Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf”, accesibil pentru toată lumea (de la copii, până la bunici, de la sportivi amatori până la mari performeri). Vom avea parte de clase gratuite de fitness, timp de 12 ore, cu cei mai tari traineri din ţară şi de peste hotare, cea mai mare ştafetă de alergare pe 100m, în 12 ore (eveniment organizat în premieră în România, având scop 100% caritabil şi ţintind spre doborârea recordului mondial actual la ştafeta 100m viteză în 12 ore. TriKids – ediţie specială cu ocazia Zilei Copilului; concurs pentru copii şi familii – cros, duatlon şi family fun run.

Sursă și detalii


opera copiilor

1-4 Iunie – Festivalul „Opera Copiilor”

Opera Comică pentru Copii organizează a doua ediție a Festivalului “Opera Copiilor”, în cadrul căreia sunt programate o serie de activități în aer liber, pentru întreaga familie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Evenimentele au loc în Parcul Herăstrău, la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” și în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, fiecare zi din festival fiind completată cu un nou eveniment. Ediția din acest an debutează la Muzeul Satului, cu Picnicul Copiilor, eveniment caritabil organizat pentru copiii defavorizați din centrele de plasament. Prima zi continuă la Muzeul Satului, cu Cinema în aer liber, unde vor rula producțiile OCC, iar de la ora 17:00, la  sediul Operei Comice pentru Copii, se joacă opereta “Hapciu în RE major”, spectacolul oficial de deschidere a Festivalului. Următoarele zile prezintă peste 20 de evenimente, culminând cu câte un spectacol special, în fiecare seară. Pe 2 iunie, de la ora 20:00, la Scena de la Peluza din Herăstrău, este pregătit “Concertul de la Țărm” cu Țapinarii, Alina Manole, Ioan Gyuri Pascu și Ducu Bertzi. Pe 3 și pe 4 iunie, de la ora 20:00, la Grădina de Vară din Herăstrău, Gala de Balet și, apoi, Gala de Operă aduc în fața publicului cele mai aplaudate secvențe din stagiunile OCC, precum și cele mai îndrăgite coregrafii și arii din repertoriul internațional, reunite în două spectacole extraordinare.

Sursă și detalii


tres court

3-5 Iunie, începând cu ora 11 si 21.30 – Festivalul Internațional de Filme „Très Court” 2016

A 18-a ediție a Festivalului Internațional de Filme „Très Court” va avea loc la Institutul Francez (Bdul. Dacia nr. 77). Cu o durată mai restrânsă decât scurt metrajul, foarte scurt metrajul dă liber curs, timp de 3 minute, unei libertăți și unei creativități totale. Amatori sau profesioniști, directorii acestor foarte scurt metraje vin din lumea întreagă și reflectă astfel societatea contemporană în toată diversitatea sa. Proiectat simultan pe cele 5 continente, în 80 de orașe din 30 de țări, festivalul „Très Court” va reconcilia pasionați de ficțiune, de filme documentare, de animații și de filme experimentale. Sâmbătă şi duminică de la 11 sunt proiecţiile familiale pentru copii iar vineri şi sâmbătă de la 21.30 sun proiecţiile filmelor care intră în competiţie. Intrarea costă 5ron.

Sursă și detalii


plimbari urbane

5 Iunie, între orele 11-13 – Plimbări Urbane-TUR: De la casă la bloc

Iată o nouă invitație la un eveniment Plimbări Urbane. O plimbare pe traseul București prin comunism – De la casa la bloc. Vom avea ocazia să descoperim evoluţia Bucureştiului de la parcelarea şi locuirea interbelică până la cartierul socialist al anilor 60-70. Atmosfera din aceste cartiere este la fel de interesantă ca cea din centrul oraşului, mai ales când vom descoperi elemente poate prea puţin apreciate. Un element important al traseului îl constituie un ansamblu arhitectural din anii 50, cu locuinţe colective unice în oraş. În cadrul plimbării vom vedea imagini de epocă, planuri şi schiţe, totul pe un traseu special pentru cei care vor să înţeleagă o parte din evoluţia Bucureştiului postbelic. Locul de întâlnire este la Piaţa Muncii (ieşirea de metrou dinspre Baba Novac). Participarea este gratuită.

Sursă și detalii


tedy bear in botanica

4 Iunie, între orele 14-23 – Garden of Day Dreams

Există cu siguranță locuri magice în București. Unul dintre ele este Grădina Botanică.
Teddy Bear ne invită acolo pentru o după-amiază fascinantă de muzică și căldură. Sub cerul albastru. Peste iarba verde. Mark Lower va face soarele să strălucească mai tare, Soundopamine completează experiența unică cu sound-ul specific, iar The Model, MoonSound și Ok Corral ne încarcă cu energie pentru vară. Primele 500 de bilete costă 30RON, iar următoarele 500, 40RON, plus 5 RON, intrarea in Grădina Botanică. Accesul permis persoanelor peste 18 ani

Sursă și detalii


padurea copiilor

5 Iunie, între orele 12.30-17.30 – Ziua Internationala A Mediului

Suntem aşteptaţi să sărbătorim Ziua Internaţională a Mediului la Grădina Botanică. Ni se pregătesc ateliere de reciclare creativă: realizăm împreună macheta Pădurea copiilor; reutilizare: pictură stencil pe tricouri vechi, cu atelier eco-meşteşugăresc (reciclarea manuală a hârtiei)-quilling : bijuterii/brelocuri hârtie; jocuri şi concursuri distractive: regăsim copilăria jucând şotron, elastic etc; board games cu jocuri de la Creative Board Gaming; atelier de decorare prin tehnica servetelului pe căni de lut; Desene vii – felicitări cu seminţe + desene comune (pe hârtie mare întinsă pe jos, vom planta seminţe pe ea); Cercul interconectivităţii (cu meditaţie în natură, mişcare corporal-statică şi teatrul senzorial; treasure hunt: tur ghidat în grădina botanică, şi multe alte surprize.

Sursă și detalii


arta in parc

4 Iunie, începând cu ora 11 – Artă-n parc

La intrarea în Orășelul Copiilor din Parcul Tineretului, Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) organizează evenimentul „Artă-n parc‟, pentru a marca împlinirea a 8 ani de activitate în beneficiul copiilor cu autism și sărbătorirea Zilei Copilului. În cadrul evenimentului va avea loc un atelier de artă în aer liber, susținut de pictorița Delia Orman, pentru copii de toate vârstele, în timpul căruia se va organiza și un concurs pentru cei mici cu premii surpriză. Apoi, toți cei prezenți, cu mic și mare, sunt invitați să se distreze alături de Eugen Cozma & Friends, la un spectacol de animație pentru copii, cu baloane, sfori și multe altele. Pe toată durata evenimentului suntem invitati să aflăm mai multe despre activitatea Asociatiei și să-i cunoaștem pe copiii lor speciali. Pentru ei, pe toată durata evenimentului, sugerăm o donație de 30 de lei sau donare de jucării și rechizite, astfel încât să le putem oferi terapie ABA adecvată cât mai mult timp posibil.

Sursă și detalii


museicorum

3-5 Iunie, începând cu ora 19 – Museicorum, Festival de muzică cultă

La finalul acestei săptămâni se închide ediția de anul acesta a festivalului de muzică Museicorum, organizat de Muzeul Municipiului București – festival ce oferă publicului o gamă variată de concerte, susținute în diverse muzee și case memoriale: Palatul Suțu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul C.I. și C.C. Nottara, Casa Filipescu-Cesianu, și Muzeul dr. Nicolae Minovici. Publicul are astfel ocazia nu numai de a se întâlni cu ilustre personalități ale artei muzicale, dar și de a se familiariza cu locațiile Muzeului Municipiului Bucureşti. Suntem invitați să luăm parte la această explorare armonioasă a artei, istoriei, și arhitecturii, și să ne bucurăm de atmosfera autentică „fin de siècle” a muzeelor. Vineri la Muzeul Theodor Aman va fi Recital solo chitară cu Radu Vâlcu.  Sâmbătă la Palatul Suțu, recital solo pian, cu Claudia Mădălina Dănilă, iar duminică tot la Palatul Suțu recitalul de încheiere al festivalului Museicorum, cu Mihaela Pletea (soprană), Maria Chifu (fagot) și Olga Podobinschi (pian). Intrarea de 10 lei include vizitarea expoziţiilor organizate la muzeul ce găzduieşte concertul.

