Zoo Baneasa

mai 24, 2014 în VERZI de Alex

Se pare ca imi plac locurile care, intr-un interval scurt de timp, ma transpun in diverse zone geografice si, de ce nu, temporale. Am vizitat intai Muzeul Satului care m-a condus in trecut si in toate zonele tarii, iar acum am vizitat Gradina Zoologica, care m-a plimbat si ea de la mare (unde am vazut o varietate de pesti), prin Delta (unde am vazut pelicani), apoi in cotloanele ascunse din munti (unde am vazut ursul brun), dupa care in desert (unde am vazut camila) si tot asa pe multe si minunate meleaguri.

Primul gand ar putea fi este o locatie care se preteaza excursiilor organizate sau copiilor, dar nu e deloc asa. Este amenajata astfel incat oricine sa se bucure de o plimbare placuta. Poti sa mergi cu familia, cu prietenii sau pur si simplu singur. Aleile sunt ingrijite si au banci din belsug, atat la soare cat si la umbra copacilor. E ca o plimbare in parc, numai ca intr-un parc in care nu calci iarba de frica sa nu te manance ursul.

M-am bucurat sa vad ca animalele aratau foarte bine, deci erau bine ingrijite. Gradina Zoologica pune la dispozitie cateva carucioare – rulota in care pot fi transportati copiii sau, de ce nu, domnisoarele obosite de plimbare. Dupa cum am vazut azi, copiii considera a fi foarte distractiv acest mijloc de transport.

Pentru mine a fost o plimbare relaxanta, pentru copiii care venisera in excursie a fost o plimbare educativa, iar pentru un cuplu dragut pe care l-am intalnit admirand barza a fost o plimbare romantica …pentru tine cum va fi vizita la Gradina Zoologica? Dupa ce o vizitezi hai pewww.facebook.com/100delocuri si zi-ne.

Oana Popescu, aprilie 2014

 

– Adaugat ulterior –

O initiativa interesanta este cea executata in colaborare cu UPC care ar putea aduce putina valoare. O gasesti aici http://www.upcdigitalnature.ro/zoo/, si desi apartine companiei private pare sa fie cea mai apropiata versiune de site oficial al acestui obiectiv. Este o platforma online pe care gasesti tot felul de informatiii de natura organizatorica, harta, detalii despre animale, stream-ul catorva camere web si altele. Apreciez aceasta platforma pentru ca astfel in online gradina Zoo din Bucuresti se poate bate cu orice gradina Zoo din lume. Doar online! Iar eu am ajuns la concluzia asta pentru ca am scris acest articol si am cautat si citit cu mai multa atentie. Altfel, contactul meu cu acest subiect la fata locului a fost prin intermediul QRCodurilor aflate pe toate custile. Am incercat si eu cateva cu speranta ca voi obtine informatii mai multe, mai interesante si desigur mai interactive decat cele de pe clasicele placute de inmatriculare ale custilor. Dezamagitor insa, link-ul pe care am ajuns continea doar vreo cateva randuri lipsite de valoare. Nu le-am incercat pe toate, am renuntat dupa vreo 4.

Preturile de acces sunt 13 ron / adulti si 6.5 ron / copii iar programul este zilnic 9.00-17.00. Se poate ajunge cu autobuzul 301, cu masina pe care nu stiu unde o veti parca sau cel mai bine cu bicicletele pentru ca oricum asta e zona care le apartine in exclusivitate.

Alex Arama, aprilie 2014

Fullscreen capture 01-Apr-14 122808 AM

|

Ți-a plăcut? Spune și altora: