Parcul Izvor

septembrie 30, 2014 în VERZI de Alex

Acum un an doar bănuiam, ceea ce acum este o certitudine pentru mine. Bucureștiul ăsta are multe parcuri. Parcuri mari pentru care o zi întreagă este insuficientă pentru a le umbla, dar și parcuri mici pentu care o zi întreagă este insuficientă pentru a le sta. Nu știu încă pe care din ele le prefer, pentru că sunt atras în direcții opuse de multitudinea de opțiuni pe care le oferă parcuri precum Tineretului, IOR sau Herăstrău dar și de gingășia și eleganța unor parcuri micuțe și cochete cum sunt Bordei, Ion Voicu sau Grădina Icoanei.

Știu însă foarte sigur că există unele care nu îmi plac, cum este de exemplu Parcul Izvor. Nu știu dacă îi lipsește vârsta sau poate grija și viziunea administratorilor sau pur și simplu ăsta e materialul clientului și dacă n-ai cu ce, n-ai, dar mereu când îl vizitez, îl găsesc fad și lipsit de orice personalitate. Pe de altă parte nu-l pot ignora. Este unul din parcurile cunoscute ale Bucureștiului, mai cunoscut ca unele din cele enumerate mai sus, reper pentru fel de fel de trasee și nu în ultimul rând anexa a celei mai reprezentative clădiri a Bucureștiului. Așa că mi-am propus de ceva timp să-l invit și pe el să se alăture celor 100 de locuri. Și de atunci tot aștept să se întâmple ceva semnificativ care să-mi permită să zic despre el mai mult decât că e un parc care are un loc de joacă interesant, pe care cei mici îl explorează cu destul de mult entuziasm.

Și cum celor răbdători le surâde de obicei norocul, joi trecând pe lângă el am văzut că s-a echipat cu un manej. Ei asta e ceva ce nu vezi în fiecare zi în mjlocul Bucureștiului. În colțul dinspre intersecția străzilor Izvor cu Bogdan Petriceicu Hașdeu se întinde pe o suprafața considerabilă un manej în aer liber și un cort destul de generos care adăpostește caii. Ca să fiu exact „șase cai frumoși”. Că nu puteau să fie nici 5, nici 7 și nu puteau fi urâți pentru că totuși sunt caii primului manej din mijlocul capitalei. Tot aranjamentul acesta este numit „Pe cai la Izvor” și de circa o săptămâna își așteaptă călăreții. O va face în continuare până la 15 octombrie. Oamenii de acolo zic că toți caii sunt grozavi, însă 4 dintre ei sunt pentru orice amator iar doi sunt doar pentru avansați, adică probabil Winnetou când vine să viziteze Palatul Parlamentului. Pentru nivelul de pricepere pe care îl dețin, mi-au oferit un ponei, însă și ăla cu inima strânsă pentru că e singurul pe care îl au și părea foarte probabil să-l stric. Am remarcat îngrijorarea în ochii domnișoarei, așa că m-am mulțumit să-i admir cizmele înalte și am plecat mai departe.

Prin urmare nu mai zic decât, „pe cai prietenii mei”, parafrazându-l pe stră-stră-stră-…străbunicul meu Ștefan cel Mare și… pe curând.

Chrome Legacy Window 30-Sep-14 85833 PM

Ți-a plăcut? Spune și altora: