Vanatoarea de comori a Operei Comice pentru Copiii iti poate aduce un city break la Milano

februarie 18, 2018 în Evenimente, GÂNDURI de Alex

În weekendul 24-25 Februarie, Opera Comică pentru Copii pregătește o serie de spectacole care îi vor bucura îndeosebi pe cei mici, dar și pe cei mari. Le vei putea găsi, ca de obicei, pe Pagina cu Idei pentru Weekend.

Când spui curaj, încăpățânare și sârguință, spui Eliza, micuța florăreasă care, până la sfârșitul spectacolului, se transformă într-o domnișoară fermecătoare. Micuții vor putea urmări în pași de dans un exemplu demn de urmat, care le arată că cele mai importante vise sunt acelea care pornesc din inimă și ne modelează purtarea și gândirea. Spectacolul se va juca în ambele zile, la ora 11.

Pentru cei care se trezesc puțin mai târziu, Opera Comică pentru Copiii aduce în scenă povestea nemuritoare a Cenusăresei. O reinterpretare simpatică adaptată pentru copii, dar care păstrează rigorile unui spectacol clasic de balet. Se va juca în ambele zile, de la ora 17.

Felicitări! Tocmai ai descoperit un nou instrument din Orchestra de aur: CLAVECINUL. Caută regulamentul concursului și completează formularul de pe site-ul www.operacomica.ro . Te vei  înscrie pentru șansa de a câștiga un City Break la Milano, dar și multe alte premii. Mai jos gasesti informatiile oficiale cu privire la concursul aniversare organizat de Opera Comică pentru Copii.


„Orchestra de aur a OCC”

Pe 10 februarie, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, a dat startul celui mai mare concurs cu premii: Treasure Hunt „Orchestra de aur a OCC”. Participanții trebuie să observe unul sau mai multe indicii (fotografii sau cuvinte care denumesc instrumente muzicale) prezente în materialele de promovare ale Operei Comice pentru Copii din diferite medii de comunicare: afișele spectacolelor, articole de presă, spoturi audio și video etc. Înscrierile se fac prin completarea formularului online pe site-ul www.operacomica.ro. Opera Comică pentru Copii oferă 2018 premii ce constau în bilete la spectacolele din acest an, abonamente pentru stagiunea 2018-2019 și produse personalizate din magazinul OCC, iar marele premiu constă într-un city break la Milano pentru o familie. Concursul se desfășoară până pe 10 aprilie și marchează sărbătorirea a 20 de ani de existență a singurei opere comice pentru copii din lume.

Luna februarie este luna baletului

În weekendul care s-a încheiat au avut loc 4 reprezentații ale spectacolului „Fetița cu chibrituri”, care a ajuns astfel la un total de 43 de reprezentații și peste 16.000 de spectatori de la premiera din 2015. În zilele de 17 și 18 februarie copiii se vor întâlni cu „Pinocchio” și cu maestrul Geppetto în spectacolul de balet omonim, cu o coregrafie fascinantă realizată de Mihai Babușka și decoruri de poveste puse în valoare de scenografa Bogdana Pascal. Pe 24 și 25 februarie, cei mici sunt invitați să vadă alte două povești îndrăgite: baletul „Cenușăreasa” la Sala Mare (29 de reprezentații cu 12.000 de spectatori de la premiera din 2015) și „Eliza, micuța florăreasă” la Sala UnderGrant (16 reprezentații cu 1.500 de spectatori de la premiera care a avut loc în stagiunea trecută). În această primăvară, Opera Comică pentru Copii le oferă o nouă surpriză micilor spectatori: premiera baletului „Albă ca zăpada”, pentru care repretițiile sunt deja în plină desfășurare pe scena Sălii Mari. Odată cu spectacolul din luna aprilie, Opera Comică va lansa la magazinul OCC și jocul de logică „Albă ca zăpada”, pe care copiii îl pot deja testa la Games Room.

Casting Sunetul Muzicii”

Pe 28 februarie, Opera Comică pentru Copii organizează un casting pentru celebrul musical „Sunetul muzicii” de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu, a cărui premieră este programată să aibă loc pe 1 iunie, de Ziua Copilului. Sunt invitați să se înscrie soliști vocali sau actori, soprane și mezzosoprane, baritoni și tenori pentru atribuirea rolurilor în spectacol. Cei interesați vor trimite un CV și fotografii la adresa casting.occ@gmail.com, până la data de 25 februarie 2018. Castingul va avea loc la sediul Operei Comice pentru Copii din Calea Giulesti nr. 16. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0748.167.533.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 12.000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 600 de reprezentații, dintre care 19 premiere.

Orchestra de Aur a OCC: Știai că opera „Flautul fermecat” a avut 44 de reprezentații la Opera Comică pentru Copii?

Ți-a plăcut? Spune și altora: