26-28 Mai
Femei pe Mătăsari #7 – Festival Urban
Ştiu că cel mai probabil informaţia asta e redundantă şi că ştii ce-i cu “Femei pe Mătăsari“. Dar dacă există măcar 1% şanse să nu ştii, tot merită să subliniez importanţa comunitară a proiectului care a schimbat faţa uneia dintre cele mai defăimate zone ale Bucureştiului. Aşa că pun evenimentul aici, pe primul loc, anul acesta, şi te invit să faci o vizită. Da, va fi aglomerat şi destul de haos, într-un spaţiu îngust. Nu vei găsi locuri de parcare şi te vei confrunta cu diverse neajunsuri, însă în acelaşi timp vei gusta cu poftă, sper, din atmosfera unei comunităţi bucureştene autentice pentru care timpul are o altă dinamică. În plus, mai mult decât ceea ce îţi vei lua tu de la festival, contează ceea ce vei duce, prezenţa ta. Acest proiect nu ar fi evoluat astfel, fără vizitatorii lui, aşa cum de altfel recunosc şi organizatorii.
24-28 Mai / 10-20
Salonul Internațional de Carte Bookfest
Suedia este oaspetele de onoare al ediţiei din acest an la Bookfest, ce va avea loc la Romexpo. Standul acestei ţări va fi amplasat în Pavilionul C4, iar cele aproximativ 20 de evenimente organizate de Ambasada Suediei în România, în colaborare cu partenerii săi, vor avea loc atât la stand, cât și la spațiul de evenimente din cadrul Pavilionului C4. Alături de invitatul special, Bookfest își așteaptă vizitatorii cu cărți proaspete și reduceri spectaculoase la multe titluri dintre cele peste 1.000.000 de volume expuse. Cele peste 200 de edituri prezente propun celor care vor veni la Bookfest prețuri cu până la 80% mai mici decât cele practicate în mod obișnuit în librării. Evident, vedetele Salonului de Carte Bookfest vor fi, ca în fiecare an, cărțile noi, pregătite de editori special pentru această ocazie. Copiii vor avea salonul lor de carte, Bookfest Junior, care va grupa toate evenimentele dedicate celor mici, cele mai multe fiind programate să se desfășoare chiar în standul Bookfest Junior de la etajul pavilionului C1. Intrarea este liberă.
ANULAT
Festivalul Luminii București
Nu ştiu cum se face că eu nu ajung aproape niciodată la Festivalul acesta care are loc anual în Parcul Carol. Zic aproape, pentru că am reuşit o singură dată şi mi-a plăcut grozav de mult. De atunci, însă m-am instalat în rolul de aspirant ne împlinit pentru că se tot întâmplă altele care “mă reţin”. Şi ce să vezi, surpriză, şi anul acesta va fi la fel. Aşa că mă bazez pe tine să-mi trimiţi impresii ca să gust şi eu puţin din energia cercetaşilor. Pentru, în cazul în care nu ştiai, evenimentul este organizat de Cercetaşii României cu scopul de a ne scoate din cotidian şi a ne aduce mai aproape de bucuriile simple ale vieţii. E cadoul lor pentru noi, pentru familiile noastre ta, pentru prietenii noştri şi pentru toată comunitatea din Bucureşti, menit să ne aducă mai aproape unii de alţii.
25-28 Mai
Unfinished Festival
Festivalul va avea loc la Sala Dalles, iar tema principală a acestui an este impactul pe care creativitatea îl poate avea în dezvoltarea pozitivă a comunităților și societății în care trăim. Festivalul va reuni lideri din domeniile creative, de tehnologie și antreprenoriat pentru a inspira și motiva publicul prin sesiuni inovative (prezentări interactive, keynote addresses, mese rotunde, masterclass, workshops) combinate cu expoziții, evenimente de networking și concerte. Fiecare zi a UNFINISHED va avea ca piloni principali Inspire, Connect, Empower & Change, prin care participanții vor putea să descopere atât noi metodologii de lucru, cât și povești de succes care să îi inspire să fie mai creativi în munca lor de zi cu zi. Desfășurându-se în paralel cu expoziția World Press Photo (WPP) care prezintă cele mai bune proiecte de fotojurnalism la nivel mondial, Festivalul va prezenta și o serie de instalații de artă care, prin diverse medii, fac un comentariu la adresa societății, istoriei și contextului geopolitic actual. Vor expune artiști din 6 țări, printre care Alfredo Jaar, Josh Begley, Capucine Gros, Pavel Braila, Luca Zamoc, Vasilievic & Venuri. Pe lângă aceste expoziții, Festivalul UNFINISHED va prezenta și o serie de experiențe în VR și projection mapping.
27 Mai / 9:00
Vanatoarea arhitecturala #10
Dacă urmăreşti ideile de weekend, ştii deja cât de drag îmi este evenimentul acesta. La vânătoarea de anul trecut cam prin aceeaşi perioadă, nu prea ne-a ieşit planul. A fost mai bine ca prima dată, ne-am organizat şi împărţit mai bine, am înţeles ce şi cum căutam şi totuşi, n-am reuşit să terminăm… Ca la şcoală. Mergi pregătit, ai învăţat, pici pe subiect, te ia valul şi deodată se termină timpul şi nu înţelegi ce s-a întâmplat. Cam aşa am păţit noi. Şi colac peste pupăză, alături de durerea anticipată de picioare şi de gât răsucit după case frumoase, m-am şi ars pe gât pentru că a fost primul weekend cu soare puternic. Dar tot îmi este dragă foc aventura asta. Povestea este relativ simplă. Îţi faci o echipă, te înscrii cât mai repede, plăteşti taxa de 40 de lei de persoană, iar sâmbătă dimineaţă ne vedem toţi într-un loc pe care îl vom afla cel mai probabil vineri seară. Înarmaţi cu ochi mari şi aparat de fotografiat, luăm la bătut metru cu metru dintr-o zonă a Bucureştiului şi strângem răspunsuri fotografice la o serie luuuuungă de ghicitori arhitecturale. Şi dacă suntem cei mai buni câştigăm noi, dacă voi, atunci voi, dacă ei, atunci ei. Dar de distrat ne distrăm toţi.
20-28 Mai
Romanian Design Week
Romanian Design Week este un eveniment anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural. În fiecare an, festivalul trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul. Expoziția centrală, găzduită de viitorul Mega Image Concept Store din strada Grigore Cobălcescu, numărul 45, reunește anul acesta 200 de lucrări semnate de 150 de designeri și arhitecți. Experiența vizuală este completată de Tastemakers prin intervenții senzoriale originale în care vizitatorul e pus în poziția privilegiată de aadmira și de a interacționa cu design-ul. Accesul în spațiul central se face pe bază de bilet. Acesta poate fi cumpărat online (10 lei) sau la intrarea în expoziție (15 lei).
28 Mai / 18:00
Iubesc sa fiu Copil
Pe 28 mai se va juca unul dintre cele mai motivaţionale şi complexe spectacole realizate de ONG-ul Hai să Ajutăm împreună cu copiii din centrele de plasament. “Iubesc să fiu copil” va străluci pe scena Conservatorului prin cei 35 de copii actori şi dansatori de la centrele de plasament Mia’s Children, The Door, Viaţă şi Lumină, Metropolis, Sf Macrina. Hai să cunoaştem dragostea şi sufletul lor pur, prin teatru şi dans thailandez, indian şi românesc. Copiii ne aşteaptă cu mari emoţii. Sunt rare momentele când se simt doriţi şi apreciaţi. Biletul costă doar 35 de lei.
27 Mai / 16-17
Şi tu poţi fi EROUL naturii
Biblioteca Ion Creangă va găzdui, în fiecare sâmbătă din luna mai, proiectul “Şi tu poţi fi eroul naturii!”, iniţiat de Asociaţia Nature Heroes. Prezentările se adresează în principal copiilor mai mari de 8 ani şi vor lua forma unor sesiuni educativ-interactive, cu scop aplicativ. În cadrul întâlnirilor vor fi discutate cu copiii metode de acţiune directă în viaţa de zi cu zi pentru protecţia mediului înconjurător. Participarea este gratuită.
27-28 Mai
“Răpirea din Serai”, “Harap Alb” și “Concert lecție duo vioară-pian” la OCC
În weekend Opera Comică pentru Copii ne aşteaptă cu următorul program:
“Răpirea din Serai” se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 17.00 şi duminică de la 11.00 şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 7 ani. Opera a fost compusă de Mozart în cea mai fericită perioadă a vieții sale. Preţul biletelor este între 20 şi 25 de lei.
“Harap Alb” este un spectacol organizat sâmbătă de la 11.00 şi duminică de la 10.00 şi 12.30 în Sala UnderGrant, potrivit pentru copii cu vârste de la 3 ani. Este un teatru din trilogia prin care Opera Comică pentru Copii celebrează 180 de ani de la nașterea marelui povestitor Ion Creangă. Biletele costă 15 lei.
“Concert lecție duo vioară-pian” se joacă sâmbătă şi duminică de la ora 10.00 în Sala Mare. Muzică clasică, muzică de film, jazz, tango, toate acestea sunt genuri muzicale cu ajutorul cărora o vioară și un pian pot face un public să aplaude minute întregii. Marta Băceanu (pian) și Gaby Stănescu (vioară) ne propun o incursiune în istoria muzicii din care vom pleca mai bogați sufletește și cu zâmbetul la purtător. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârste peste 7 ani.
27 Mai / 11:00
Descoperă zona Capitale – Dorobanţi
Fundaţia Calea Victorie ne invită la o nouă expediţie culturală în timp şi spaţiu, de data aceasta în zona cuprinsă între Bulevardul Aviatorilor şi Bulevardul Dorobanţi – zona străzilor cu nume de Capitale – care reprezintă în Bucureştiul zilelor noastre o adevărată călătorie în timp. Cartier select, cu multe case foarte bine conservate şi restaurate, construite cu precădere în perioada interbelică, zona Capitalelor oferă publicului larg ocazia să vadă vile construite în prima jumătate a secolului XX, cu adevărat splendide. Construită cu scopul de a găzdui mai ales ambasade şi reşedinţe de ambasadori, zona Capitalelor a păstrat un parfum aparte, elitist. Participarea costă 35 de lei.
27-28 Mai
Festivalul Zilele Africii 2017
Zilele Africii este singurul festival din România dedicat exclusiv culturii africane, ce reunește sub acelaș acoperiș artiști africani si români, mai exact la la Club Kran (Bulevardul Ion C. Brătianu 29-33, Etaj 5, ). A doua ediție ne aduce o suită de workshopuri, ateliere, demonstrații si concerte dedicate muzicii, percuției și dansului tradițional african, dar și afro fitness, ateliere de acordat djembe, dj seturi, drumcircle si seri de jam session tematice. Intrarea este liberă.
22-28 Mai
Știință și Joc în același loc
Săptămâna aceasta are loc în oraş un eveniment cu amploare mare, dar vizibilitate destul de redusă pentru marele public, Bucharest Technology Week. Dintre evenimentele care-l compun am ales două de care ne putem bucura şi la finalul săptămânii.
Unul este legat de Casa Exprimentelor, care este locaţie afiliată acestui proiect. Din descrierea evenimentului nu reiese ce oferă special cu ocazia BTW, însă cred cu tărie că orice motiv este bun să mergi la Casa Experimentelor, prin urmare nu sta pe gânduri.
Al doilea are loc în cadrul expoziţiei din Piaţa George Enescu şi este un atelier gratuit de robotică: “Learn how to train your robot”. Lecţia este o oportunitate atât pentru copii, cât şi pentru părinţi să interacţioneze cu “lumea roboţilor” şi să afle detalii despre educaţia de tip STEAM, bazată pe experimentare. Atelierele au loc după următorul program:
Sâmbătă:
14:00 – 15:00 Copii cu vârsta cuprinsă între 11 şi 14 ani
16:00 – 17:00 Adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 14 şi 17 ani
Duminică:
14:00 – 15:00 Copii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 8 ani
16:00 – 17:00 Copii cu vârsta cuprinsă între 9 şi 10 ani.
27 Mai / 13:30
Tur ghidat gratuit + conferinta Mogosoaia
Ce zici de un tur ghidat pe domeniul familiei Brancoveanu-Bibescu de la Mogosoaia? Intalnirea cu istoric de arta Oana Marinache are loc la ora 13:30 la statia de metrou 1 Mai/statie autobuze 508 de unde se pleaca spre Mogosoaia. Biletul costa 2 lei/calatorie si autobuzele circula la fiecare 20 minute, statia de coborare este „Palat Brancovenesc”. Pentru cei care sosesc cu autoturismul personal, punct de intalnire: Biserica Sf. Gheorghe la 14:00-14:10. Turul dureaza aproximativ o ora si este gratuit. El precede conferinta publica pe tema “Personalități mai puțin cunoscute din familia Bibescu – Basarab Brâncoveanu” de la ora 16:00, din Sala Scoartelor de la etaj. Pentru confirmari: tururighidate@gmail.com.
25-28 Mai
Street Food in the Park – ParkLake Garden Edition
Sub moto-ul “la mall şi nu chiar” mi-a atras atenţia o şezătoare organizată de Parklake în curtea din spatele casei, că… au o curteeee… Acolo sunt invitaţi iubitorii de gastronomie, artă a gustului şi nu numai. Festivalul aduce sute de preparate delicioase: burgeri, clătite, waffles, bune de gustat la iarbă verde. Se lasă şi cu dans pe muzica celor de la Vama, Taxi, ROA şi Vunk. Evenimentul se va desfăşura în zilele de 25 şi 26 mai (16:00-23:00), respectiv 27-28 mai (11:00-23:00),
20 Mai – 17 Iunie
Grădina Dinozaurilor
Muzeul Național de Geologie în parteneriat cu de Dino Parc Râșnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud Estul Europei, organizează expoziția temporară “Grădina Dinozaurilor” ce cuprinde o serie de replici, în marime naturală, ale unor dinozauri care au populat planeta noastră în era mezozoică, realizate după ultimele descoperiri paleontologice. Dinozauri înfricoșători, precum Oviraptor -“hoțul de ouă” sau Ankylosaurus „dinozaurul în armură”, reprezentând verigi importante în sutele de ani de evoluție ale regnului animal, alaturi de prietenii lor, Ceratosaurus, Deinonychus, Velociraptor și Triceratops, așteaptă să fie vizitați și cunoscuți. Deschisă în curtea Muzeul Național de Geologie, aripa S, expoziția este vizitabilă de luni până duminică, în intervalul orar 10.00-18.00 (ultima intrare 17.30), fiind inclusă în fluxul de vizitare al muzeului.
28 Mai / 9:45
Promenade Ilfovene: Ștefănești – Runcu
Promenade Ilfovene este un proiect super activ destinat pasionaţilor de plimbări. Participarea este gratuită iar scopul este explorarea unor zone “sălbatice” din jurul capitalei. Şi se pare că “sălbatice” nu e deloc mult spus, fotografiile aduse din expediţii fiind uimitoare. Plimbarea de duminică va fi între Ștefăneștii de sus și pădurea Runcu, pe drumuri de țară, în peisajul verde și înflorit de primăvara. Traseul este de 12 km.. Locul de întânire este stația de maxi taxi de lângă Cora Pantelimon. Stația se află între parcare și șosea.
27-28 Mai
Creativo
Creativo este un eveniment creat in spirit urban, care reuneste pasionati de moda, design, stil, handmade si pe cei care ii pot ajuta sa isi puna visul in practica si/sau sa inceapa un business plecand de la aceasta pasiune. Evenimentul este organizat la The Ark vis’a’vis de Piata de Flori. Creativo isi propune sa fie un eveniment de referinta pentru persoane active, informate, care inteleg, apreciaza si sustin cultura urbana si creatorii autohtoni si sunt in cautare de alternative la produsele “made in China”. Accesul este gratuit.
26-28 Mai
Natura Fest 2017
Natura Fest revine cu trei zile de distracție în Parcul Izvor cu un festival care militează pentru un comportament mai responsabil față de mediul înconjurător. Trei zile cu activități și ateliere de reciclare, concerte, expoziții și alte surprize pentru toate categoriile de public. Pe scena vor urca:
✨ Vineri: Runna, NEXT EX, byron,
✨ Sâmbătă: Mr.jurjak, Otherside, Les Elephants Bizarres
✨ Duminică: K-lu, Basska, Șuie Paparude
Intrarea este liberă.
27-28 Mai / 10-18
Târg Ozosep
Cei mai buni dintre micii producători din Harghita și împrejurimi vor aduce din nou în București bucate alese în cadrul unei ediții speciale a Târgului Ozosep. Evenimentul va avea loc în vechea sa locație de pe str. Gina Patrichi (fosta Orlando) nr. 8, curtea Institutului Balassi – Institutul Cultural Maghiar din București. Suntem așteptați cu Gulaș proaspăt și un HotDog Secuiesc artizanal care vor fi pregătite pe loc, printre programe pentru mici și mari și alte bunătăți. Accesul este gratuit.
27 Mai / 10-16
Ziua Porţilor Deschise la Brigada 30 Gardă “Mihai Viteazul”
Militarii Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul” au onoarea să se prezinte!
Îi putem cunoaşte mai bine vizitând Biserica militară, Sala de tradiţii a unităţilor de gardă, atelierele organizate şi expoziţia de tehnică şi armament. De asemenea îi putem admira urmărind concertele Muzicii militare şi exerciţiile de mânuire de armament executate de detaşamentul Drill-team.
Alături de ei, vor fi distinşi invitaţi din instituţii de învăţământ şi culturale, muzee bucureştene, asociaţii de reconstituire istorică şi asociaţii de colecţionari de efecte militare, care ne vor oferi o imagine completă a evoluţiei meşteşugului armelor, din perioada antică şi până astăzi. Intrarea este liberă.
27 Mai / 19-22
București dansează în stradă
Putem spune că acesta a devenit un eveniment recurent şi că el se va desfăşura în fiecare sâmbătă seară pentru că dansul este un ingredient ideal pentru Centrul Vechi. Anul trecut am ajuns la prima ediţiei cam din întâmplare. Ştiam că are loc prin Centrul Vechi, dar era un weekend la fel de plin că acesta şi nu mai ştiam exact pe unde e. Însă a fost imposibil de ratat, pentru că Strada Smârdan era complet blocată. Anul acesta este şi mai grozav, într-un superb spectacol stradal plin de ritm şi voie bună. Se va dansa Salsa, Bachata, Merengue, Reggaeton, Kizomba, Semba, Hip Hop atât de către dansatori profesionişti, cât şi de amatori dorinici de distracţie. Participarea este gratuită.
27-28 Mai / 12:00
Ateliere de Weekend la Muzeul Satului
Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” organizează, în perioada mai – septembrie 2017, ateliere de ouă încondeiate și dansuri populare, ca o ofertă permanentă pentru publicul vizitator. Acestea fac parte din programul de pedagogie muzeală Muzeul altfel/ Muzeul meu european. Proiectul își propune dezvoltarea respectului față de cultura românească integrată în cea europeană. Publicul are posibilitatea de a participa la atelierul de ouă încondeiate duminica, unde vor putea ”scrie” ouă cu ceară folosind ”chișița”; motive florale, vegetale, skeomorfe, zoomorfe vor fi învățate de-a lungul a 5 săptămâni de către meșterii populari din Bucovina invitați la muzeu. La atelierul de dansuri populare, care are loc sâmbăta, vor putea fi învățate hora, sârba, ciulandra, alunelul, hațegana etc. de-a lungul tot a 5 săptămâni, de către coregrafii invitați la muzeu. Atelierele sunt disponibile în limita locurilor disponibile, atât pentru copii (+3 ani) cât și pentru adulți (+20 ani) spre a descoperi lumea satului prin meșteșuguri, cântec și joc dar și… joacă educativă. Taxa de participare este de 20 lei de persoană.
28 Mai / 9-17
Ateliere de teatru de umbre
Muzeul Satului organizează, în perioada februarie – mai 2017, o serie de ateliere interactive pentru copii – povești altfel spuse – Teatru de umbre. Copiii participă la un ghidaj tematic şi apoi la desfăşurarea unor poveşti inspirate din patrimoniul muzeului, dar şi din vieţile sfinţilor din calendarul creştin ortodox, folosind jocul de umbre şi lumini, precum şi un scenariu adaptat de specialiştii muzeului categoriilor de vârstă 6 – 12 ani. Atelierul constă în șase module, ce vor avea loc în următoarele date:
- În luna lui Mărțișor (19 martie)
- Floriile (9 aprilie)
- Troiţa (7 mai)
- Sf. Împărați Constantin și Elena (21 mai)
- Moara (28 mai)
Folosind teatrul ca metodă de educaţie, la sfârşitul atelierului, copii vor fi capabili să îşi canalizeze atenţia asupra poveştii, să îşi stăpânească emoţiile, să folosească diferite intonaţii specifice personajelor şi să respecte rolul fiecăruia din echipă. Durata unui atelier este de două ore, iar taxa de participare la fiecare atelier este de 10 lei.
27 Mai / 20:00
Spectacolul “Anotimpurile” la Casa Filipescu-Cesianu
Evenimentul, desfășurat în mansarda Casei Filipescu-Cesianu îmbină poezia și muzica, avându-i drept protagoniști pe actorii Irina Movilă și Marius Bodochi (Teatrul Național București), pe soprana Mihaela Andrei (Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti) și pe chitaristul și compozitorul Adrian Andrei (Școala Gimnazială de Arte Nr. 3). Recitalul de lirică universală punctat prin aspecte ludice și momente muzicale va include autori precum Lucian Blaga, Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, Rainer Maria Rilke, Nichita Stănescu, Ion Minulescu, Vasile Alecsandri. Cu ocazia Nopții Muzeelor, accesul la spectacolul din această seară este gratuit, în limita locurilor disponibile.
1 Februarie – 18 iunie
Venin – frumuseți de neatins
Muzeul „Grigore Antipa” ne invită să explorăm o nouă expoziție temporară inedită cu exponate vii, dar și cu piese de o valoare inestimabilă din colecțiile muzeului. Expoziția ne propune să descoperim lumea fascinantă a câtorva specii veninoase din lumea animală, unele dintre acestea regăsindu-se în clasamentul celor mai veninoase animale din lume. Vom fi provoacați să lăsăm prejudecățile și teama față de animalele veninoase la poarta muzeului și să descoperim frumusețea unică a exponatelor. Multe dintre aceste specii de animale provin din locuri extrem de îndepărtate și greu accesibile omului și cu siguranță aproape nimeni nu și-ar dori o întâlnire față în față cu acestea în mediul lor natural. Preţurile biletelor sunt de 10 lei/copil/student/pensionar şi 15 lei/adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate.
27-28 Mai / 11:00
Atelierele Cunoaşterii
În weekenduri Orăşelul Cunoaşterii îi aşteaptă pe cei mici cu ateliere numai bune de descoperit şi înţeles mai bine lumea. Atelierele durează 1 oră şi se adresează copiilor cu vârstă de minim 4 ani. Participarea se face prin înscriere telefonică la 0723 390 449 sau prin email la contact@oraselulcunoasterii.ro. Costul unui bilet este 30 ron. Tema atelierului de sâmbătă este şurubul fără sfârşit a lui Arhimede, iar cea a atelierului de duminică sunt alimentele.
27 Mai / 10:00, 10:20, 11:30
Ateliere de creativitate la MŢR
Au revenit ateliere de creativitate la Muzeul Ţăranului Român. Acestea au loc pe parcursul întregii săptămâni, iar pe butonul cu sursa poţi afla detalii despre toate zilele. Eu aici, însă, voi prezenta doar opţiunile pentru ziua de sâmbătă. Costul participării la fiecare atelier este de 15 lei.
- Pictură pe sticlă cu Bogdan Herăscu – orele 10.20-11.20; informații și înscrieri la telefon: 0726.237.376.
- Atelier de modelaj în argilă și ceară cu Ovidiu Simionescu – orele 11.30 – 13.00; informații și înscrieri la telefon: 0737 346 872
- Atelier de ţesături, croitorie şi cusături cu Lidia Stareş – orele 10.00-16.00; informații și înscrieri la telefon: 0722.798.284;
26-28 Mai
Prezentări de planetariu
Sub mult-aşteptatul titlu “Observatorul se întoarce”, Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu se… întoarce… în locul bine cunoscut din Bd. Lascăr Catargiu nr. 21. Clădirea, care se afla într-o stare avansată de erodare, a trecut printr-o temeinică, sper, renovare şi în Decembrie şi-a redeschis porţile. Iar acum, începând cu ianuarie îşi aşteaptă prietenii cu un program extins de prezentări într-un format de planetarium. Asta e o altă noutate pe care aştept cu nerăbdare să o descopăr, pentru că, şi înainte de prezentările de la Palatul Suţu, la observator prezentările se ţineau în format ecran, nu cupolă. Acum proiecţia se va face într-o cupola gonflabilă, ceea ce înseamnă că vom pătrunde şi mai bine în atmosferă. Prezentările durează între 20 şi 30 de minute şi sunt accesibile atât copiilor de peste 6 ani, cât şi adulţilor. Biletele de intrare costă 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru elevi, studenţi, pensionari. Prezentările se desfăşoară după următorul program:
Joi, vineri şi sâmbătă:
18:45 şi 20.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în fiecare noapte
19:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi merge până la marginea Universului
Duminică:
11:30 şi 13.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în această noapte
12:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi mergi până la marginea Universului