Idei pentru Weekend 9-10 Ianuarie

ianuarie 6, 2016 în Evenimente de Alex

 atelier foto8- 9 ianuarie, incepand cu ora 11 si 12.30 – Ateliere de fotografie şi pictură în cadrul expoziţiei Gustave Marissiaux

La Muzeul Naţional de Artă al României se organizează în parteneriat cu Asociaţia Naţională pentru Arte Vizuale Contemporane (ANAVC) ateliere de fotografie şi pictură în cadrul expoziţiei Gustave Marissiaux. O poetică a privirii. Atelierele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani şi se vor desfăşura în cadrul expoziţiei deschise la MNAR în aripa Kretzulescu, astfel: vineri și sâmbătă de la ora 11:00, Pentru adolescenți și tineri cu vârsta peste 14 ani şi se vor desfăşura separat in aceleasi zile de vineri și sâmbătă de la ora 12:30. Taxa de participare: 4 lei / persoană (bilet întreg pentru accesul în expoziţie, la care se aplică reducerile şi gratuităţile obişnuite). Atelierele sunt concepute în jurul operei lui Gustave Marissiaux (1872 – 1929), nume de referinţă pentru fotografia belgiană şi sunt susţinute de artişti vizuali (pictori, fotografi membri ANAVC). Scopul lor este înţelegerea actului de creaţie, a felului în care se alege subiectul şi transformarea acestuia în operă de artă. Accesul pentru atelier se face prin intrarea Kretzulescu. Participarea la program se face pe bază de înscriere, în limita locurilor disponibile, la numerele de telefon: 021/314.81.19 şi 021/313.30.30.30 interior 923 sau prin e-mail la adresele:programari@art.museum.ro sau familii@art.museum.ro.

Sursă și detalii


arhiva de geografie

9-10 Ianuarie, între orele 11-15 – Lacul Văcăreşti şi amfiteatrul

Încep acest an cu promovarea unui proiect ce aparţine lui Andrei Ionel, un pasionat de geografie ale cărui tururi ghidate prin Bucureşti le urmăresc de câteva luni. Este creatorul blogului Arhiva de Geografie, care însă nu mai are în prezent conţinut deoarece acesta a fost transferat către un proiect mai elaborat, o carte cu acelaşi nume. Pentru susţinerea acestui proiect organizează şi aceste excursii ghidate prin Bucureşti, iar unele dintre ele sunt super interesante. Că cea care va avea loc în ambele zile din weekend. Întâlnirea are loc la „gura de metrou a staţiei Constantin Brâncoveanu (afara), de unde se pleacă în direcţia amfiteatrului abandonat de lângă Orăşelul Copiilor. După ce luăm aminte de potenţialul cultural ignorat al oraşului, ne strecurăm printre blocurile cartierului Văcăreşti şi ajungem la obiectivul principal al excursiei. Vom parcurge un traseu prin şi pe lângă albia Lacului Văcăreşti în lungime de 6 kilometri, tura având în total 7 kilometri. Excursia ia sfârşit la intrarea în Sun Plaza de la Piaţa Sudului, aproximativ la ora 15.00.”

Sursă și detalii


detoxifiere la un ceai

8-10 Ianuarie, începând cu ora 14 – Detoxifiere cu ceaiuri sănătoase

După un sfârșit de an plin de bunătăți suntem așteptați weekend-ul acesta la ceainăria La un Ceai (strada Luigi Cazzavillan nr. 25) să ne  elaxăm și să ne detoxifiem la o ceașcă de ceai plină de arome care ne va readuce dispoziția și energia de care aveți nevoie pentru un nou început. Putem alege dintr-o gamă variată de peste 50 de ceaiuri sănătoase și savuroase. Ceai cu iasomie, cu ghimbir, cu rooibos sau ceai alb cu floare de cires. Rezervări la 0734 195 395.

Sursă și detalii


cadedeepoca9ian

9 Ianuarie, începând cu ora 11.30 – Bucurestiul ca Micul Paris al Balcanilor

Un nou tur ghidat de la Case de Epocă va avea loc sâmbătă în zona Armenească şi în jurul ei, pe tema arhitecturii Bucureştiului de sfârşit de sec. 19 şi început de sec. 20, inspirată din stilurile istoriciste franţuzeşti şi ale altor ţări occidentale, care au făcut oraşul cunoscut lumii întregi sub apelativul de „micul Paris al Balcanilor”, imprimîndu-i permanent de atunci caracterul şi identitatea sa arhitecturală. Turul costă 60 lei de persoană, iar rezervările se fac prin email la v.mandache@gmail.com.

Sursă și detalii


cadedeepoca10ian

10 Ianuarie, începând cu ora 11.30 – Zona Berthelot – breviar de arhitectură istorică bucureşteană

Un nou tur ghidat de la Case de Epocă va avea loc duminică în eleganta zona axată pe Strada Mathias Berthelot, imediat la nord de Parcul Cişmigiu, cuprinzând un adevărat caleidoscop al patrimoniului construit bucureştean, ce poate fi asemuit cu un muzeu în aer liber de arhitectură veche locală. Turul costă 60 lei de persoană, iar rezervările se fac prin email la v.mandache@gmail.com.

Sursă și detalii


antipa

22 Decembrie – 1 Mai – Cu Sânge Rece

Muzeul  „Grigore Antipa” ne invită să vizităm expoziţia temporară de reptile vii „Cu sânge rece”, deschisă în perioada 22 decembrie 2015 – 1 mai 2016. In perioada 22-31 Decembrie accesul este gratuit. Taipanul australian, cobra egipteană, vipera uriaşa africană, anaconda, şarpele cu clopoţei, cobra scuipătoare sau şarpele regal, sunt doar câteva dintre speciile care pot fi admirate în această expoziţie la Muzeul „Antipa”. Expoziţia „Cu sânge rece” oferă o fascinantă incursiune în lumea acestor misterioase vieţuitoare şi pune la dispoziţia vizitatorilor informaţii despre obiceiurile lor, despre cum se adaptează ele la mediul înconjurător, precum şi despre rolul pe care-l joacă în ecosistem. Programul de vizitare este de marţi până vineri între orele 10 – 18 (ultimul vizitator intră la ora 17) iar sâmbăta şi duminica între 10 – 19 (ultimul vizitator intră la ora 18). Preţurile biletelor sunt de 10 lei/copil/student/pensionar şi 15 lei/adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate.

Sursă și detalii


find us

12 Decembrie – 28 Ianuarie – FIND_US – Expoziție în memoria fotografilor din Colectiv

Prin noiembrie câţiva oameni buni au pus la cale un proiect încărcat cu foarte multă emoţie, o expoziţie dedicată fotografilor din Colectiv. Sâmbătă 12 Decembrie a avut loc vernisajul. Expoziţia va avea loc la Hanul Gabroveni, iar în cadrul ei vor fi prezentate peste 200 de lucrări de fotografie, mare parte dintre acestea aparținând fotografilor prezenți în seara tragediei în clubul Colectiv. Această inițiativă este cea mai complexă expoziție pe această temă organizată până acum în România. Intrarea la expoziția #find_us va fi liberă, existând însă posibilitatea ca publicul să facă donații, sumele strânse urmând să susțină tratamentul fotografilor afectați de incendiul din Clubul Colectiv sau să ajungă la familiile acestora, greu încercate după tragicul eveniment. În plus se va organiza o licitație, toate lucrările expuse urmând a fi vândute, cu acelasi scop.  Programul de vizitare este luni – joi 14-22 si vineri – duminică 12-22.

Sursă și detalii

falsuri monetare

12 August 2015 – 29 mai 2016 – Falsuri Monetare 

Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şuţu ne propune o scurtă istorie a falsificării emisiunilor monetare, începând din antichitate şi ajungând în anul 1947. Expoziţia este organizată de Muzeul Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”. Cu problema falsurilor monetare s-a confruntat întreaga societate indiferent de perioada istorică, pe de o parte din cauza unei manipulări a valorii, chiar de către autorităţi în scopul obţinerii unor importante surse de venit prin scăderea titlului metalului preţios sau a greutăţii (acest sistem fiind utilizat de unele state, ale căror suverani vedeau în monetării importante surse de venituri ce puteau fi obţinute rapid), fie din cauza unor ateliere clandestine.

Sursă și detalii

Un articol din seria Idei pentru Weekend in Bucuresti

Ți-a plăcut? Spune și altora: