Idei pentru Weekend 7-8 Mai

mai 4, 2016 în Evenimente de Alex

festival cafea

5-8 Maiîntre orele 10-19 – Bucharest Coffee Festival

Mare fan al cafelei de origine proaspăt prăjită mă bucur grozav de energia care se formează în jurul acestui subiect, care devine treptat o pasiune tot mai extinsă. Dovadă este faptul că ne bucurăm de două evenimente dedicate cafelei într-un interval de două săptămâni. Pe primul l-am ratat, ce-i drept cu motive bune de vacanţă distractivă. Pe acesta însă nu-l las să-mi scape. Bucharest Coffee Festival are loc la Crystal Palace Ballrooms Events (Calea Rahovei nr. 198A). Ca şi campionatul de Aeropress de acum două săptămâni şi festivalul care urmează se află la prima ediţie şi adună o mulţime de lume pricepută în ale cafelei. În cadrul evenimentului se vor organiza training-uri, workshop-uri, se vor prezenta produse noi, se vor face demonstraţii de latte art şi degustări de cafea de specialitate. SCAE România va organiza şi Campionatul Naţional de Barista şi Brew pentru a alege finaliştii care vor reprezenta România la Campionatele Mondiale 2016 ce vor avea loc în Dublin între 22-25 iunie 2016. Aşa că, ne vedem la o cafea?

Sursă și detalii


spotlight

5-8 Maiîntre orele 20.30-23 – SPOTLIGHT – Bucharest International Light Festival #2

După succesul primei ediții, Spotlight 2016 revine cu promisiunea unei experienţe şi mai încântătoare. Alături de spectacolele captivante reprezentate de cele 15 instalații de artă expuse de-a lungul Căii Victoriei de la BCU pana la Spaliul Independentei, iluminatul arhitectural și sesiunile de video-mapping pregătite de artiștii invitați vor transforma fațadele clădirilor de pe acest traseu: Clădirea CEC, Muzeul Național de Istorie, Cercul Militar Național, Hotelul Novotel. Spotlight va fi prezent și în cartierele bucureștene, prin iluminarea arhitecturală a unor clădiri emblematice – Foișorul de Foc, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Statuia geniului „Leul”. Evenimentul debutează cu un show dinamic și captivant. Pe 5 mai, de la ora 20:30, vă așteptăm în Piața George Enescu alături de britanicii de la Lords of Lights și Zoli Toth Project, care aduc un concert incendiar. Accesul la eveniment este gratuit zilnic între 20.30-23.00.

Sursă și detalii


festivalul filmului european

5-15 Mai – Festivalul Filmului European

O aventură pornită acum două decenii continuă să pună pe agenda cinefililor din România spectacole de film european, în luna mai, în plin sezon al festivalurilor. Festivalul se desfăşoară pe parcursul lunii în 6 oraşe din România. În Bucureşti ne putem bucura de el între 5 şi 15 mai la Cinema Elvire Popescu, Cinema Eforie, Centrul Ceh şi alte locaţii similare.  În cinematrografe accesul se face pe baza de bilet care se poate cumpăra pe loc, iar în centrele culturale accesul este gratuit.

Sursă și detalii


gumball

6-7 Mai – The Gumball 3000 Festival – Bucharest

Făcând povestea lungă, scurtă avem în faţă maximul de aroganţă. Un om, un britanic cu bani mulţi şi prieteni renumiţi, organizează un raliu între Dublin şi Bucureşti în care strânge tot felul de vedete cu ale lor maşini de fiţe care se plimbă din oraş în oraş şi se arată muritorilor de rând. Povestea asta are finalul vineri seară între 17.00 şi 22.00. Sâmbătă curioşii pot să vadă în faţa Palatului Parlamentului super-maşinile între 10.00 şi 16.00, iar la final, timp de două ore parada super-maşinilor cu tot cu super-staruri. Vorbesc şi eu aşa… ca vulpea care nu ajunge la struguri, că altceva nu am ce face :).

Sursă și detalii


targul secuilor

7-8 Mai – Târgul Secuilor la București

Păi doar dacă vin vedetele alea tocmai de la Dublin să se arate aici pe meleaguri româneşti, n-ar putea veni şi nişte meşteri de la Sf. Gheorghe să facă acelaşi lucru!? Bag de seamă că prezentarea la Bucureşti devine o activitate mandatorie pentru oricine se respectă. Iar secuii o fac ceva mai organizat, deşi probabil cu mai puţin fast de super-starurile, căci se strâng timp de 2 zile la Romexpo să ne arate ce au ei mai bun prin tolba lor cu  tradiţii. Vom avea ocazia să urmărim în direct artiştii populari/meşteşugarii executând obiecte tradiţionale, artizanale sau de uz casnic (mici piese de mobilier, obiecte de ceramică, ţesături etc.) în căsuţele special amenajate. În cadrul târgului vor exista de asemenea şi animatori (muzicieni şi ansambluri folclorice secuieşti, hostesse în porturi tradiţionale etc) care vor contribui, de asemenea, la culoarea specifică a evenimentului.

Sursă și detalii


pet expo

6-8 Mai, între orele 10-19 – Pet Expo

Şi dacă te hotărăşti să dai o raită pe la Romexpo, cu gândul la meşteşugurile secuieşti sau poate la colăceii specifici, află că vei găsi acolo şi Pet Expo în pavilionul C6. Eu nu mă prea pricep la animale, aşa că nu ştiu să-ţi zic ce se întâmplă pe acolo, dar organizatorii zic că e unul din evenimentele de referinţă pentru iubitorii de animale. Prin urmare mă bazez pe aceştia şi pe prietenii lor necuvântători să ducă până la capăt ideea. Biletul întreg costă 10ron, iar cel redus 5ron.

Sursă și detalii


Fotografii-Prima-Evadare-10-mai-2015-Cristian-Vasile-IGU-3

8 Mai, începând cu ora 9 – Prima Evadare

Detalii legate de acest eveniment sunt inutile. Dacă ştii despre ce-i vorba nu ai nevoie de ele. Dacă nu ştii despre ce vorba, nu e cazul să te apuce pasiunea de biciclit prin natură începând cu acest eveniment. Zic asta mai ales după aventura de anul trecut care a avut proporţii monumentale şi care, ţinând cont de vremea umedă din aceste zile, are şanse mari să se repete. Dacă vrei să te convingi, caută pe Google nişte imagini de anul trecut ca să te lămureşti. Ţi le recomand pe cele făcute de Cristian Vasile pe care eu îl urmăresc cu mare drag şi a cărui fotografie o poţi vedea şi în stânga. Deci succes celor mai biciclişti curajoşi care vor lua parte la Prima Evadare.

Sursă și detalii


ART-SAFARI-2016

5-15 Mai, între orele 12-21 – Art Safari

Uite un eveniment despre care am înţeles destul de puţin faţă de ambiţiile mele uzuale, dar suficient încât să cred că nu merită ocolit. Ne atrage cu doi magneţi. În primul rând organizatorii spun că este cea mai mare expoziţie de artă din România reunind 7000 de opere de artă. Asta este discutabil ţinând cont că MNAR are 70.000, dar probabil diferenţa între muzeu şi expoziţie este mai profundă decât pare la prima vedere. Al doilea magnet este locaţia, Palatul Dacia-România (Str. Lipscani 18-20) care este redat circuitului cultural bucureştean cu această ocazie. Preţul biletelor valabile pentru o zi este de 25ron întreg şi 15ron redus. Copiii sub 12 ani au acces gratuit.

Sursă și detalii


zilele_artelor_focului

6-8 Mai – Zilele Artelor Focului

Tot cu aspiraţii de educare artistică avem la dispoziţie în aceast weekend şi Zilele Artelor Focului. Ateliere Deschise de Ceramică, Sticlă, Metal, un eveniment organizat cu scopul de a promova publicului bucureștean Artele Focului și reprezentanții acestora: artiștii ceramiști, sticlari și metaliști. Cei șaptesprezece artiști implicați vor fi pregătiți să-și prezinte atelierele și lucrarile realizate, să facă demonstrații, să prezinte lucrări în diferite faze de creație și tehnici de lucru, să prezinte cursurile pe care le desfașoară, să amenajeze mini-expoziții, să ofere reduceri, sau oferte speciale de prețuri, pe perioada evenimentului. Program de vizitare: Vineri (16-21), Sâmbătă (10-20), Duminică (10-17). Cu sau fară confirmare telefonica în prealabil (contactele fiecărui artist sunt disponibile pe site-ul evenimentului). Localizarea pe hartă a celor 17 ateliere. Acest eveniment este gratuit.

Sursă și detalii


afis-etnorama-festival-bucuresti-2016

6-8 Mai, între orele 11-21.30 – ETNORAMA

Gândit ca o sărbătoare a etniilor, evenimentul reunește, timp de trei zile, în Parcul Herăstrău – intrarea Charles de Gaulle, obiceiurile, tradițiile, muzica și gastronomia principalelor comunități etnice din țară. Cei prezenți vor putea asista la demonstrații de realizare a unor bijuterii, produse ornamentale tradiționale din ceramică, piele, piese de ceas și os, precum și la ateliere de prelucrare a sticlei și de sculptură în lemn. Mai mult decât atât, vizitatorii sunt așteptați să deguste mâncăruri din bucătăriile cu specific franțuzesc, italienesc, thailandez, german, turcesc, chinezesc și nu numai. În fiecare seară vor avea loc concerte, iar sâmbătă şi duminică dimineaţa de la 11 vor fi spectacole pentru cei mici. Accesul la eveniment este liber.

Sursă și detalii


remember pitis

7 Mai, începând cu ora 17 –  Remember Florian Pittiș IV

O porţie concentrată de folk va avea loc pe scena de lângă lac din Parcul IOR – Titan, în memoria lui Florian Pitiş. De fapt nu ştiu dacă va fi chiar concentrată, ţinând cont că anul trecut a durat 6 ore, deşi a plouat torenţial, dar sigur va fi intensă ţinând cont de pleiada de invitați în spectacol: Teodora Buciu, Ovidiu Mihăilescu, Maria Gheorghiu, Marius Bațu, Alina Manole Quintet, Ducu Bertzi&friends, Partizan Acustic, Mircea Vintilă & Brambura, Nicu Alifantis & Zan împreună cu Mihai Neniță, Mircea Baniciu & Band. Intrarea va fi liberă.

Sursă și detalii


blues in the park

8 Mai, începând cu ora 17 – Blues in Park II Sesion

Alt parc, altă idee. Un om care îşi spune Southernman Robbie ne invită să ascultăm blues în Parcul Tineretului, vis’a’vis de farfuria zburătoare. Intrarea este liberă, deşi nu cred că intrăm nicăieri. Mai degrabă ieşim, dar tot fără bani e.

Sursă și detalii


ecstatic dance

6 Mai, începând cu ora 19 – Ecstatic Dance

Hai să-ţi propun ceva diferit pentru vineri seară. Ecstatic Dance este o întâlnire dedicată dansului, muzicii şi comunităţii. Ideea a apărut în 2001 în Hawaii, inspirată de dansurile ritualice. Muzica electronică a fost adusă împreună cu mişcarea conştientă şi dansul terapeutic (bazat pe conceptul 5 Rhythms), într-un spaţiu în care participanţii aleg să nu vorbească, să nu poarte pantofi, parfum şi să nu consume intoxicanti, păstrând un mediu de siguranţă şi acceptare. Vineri începând cu ora 19 poţi încerca această experienţă la Hermitage ( Eminescu 127). Costul este de 35ron cu rezervare prealabilă sau 40ron, fără.

Sursă și detalii


biblioteca metropolitana

7 Mai, începând cu ora 11 – Ora de poveşti

Pentru copiii cu vârste între 3 şi 6 am descoperit acum vreo două luni o serie de evenimente care au loc în fiecare primă sâmbătă din lună. Este vorba despre un program de spus şi citit poveşti simultan, într-una dintre cele 16 filiale ale Bibliotecii Metropolitane Bucureşti. Aici găseşti adresele şi harta pentru a  o alege pe cea mai la îndemână. Intrarea este gratuită. Dacă vrei să afli detalii despre invitaţii povestitori le găseşti apăsând pe butonul cu detalii.

Sursă și detalii


astronomie la palatul sutu

7 Mai, începând cu ora 19 – Călătorie prin Univers

Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şuţu îl găzduieşte pe Adrian Şonka. Ţi-am povestit despre el odată cu Observatorul Astronomic pe care l-am descoperit cu ocazia unei prezentări de astronomie. Acum, din fericire, Observatorul este închis pentru renovările de care avea atât de mare nevoie. Partea mai puţin bună este că întâlnirile de sâmbătă seară cu Adrian Şonka nu mai aveau unde să se ţină. Însă universul (dacă nu el atunci cine!?) m-a făcut să-l redescopăr printre evenimentele organizate la Palatul Şuţu. Şi te invit, cu foarte mare bucurie şi încredere să mergi să descoperi astronomia în cel mai distractiv şi relaxat mod cu putinţă. Cred din toată inima că un subiect atât de complicat şi serios ca o călătorie prin univers are nevoie de o provizie sănătoasă de voie bună. Prezentarea constă în vizualizarea (și conștientizarea) numărului enorm de stele care se află în Univers. Pentru a ilustra acest fapt se va folosi un program de astronomie și baze de date cu observații astronomice reale. Prezentarea este o proiecție pe întuneric, însoțită de explicații live. Participanții vor vedea cum arată cerul văzut cu ochiul liber și prin telescop, dar și o colecție de obiecte observate până în prezent de astronomi. Preţul unui bilet este 5 lei.

Sursă și detalii


wafe

7-8 Mai, între orele 14-19 – Spring Waffles

Gata, gata, lasă imaginea! Ştiu că e greu, dar hai să-ţi spun şi despre ce e vorba. M-am sacrificat şi am testat personal pentru a mă asigura că totul e în regulă. Aşa că pot să îţi spun că nu doar arată bine, dar sunt şi excepţional de gustoase bombele astea calorice pe care. Le găseşti La un Ceai (Luigi Cazzavillan nr. 25)  sâmbătă si duminică după amiază. Oferta cuprinde o mulţime de delicii: înghețată, nutella, unt de arahide, cocktail de fructe, frișcă, topping de ciocolată, topping de căpșuni, biscuiți oreo, fulgi de migdale, nuci, dulceață, M&Ms. Rezervări la 0734 195 395.

Sursă și detalii


oraselul cunoasterii

7 Mai, între orele 11-12 – Sa ne jucam cu energia cinetica
Mai, între orele 11-12 – Timpul si vremea

În weekenduri Orăşelul Cunoaşterii îi aşteaptă pe cei mici cu ateliere numai bune de descoperit şi înţeles mai bine lumea. Atelierele durează 1 oră şi se adresează copiilor cu vârstă de minim 4 ani. Participarea se face prin înscriere telefonică la 0723 390 449 sau prin email la contact@oraselulcunoasterii.ro. Costul unui bilet este 30 ron.

Sursă și detalii


Afis-ateliere-creatie-2016-web

20 Februarie – 19 Iunie – Ateliere de Creatie de la Creart

Creart organizează ateliere de creație pentru copii în fiecare sâmbătă și duminică în Satul Francez și în Piața Alexandru Lahovari. Scopul acestui proiect este educația prin creație, ajutându-i pe copii să își dezvolte atenția, abilitățile practice și imaginația, oferind totodată o alternativă artistică de petrecere a timpului liber. Înscrierile se fac de Luni până Vineri, între orele 9:00 – 17:00 la adresa de e-mail ateliere@creart.ro sau la numărul de telefon 0733 331 324 – Ramona Filip. Taxa / atelier, de 10 RON, se achită înainte de începerea cursurilor, în locație.

În Satul Francez (Șoseaua Nordului, nr. 114 – 140) sunt organizate  în fiecare sâmbătă următoarele ateliere:

Eco – creativitatea de week-end (6 – 12 ani) – 11:00 – 12:30
În cadrul programului Eco-creativitatea de weekend cei mici își dezvoltă manualitatea și își cultivă un spirit practic prin mijloace artistice inedite. Fiecare sesiune va aduce o nouă tematică pentru participanți prin care fiecare copil va realiza un obiect util sau artistic din materiale revalorificate. Copiii vor învăța tehnici de lucru interesante (decoupage, pirogravură, origami etc) și vor dobândi informații variate despre mediul înconjurător și materialele din jur.Atelierele vor fi coordonate de specialiști în domeniul propus, meșteri cu experiență în educația celor mici.

Mini grădina parfumată (6 – 12 ani) – 13:00 – 14:30
Programul Mini-grădina parfumata introduce copiii în lumea minunată a plantelor. Astfel, cei mici vor realiza grădini în miniatura în care vor folosi sticluțe reciclate, plante, elemente organice și pietricele decorative. Fiecare sesiune va avea o tematică diferită, iar cei mici vor dobândi tehnici de plantare și vor putea învăța despre plantele de sezon, aranjamente și modalități de întreținere.Atelierele vor fi coordonate de specialiști în domeniul propus, meșteri cu experiență în educația celor mici.

Universul picturii (4 – 12 ani) – 15:00 – 16:30
Copiii vor învăţa să picteze motive populare și peisaje pe sticlă, lemn, hârtie şi pânză, dar și pe ceramică.

În sediul Creart, (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7) sunt organizate următoarele ateliere: 

Sâmbătă

Creativitate şi joacă senzorială (2-3 ani) – 10:30 – 12:00
Acest atelier va fi o întâlnire săptămânală între copii şi părinţi în care lumea devine culoare, forma prinde viaţă, materialele încep să vorbească şi să se mişte în mânuţele lor. Copiii vor aduce  imaginaţia şi pofta de joacă, iar părinții care vor participa la atelier vor avea o mai bună interacţiune fizică şi emoţională şi vor redescoperi copilul din ei.

Jucării şi eroi de poveste (6 – 10 ani) – 12:30 – 14:00
Cel mai mult copiilor le plac poveştile, iar cel mai bine copiii învaţă prin joc, joacă şi imaginaţie. În cadrul acestui atelier, dintr-o bucată de fetru sau pânză colorată, o mână de mărgele şi nasturi amestecaţi, cei mici vor avea ocazia să meşterească jucăria preferată.

Duminică

Micii bucătari (6 – 10 ani) – 10:30 – 12:00
Copiilor le place să exploreze lumea din bucătărie. Sunt atraşi de culori, de arome şi forme și sunt dornici să taie, să amestece şi să guste. Devin entuziaşti şi bucuroşi să împartă cu cei dragi ceea ce ai au pregătit cu mâinile lor. În plus, aşa învaţă mai uşor despre alimentaţia sănătoasă şi importanţa unui măr, castravete sau miez de nucă.

Călătorie în jurul lumii (5 – 10 ani) – 12:30 – 14:00
Învăţăm despre lume prin joacă. Învârtim globul pământesc, ne stabilim punctul unde vrem să ajungem, alegem cel mai potrivit mijloc de transport şi pornim la drum. Ajunşi la destinaţie, vom afla despre obiceiurile locului, ce limbă vorbesc oamenii, ce fel de climă au în tot timpul anului, de unde se trag, cum locuiesc, ce preocupări au, cum dansează, ce muzică ascultă sau ce mănâncă gazdele noastre. După ce le-am experimentat pe toate, „vom  lua un obiect ca amintire” şi apoi ne vom îndrepta spre casă. Ca să nu ne pierdem, ne-am gândit să începem din Europa, să continuăm cu Africa până ajungem în Australia şi Insulele Cook.

Sursă și detalii


asezaminte brancovenesti

6 Aprilie – 15 Mai – Așezămintele Brâncovenești: 1835 – 2015

Expoziția găzduită sala Lapidarium a Casei Filipescu-Cesianu este alcătuită dintr-o serie de fotografii istorice inedite și din reconstituirile virtuale ale corpurilor Spitalului Brâncovenesc și Azilului „Domnița Bălașa”. Cercetarea a fost realizată de Oana Marinache, iar o parte din fotografii provin din colecțiile lui Andrei Slăvuțeanu, Cezar Petre Buiumaci, Emanuel Bădescu. Conceptul grafic al expoziției îi aparține lui Cristian Gache, iar reconstituirile virtuale au fost realizate de Andrei Popescu. În 2015 am sărbătorit 180 de ani de la testamentul ctitoricesc al bănesei Safta Brâncoveanu și 130 de ani de la ridicarea celei de-a patra Biserici „Domnița Bălașa”, dar am comemorat și 30 de ani de la demolarea complexului din centrul orașului.

Sursă și detalii


istorii monumentale

17 Martie – 8 Mai – Istorii MonuMentale, Expoziție de artă video

La ARCUB, Hanul Gabroveni, are loc o expoziție de artă video dedicată relevanței monumentelor din București și nu numai, în procesul de scriere a istoriei și conservării memoriei. Expoziția prezintă o serie de producții video realizate de nouă artiști români și străini, care analizează din perspectivă istorică, socio-politică și culturală relevanța monumentelor și a construcțiilor monumentale din București, precum Casa Poporului, Rondul Scriitorilor din parcul Cișmigiu, Mausoleul din parcul Carol sau proiectul Lacul Morii și, totodată, punctează efectele tranzițiilor ideologice asupra acestora și influența lor în mentalul colectiv, discuțiile extinzându-se în sfera est-europeană. Expoziția poate fi vizitată gratuit de luni până duminică între orele 14-22.

Sursă și detalii


spitale disparute

30 Martie – 3 Iulie – Spitale dispărute ale Bucureștiului

Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şuţu împreună Fundația Colegiului Medicilor din Municipiul București, ne invită să vizităm expoziția „Spitale dispărute ale Bucureștiului”, deschisă în curtea Palatului Suțu.
Expoziția oferă o privire asupra activității spitalelor bucureștene a căror funcționare a fost sistată ca urmare a cutremurelor, a bombardamentelor din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a demolărilor și restructurărilor din Perioada Comunistă, sau a lipsei de finanțare și a proceselor de retrocedare din perioada postdecembristă.

Sursă și detalii


colectie de arta3 Martie – 29 Mai – Eleganţă şi tradiţie în moda feminină. De la Belle Epoque la interbelic

Muzeul Naţional Cotroceni organizează în Salonul Cerchez, expoziţia „Eleganţă şi tradiţie în moda feminină. De la Belle Époque la interbelic” dedicată Zilei de 8 Martie. Expoziţia valorifică patrimoniul Muzeului Naţional Cotroceni şi două colecţii particulare oferite cu amabilitate de Iulia Gorneanu şi Oana Creţu. În cadrul expoziţiei vor figura rochii, fuste şi bluze reprezentative pentru moda sec. al XIX-lea şi începutul sec. XX, accesorii (pălării, mănuşi, poşete, evantaie, bijuterii, ace de pălărie, umbreluţe de soare), sticluţe de parfum, pudriere, casete de bijuterii, dantele, cutii de pălării, alături de costume populare, fote şi ii din perioada anilor ’20 – ’30 din diferite zone ale ţării, marame, veste brodate cu motive populare, brâie şi paftale din metal argintat. Atmosfera de epocă va fi întregită de fotografii şi cărţi poştale reprezentând doamne din societatea românească, dar şi pe principesa şi regina Maria a României, simbol al eleganţei şi graţiei feminine şi promotoare a purtării costumului popular românesc în cercurile oficiale.

Sursă și detalii


Brancusi MNAR

18 Februarie – 29 Mai – Brâncuși. Forme în alb și negru – expoziție de fotografie

MNAR organizează expoziția de fotografie „Brâncuși. Forme în alb și negru” ca parte din Programul naţional 140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brancuşi inițiat de Ministerul Culturii. Aceasta propune o selecţie de 40 de tiraje moderne după clișeele  realizate de Brâncuşi la Paris: aspecte din atelier şi sculpturi aflate în diferite stadii de lucru. Pe lângă fotografii, în expoziţie se regăsesc şi două module interactive din atelierul Pasărea ascunsă-n piatră, găzduit în corpul Ştirbei al muzeului. Atelierul a fost conceput de specialiştii de la Centrul Georges Pompidou din Paris pentru a-i familiariza pe copii cu lucrările lui Brâncuşi. Cele două module aduse în expoziţie oferă acum unui public mai larg posibilitatea de a descoperi în mod ludic universul sculptorului. Atât fotografiile, cât şi modulele interactive au fost donate Muzeului Naţional de Artă al României de Muzeul Naţional de Artă Modernă – Centrul Georges Pompidou din Paris în 2006, respectiv 2007.

Sursă și detalii

art antipa

7 Mai, începând cu ora 10.15 – Legenda pițigoiului cântăreţ

Muzeul „Grigore Antipa” vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire cu Arta în cadrul atelierelor Art Antipa. Atelierele sunt un mod distractiv de a petrece timpul liber, fiind în același timp și o modalitate de a dezvolta creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al copiilor. Grupe de vârstă: 4-7 ani (între 10.15–11.30), 8-14 ani (11.45 -13.15). Costul participării la un modul de 4 ședințe (pe parcursul unei luni) este 160 ron/participant, iar pentru o ședință este de 50 ron/participant. Înscrierea participanților se poate face prin email info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31. Înscrierile prin e-mail au prioritate.

Sursă și detalii


falsuri monetare

12 August 2015 – 29 mai 2016 – Falsuri Monetare 

Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şuţu ne propune o scurtă istorie a falsificării emisiunilor monetare, începând din antichitate şi ajungând în anul 1947. Expoziţia este organizată de Muzeul Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”. Cu problema falsurilor monetare s-a confruntat întreaga societate indiferent de perioada istorică, pe de o parte din cauza unei manipulări a valorii, chiar de către autorităţi în scopul obţinerii unor importante surse de venit prin scăderea titlului metalului preţios sau a greutăţii (acest sistem fiind utilizat de unele state, ale căror suverani vedeau în monetării importante surse de venituri ce puteau fi obţinute rapid), fie din cauza unor ateliere clandestine.

Sursă și detalii

 

Un articol din seria Idei pentru Weekend in Bucuresti

Ți-a plăcut? Spune și altora: