Idei pentru Weekend 9-10 Septembrie

septembrie 6, 2017 în Evenimente de Alex

2-24 Septembrie

 Festivalul Internațional George Enescu

Afis-Piata-Festivalului-George-Enescu-794x615

Începe Festivalul. An de an mă înclin în faţa renumelui acestui festival de muzică clasică, într-un oraş dominat de complet alte stiluri muzicale. Şi totuşi, Festivalul Enescu opreşte an de an agitaţia capitalei, umplând sălile şi revărsându-şi renumele peste mări şi ţări. Nu e cazul să povestesc eu mai multe despre festival, dar profit de ocazie pentru a te invita să te bucuri de Piaţa Festivalului, organizată şi în acest an tot în Piaţa George Enescu, lângă Ateneu. Acolo vor avea loc spectacole live între 2 şi 10 Septembrie, iar apoi, până pe 24 Septembrie vor fi transmisii live ale spectacolelor din cadrul festivalului. Programul îl găseşti pe butonul albastru.

9 Septembrie / 17-23

The Color Run Night

The-Color-Run-Night

Hai că se întâmplă iar. Anul trecut am ajuns până la urmă în calitate de însoţitor de grup şi am supravieţuit. Nici măcar curăţatul micilor “atleţi”, înainte de a-i băga în maşină, nu a fost chiar atât de dificil pe cât mă aşteptăm. Iar energia şi bucuria pe care am inspirat-o din jurul meu a avut ecou în amintirle mele de multe ori pe parcursul celor 12 luni scurse de atunci. Aşa că, anul ăsta o facem din nou. Acum se întâmplă pe Bulevardul Unirii, între Piaţa Unirii şi Piaţa Alba Iulia, startul şi finish-ul fiind în faţa Bibliotecii Naţionale. Mai sunt încă bilete standard, destul de scumpe la 100 de lei, dacă mă întrebi pe mine. Dar… cu alocaţia copiilor… ne vedem pe acolo. Primul start are loc la 19.30.

7-10 Septembrie

Bucharest International Dance Film Festival 

Bucharest International Dance Film Festival

Cea de-a treia ediție a Bucharest International Dance Film Festival aduce în capitală cele mai noi filme de dans realizate de coregrafi, regizori de film și artiști din întreaga lume, în premieră – o competiție dedicată exclusiv filmelor de dans românești, o expoziție de artă vizuală, performance-uri și workshopuri. Evenimentele se vor desfășura la Cinema Elvira Popescu, la MNAC Bucharest, CNDB – Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, DESCHIS Gastrobar, POINT Cultural Hub, Gallery și Parcul Carol, pe platforma de la baza Mausoleului. Programul pe butonul albastru,

8-10 Septembrie

Balkanik Festival #7

Balkanik Festival #7

Intre 8 si 10 septembrie la Gara Regală Băneasa (Piața Gara Băneasa nr. 1) revine Balkanik Fest, cu urmatoarea desfasurare:

Vineri, 8 septembrie:
14:00 – 23:00 – Targ mestesugaresc, ateliere 
18:00 – 19:00 – Taraful de la Mârșa
19:30 – 21:00 – Dikanda
21:30 – 23:00 – Yallah Bye: Jawhar feat. Mitsoura

Sambata, 9 septembrie:
12:00 – 23:00 – târg meșteșugăresc, ateliere, proiecții de film, vernisaje expoziții 
16:00 – 17:00 – Superstar Orkestar
17:30 – 19:00 – Baltic Balkan
19:30 – 21:00 – La fanfare Kermesz a L’Est
21:30 – 23:00 – Barcelona Gypsy Balkan Orchestra

Duminica, 10 septembrie:
12:00 – 23:00 – targ meșteșugăresc, ateliere, proiecții de film
16:00 – 17:00 – Surorile Osoianu
17:30 – 19:00 – Kolektif Istanbul
19:30 – 21:00 – Fanfare Ciocârlia feat. Adrian RasoȘ Devi’s Tale
21:30 – 23:00 – Yasmine Hamdan

Accesul este gratuit.

10 Septembrie / 17:30

Cu bastonul prin București

Cu bastonul prin București

A.R.C.E.N. organizează în fiecare duminică, în perioada 6 august – 10 septembrie, de la ora 17.30, traseul cultural „Cu bastonul prin București”. Un traseu alternativ de promenadă desfășurat prin labirintul cartierelor istorice Icoanei și Armenesc care pornește de la librăria Cărturești Verona (str. Arthur Verona nr. 13-15), având punct final Rezidența BRD Scena9 (str. I.L.Caragiale nr. 32). Traseul propus în al 8-lea an de plimbări ARCEN este cuprins între străzile: Arthur Verona – A. D. Xenopol – Cristofor Columb – Eremia Grigorescu – Grădina Icoanei – Jean Louis Calderon – Icoanei – Alexandru Donici – Vasile Lascăr – Logofăt Luca Stroici – Maria Rosetti – I. L. Caragiale, perimetru urban foarte valoros din punct de vedere arhitectural și cultural și generos din punct de vedere vizual. Zona păstrează până astăzi aspectul vechi al Bucureștiului de dinainte de Marele Război, cu case ascunse de vegetație, curți largi cu viță de vie și pomi fructiferi, case parter, dar și o diversitate extraordinară de arhitectură neoromânească și o serie impresionantă de imobile interbelice art deco. Ediția a 8-a a traseului cultural „Cu bastonul prin București” se va încheia de fiecare dată cu discuții despre memoria și poveștile cartierului Icoanei în curtea Rezidenței BRD Scena9, casă ridicată acum 127 de ani și care a aparținut Regelui Mihai. Participarea la traseu este gratuită și nu necesită înscriere prealabilă.

9-10 Septembrie / 18:00

Opera Comică pentru Copii

opera comica

Începe stagiunea la Opera Comică pentru Copii. În acest weekend vom avea sâmbătă de la 17:00 şi duminică de la 11:00 “Flautul Fermecat” care se joacă în Sala Mare. Este un spectacol potrivit pentru copii cu vârste de la 7 ani. Opera ilustrează povestea tânărului prinț Tamino, care, în căutarea iubitei sale, iese din noapte spre lumină, călăuzit de trei copii. Cu ajutorul flautului său fermecat, el trece cele trei probe importante: Tăcerea, Focul şi Apa. Răsplata va fi pe măsură: va intra alături de Pamina în templul înţelepţilor. Atotputernica Regină a Nopţii va fi astfel învinsă de tinereţe, iubire şi adevăr. Preţul biletelor este între 20 şi 25 de lei.

8-10 Septembrie

Rural Fest 2017

20294267_1963477597257699_577104786972114025_n

Producători români de legume, fructe, mezeluri și lactate, mâncăruri tradiționale dar și meșteșuguri prețioase, toate reunite într-un eveniment dedicat satului și tradițiilor românești. În septembrie, Verde Stop Arena se transformă într-un târg autentic, omagiu adus minunatului sat românesc și bogățiilor acestuia.

9 Septembrie / 18-24

Seri lejere la MNAC

Seri de vară la MNAC Eirwud Mudwasser & Gems

Suntem invitaţi la o vizită la MNAC, la capătul căreia ne relaxăm în cafeneaua muzeului, la o petrecere lejeră pe terasa de pe acoperişul Palatului Parlamentului. De fundalul sonor al aceastei ediţii se vor ocupa Bogman & 4142. Unul dintre dinozaurii muzicii de dans contemporane, Bogman e un nume fără de care e greu să îți imaginezi scena autohtonă de clubbing. Versatilitatea și experiența fac ca seturile sale să fie memorabile. Intrare: 16 lei, costul biletului de intrare în muzeu. Capacitatea spaţiului este limitată la 200 de persoane, aşa că veniţi devreme. Muzeul este deschis vizitării până la ora 20:00. Accesul în clădire se face până la ora 23:00. Accesul cu automobilul se face pe poarta A1 (intrarea de la Senat), iar ieșirea se face pe la fosta intrare la muzeu. Accesul pietonal rămâne neschimbat.

1 August – 8 Octombrie

ABOVE AND BEYOND – expoziție aeronautică și aerospațială

ABOVE AND BEYOND

Sun Plaza găzduiește în perioada o expozițiae aeronautică și aerospațială prezentată de Boeing și realizată în colaborare cu NASA și Muzeul de Aeronautică „Smithsonian” din Washington. Venită pentru prima dată în România, ABOVE AND BEYOND este o expoziție interactivă și multisenzorială care celebrează puterea inovației și bucuria zborului. De la mașini zburătoare și avioane supersonice până la lifturi spațiale și mega rachete, ABOVE AND BEYOND va duce vizitatorii mai repede (Faster), mai departe (Further) și mai sus (Higher) și mai inteligent (Smarter), într-o experiență unică. Vizitatorii se pot aventura în cinci galerii care conțin zeci de displayuri interactive. Pot urca până la marginea spațiului cu un lift – simulator sau pot testa designul propriului avion supersonic de vânătoare într-un concurs de viteză în zbor. De asemenea, familiile sau grupurile de prieteni pot vedea ce simte o pasăre într-un stol, în timp ce participă la o experiență de zbor bazată pe senzori de mișcare. Expoziția este gratuită și poate fi vizitată la parter și la etajul 1 în Sun Plaza. Vârsta minimă recomandată: 7 ani.

9-10 Septembrie / 18-22.30

Vacanța de vară cu EXCELSIOR

Vacanța de vară cu EXCELSIOR

Suntem așteptați în Parcul Bazilescu la fiecare sfârșit de săptămână pentru a să petrece vacanța de vară cu EXCELSIOR. Aici, Teatrul Excelsior organizează o suită de evenimente până pe 10 septembrie 2017. În fiecare weekend copiii, părinții, bunicii vor putea vedea spectacole de teatru și de dans, concerte, momente de magie, filme românești. Se vor desfășura și ateliere de joacă. Cei care vor veni în parc vor trăi aventura de vară, pregătită de Teatrul Excelsior cu grijă pentru spectatorii de toate vârstele. Fiecare weekend, cât e vacanța de lungă, va deveni un tărâm al poveştilor modelat de bucuria şi entuziasmul copilăriei.

Programul din această sâmbătă este:

  • Aventurile lui Cepelică – spectacol de teatru, trupa Istețilă
  • Greierele și furnica – spectacol de teatru, trupa Hodoronktronk
  • Concert Oke (Dorin Ochenatu)
  • Maria Mirabela – proiecție film românesc

Iar programul de duminică este:

  • Angelina dansează – spectacol de teatru, trupa Istețilă
  • La portiță – spectacol de teatru, trupa Mezettino
  • Concert Anda Adam
  • Roșcovanul – proiecție film românesc

8-10 Septembrie / 9-19

Târgul de Sfânta Maria

20900700_1651277838248149_5145828486158568713_o

Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” organizează Târgul de Sfânta Maria Micăeveniment ce își propune refacerea atmosferei târgurilor de altădată din satul românesc cu ocazia praznicului Nașterii Maicii Domnului. Denumită popular, Sântă Maria Mică, sărbătoarea  marchează sfârșitul verii și începutul toamnei. Vom avea ocazia să vă reîntâlnim cu arta populară și cu renumiți meșteri populari, colecționari și artiști plastici, să cumpărăm cele mai reușite creații și chiar să realizăm propririile noastre obiecte în cadrul atelierelor cu participare gratuită de podoabe populare și opincărit.

9 Septembrie / 18:00

Descoperă “Calea Victoriei”

Descoperă “Calea Victoriei”

Weekendul acesta avem o ofertă fooooarte bogată de trasee pietonale. Primele două propuneri vin de la Fundaţia Calea Victoriei, care ne invită sâmbătă chiar la o plimbare de Calea Victoriei. alături de istoricul Anita Sterea. În această expediţie culturală vom descoperi frumuseţea caselor şi a monumentelor de pe Calea Victoriei şi vom afla povestea oamenilor care le-au construit şi momentele memorabile petrecute pe această cale regală. Locul de intalnire este pe Calea Victoriei nr 141, plecare din fața Palatului Cantacuzino. Partciparea costa 35 de lei.

10 Septembrie / 11:00

Descoperă la pas povestea Cimitirului Bellu

Descoperă la pas povestea Cimitirului Bellu

Tot de la Fundaţia Calea Victoriei vine şi invitaţia la turul de duminică din Cimitirul Şerban Vodă, cunoscut de publicul bucureştean ca Cimitirul Bellu, care este poate unul din cele mai frumoase cimitire din Europa. Cimitirul portă numele baronului Barbu Bellu, cel care a donat terenul în anul 1852 către municipalitate pentru a amplasa un loc de veci în afara orasului. În cei peste 150 de ani de existenţă, cimitirul Bellu a devenit un loc încărcat de istorie, o expoziţie de artă în aer liber. Specialiştii estimează că 50% din patrimoniul cultural bucureştean este găzduit aici. Din 2010, Cimitirul Bellu este înscris pe lista  monumentelor istorice. Mari personalităţi culturale şi politice şi-au găsit odihna veşnică aici: Mihai Eminescu, George Bacovia, Ion Luca Caragiale, Mina Minovici, Ana Aslan, Lia Manoliu, C. A. Rosetti, Spiru Haret, Maria Tănase etc. Sculptori şi arhitecţi de renume, cum ar fi Ion Mincu sau membrii familiei Storck, şi-au legat de asemenea numele de acest colţ de oraş, prin monumentele funerare de mare valoare artistică realizate aici. Participarea costă 35 de lei.

9 Septembrie / 19-22

București dansează în stradă

București dansează în stradă

Putem spune că acesta a devenit un eveniment recurent şi că el se va desfăşura în fiecare sâmbătă seară pentru că dansul este un ingredient ideal pentru Centrul Vechi. Anul trecut am ajuns la prima ediţiei cam din întâmplare. Ştiam că are loc prin Centrul Vechi, dar era un weekend la fel de plin că acesta şi nu mai ştiam exact pe unde e. Însă a fost imposibil de ratat, pentru că Strada Smârdan era complet blocată. Anul acesta este şi mai grozav, într-un superb spectacol stradal plin de ritm şi voie bună. Se va dansa Salsa, Bachata, Merengue, Reggaeton, Kizomba, Semba, Hip Hop atât de către dansatori profesionişti, cât şi de amatori dorinici de distracţie. Participarea este gratuită.

9 Septembrie / 11:00

Casele si muzeele artistilor moderni

Casele si muzeele artistilor moderni

O altă propunere de traseu pietonal pentru acest weekend ne oferă ocazia să descoperim casele din Bucureşti în care au locuit artiştii din perioada modernă, parte din ele case muzeu, case atelier sau case aparţinând colecţionarilor. Acest tur cuprinde vizitarea muzeelor de artă de mici dimensiuni din Bucureşti, dar care au o mare însemnătate cultural-artistică. De asemenea, vom vedea şi casele în care au stat vremelnic anumiţi artişti, precum Luchian sau Brâncuşi. Întâlnirea va avea loc la ora 11:00, în Parcul Piaţa Dorobanţilor, unde este amplasat bustul lui Brâncuşi executat de elevă să, Milita Petraşcu. Vom vizită Muzeul Zambaccian, Biserica Mavrogheni şi alte obiective surpriză. Acest tur va continuă pe 16 septembrie cu următoarele obiective: Muzeu Vasile Grigore, Muzeul Theodor Pallady (sau Casa Melik, cea mai veche casă din Bucureşti) şi casă unde a avut atelier Nicolae Grigorescu. Turul este gratuit, dar biletele de intrare se vor achita de fiecare participant în momentul vizitării fiecărui muzeu în parte. Preţul biletelor de intrare la Muzeul Zambaccian este 10 lei/adult, iar pentru copii intrarea este gratuită pe timpul vacanţei. Eventuale sponsorizări sau mici donaţii sunt acceptate la finalul traseului pentru susţinerea următoarelor proiecte ale asociaţiei (expoziţii caritabile sau proiecte culturale). Durata întregului traseu: 2 ore şi 30 min. Număr maxim de participanţi: 25 de persoane(copii sau adulţi). Înscrieri la e-mail: contact@pasisprearta.ro sau telefon: 0722 740 049.

9 Septembrie / 11:00

Plimbări Urbane-TUR: Visul lui Ceauşescu

visul-lui-ceausesc

Ultima propunere de tur pietonal este o invitație la un eveniment Plimbări Urbane. care ne propun o plimbare pe traseul “Bucureşti prin comunism – Visul lui Ceauşescu“. Vom discuta despre demolări, despre motivele apariţiei Casei Poporului și a noului centru civic. Vom descoperi împreună modul în care oraşul vechi a supraviețuit în spatele blocurilor, insule de clădiri vechi care au scăpat de la demolări. Pe întregul traseu veți putea vedea imagini de epocă, planuri vechi și noi, schițe, astfel încât să aveți o imagine completă a modului în care a evoluat această zonă. Locul de intalnire este Piaţa Unirii (intersecția bd Unirii cu bd Regina Maria la parterul primului bloc de lângă stația tramvaiului 32). Participarea este gratuită.

9 Septembrie / 12:00

La Cafea

La Cafea

Suntem invitați la Gradina Sticlarilor într-o scurtă incursiune în lumea cafelei, de la origini până la ceașca fierbinte care ne luminează diminețile. Ia-ți întrebările la tine și vino să afli lucruri interesante despre drumul cafelei, prăjirea și prepararea ei. Vom avea un prăjitor de cafea home edition pe care îl vom folosi, împărtășind câteva informații despre cum se prăjesc boabele. Discutăm, dar și facem cafea printr-o metodă alternativă, iar la final vei gusta rezultatul.

7-10 Septembrie / 21:00

Cinema în aer liber la OCC

Cinema în aer liber la OCC

Între 4 august și 29 octombrie începând cu ora 21:00 filme bune, multe și premiate vor fi proiectate la Opera Comică pentru Copii. La sfârșitul fiecărei săptămâni locuitorii cu vârste de peste 14 ani sunt invitați la filme de lung și scurt metraj pe terasa din curtea Operei Comice pentru Copii, lângă stadionul Giulești. Vinerea se proiecteaza filme semnate de regizori consacrați ai cinematografiei autohtone – Lucian Pintilie, Dan Pița, Cristian Mungiu, Cătălin Mitulescu, Cristi Puiu, Radu Jude, Anca Miruna Lăzărescu, Paul Negoescu și mulți alții. Sâmbătă filme de Oscar, iar duminică cele mai tari musical-uri din istoria cinematografiei. Intrarea este liberă. 
Programul acestui weekend:
Vineri – CUM MI-AM PETRECUT SFÂRȘITUL LUMII (2006) regia Cătălin Mitulescu
Sâmbătă – VIATA E FRUMOASĂ (1997) regia Roberto Begnini
Duminică – MOULIN ROUGE! (2001) regia Baz Luhrmann

9 Septembrie / 12:00

Vacanța la MNAC | Atelier de serigrafie

Vacanța la MNAC

Pe timp de vacanță, Muzeul Național de Artă Contemporană invită copiii, adolescenții și părinții la activități creative, menite să familiarizeze vizitatorii de toate vârstele ai muzeului cu tehnici artistice şi moduri de expresie creative. În fiecare weekend, suntem aşteptati la ateliere de serigrafie, print, design de costum, sunet, desen, obiect, mozaic sau mail-art.

Sâmbătă, 9 septembrie, suntem invitați să descoperim serigrafia cu Octav Avramescu. Atelierul este destinat copiilor între 10-18 ani, în limita a 20 de locuri disponibile. Serigrafia este cea mai versatilă metodă de imprimare. A câștigat vizibilitate în lumea artei târziu datorită lui Andy Warhol și faptului ca e non-toxică. Astăzi este cea mai folosită tehnică manuală pentru multiplicat imagini ca postere/fanzine/tricouri sau alte aplicații artistice. Sâmbătă, în cadrul acestui atelier de serigrafie, pre-adolescenții și adolescenții cu vârste cuprinse între 10-18 ani vor descoperi cum se poate imprima pe material textil, fie că e vorba de un tricou sau un tote-bag de la artist. Acces: 32 lei. În cazul optării pentru tote-bag, costul acestuia este de 6 lei. Adulții ce însoțesc copii nu achită valoarea biletului. Înscrierile se fac la info@mnac.ro și 021 318 9137 (secretariatul muzeului), în limita a 20 de locuri disponibile.

9 Septembrie / 14:00

Ateliere la Satul Mestesugurilor

În data de 9 Septembrie la orele 14.00, suntem invitați în Satul meșteșugurilor din Comana  să explorăm și să practicăm împreună tipuri de cusături românești. Atelierul este deschis atât copiilor care au peste 8 ani, cât și adulților care se simt copii și își doresc să creeze și să se relaxeze în același timp. Înscrieri la adresa de e-mail echipa@moaradehartie.ro sau la numărul de telefon 0723 266 262.

8 Septembrie / 17-20

Eveniment caritabil – Ziua Internațională a Alfabetizării

Cu ocazia Zilei Internaționale a Alfabetizării, internii Programului de Internship al Guvernului României ne invită să ne alăturăm unui proiect caritabil, ce își propune strângerea de cărți pentru dotarea bibliotecii școlare din comuna Săbăreni, județul Giurgiu. În acest sens, ne așteaptă vineri în incinta Palatului Național al Copiilor. Intrarea se face pe baza donației de cărți și alături de prietenii lor de la Cuibul Artiștilor, vor marca Ziua cu o piesă de teatru. La eveniment sunt așteptați și membri reprezentanți ai Guvernului României, cu ajutorul cărora acest proiect a fost posibil. Cei mici se vor putea bucura de activități organizate special pentru a marca Ziua Alfabetizării.

10 Septembrie / 20:30

Preludii inoportune

Muzeul Municipiului București ne invită la spectacolul „Preludii inoportune”, desfășurat duminică la Casa Filipescu-Cesianu. Actorii Irina Movilă și Marius Bodochi (Teatrul Național București), alături de soprana Lorena Sanda, ne așteaptă la un recital de lirică universală desfășurat în Grădina Casei Filipescu-Cesianu. Rezonanțele lirice și comice se alternează atât muzical, cât și prin versuri și monoloage semnate Blaga, Minulescu, Nichita Stănescu, Magda Isanos, Eminescu sau Shakespeare, cărora li se adaugă sonete comice de Vasile Alecsandri. Acompaniament muzical de Bach și Haydn. Intrarea costă 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea Muzeului Vârstelor de la Casa Filipescu-Cesianu, în termen de 30 de zile.

1 Iulie – 17 Septembrie

Culorile prin aripi

Expoziția de fluturi tropicali vii oferită de Muzeul „Grigore Antipa” ne îndeamnă din nou, să cunoaștem o mică parte din lumea extrem de diversă a acestor insecte. Sunt prezentate specii larg răspândite în unele regiuni tropicale din America, Africa și Asia, ce pot fi observate în mediul lor natural doar la mari distanțe geografice de țara noastră. Vom putea observa îndeaproape un grup de animale cu un mod de viață fascinant și, în același timp, vom admira bogăția de culori și forme atât de des întâlnită la fluturii din zonele tropicale. Prețul biletului întreg este 12 lei iar cel redus este 10 lei (pensionari, studenți, elevi și copii peste 3 ani).

7 – 10 Septembrie

Prezentări de planetariu

Sub mult-aşteptatul titlu “Observatorul se întoarce”, Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu se… întoarce… în locul bine cunoscut din Bd. Lascăr Catargiu nr. 21. Clădirea, care se afla într-o stare avansată de erodare, a trecut printr-o temeinică, sper, renovare şi în Decembrie şi-a redeschis porţile. Iar acum, începând cu ianuarie îşi aşteaptă prietenii cu un program extins de prezentări într-un format de planetarium. Asta e o altă noutate pe care aştept cu nerăbdare să o descopăr, pentru că, şi înainte de prezentările de la Palatul Suţu, la observator prezentările se ţineau în format ecran, nu cupolă. Acum proiecţia se va face într-o cupola gonflabilă, ceea ce înseamnă că vom pătrunde şi mai bine în atmosferă. Prezentările durează între 20 şi 30 de minute şi sunt accesibile atât copiilor de peste 6 ani, cât şi adulţilor. Biletele de intrare costă 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru elevi, studenţi, pensionari. Prezentările se desfăşoară după următorul program:

Joi, vineri şi sâmbătă:
18:45 şi 20.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în fiecare noapte
19:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi merge până la marginea Universului

Duminică:
11:30 şi 13.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în această noapte
12:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi mergi până la marginea Universului

Ți-a plăcut? Spune și altora: