9-12 Iunie – B-FIT in the Street! Festivalul Internațional de Teatru de Stradă
ARCUB prezintă cea de-a opta ediție a singurului festival internațional de teatru de stradă din București, B-FIT in the Street! Imagini de anul trecut găsești aici. Orașul devine decor fantastic, populat de personaje neașteptate care se amestecă în mulțime și interacționează cu trecătorii. Festivalul aduce la București 21 de spectacole de teatru, nouă țări participante și sute de artiști, cu un program divers de pantomimă, circ, comedie, dans, acrobație, muzică de stradă și paradă, din care nu lipsesc nici reprezentațiile românești semnate de Teatrul Masca, numerele cu caracter educativ din Slovacia și producțiile de anvergură din Franța și Olanda. În fiecare seară, în Centrul istoric, Piața Universității sau Piața George Enescu, spectacolele nocturne vor lumina panorama orașului cu jocuri de foc și acrobații aeriene sau cai uriași, iar pe timp de zi, numerele interactive de teatru de stradă vor transforma orașul într-o adevărată galerie de tablouri umblătoare, contese, girafe, arlechini sau balerine de dimensiuni gigantice. O premieră a festivalului este reprezentată de spectacolele din cartierele bucureștene, în Parcul Moghioroș din Drumul Taberei și Parcul Humulești din Ferentari, în spiritul candidaturii orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.
10-12 Iunie – Street Delivery Meserie!
La Street Delivery se adună în fiecare an oameni din diferite colțuri ale orașului care creează lucruri în comunitățile lor și care, împreună, prin munca lor de zi cu zi, schimbă lumea — bucată cu bucată, șurub cu șurub, stradă cu stradă. Anul acesta se adună împreună noua generație de makeri (designeri de produs, de modă, ilustratori, arhitecți, artiști 3D, programatori șamd) și meșteșugarii tradiționali (cizmari, ceasornicari, tâmplari, croitori, șelari, ceaprazari etc.). Ce pot să creeze împreună un cizmar și un artist 3D? Dar un designer de produs și un pălărier, un programator și un tocilar, un DJ și un ceasornicar? Abia aștept să vedem! Locul este mereu acelaşi, Pictor Verona de la Cărtureşti până la Grădina Icoanei. Sunt curios să văd ce faţă va primi Calcanul şi în general să simt atmosfera care s-a aflat într-o evoluţie de la an la an.
10-12 Iunie – Audience Award Film Festival 2016
Au loc multe evenimente conexe Street Delivery in acest weekend, insa dintre toate, doar pe acesta il voi scoate putin de o parte si asta pentru ca el are loc si la Cinema Elvire Popesco la Institutul Francez, in paralel cu priectiile din curtea TIAB, in zona clasica de pe Arhtur Verona. Este prima ediție a a acestui festival care va proiecta filme răsplătite cu premiul publicului în marile festivaluri ale lumii care conferă asemenea distincții: Sundance FF, Toronto FF, Berlin FF, Rotterdam FF precum și alte filme cu mare impact la public. Ambasadorul primei ediții a festivalului va fi Nae Caranfil, care va prezenta totodată și filmul de deschidere al festivalului, comedia iconică a lui Woody Allen, Zelig, proiectată pentru prima oară în România pe marele ecran. Prețul unui bilet este de 10 RON pentru proiecțiile din curtea TIAB (planificate după lăsarea întunericului fiind în aer liber) și 15 RON pentru proiecțiile de la Cinema Elvire Popesco.
11-17 Iunie – Festivalul Filmului Evreiesc București
A șasea ediție a festivalului va avea loc anul acesta la Muzeul Național al Țăranului Român, Sala Horia Bernea. Proiecții vor avea loc și la Cinemateca Eforie și pe terasa Green Hours. Ediția de anul acesta va cuprinde peste 30 de filme documentare și de ficțiune, lungmetraje și scurtmetraje, majoritatea în premieră în România. Festivalul include, și anul acesta, două secțiuni competitive: una de documentare și alta de ficțiune. În afara competiției, programul va fi grupat în mai multe secțiuni: Golden, Portret de Regizor: Savi Gabizon, Best of BJFF, Cineaşti evrei de renume mondial- Retrospectiva: Sidney Lumet, Filmul Universitar. Accesul la proiecțiile din cadrul festivalului va fi liber, în limita locurilor disponibile. Excepție fac proiecțiile de la Cinemateca Eforie, unde cinematograful percepe o taxă de 5 lei, precum și Gala de deschidere și Gala de închidere a festivalului, unde accesul se va face pe bază de invitație.
12 Iunie, între orele 15-22 – TeenAir Festival
Duminică suntem invitați festivalul care va pune tinerii talentați în lumina reflectoarelor! Scopul nostru este să formăm acolo un public real, pe bune, pentru liceenii și studenții (care fac parte din trupe sau cântă solo). Areloc in Herăstrău, la Roaba de Cultură. Seara se va lăsa pe ritmurile chitării lui Tomi Weissbuch, finalistul de la Vocea României, dar și pe melodiile celor de la ROA – Rise of Artificial! Intrarea este liberă.
10-12 Iunie, începând cu ora 10/11 – Festivalul Amintiri din Copilărie
Cu ocazia celei de-a treia ediții a Festivalului, Teatrul Ion Creangă transformă Parcul Kiseleff într-un loc de joacă pregătit cu atenție, presărat cu praf de creat, păstrat și reîmprospătat amintiri. Cu această ocazie, cei mai mici, părinții și bunicii sunt invitați să se bucure în familie și să exploreze surprizele pregătite. Zeci de locuri secrete și instalații haioase, spectacole de animație stradală și numeroase demonstrații vor anima aleile și spațiile verzi. Tot pe spațiul verde se vor desfășura și atelierele de teatru, muzică, dans și mișcare, grupate în zonele Umbrarul cu povești și Mini-Ateliere, în timp ce atelierele de creație și arte plastice vor avea loc la Masa cu Ateliere, pe cea mai colorată alee din Parcul Kiseleff. La scenă distracția este asigurată de artiștii Teatrului Ion Creangă, care vor susține spectacolele „Clowns” și „Spaima zmeilor” – într-o formulă inedită, de concert, dar și de invitați speciali: Trupa La Frustica (Italia), care va prezenta coregrafiile sale muzicale neconvenționale, Bucharest Winds, Corul de Copii al Operei Naționale București și Muzica Reprezentativă a Armatei. Iar duminică, de la ora 11.00, personajele preferate ale celor mici coboară de pe scenă pentru o plimbare cât o sărbătoare pe Șoseaua Kiseleff, în Parada Teatrelor pentru Copii. Alături de eroii și eroinele din spectacolele Teatrului Ion Creangă vor defila personaje de la Teatrul Pavana, Opera Comică pentru Copii, acrobați de la Circ & Variete Globus, Trupa Frustica. Alaiul va fi deschis de invitații speciali de la Ministerul Apărării Naționale și Poliția Română.
11 Iunie, începând cu ora 9 – Forbes Heroes
Deşi s-au strâns deja nişte zeci bune de weekenduri cu idei nu cred că am mai recomandat una de acest gen până acum. Evit conferinţele pentru că din păcate numărul ţepelor îl depăşeşte ce mult pe cel al experienţelor valoroase şi îmi e din ce în ce mai greu să fac diferenţa între unele şi altele. De data asta însă risc pentru că îi ştiu pe mulţi dintre speakeri şi majoritatea au poveşti care merită ascultate, cum sunt prof. dr. Leon Dănăilă, Virgil Stănescu sau Cristi Puiu. În plus locul unde se petrecere evenimentul, ARCUB – Hanul Gabroveni , poate contribui şi el la un şut bun în fund care să ne scoată din blazarea arătată weekendul trecut. Evenimentul este destul de scump 100ron/persoană, însă în grupuri de 10 tariful individual scade la jumătate. Aşa că parcă merită să-ţi scoţi prietenii la o gură de inspiraţie.
11 Iunie, între orele 16-20 – Destinație de weekend pentru părinți și copii SUPER-eroi
Părinții care se simt super-eroi ai acestor vremuri pentru că reușesc să petreacă timp de calitate cu copiii lor, să fie performanți la serviciu și chiar să dezvolte o carieră, să gătească, să spele, să calce, să schimbe scutece în timp ce citesc povești celor mici, să fie înțelegători și disponibili pentru copiii lor și multe altele… sunt așteptați, alături de cei mici, la o ieșire în Parcul IOR mai specială decât de obicei. Pe copii îi vor întâmpina Rapunzel, Spiderman și alte personaje surpriză care au pregătit pentru ei distracție, jocuri, pictură pe față, baloane modelate, ateliere de desen dar și alte bunătăți. Pe părinți îi așteaptă ateliere special dedicate lor: Atelier de povești pentru adulți, Atelier de împletit părul, Atelier de Smarttricouri etc. Accesul este gratuit.
12 Iunie, începând cu ora 8 – Crosul Click! Sănătate
Dacă te loveşte iar cheful de alergat în cadru organizat, Click! Sănătate ne invită în Parcul Izvor să alergăm alături de vedete pentru a susţine un stil de viaţă sănătos. Alături de Cursa Populară, se organizează şi Crosul Familiei, eveniment la care pot alerga părinţii alături de cei mici pe un traseu special. Înscrierile se vor face în ziua evenimentului pe baza unui talon din Click şi Adevărul în intervalul orar 8.00-9.45. Participanţii trebuie să aibă pe lângă talonul de înscrieri şi un act de identitate asupra lor. Startul se va da la ora 10.00, iar traseul va avea în total 3.819 km şi va presupune trei ture de parc. Informaţii despre tipurile de curse şi categoriile în care vor fi împărţiţi participanţii găseşti pe butonul cu Sursă şi Detalii.
12 Iunie, între orele 10-19 – Global Wellness Day
Dacă ideea cu sportul în cadru organizat ţi se pare bună, dar nu vezi nici un motiv pentru că ai fugi de cineva sau după cineva, îţi propun o alternativă în Parcul Herăstrău, la Roaba de Cultură. Evenimentul este organizat, alături de alte 85 de ţări, cu ocazia Zilei Internaţionale a Wellness-ului şi presupune o serie de activităţi wellness gratuite. Putem participa alături de prieteni şi familie la activităţi şi workshop-uri wellness, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.
12 Iunie – Sunetele anotimpurilor
Parcă iar a trecut mult timp de când am recomandat ceva special petru cei mai mici, mici, mici. Aşa că mă grăbesc să găsesc un eveniment recomandat copiilor cu vârste între 1-5 ani. Fiecare anotimp îşi prevesteşte sosirea printr-un sunet: ciripitul păsărilor, ropotul izvorului, zborul albinii şi scârţâitul zăpezii. Sunetele şi muzica live sunt la ele acasă! După spectacolul care se ţine pe Creangă 21, copiii se pot juca cu recuzita şi instrumentele muzicale. Cost bilet: 50 lei de copil. (părinţii nu plătesc). Cel de-al doilea copil al familiei are reducere 50%.
10 Iunie – 16 Septembrie – O noapte printre giganți
Muzeul „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani să petreacă o noapte memorabilă printre cele mai mari mamifere care au existat vreodată pe Pământ. Programul debutează în acest an pe 10 iunie și, ca în fiecare an, copiii se pot înscrie la oricare dintre edițiile programate pe tot parcursul verii (24 iunie, 8 iulie, 22 iulie, 5 august, 26 august, 9 septembrie, precum și 16 septembrie). Ar fi bine chiar să te grăbeşti pentru că e un program destul de căutat. În prima parte a serii, cei mici vor face un tur al muzeului, asigurându-se că toate exponatele din diorame au parte de un somn liniștit, apoi vor viziona filme documentare despre viața fascinantă a animalelor şi vor adormi visând, poate, la lumea uriaşilor de altădată. Sosirea copiilor este stabilită pentru ora 21, iar părinţii sunt aşteptaţi să-i ia a doua zi, sâmbătă, începând cu ora 8.30, după ce copiii au luat micul dejun. Înscrierea participanților se face în limita a 20 de locuri, pe adresa de email: info@antipa.ro sau la numărul de tel: 021.305.60.31. Costurile de participare sunt de 200 Ron/copil; 300 Ron/doi frați; 400 Ron/trei frați.
11-12 Iunie, între orele 14-19 – Waffles Madness
Gata, gata, lasă imaginea! Ştiu că e greu, dar hai să-ţi spun şi despre ce e vorba. M-am sacrificat şi am testat personal pentru a mă asigura că totul e în regulă. Aşa că pot să îţi spun că nu doar arată bine, dar sunt şi excepţional de gustoase bombele astea calorice pe care. Le găseşti La un Ceai (Luigi Cazzavillan nr. 25) sâmbătă si duminică după amiază. Oferta cuprinde o mulţime de delicii: înghețată, nutella, unt de arahide, cocktail de fructe, frișcă, topping de ciocolată, topping de căpșuni, biscuiți oreo, fulgi de migdale, nuci, dulceață, M&Ms. Rezervări la 0734 195 395.
12 Iunie, între orele 10-15 – Pe dealurile Bucureştilor 8: traseul verde
Lacul Văcăreşti, amfiteatrul abandonat, Parcul Carol, Gara Filaret, Strada Xenofon şi Muzeul Tehnic sunt doar “piesele de rezistenţă” ale celei de-a 8-a ediţii a turului pietonal desfăşurat pe terasele şi versanţii Dâmboviţei, varianta “verde, pe care ne-o propune “Geograful Andrei Ionel. Intalnrea este duminică la ora 10.00, la Piaţa Sudului, în faţa mall-ului Sun Plaza (afară, intrarea de la Starbucks). Traseul are 10 kilometri în lungime şi ia sfârşit la Muzeul Naţional Tehnic (aproximativ ora 14:00). Participarea este gratuită, însă nu uita că poţi susţine prin donaţii următorul proiect al lui Andrei “Arhiva de geografie 2”.
11 Iunie, începând cu ora 19 – Călătorie prin Univers
Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şuţu îl găzduieşte pe Adrian Şonka. Ţi-am povestit despre el odată cu Observatorul Astronomic pe care l-am descoperit cu ocazia unei prezentări de astronomie. Acum, din fericire, Observatorul este închis pentru renovările de care avea atât de mare nevoie. Partea mai puţin bună este că întâlnirile de sâmbătă seară cu Adrian Şonka nu mai aveau unde să se ţină. Însă universul (dacă nu el atunci cine!?) m-a făcut să-l redescopăr printre evenimentele organizate la Palatul Şuţu. Şi te invit, cu foarte mare bucurie şi încredere să mergi să descoperi astronomia în cel mai distractiv şi relaxat mod cu putinţă. Cred din toată inima că un subiect atât de complicat şi serios ca o călătorie prin univers are nevoie de o provizie sănătoasă de voie bună. Prezentarea constă în vizualizarea (și conștientizarea) numărului enorm de stele care se află în Univers. Pentru a ilustra acest fapt se va folosi un program de astronomie și baze de date cu observații astronomice reale. Prezentarea este o proiecție pe întuneric, însoțită de explicații live. Participanții vor vedea cum arată cerul văzut cu ochiul liber și prin telescop, dar și o colecție de obiecte observate până în prezent de astronomi. Preţul unui bilet este 5 lei.
9-12 Iunie, începând cu ora 19 – Festivalul Mieilor de Inaltare
Începând de joi si până duminică Parcul Național Lia Manoliu deschide porțile Festvalului Mieilor, de Înalțare, festival ce coincide cu înțărcatul mieilor, moment ce marchează plecarea oilor spre munte. Ne vom putea bucura de degustarea produselor tradiționale din toate zonele țării, brânză, un bulz imens ciobănesc, pastramă de oaie, miei gătiți la ceaun și berbecuți la proțap, iar surpriza evenimentului, concursul de gătit tradițional ciobănește. Toate aceste bunătăţi vor fi stropite cu bere din belşug! În plus, comercianţii ne oferă cele mai originale cadouri, decoraţiuni si obiecte de artizanat, realizate de către artişti handmade, dar şi dulciuri variate (turta dulce, kurtos kalacs, îngheţată, siropuri şi dulceţuri), toate, pregătite în casă.
10-12 Iunie – Festivalul Berii
Alt parc, alt festival, altă bere. Doar bere şi accesorii. Adică pe lângă berea românească în Parcul Tineretului (intrarea dinspre Şincai) va fi şi o zonă cu circa 50 feluri de bere de import plus o zonă cu bere artizanală românească. Iar la capitolul aceesorii vom avea mâncare tradiţional românească (mici uriaşi, pastrame zemoase, coaste de porc trase în bere, cârnaţi tăiaţi la barda, frigărui asortate, prepeliţe la jar); o rulotă austriacă cu cârnaţii germani (turinger, bratwurst, salată de cartofi), iar vizitatorii amatori de peşte vor savura preparatele gătite cherhanaua Jurilovca din Delta Dunării. Pe scenă va concerta zilnic fanfara de muzică bavareză Classic Band 2000 şi se vor derula concursuri cu premii în halbe şi cârnaţi bavarezi. Special pentru cei mici se va amenaja un parc de distracţii compus din: ciocan uriaş, topogane gonflabile de mari dimensiuni, piscină cu bile pe apă, saltele jumping, trenuleţ pentru copii. Intrarea liberă, berea pe bani şi işirea pe picioare.
12 Iunie, începând cu ora 12 – Mogoșoaia ClasicFest
In weekend continuă evenimentele din cadrul ediției a V-a a Mogoșoaia ClasicFest, găzduit de Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia. Duminică în Sala Scoarțelor, una dintre cele mai apreciate soprane ale României – Irina Baianț, după ce a obișnuit publicul cu succese în musical, operă și pop-opera, propune un regal al intimității și rafinamentului vocal – cameral. Împreună cu pianista Andreiana Roșca, va interpreta miniaturi romantice și impresioniste din spațiul francez și rusesc, semnate de compozitori precum: Modest Moussorgsky, Serghei Rachmaninov, Piotr Ilici Ceaikovski, Nicolai Rimski Korsakov, Claude Debussy , Gabriel Faure, Ernest Chausson, Francis Poulenc, Leo Delibes. . Taxa de vizitare a Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia (5 lei preţ întreg, 2 lei preţ redus), asigură şi accesul la concerte.
1 Iunie – 30 Septembrie, începând cu ora 19.30 – Simfoniile de vara
Vara aduce în Piaţa Universităţii a şaptea ediţie a “Simfoniilor de vară”. De la sfârşitul lunii mai, până în septembrie, în fiecare sâmbătă şi duminică, Parcul Colţea devine gazdă de spectacole în aer liber. Timp de 4 luni, sunt programate 38 de concerte cu artişti renumiţi precum cvartetul Bella Musica, Brass Quintet Bucureşti, mezzosoprana Claudia Măru-Hanghiuc, Bucharest Ladies Orchestra, dirijată de Ozana Barabancea, dar şi coruri de copii. Participarea este gratuită.
10-12 Iunie, între orele 10-18 – Târgul lui Cireșar
În curtea interioară de la MŢR, are loc târgul săptămânal. Producători cu produse naturale și produse tradițonale, meșteri vestiți, artizani și colecționari de antichități, tineri artiști și bucătari pricepuți ne așteaptă cu lucruri meșteșugite și bucate fel de fel. Putem târgui ii și țesături mai vechi și mai noi, icoane și obiecte din lemn și sticlă, plante de leac de pe plaiurile Dâmboviței, cosmetice naturale, mobilier țărănesc și obiecte vechi, podoabe și jucării realizate manual, obiecte croșetate sau podoabe din lână împâslită, bijuterii și vestimentație, obiecte din lemn folositoare unei gospodării. Meșterii și artizanii vor lucra la fața locului pentru a vă împărtăși din măiestria lor. Se va coase și împleti, se va ciopli, se va picta, și se vor lucra obiecte din piele și se vor realiza bijuterii și podoabe, după tehnici tradiționale și nu numai. Mai găsim de-ale gurii: prăjituri de casă și cofeturi, dulcețuri și siropuri, brânzeturi și afumături, miere și păstură, plăcinte fel de fel, fructe și legume proaspete, turtă dulce și covrigi, vin de Panciu și țuică bio de la Cuca, poale-n brâu și aliverci preparate pe loc, cozonaci domnești, ciocolată de casă și doboș, dar și mâncare gătită, cum îi stă bine unei piețe țărănești autentice. Intrarea este liberă.
11-12 Iunie, între orele 10-20 – Târg gastro-cultural Ozosep
Gulașul și delicatesele de la târgul Ozosep revin de data aceasta în Piața Amzei, locație plină de istorie și tradiție în gastronomie. Ni se pregătește un festin al gusturilor deosebite, unde ne putem răsfăța cu un gulaș delicios și proaspăt, specialități de brânzeturi și preparate din carne, dar și multe alte delicatese.
19 Mai – 17 Iulie – Cumințenia Pământului. Aceasta nu este o piatră
Pot să spun că aşteptam de ceva timp o expoziţie cu această temă. Aşteptarea asta e generată de faptul că nu nu prea am încredere în educaţia artistică a poporului român, şi atunci când ceri bani unui astfel de popor pentru a recupera o operă de artă trebuie să susţii campania cu o comunicare serioasă. Iar o expoziţie pe această tema este esenţială. Aşa că, haideţi să mergem la MNAR să vedem care-i povestea acestei mici sculpturi şi de ce merită să punem mână de la mână ca să o recuperăm.
20 Februarie – 19 Iunie – Ateliere de Creatie de la Creart
Creart organizează ateliere de creație pentru copii în fiecare sâmbătă și duminică în Satul Francez și în Piața Alexandru Lahovari. Scopul acestui proiect este educația prin creație, ajutându-i pe copii să își dezvolte atenția, abilitățile practice și imaginația, oferind totodată o alternativă artistică de petrecere a timpului liber. Înscrierile se fac de Luni până Vineri, între orele 9:00 – 17:00 la adresa de e-mail ateliere@creart.ro sau la numărul de telefon 0733 331 324 – Ramona Filip. Taxa / atelier, de 10 RON, se achită înainte de începerea cursurilor, în locație.
În Satul Francez (Șoseaua Nordului, nr. 114 – 140) sunt organizate în fiecare sâmbătă următoarele ateliere:
Eco – creativitatea de week-end (6 – 12 ani) – 11:00 – 12:30
În cadrul programului Eco-creativitatea de weekend cei mici își dezvoltă manualitatea și își cultivă un spirit practic prin mijloace artistice inedite. Fiecare sesiune va aduce o nouă tematică pentru participanți prin care fiecare copil va realiza un obiect util sau artistic din materiale revalorificate. Copiii vor învăța tehnici de lucru interesante (decoupage, pirogravură, origami etc) și vor dobândi informații variate despre mediul înconjurător și materialele din jur.Atelierele vor fi coordonate de specialiști în domeniul propus, meșteri cu experiență în educația celor mici.
Mini grădina parfumată (6 – 12 ani) – 13:00 – 14:30
Programul Mini-grădina parfumata introduce copiii în lumea minunată a plantelor. Astfel, cei mici vor realiza grădini în miniatura în care vor folosi sticluțe reciclate, plante, elemente organice și pietricele decorative. Fiecare sesiune va avea o tematică diferită, iar cei mici vor dobândi tehnici de plantare și vor putea învăța despre plantele de sezon, aranjamente și modalități de întreținere.Atelierele vor fi coordonate de specialiști în domeniul propus, meșteri cu experiență în educația celor mici.
Universul picturii (4 – 12 ani) – 15:00 – 16:30
Copiii vor învăţa să picteze motive populare și peisaje pe sticlă, lemn, hârtie şi pânză, dar și pe ceramică.
În sediul Creart, (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7) sunt organizate următoarele ateliere:
Sâmbătă
Creativitate şi joacă senzorială (2-3 ani) – 10:30 – 12:00
Acest atelier va fi o întâlnire săptămânală între copii şi părinţi în care lumea devine culoare, forma prinde viaţă, materialele încep să vorbească şi să se mişte în mânuţele lor. Copiii vor aduce imaginaţia şi pofta de joacă, iar părinții care vor participa la atelier vor avea o mai bună interacţiune fizică şi emoţională şi vor redescoperi copilul din ei.
Jucării şi eroi de poveste (6 – 10 ani) – 12:30 – 14:00
Cel mai mult copiilor le plac poveştile, iar cel mai bine copiii învaţă prin joc, joacă şi imaginaţie. În cadrul acestui atelier, dintr-o bucată de fetru sau pânză colorată, o mână de mărgele şi nasturi amestecaţi, cei mici vor avea ocazia să meşterească jucăria preferată.
Duminică
Micii bucătari (6 – 10 ani) – 10:30 – 12:00
Copiilor le place să exploreze lumea din bucătărie. Sunt atraşi de culori, de arome şi forme și sunt dornici să taie, să amestece şi să guste. Devin entuziaşti şi bucuroşi să împartă cu cei dragi ceea ce ai au pregătit cu mâinile lor. În plus, aşa învaţă mai uşor despre alimentaţia sănătoasă şi importanţa unui măr, castravete sau miez de nucă.
Călătorie în jurul lumii (5 – 10 ani) – 12:30 – 14:00
Învăţăm despre lume prin joacă. Învârtim globul pământesc, ne stabilim punctul unde vrem să ajungem, alegem cel mai potrivit mijloc de transport şi pornim la drum. Ajunşi la destinaţie, vom afla despre obiceiurile locului, ce limbă vorbesc oamenii, ce fel de climă au în tot timpul anului, de unde se trag, cum locuiesc, ce preocupări au, cum dansează, ce muzică ascultă sau ce mănâncă gazdele noastre. După ce le-am experimentat pe toate, „vom lua un obiect ca amintire” şi apoi ne vom îndrepta spre casă. Ca să nu ne pierdem, ne-am gândit să începem din Europa, să continuăm cu Africa până ajungem în Australia şi Insulele Cook.
30 Martie – 3 Iulie – Spitale dispărute ale Bucureștiului
Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şuţu împreună Fundația Colegiului Medicilor din Municipiul București, ne invită să vizităm expoziția „Spitale dispărute ale Bucureștiului”, deschisă în curtea Palatului Suțu.
Expoziția oferă o privire asupra activității spitalelor bucureștene a căror funcționare a fost sistată ca urmare a cutremurelor, a bombardamentelor din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a demolărilor și restructurărilor din Perioada Comunistă, sau a lipsei de finanțare și a proceselor de retrocedare din perioada postdecembristă.
11 Iunie, începând cu ora 10.15 – Testoasa trimite invitațiile cu… trotineta
Muzeul „Grigore Antipa” vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire cu Arta în cadrul atelierelor Art Antipa. Atelierele sunt un mod distractiv de a petrece timpul liber, fiind în același timp și o modalitate de a dezvolta creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al copiilor. Grupe de vârstă: 4-7 ani (între 10.15–11.30), 8-14 ani (11.45 -13.15). Costul participării la un modul de 4 ședințe (pe parcursul unei luni) este 160 ron/participant, iar pentru o ședință este de 50 ron/participant. Înscrierea participanților se poate face prin email info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31. Înscrierile prin e-mail au prioritate.