Sursă și detalii


play youth

4 Iunie, între orele 11-15 – Ziua Porților Deschise la PlaYouth

Ţi-am mai zis din când în când despre ateliere organizate de PlaYouth, adică de câţiva tineri faini pe care i-am cunoscut la Universitatea Alternativă. Acum ai ocazia să-i cunoşti în mod direct şi complet. Ne invită să îi vizităm în Strada Barbu Ştef. Delavrancea nr.15 împreună cu cei mici pentru a vedea cum îşi desfăşoară activitate, pentru a afla despre atelierele lor, pentru a cunoaşte trainerii, pentru a descoperi ce lucruri grozave au făcut până acum şi pentru a petrece nişte timp de calitate. Ai grijă că la ei părinţii nu scapă nejucati.

Sursă și detalii


biblioteca metropolitana

4 Iunie, începând cu ora 11 – Vocile Radio România Cultural sosesc la ORA De Poveşti

La Biblioteca Metropolitană, Ziua copilului durează ca-n basme. Sambata suntem aşteptaţi împreună cu cei mici să povestim poveşti alese pe sprânceană de realizatorii Radio România Cultural pentru prichindeii de 3-6 ani. Părinţii vor recunoaşte de-ndată vocile Radio-ului începând cu cele de la matinal, cu animatorii emisiunilor muzicale, autorii interviurilor antologice şi ai poveştilor oraşului. Invitaţii ediţiei din 4 iunie sunt: Maria Balabaş, Ioana Bâldea Constantinescu, Cristian Bleotu, Mădălina Corina Diaconu, Georgeta Drăghici, Mihaela Ghiţă, Daniela Ivanov, Lidia Laic, Cristi Marica, Anca Mateescu, Ligia Necula, Corina Negrea, Mirela Nicolae, Francesca Rusu, Daniela Vasile, Gabriela Vasilescu. Ora de poveşti îi încurajează pe părinţi să petreacă timp de calitate împreună cu copiii în spaţiile prietenoase ale bibliotecii. Aici, cei mici devin curioşi, îşi dezvoltă vocabularul şi abilităţile de socializare punând întrebări despre aventurile personajelor preferate, dar şi despre alte poveşti. Amănunte, precum şi locaţia cea mai apropiată de tine, găseşti pe butonul cu sursă şi setalii.

Sursă și detalii


lumea copiilor la muzeul satului

1-5 Iunie – În lumea copiilor de 1 iunie 2016 la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”

Muzeul Național al Satului sărbătorește Ziua internațională a copilului, iar în perioada 1-5 iunie cei mici sunt așteptați să petreacă clipe minunate în ambianța specială a ”satului de la șosea”. Muzeul a pregătit câte o diplomă pentru cele mai frumoase lucrări inspirate din  lumea satului tradiţional, prezentate în cadrul expoziției – concurs de desene “În lumea copiilor de 1 iunie”, ce va avea loc în data de 1 iunie, ora 10.30, dar și un program de divertisment realizat împreună cu Opera Comică Pentru Copii și Romfilatelia. În cadrul Festivalului Opera Copiilor (1 – 4 Iunie) copiii sunt invitați la muzeu să participe la cinema în aer liber, face  painting, concerte lecţie, treasure hunt.  La standul filatelic al Romfilatelia, mici și mari vor descoperi personajele copilăriei în mărci poștale introduse în circulație cu această ocazie. În vizită la Muzeul Satului este un interesant și captivant  joc de familie realizat de Danion Vasile, scriitor și editor, ce va fi lansat la…Muzeul Satului și pe care suntem invitați să-l jucăm împreună, pentru a descoperi într-o formă inedită minunatul patrimoniu care se află aici. Modelarea pozitiva a spiritului de echipă se va realiza într-un antrenant spectacol de teatru de umbre  pus în scenă de actori copii și specialiști ai muzeului. Timp de cinci zile cei mici se vor îndulci cu miere, plăcinte și turtă dulce, vor cumpăra jucării, păpuși, podoabe populare și multe alte surprize din Târgul copiilor. În ateliere de olărit, ouă încondeiate, podoabe, păpuși, măști vor învăța, sub îndrumarea meșterilor populari, să își creeze propriile obiecte tradiționale.

Sursă și detalii


mogosoaia clasic fest5 Iunie, începând cu ora 12 – Mogoșoaia ClasicFest

In weekend continuă evenimentele din cadrul ediției a V-a a Mogoșoaia ClasicFest, găzduit de Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia. Duminică 5 iunie, în Sala Scoarțelor, unul dintre cei mai valoroși violonceliști ai României, Răzvan Suma, revine cu recital solo. De aseastă dată va interpreta lucrări de: Johann Sebastian BACH, Alfredo PIATTI și Gaspar CASSADO.  Concertul va fi precedat de prezentarea expoziției de fotografie pe pânză:„4 anotimpuri cu Răzvan Suma”, autori: Adrian Stoicoviciu şi CristianPreda. Taxa de vizitare a Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia (5 lei preţ întreg, 2 lei preţ redus), asigură şi accesul la concerte.

Sursă și detalii


custom wheels

4-5 Iunie, între orele 10-18 – Custom Wheels 2016

Singurul show din România dedicat motocicletelor custom şi culturii custom, conform organizatorilor, este organizat în weekend la Sala Antilopa (Sos. Gării Căţelu nr. 6). Aş spune că este o atracţie pentru pasionaţii de motociclete însă în descierea evenimentului se vorbeşte despre spiritul muncii artizanale, despre artişti şi meşteşugari autohtoni, despre cultură. Deci s-ar putea să intereseze un public mai larg. Vor fi expuse proiecte din zona moto, velo şi din cea artistică alături de workshop-uri susţinute de artizani, care vor face demonstraţii de modelare metal, prelucrare piele, personalizare de haine, căşti, pinstriping, etc. În plus se va organiza un concurs de custom moto cu 5 categorii: Best în show (ales de public), Best freestyle, Best cafe-racer, Best scrambler, Best retro.

Sursă și detalii


happy run

4 Iunie, începând cu ora 9 – Happy Run

Ştii vorba aia „cu căţel, cu purcel”? Ei zi dacă nu la asta te gândeşti când vezi imaginea alăturată. Îmi şi imaginez cum se vor alinia la startul care se va da la Intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău, familii întregi cu mămici cu pitici în cărucioare, bunici cu genţi de cumpărături pe roţi, unchiu’ din provincie tocmai sosit cu un coş cu ouă şi brânză proaspătă şi căţelul Bobiţă care priveşte bănuitor la găina Matilda a mătuşii. Probabil că nu va fi chiar aşa pentru că oamenii îşi propun să alerge serios :), dar ar fi destul de distractiv. Înscrierile se pot face până la 8.45 înaintea cursei. Taxa de participare este 50ron pentru adulţi şi 20ron pentru copii cu vârstă între 14 şi ani. Cei mai mici nu plătesc. Cred că nici căţelul Bobiţă nu plăteşte.

Sursă și detalii


_MG_9029

1 Iunie – 30 Septembrie, începând cu ora 19.30 – Simfoniile de vara

Vara aduce în Piaţa Universităţii a şaptea ediţie a „Simfoniilor de vară”. De la sfârşitul lunii mai, până în septembrie, în fiecare sâmbătă şi duminică, Parcul Colţea devine gazdă de spectacole în aer liber. Timp de 4 luni, sunt programate 38 de concerte cu artişti renumiţi precum cvartetul Bella Musica, Brass Quintet Bucureşti, mezzosoprana Claudia Măru-Hanghiuc, Bucharest Ladies Orchestra, dirijată de Ozana Barabancea, dar şi coruri de copii. Participarea este gratuită.

Sursă și detalii


promenade ilfovene

5 Iunie, începând cu ora 9.45 – Lipia – Nuci – Căldărușani

Duminica aceasta Promenade Ilfovene, adică oameni cu chef petrecut timp de calitate în aer curat şi în natura surprinzător de sălbatică la doar câţiva paşi de Bucureşti. ne invită să ne plimbăm pe un traseu cu geometrie variabilă, există posibilitatea de întoarcere spre București cu maxi taxi la kilometri 5, 7, 10 ,12, 15, 20 și 22. O să ne plimbăm între satele Nuci și Lipia, în sat pe câmp și printre grădini, prin pădurea Căldărușani și de-a lungul Bălții Negre. Întâlnirea este la ora 09:45 în stația de maxi taxi de la capătul tramvaiului 41, lângă Piața Presei Libere. Costul drumului dus-întors cu maxi taxi este de 16RON. Participarea este gratuită.

Sursă și detalii


diodrama

21 Mai – 5 Iunie Diodrama

„Diodrama” are rolul de a trage un semnal de alarmă asupra tăierilor ilegale de păduri și, totodată, să le reamintească vizitatorilor că au la îndemână „Radarul Pădurilor”, un important instrument de mobilizare pentru protejarea padurilor din Romania. Sub sloganul „Am adus-o în muzeu ca să n-o întâlnești în natură”, Diodrama va face parte din expoziția permanentă a Muzeului  Antipa în perioada în zona dedicată faunei României.

Sursă și detalii


RDW20 Mai – 5 Iunie – Romanian Design Week 2016

Romanian Design Week este un eveniment anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural. În fiecare an, RDW trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul. Expoziția centrală, găzduită de Piața Amzei, reunește anul acesta lucrările a 150 de designeri și arhitecți. Accesul este liber începând cu 21 mai, în fiecare zi între 10 și 22.

Sursă și detalii


35iunie mtr

3-5 Iunie, între orele 10-19 – Târg cu meşteri şi produse tradiţionale

În curtea interioară de la MŢR, are loc târgul săptămânal. Pentru trei zile, curtea muzeului găzduieşte meşteri veniţi din diferite zone ale ţării, iubitori de frumos şi continuatori ai tradiţiilor româneşti. Aceştia vor expune icoane, măşti populare, ii şi cătrinţe, chimire şi sumane, vase din ceramică, obiecte din lemn pentru gospodărie, mobilier crestat şi pictat, ouă încondeiate, podoabe tradiţionale. Producătorii vin la târg cu brânzeturi proaspete din lapte de capră sau de oaie, produse din carne de porc Mangaliţa sau de vânat, afumate în afumătoare tradițională cu foc din rumeguș de lemn de fag, pâine frământată cu maia naturală şi coaptă pe vatră, fructe şi legume de sezon, miere şi ţuică de prune, turtă dulce de Covasna, cozonaci bucovineni, poale’n brâu, prăjituri de casă, plăcinte boiereşti, dulceţuri şi sucuri naturale. Intrarea este liberă.

Sursă și detalii


cumintenia pamantului

19 Mai – 17 Iulie – Cumințenia Pământului. Aceasta nu este o piatră

Pot să spun că aşteptam de ceva timp o expoziţie cu această temă. Aşteptarea asta e generată de faptul că nu nu prea am încredere în educaţia artistică a poporului român, şi atunci când ceri bani unui astfel de popor pentru a recupera o operă de artă trebuie să susţii campania cu o comunicare serioasă. Iar o expoziţie pe această tema este esenţială. Aşa că, haideţi să mergem la MNAR să vedem care-i povestea acestei mici sculpturi şi de ce merită să punem mână de la mână ca să o recuperăm.

Sursă și detalii


Afis-ateliere-creatie-2016-web

20 Februarie – 19 Iunie – Ateliere de Creatie de la Creart

Creart organizează ateliere de creație pentru copii în fiecare sâmbătă și duminică în Satul Francez și în Piața Alexandru Lahovari. Scopul acestui proiect este educația prin creație, ajutându-i pe copii să își dezvolte atenția, abilitățile practice și imaginația, oferind totodată o alternativă artistică de petrecere a timpului liber. Înscrierile se fac de Luni până Vineri, între orele 9:00 – 17:00 la adresa de e-mail ateliere@creart.ro sau la numărul de telefon 0733 331 324 – Ramona Filip. Taxa / atelier, de 10 RON, se achită înainte de începerea cursurilor, în locație.

În Satul Francez (Șoseaua Nordului, nr. 114 – 140) sunt organizate  în fiecare sâmbătă următoarele ateliere:

Eco – creativitatea de week-end (6 – 12 ani) – 11:00 – 12:30
În cadrul programului Eco-creativitatea de weekend cei mici își dezvoltă manualitatea și își cultivă un spirit practic prin mijloace artistice inedite. Fiecare sesiune va aduce o nouă tematică pentru participanți prin care fiecare copil va realiza un obiect util sau artistic din materiale revalorificate. Copiii vor învăța tehnici de lucru interesante (decoupage, pirogravură, origami etc) și vor dobândi informații variate despre mediul înconjurător și materialele din jur.Atelierele vor fi coordonate de specialiști în domeniul propus, meșteri cu experiență în educația celor mici.

Mini grădina parfumată (6 – 12 ani) – 13:00 – 14:30
Programul Mini-grădina parfumata introduce copiii în lumea minunată a plantelor. Astfel, cei mici vor realiza grădini în miniatura în care vor folosi sticluțe reciclate, plante, elemente organice și pietricele decorative. Fiecare sesiune va avea o tematică diferită, iar cei mici vor dobândi tehnici de plantare și vor putea învăța despre plantele de sezon, aranjamente și modalități de întreținere.Atelierele vor fi coordonate de specialiști în domeniul propus, meșteri cu experiență în educația celor mici.

Universul picturii (4 – 12 ani) – 15:00 – 16:30
Copiii vor învăţa să picteze motive populare și peisaje pe sticlă, lemn, hârtie şi pânză, dar și pe ceramică.

În sediul Creart, (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7) sunt organizate următoarele ateliere: 

Sâmbătă

Creativitate şi joacă senzorială (2-3 ani) – 10:30 – 12:00
Acest atelier va fi o întâlnire săptămânală între copii şi părinţi în care lumea devine culoare, forma prinde viaţă, materialele încep să vorbească şi să se mişte în mânuţele lor. Copiii vor aduce  imaginaţia şi pofta de joacă, iar părinții care vor participa la atelier vor avea o mai bună interacţiune fizică şi emoţională şi vor redescoperi copilul din ei.

Jucării şi eroi de poveste (6 – 10 ani) – 12:30 – 14:00
Cel mai mult copiilor le plac poveştile, iar cel mai bine copiii învaţă prin joc, joacă şi imaginaţie. În cadrul acestui atelier, dintr-o bucată de fetru sau pânză colorată, o mână de mărgele şi nasturi amestecaţi, cei mici vor avea ocazia să meşterească jucăria preferată.

Duminică

Micii bucătari (6 – 10 ani) – 10:30 – 12:00
Copiilor le place să exploreze lumea din bucătărie. Sunt atraşi de culori, de arome şi forme și sunt dornici să taie, să amestece şi să guste. Devin entuziaşti şi bucuroşi să împartă cu cei dragi ceea ce ai au pregătit cu mâinile lor. În plus, aşa învaţă mai uşor despre alimentaţia sănătoasă şi importanţa unui măr, castravete sau miez de nucă.

Călătorie în jurul lumii (5 – 10 ani) – 12:30 – 14:00
Învăţăm despre lume prin joacă. Învârtim globul pământesc, ne stabilim punctul unde vrem să ajungem, alegem cel mai potrivit mijloc de transport şi pornim la drum. Ajunşi la destinaţie, vom afla despre obiceiurile locului, ce limbă vorbesc oamenii, ce fel de climă au în tot timpul anului, de unde se trag, cum locuiesc, ce preocupări au, cum dansează, ce muzică ascultă sau ce mănâncă gazdele noastre. După ce le-am experimentat pe toate, „vom  lua un obiect ca amintire” şi apoi ne vom îndrepta spre casă. Ca să nu ne pierdem, ne-am gândit să începem din Europa, să continuăm cu Africa până ajungem în Australia şi Insulele Cook.

Sursă și detalii


spitale disparute

30 Martie – 3 Iulie – Spitale dispărute ale Bucureștiului

Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şuţu împreună Fundația Colegiului Medicilor din Municipiul București, ne invită să vizităm expoziția „Spitale dispărute ale Bucureștiului”, deschisă în curtea Palatului Suțu.
Expoziția oferă o privire asupra activității spitalelor bucureștene a căror funcționare a fost sistată ca urmare a cutremurelor, a bombardamentelor din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a demolărilor și restructurărilor din Perioada Comunistă, sau a lipsei de finanțare și a proceselor de retrocedare din perioada postdecembristă.

Sursă și detalii


art antipa

4 Iunie, începând cu ora 10.15 – Frații Arici

Muzeul „Grigore Antipa” vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire cu Arta în cadrul atelierelor Art Antipa. Atelierele sunt un mod distractiv de a petrece timpul liber, fiind în același timp și o modalitate de a dezvolta creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al copiilor. Grupe de vârstă: 4-7 ani (între 10.15–11.30), 8-14 ani (11.45 -13.15). Costul participării la un modul de 4 ședințe (pe parcursul unei luni) este 160 ron/participant, iar pentru o ședință este de 50 ron/participant. Înscrierea participanților se poate face prin email info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31. Înscrierile prin e-mail au prioritate.

Sursă și detalii


 

Un articol din seria Idei pentru Weekend in Bucuresti

Ți-a plăcut? Spune și altora: