12-25 Iunie
Namaste India
Festivalul își propune să devină anul acesta o punte de legătură între cultura indiană şi alte culturi ale lumii – română, franceză, engleză, pakistaneză, africană – prin spectacole, proiecţii de film, expoziţii, ateliere, workshop-uri şi întâlniri. Între 16 și 18 iunie, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, partenerul tradițional și gazda festivalului în aer liber dedicat culturii indiene, deschide spaţiul satului românesc dialogului cu civilizația Indiei. Târgul de produse artizanale, artizanii cu țesături specifice regiunii Gujarat, spectacolele de muzică şi dans, lansările de carte, pictura cu henna, cursurile de yoga, consultațiile medicale oferite de un specialist în Ayurveda, cursurile de limba hindi și sanscrită, atelierele de creație pentru copii și adulți, precum si degustările de produse gastronomice aromat-condimentate vor aduce vara indiană în satul românesc.
17-18 Iunie / 11-20
Art Fashion Fair | Material with Meaning
Art Fashion Fair este un eveniment ce promovează o cultură a inspirației, creativității și colaborării, prezentând designeri și branduri autohtone (haine și accesorii de autor, accesorii home&decor și produse organice) unei comunități de oameni deschiși către original, consumatori de design romanesc, high fashion și luxury brands. Ediția cu numărul 9 a târgului se desfăsoară in oaza urbană de la Maison 13 (Str. Dumbrava Roșie 2, Grădina Icoanei). Evenimentul este o platformă inovatoare de lifestyle și fashion, alaturând expoziției de design o zonă de lounge (cu Baghete pe roti si Smile Addiction Bucharest), oferind un loc în care brandurile și consumatorii români pot interacționa direct. Intrarea este liberă.
17 Iunie / 18-22
Vacanța de vară cu EXCELSIOR
Suntem așteptați în Parcul Bazilescu la fiecare sfârșit de săptămână pentru a să petrece vacanța de vară cu EXCELSIOR. Aici, Teatrul Excelsior organizează o suită de evenimente până pe 10 septembrie 2017. În fiecare weekend copiii, părinții, bunicii vor putea vedea spectacole de teatru și de dans, concerte, momente de magie, filme românești. Se vor desfășura și ateliere de joacă. Cei care vor veni în parc vor trăi aventura de vară, pregătită de Teatrul Excelsior cu grijă pentru spectatorii de toate vârstele. Fiecare weekend, cât e vacanța de lungă, va deveni un tărâm al poveştilor modelat de bucuria şi entuziasmul copilăriei.
Programul din această sâmbătă este:
- Cristina Strecopîtov – spectacol de magie
- Concert Raisa Dinu
- Habarnam zboară pe lună – spectacol de teatru (Trupa Istețilă)
- Concert Paula Seling
- Doua lozuri, regia Aurel Miheleș, Gheorghe Naghi – proiecție film
17 Iunie / 8-15
Crosul Click Sănătate
Ajuns la cea de-a IX-a ediție, crosul Click Sănătate dă start la alergat duminică, în Parcul Herăstrău. Traseul pentru Cursa Populară are în total 7 km, ceea ce înseamnă o tură de parc. Ca să te înscrii în concurs, vino în intervalul orar 8.00-9.45 cu talonul de înscrieri, pe care îl poți procura din revistele Click! Sănătate, Click! pentru femei, dar și din ziarele Adevărul și Click! din săptămânile anterioare evenimentului, și cu un act de identitate. Startul se dă la intrarea în Parcul Herăstrău, de la Berăria H. Concurenţii se pot înscrie la una din cele 14 categorii in functie de vârstă si sex. La „Crosul Familiei” parintii vor alerga impreuna cu copiii, cu vârsta până la 10 ani.
17-18 Iunie / 10-22
Festivalul Familiei Zurlandia
Pe Domeniul Ştirbey, lângă Bucureşti, 80.000 de metri pătraţi se vor transforma în cel mai frumos loc din România. Părinţii şi copiii deopotrivă vor trăi împreună cele mai pline de joacă două zile din 2017. De dimineaţă până seara, pe 17 şi 18 iunie, zeci de spectacole, sute de personaje, nenumărate provocări, ateliere şi activităţi organizate de o echipă care şi-a propus să organizeze cel mai mare festival dedicat familiei până acum, în România. Locul unde cei mari reînvaţă să se joace va fi zona destinată seminariilor şi workshop-urilor pentru părinţii. Traineri specializaţi în relaţiile părinţi- copii vor susţine conferinţe. Părinţii şi bunicii descoperă cum poate fi transformat haosul în distracţie. În două zile părinţii vor învăţa să se joace împreună cu copiii lor în în masină, în casă, în baie, pe plajă, la munte, în drumeţie, la petreceri, jocuri de noapte, de prânz, jocuri de trezit şi jocuri de culcare. Un abonament, cu preţul de 50 de lei, este valabil pentru o singură persoană pentru ambele zile de festival. Copiii sub 2 ani beneficiază de intrarea gratuită.
17 Iunie / 20:00
“Anotimpuri”, recital de lirică universală
Sâmbătă suntem invitati la recitalul de lirică universală “Anotimpuri”, la Muzeul Theodor Aman. Evenimentul îmbină poezia și muzica, avându-i drept protagoniști pe actorii Irina Movilă și Marius Bodochi (Teatrul Național București), pe soprana Mihaela Andrei (Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti) și pe chitaristul și compozitorul Adrian Andrei (Școala Gimnazială de Arte Nr. 3). Recitalul de lirică universală punctat prin aspecte ludice și momente muzicale va include autori precum Lucian Blaga, Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, Rainer Maria Rilke, Nichita Stănescu, Ion Minulescu, Vasile Alecsandri. Intrarea costă 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea muzeului în termen de 30 de zile.
17-25 Iunie
Museicorum 2017
Sâmbătă 17 iunie 2017, ora 19:00, la Casa Filipescu-Cesianu, începe cea de-a treia ediție a festivalului de muzică cultă Museicorum, organizat de Muzeul Municipiului București, festival care ne oferă o gamă variată de concerte susținute în diverse muzee și case memoriale din componența Muzeul Municipiului București: Palatul Suțu, Muzeul Theodor Aman, Casa Filipescu-Cesianu și Muzeul dr. Nicolae Minovici. Primul recital din cadrul festivalului este intitulat „Film Music Moods”, interpretat de Maria Chifu (fagot), Olga Podobinschi (pian), Mihaela Pletea (soprană) și Ciprian Ghiță (contrabas). În program, muzică din filme celebre, compusă de artiști renumiți precum B. Shaw (My Fair Lady), A.L. Weber (Fantoma de la Operă), E. Morricone (Playing Love) și S. Umebayashi (In the Mood for Love). Intrarea 10 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiilor organizate la muzeul ce găzduieşte concertul (în termen de 30 de zile).
Duminică 18 iunie 2017, ora 19:00, la Muzeul Dr. Nicolae Minovici – recital alături de Cvintetul de suflători „Frequenza 164”, cu Dan-Andrei Văleanu, Cristina Raita, Andrei Pavel, Doris Iorga, Elena Teodora Greciuc. În program: Farkas, Ibert, Dallinger, Rubtsov.
17 Iunie / 19:00
Impact cu asteroizii. Care sunt șansele?
La Palatul Suţu ne aşteaptă Adrian Şonka de la Observatorul Astronomic. Peste 15.000 de asteroizi din sistemul solar au traiectorii care îi aduc în apropierea Pământului, iar multe corpuri cerești poartă amprentele a milioane de ciocniri devastatoare. În prezentare vom vedea câți asteroizi s-au descoperit până în prezent, câți ne amenință planeta și ce s-ar întâmpla dacă unul dintre ai ar avea GPS și ar cădea într-un loc binecunoscut din București. Explicaţiile sunt sarea şi piperul acestei prezentări fascinante şi vesele care îţi garantează o seară de sâmbătă relaxantă şi educativă. Prezentarea durează aproximativ 50 de minute costul unui bilet de intrare este 5 lei.
17-18 Iunie
“Fetița cu Chibrituri” si “Prințul Crab” la OCC
În weekend Opera Comică pentru Copii ne aşteaptă cu:
“Fetiţa cu Chibrituri” se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 11.00 şi de la 17.00. O poveste cu final fericit recomandată copiilor peste 3 ani. Provocarea lansată de acest titlu a fost transformarea poveştii într-un spectacol care să nu ne copleşească prin tragismul lui. Se păstrează anumite detalii, aşa cum au fost scrise, dar altele au fost transformate pentru a îmbogăţi spectacolul şi a face mesajul uşor de înţeles pentru cei mici. Preţul biletelor este între 15 şi 25 de lei.
“Prințul Crab” este un balet clasic organizat duminică de la 18.00 în Sala Mare, potrivit pentru copii cu vârste de la 3 ani. Este o nouă colaborare cu Școala de Balet Jaqueline, după succesul înregistrat cu ”Frumoasa Vasilisa”
16-18 Iunie / 10-18
Expo Cristal
Muzeul Național de Geologie, organizează o nouă ediție aexpoziției temporare cu vânzare de cristale, pietre semiprețioase și prețioase. Timp de 3 zile, în curtea muzeului se vor expune minerale în formă brută sau prelucrată, bijuterii în tendințe, dar și obiecte de decor din cristale. Vedeta acestei ediții este alexandritul, considerată piatra lunii iunie și denumită dupa Printul Alexandru al Rusiei. Mineralul a fost descoperit în 1839 de ziua prințului, intr-o mină de smarald în Muntii Ural din Rusia. În cadrul evenimentului se vor expune esantioane de alexandrit în forma brută dar si spectaculoase coliere in nuanțe cameleon de la verde albastrui până la roșu-violet, cunoscut fiind faptul că mineralul este apreciat datorită proprietății de modificare a culorii în funcție de expunerea la lumina artificială, lumină naturală sau lumină mixtă. Prețul unui bilet de intrare este de 4 lei.
17-18 Iunie
Vizite în spaţiile istorice ale Palatului Regal
MNAR oferă rar o experienţă fascinantă vizitatorilor interesaţi să descopere Palatul Regal. Spaţiile istorice restaurate, din corpul central al Palatului Regal (Sufrageria Regală, Sala Tronului şi Scara Voievozilor) pot fi vizitate în al treilea week-end din fiecare lună. Participarea la aceste vizite ghidate nu necesită programare prealabilă. Vizitatorii sunt rugaţi să se prezinte cu treizeci de minute în avans la casa de bilete de la parterul Galeriei Naţionale pentru achiziţionarea biletelor de acces. Programul este sâmbătă si duminică de la 11.30, de la 14 şi de la 16.30. Participarea se face în limita locurilor disponibile. Durata aproximativ o oră. Tarif: 20 lei întreg/10 lei pensionarii/5 lei pentru elevi şi studenţi/preşcolarii au acces gratuit.
17 Iunie / 11-13
Curatenia de vara in Parcul Verdi
Acum o săptămână vorbeam de curăţenie în Parcul natural Văcăreşti, iar acum vorbim de Parcul Verdi. Cu câteva săptămâni în urmă vorbeam de Grădina Botanică, cu puţin înainte de Pacul Titan… Mi se pare mie sau se întâmplă ceva!? Ne asumăm soarta oraşului în care trăim? Renunţăm să aşteptăm “să facă cineva ceva” şi punem noi mâna?
De data asta Floreasca Civică organizează împreună cu Let’s do it, Romania și cu sprijinul CeRe, o acțiune de curățare a Parcului Verdi pentru a readuce în atenția publică dar și pe ordinea de zi a Primăriei Sectorului 2 și a Primăriei Generale a Mun. București, a pericolului pe care îl poate reprezenta pentru oraș dispariția parcului. Acțiunea de curățenie face parte din Campania Verde de Verdi. Ne vom strâge la intrarea în Parc dinspre intersectia Strada Garibaldi cu Strada Verdi. Sutem asteptați cu mic cu mare sa dereticam prin parc si sa mai spunem o data cat de important este Parcul Verdi pentru oras. Vor fi puse la dispoziția tuturor voluntarilor participanți ustensilele necesare actiunii de curatare a spatiului verde – mănuși, saci de gunoi, greble etc.
17-18 Iunie / 12-14
Vacanța la MNAC
Pe timp de vacanță, Muzeul Național de Artă Contemporană invită copiii, adolescenții și părinții la activități creative, menite să familiarizeze vizitatorii de toate vârstele ai muzeului cu tehnici artistice şi moduri de expresie creative. În fiecare weekend, suntem aşteptati la ateliere de serigrafie, print, design de costum, sunet, desen, obiect, mozaic sau mail-art.
Primul atelier va fi susținut de Aurora Király și va avea ca temă Portretul in arta contemporană. Atelierul va fi despre portret și vom explora împreună cum se raportează artiștii contemporani la acest gen artistic. Vom privi și discuta despre imagini realizate de artiști din diferite epoci, cu accent pe exemple de artiști contemporani. La atelierul practic fiecare își va realiza un autoportret. Într-un final vom obține un monoprint printr-o tehnică simplă dar de efect, pe care fiecare îl va putea lua acasă.
Al doilea atelier se concentrează pe sunet și este destinat adolescenților, tinerilor și adulților. El va fi susținut de Anamaria Pravicencu și va avea loc duminică, 18 iunie, de la ora 12:00. Atelierul ne invită la o explorare a sunetelor orașului, a naturii, a vocilor și a activităților umane. Bogăția mediului sonor înconjurător este ascunsă de obișnuința noastră de a privi și interpreta imaginile.
Acces: 30 lei. Adulții ce însoțesc copii nu este necesar să achite valoarea biletului. Înscrierile se fac la info@mnac.ro și 021 318 9137 (secretariatul muzeului), în limita a 20 de locuri disponibile.
17 Iunie / 16-23
Inaugurăm cafeneaua MNAC
După o lungă perioadă de pauză, ne bucurăm de inaugurarea noii cafenele MNAC cu o ediție specială a seriei de petreceri Dansul și Avansul. Sâmbătă începând cu ora 16:00, BICA dă startul cu o selecție de vară, de la disco, funk și până la deep house. Roman întâmpină căderea serii cu un set live, din producții proprii. Intrarea este liberă, însă capacitatea spațiului este limitată.
Muzeul poate fi vizitat în timpul programului, până la ora 20:00. Regulile de acces în incinta Palatului Parlamentului s-au schimbat. Intrarea cu automobilul la MNAC acum se face pe poarta A1 (intrarea de la Senat), iar ieșirea se face pe fosta intrare la muzeu. Accesul pietonal rămâne neschimbat.
20 Mai – 17 Iunie
Grădina Dinozaurilor
Muzeul Național de Geologie în parteneriat cu de Dino Parc Râșnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud Estul Europei, organizează expoziția temporară “Grădina Dinozaurilor” ce cuprinde o serie de replici, în marime naturală, ale unor dinozauri care au populat planeta noastră în era mezozoică, realizate după ultimele descoperiri paleontologice. Dinozauri înfricoșători, precum Oviraptor -“hoțul de ouă” sau Ankylosaurus „dinozaurul în armură”, reprezentând verigi importante în sutele de ani de evoluție ale regnului animal, alaturi de prietenii lor, Ceratosaurus, Deinonychus, Velociraptor și Triceratops, așteaptă să fie vizitați și cunoscuți. Deschisă în curtea Muzeul Național de Geologie, aripa S, expoziția este vizitabilă de luni până duminică, în intervalul orar 10.00-18.00 (ultima intrare 17.30), fiind inclusă în fluxul de vizitare al muzeului.
17 Iunie / 15-18
Antrenament Gratuit pe role si patine cu rotile
Prima zi din vacanța de vară vine cu un antrenament complet gratuit la Școala de Role. Antrenamentul este dedicat persoanelor cu vârsta cuprinsă între 5 și 70 de ani. Antrenamentul va fi organizat în Parcul Lumea Copiilor din București. Pentru a participa la antrenamentul gratuit este nevoie de înscriere la adresa: http://
18 Iunie / 12:00
Lost Bucharest Bike Tour
Echipa Onadventure ne invită la o plimbare relaxantă pe bicicletă prin împrejurimile Bucureştiului pentru a descoperi câteva obiective şi locuri importante din vremurile apuse ale comunismului şi nu numai, ce s-au transformat în locuri abandonate şi misterioase. Vom vizita Moara lui Assan, Uzina Faurul, vom traversa parcul Văcăreşti, vom vedea crematoriul Cenuşa, amfiteatrul părăsit etc. Turul este gratuit şi deschis oricărui iubitor de pedalat, dar putem dona o suma modică la finalul turului, pentru încurajarea proiectelor viitoare. Aventura pe bicicletă porneşte de la Universitate, din faţa scărilor hotelului Intercontinental. Tura pe bicicletă este catalogată că fiind o tură uşoară ce va însuma 35 de km, pe drumuri urbane fără obstacole sau pericole. Este o tură dedicată tuturor celor care doresc să se relaxeze pe bicicletă, îmbinând aventura cu pedalatul.
17-18 Iunie
Kromania Kendama Contest
Krom Kendama ajunge în Bucureşti cu un eveniment masiv, Competiţie Europeană de Kendama, anunţând selecţia pentru Cupa Mondială de Kendama din Japonia şi CatchFlow 2017, Campionatele Mondiale de Freestyle. Bucureştiul, la Arenele Romane, se transformă într-un hot spot pentru toţi jucătorii europeni, concurând cot la cot în cel mai masiv eveniment din 2017 cu invitaţi speciali şi juraţi dn Kendama Pro Team: Bonz Atron (US) – 2X campion mondial, Jake Fischer (US) – campion mondial la freestyle, Philip Eldridge (DK) – 2X campion european, Thorkild May (DK) – campion mondial la freestyle.
17 Iunie / 11:00
Case boiereşti din Bucureşti – o plimbare prin inima oraşului
Casele boiereşti din Bucureşti, ascunse pe străduţe cochete, sunt o rezervă nesecată de frumos şi eleganţă. Unele dintre aceste case adăpostesc astăzi sedii ale unor instituţii publice sau de cultură, altele sunt încă reşedinţe private sau sedii de companii, iar cele mai puţin norocoase, încă îşi aşteaptă salvatorul. Putem, astfel, participa la o călătorie prin Centrul Bucureştiului, însă departe de zgomotul şi forfota marilor bulevarde. Ne vom plimba pe străduţele cochete din zona Amzei, Piaţa Lahovary, Dionisie Lupu şi Batiştei şi vom admira faţadele şi detalii arhitecturale elegante ale caselor boiereşti. Punct de pornire: în fața Palatului Știrbei, Calea Victoriei nr. 107. Participarea necesită achitarea unei taxe de 35 de lei.
17 Iunie / 19-22
București dansează în stradă
Putem spune că acesta a devenit un eveniment recurent şi că el se va desfăşura în fiecare sâmbătă seară pentru că dansul este un ingredient ideal pentru Centrul Vechi. Anul trecut am ajuns la prima ediţiei cam din întâmplare. Ştiam că are loc prin Centrul Vechi, dar era un weekend la fel de plin că acesta şi nu mai ştiam exact pe unde e. Însă a fost imposibil de ratat, pentru că Strada Smârdan era complet blocată. Anul acesta este şi mai grozav, într-un superb spectacol stradal plin de ritm şi voie bună. Se va dansa Salsa, Bachata, Merengue, Reggaeton, Kizomba, Semba, Hip Hop atât de către dansatori profesionişti, cât şi de amatori dorinici de distracţie. Participarea este gratuită.
17 Iunie / 14:00
Atelier de pictură pe lemn
Sâmbătă suntem invitați la un nou atelier în Satul Mestesugurilor din Comana. Pictorul Ioan-Dan Rusen, ne așteaptă la un atelier de pictură pe lemn, deschis copiilor care au peste 6 ani, dar și părinților interesați de pictură și de momente plăcute în compania artei. În cadrul atelierului, participanții își vor decora câte o bucată de lemn, care va deveni apoi un obiect decorativ, amintire de la acest atelier. Toți participanții la atelier vor putea vizita și Ansamblul moara de hartie – Satul meșteșugurilor. Pentru înscrieri şi detalii: echipa@moaradehartie.ro sau 0723 266 262.
16 Iunie – 8 Septembrie / 21:00
O noapte printre giganți
Muzeul „Grigore Antipa” îi invită și în acest an pe copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani să petreacă o noapte memorabilă printre cele mai mari mamifere care au existat vreodată pe Pământ. Programul debutează în acest an pe 16 iunie și, ca în fiecare an, copiii se pot înscrie la oricare dintre edițiile programate pe tot parcursul verii (30 iunie, 7 iulie, 21 iulie, 4 august, 25 august, 1 septembrie sau 8 septembrie 2017). Ar fi bine chiar să te grăbeşti pentru că e un program destul de căutat. În prima parte a serii, cei mici vor face un tur al muzeului, asigurându-se că toate exponatele din diorame au parte de un somn liniștit, apoi vor viziona filme documentare despre viața fascinantă a animalelor şi vor adormi visând, poate, la lumea uriaşilor de altădată. Sosirea copiilor este stabilită pentru ora 21, iar părinţii sunt aşteptaţi să-i ia a doua zi, sâmbătă, începând cu ora 8.30, după ce copiii au luat micul dejun. Înscrierea participanților se face în limita a 20 de locuri, pe adresa de email: info@antipa.ro sau la numărul de tel: 021.305.60.31. Costurile de participare sunt de 200 Ron/copil; 300 Ron/doi frați; 400 Ron/trei frați.
1 Februarie – 18 iunie
Venin – frumuseți de neatins
Muzeul „Grigore Antipa” ne invită să explorăm o nouă expoziție temporară inedită cu exponate vii, dar și cu piese de o valoare inestimabilă din colecțiile muzeului. Expoziția ne propune să descoperim lumea fascinantă a câtorva specii veninoase din lumea animală, unele dintre acestea regăsindu-se în clasamentul celor mai veninoase animale din lume. Vom fi provoacați să lăsăm prejudecățile și teama față de animalele veninoase la poarta muzeului și să descoperim frumusețea unică a exponatelor. Multe dintre aceste specii de animale provin din locuri extrem de îndepărtate și greu accesibile omului și cu siguranță aproape nimeni nu și-ar dori o întâlnire față în față cu acestea în mediul lor natural. Preţurile biletelor sunt de 10 lei/copil/student/pensionar şi 15 lei/adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate.
15-18 Iunie
Prezentări de planetariu
Sub mult-aşteptatul titlu “Observatorul se întoarce”, Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu se… întoarce… în locul bine cunoscut din Bd. Lascăr Catargiu nr. 21. Clădirea, care se afla într-o stare avansată de erodare, a trecut printr-o temeinică, sper, renovare şi în Decembrie şi-a redeschis porţile. Iar acum, începând cu ianuarie îşi aşteaptă prietenii cu un program extins de prezentări într-un format de planetarium. Asta e o altă noutate pe care aştept cu nerăbdare să o descopăr, pentru că, şi înainte de prezentările de la Palatul Suţu, la observator prezentările se ţineau în format ecran, nu cupolă. Acum proiecţia se va face într-o cupola gonflabilă, ceea ce înseamnă că vom pătrunde şi mai bine în atmosferă. Prezentările durează între 20 şi 30 de minute şi sunt accesibile atât copiilor de peste 6 ani, cât şi adulţilor. Biletele de intrare costă 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru elevi, studenţi, pensionari. Prezentările se desfăşoară după următorul program:
Joi, vineri şi sâmbătă:
18:45 şi 20.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în fiecare noapte
19:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi merge până la marginea Universului
Duminică:
11:30 şi 13.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în această noapte
12:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi mergi până la marginea Universului