Sa incepem de la 0, km.0

mai 24, 2014 în URBANE de Alex

Cand ai fost ultima data in Piata Universitatii?

Putem dezbate putin daca aici este km. 0 sau cateva sute de metri spre Piata Unirii, langa magazinul Cocor dar mie imi place sa cred ca mijlocul Bucurestiului este aici, probabil bazandu-ma mult si pe semnificatia istorica si pe valoarea sociala pe care o are Piata Universitatii.

Locul asta aduna esenta Bucurestiului gazduind unele dintre cele mai reprezentative cladiri, simboluri ale vietii culturale, intelectuale, sociale si economice ale acestui oras. In plus si traficul de aici este reprezentativ. Eu sunt unul dintre fanii schimbarilor din Piata Universitatii. Locul capata din ce in ce mai mult fata unei piete europene. Da, mi-ar fi placut sa fi fost facuta acum cateva secole iar noi acum sa o intretinem, dar pentru ca pe vremea aceea noi eram putin ocupati… cu alte treburi, e bine ca ne-am apucat si acum. Beau o cafea luata din pasaj, surprinzator de buna si ieftina, stand in parculetul cu vioara, privind in jur si ma entuziasmez la gandul momentului in care renovarea TNB-ului va fi gata. Ma gandesc apoi cum sa fac sa mut BNR-ul in locul cladirii PSD, asta ar completa cu  adevarat  Piata  Universitatii, dar  ma  resemnez cu gandul ca nici cladirea aia nu are cum sa ramana asa la nesfarsit. Ma bucur putin, inainte de a cobora in parcare, de aglomeratia de chipuri tinere, vesele si optimiste care creeaza agitatia de la Universitate apoi imi iau la revedere de la simbolul metropolei mele.

2014-03-12 10.01.45

Am scris randurile de mai sus in masina imediat ce am ajuns in parcare, acum cand le public si le recitesc sunt putin surprins sa vad ce stare de bine aveam. Sa fi fost datorita vremii, sa fi fost pur si simplu o zi buna, sa fi fost poate locul. Conteaza insa mai putin. Pana la urma esenta acestui proiect este tocmai sa ajungem in astfel de locuri si sa le simtim. Poate le simtim bine, poate nu, dar atat timp cat ele trezesc reactii inseamna ca merita pasite.

Alex Arama, martie 2014

100 de locuri - ce mai e nou - Google Chrome 19-Mar-14 91104 PM.bmp

Ți-a plăcut? Spune și altora: