Idei pentru Weekend 5-6 Septembrie

Idei pentru Weekend 5-6 Septembrie

festivalul george enescu

30 August – 20 Septembrie – Festivalul George Enescu

Se întâmplă din nou, iar eu unul îl primesc cu mare bucurie. Entuziasmul vine din cel puţin două surse. Pe de o parte este festivalul în sine cu baia de magie muzicală pe care ne-o oferă an de an, numai bine cât să ne curăţăm de hiturile verii şi să ne pregătim de toamnă, mai atenţi la valorile care au trecut proba timpului. Pe de altă parte mă fascinează energia pe care festivalul o oferă cu dărnicie oraşului. An de an, de atât de mulţi ani, Festivalul George Enescu a devenit un reper al vieţii Bucureştiului, înălţându-i prin aura lui nobilă atât pe cei care îi apreciază conţinutul, dar şi pe ceilalţi. De parcă împăratul trece prin oraşul prăfuit de provincie şi toată lumea se simte obligată să-şi pună hainele cele bune indiferent cât de departe s-ar afla de traseul imperial. Şi tot indiferent de distanţa de la care l-au văzut sau nu pe împărat, toţi resimt o perioadă lungă aerul nobil pe care l-au respirat pentru câteva ore. Aşadar bine ai revenit pe la noi dragă Festivalule. Ne vom bucura toţi de prezenţa ta, indiferent dacă îţi vom păşi sălile sau nu. Evenimentele festivalului au loc la Ateneul Român, la Sala Palatului, la Opera Naţională, la UNMB, la Sala Radio şi la Grand Cinema & More. Toate detaliile le găseşti pe link-ul de mai jos.

Sursă și detalii


poster_aeronauticshow2015prc-23_78788200

5 Septembrie, începând cu ora 16 – AeroNautic Show Lacul Morii 2015

Pe malul Lacului Morii în dreptul Parcului Crângaşi ne aşteaptă sâmbătă singurul festival AeroNautic care combină acrobaţiile aeriene cu cele nautice. „Locul unde arta pilotajului aerian şi nautic îşi pune în practică valoarea prin aplicaţii demonstrative aeronautice. Un mod unic de a pune în valoare creativitatea celor mai buni piloţi de acrobaţie aeriană şi nautică şi de a promova cele două domenii.” În paralel în parc se desfăşoară începând cu ora 14.00 AeroNautic Expo aşa că pare să fie treabă pentru întreaga după amiază.

Sursă și detalii 


urban culture

28 August – 18 Septembrie, între orele 11:30-17:30 – Urban Culture

Afluxul de evenimente culturale m-a făcut să caut evenimente mai… urbane. Aşa am ajuns la un alt eveniment organizat de  un alt mall. De data asta Sun Plaza este responsabil de un eveniment dedicat pasionaților de artă urbană. Pe parcursul evenimentului, clientii Sun Plaza vor putea participa la manifestari si activitati din sfera culturii urbane. Programul evenimentului este de luni până vineri între orele 17:30 – 19:30, iar sâmbăta și duminica între orele 11:30 – 17:30. Cele 6 set-up-uri includ sesiuni de tips & tricks pentru riderii de BMX, lecții și show-uri de street dance, artisti ce executa tricouri personalizate, graffisti ce vor desena în timp real și diverse ateliere de arts & crafts pentru copii. Cei de la F64 vor expune pe perioada evenimentului 30 de fotografii cu tematica URBAN CULTURE!

Sursă și detalii 


Festivalul-Ambasadelor

1-5 Septembrie – Festivalului Ambasadelor

Septembrie începe cu prima ediție a Festivalului Ambasadelor, având ca temă „Open your Culture”. Festivalul este un eveniment cu un concept unic în peisajul cultural românesc, care va contribui la sporirea prestigiului şi atractivităţii capitalei României, promovând diversitatea culturală și arta țărilor cu misiuni diplomatice în România.  Spații: BIBLIOTECA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI (1-4 Septembrie, orele 10:00-20:00), PARCUL TINERETULUI – Lumea Copiilor (4, 5 Septembrie, orele 15:00-22:00), CINEMA STUDIO (1-4 Septembrie, orele 12:30-22:00), GALERIA GALATECA (1-5 Septembrie, orele 12:00-20:00). Timp de 5 zile vizitatorii vor avea ocazia să experimenteze varietatea culturală a Terrei, prin intermediul unor activități culturale și artistice, precum expoziții cu tematică internațională de arte vizuale (fotografie, proiecții de filme, pictură, instalații, sculptură), demonstrații și degustări culinare tradiționale, spectacole de muzică, dansuri, artizanat, meșteșuguri și obiceiuri de pe întreg mapamondul, momente pentru copii și activități captivante de diplomație culturală.  Festivalul Ambasadelor se adresează publicului larg, intrarea va fi liberă la toate momentele din cadrul festivalului

Sursă și detalii


Legenda Bucurestiului

5 Septembrie, începând cu ora 11 – Legenda Bucureştiului

Sâmbătă în Parcul Circului se va desfăşura un spectacol de teatru de păpuşi şi obiecte româneşti pentru toţi copiii din Bucureşti şi pentru ceilalţi curioşi. Pornind de la frumoasa “Legendă a lui Bucur” şi de la istoria vremii, scenariul vorbeşte, pe înţelesul tuturor, despre întemeierea oraşului Bucureşti. Asemeni unui personaj din legendă, la finalul poveştii, fiecare dintre copiii-spectatori va primi în dar un titirez, simbol al magiei pe care fiecare o poartă cu el şi îndemn de a “lua cu ei” povestea şi a păstra vii, cât mai mult timp în memorie, valorile dobândite.

Sursă și detalii


creative fest

5-6 Septembrie, între orele 16-23 – Creative Fest

Creative Fest are loc în Parcul Izvor şi înseamnă două zile de muzică, street dance, demonstraţii de graffiti, space painting, 3D urban art, acrobaţii cu skateboard şi biciclete, jonglerii cu foc şi multe alte activităţi. Este un festival cu intrare liberă, care urmăreşte să se poziţioneze că unul dintre cele mai importante evenimente culturale urbane din România, prin promovarea capacităţilor creative ale mediului artistic tânăr din Bucureşti şi prin oferirea unei platforme de exprimare vizibilă pentru tinerii creativi din capitală. Line-up-ul festivalului îi va include pe Suie Paparude, Robin and the Backstabbers, Gojira & Planet H, DOC , Vlad Dobrescu, Cedry2k &Carbon, Professor P & DJ Akilles (Suedia), Les Elephants Bizarres, Grimus, Basska, Tony Baboon Band.

Sursă și detalii


Tango pe Lispcani

5-6 Septembrie, începând cu ora 17 sâmbătă si 18 duminică – Tango pe Lipscani

La început de septembrie, publicul bucureştean se va putea delecta cu un eveniment special în peisajul cultural bucureştean – “Tango pe Lipscani”, eveniment organizat de Teatrul de pe Lipscani, in parteneriat cu Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic. Timp de două seri (5-6 septembrie), suntem invitaţi să dansăm tango pe Lipscani. Pe toată porţiunea străzii din faţa teatrului se va amenaja o scenă pe care iubitorii de dans, dar şi trecătorii vor putea dansa alături de cursanţi ai şcolilor de tango din Bucureşti. Participarea la evenimentele de stradă, concerte şi Milongi este gratuită. Dress code- Elegant Black.

Sursă și detalii


urban-vizual--final_3.08.2015

4-6 Septembrie, începând cu ora 12 – Urban Explosion Festival

La ROMEXPO va avea loc un eveniment dedicat tinerilor, care ofera o alternativa speciala de a petrece timpului liber. Urban Explosion Festival se intinde pe durata a trei zile si este organizat in aer liber si cu intrare gratuita. Activ si relaxant totodata, Urban Explosion Festival reuneste activitati urbane populare in randul tinerilor, de la demonstratii si competitii de sporturi urbane la concerte sau filme de scurt metraj premiate. Categotiile principale participante sunt: Role / Bike polo / Parkour/Freeruning / Inline hockey / Zona tatuaje / skateboarding / BMX / Bubble football. In cadrul evenimentului Scoala de Role cu reprezentantii ei vor organiza concursul ARTA SI STIL, (role, skate, trotineta) si demonstratii de Role si BMX. Un juriu va desemna cei mai buni sportivi in cadrul concursului.

Sursă și detalii


Gala Folk You

4-5 Septembrie, începând cu ora 17 – Gala Folk You

Gala FOLK YOU! FLORIAN PITTIȘ București va avea loc în Piața George Enescu, în zilele de vineri 4 septembrie și sâmbătă 5 septembrie. Intrarea este liberă. Vineri: Folk Frate, Cosmin Vaman, Alexandra Andrei & Trupa Spam, Dinu Olărașu, Alina Manole, Antract, Nicu Alifantis & Zan, Iris. Sâmbătă: Teodora Buciu, Hara, Andrei Păunescu, Totuși și Maria Maria, Taxi, Pasărea Rock, Kempes.

Sursă și detalii


noapte la antipa

4 Septembrie,  începând cu ora 21 – Somnul vine altfel când adormi cu gândul la Deinotherium

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită vineri, 4 septembrie 2015, pe copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, să petreacă o noapte memorabilă printre cele mai mari mamifere care au existat vreodată pe Pământ. Cei mici vor face un tur al muzeului, asigurându-se că toate exponatele din diorame vor avea parte de un somn liniștit, apoi vor viziona filme documentare despre viața fascinantă a animalelor, oferite de către DaVinci Learning, și vor adormi lângă Deinotherium gigantissimum, visând poate la lumea uriașilor de altădată. Sosirea copiilor la muzeu este stabilită pentru ora 21.00, iar părinții sunt așteptați să-i ia a doua zi, sâmbătă, începând cu ora 8.30, după ce micuții au luat micul dejun. Înscrierea participanților se face în limita a 20 de locuri, pe adresa de email: info@antipa.ro sau la numărul de tel: 021.305.60.31.  Costurile de participare sunt de 200 lei/copil; 300 lei/doi frați; 400 lei/trei frați. Cu excepţia preţului toată povestea asta mi se pare excepţională.

Sursă și detalii


Romani Kultura

3-6 Septembrie, între orele 10-21 – Festivalul Romani Kultura

Festivalul are loc în Piaţa Univesităţii şi este „o initiațivă care s-a născut din motivația firească de a exploata oportunitățile pe care le oferă cultura romă și din dorința de a dezvolta nivelul de cunoaștere, informare, implicare și interacțiune al publicului, prin manifestarile și specificul culturii rome, existente de secole in societatea romaneasca”. In caz ca ajunge pe acolo sa stii despre ce e vorba.

Sursă și detalii


targdesfmariamicarefacut

4-6 Septembrie, între orele 10-19 – Târg de Sfânta Maria Mică

Cea mai mare sărbătoare a toamnei, Naşterea Maicii Domnului, adună laolaltă in curtea MŢR meşteri pricepuţi din diferite zone ale ţării. Aceştia îşi expun obiectele lucrate de ei cu multă măiestrie: covoare ţesute la război, icoane, chimire, ii brodate cu mătase, măşti populare, genţi şi accesorii din piele naturală, împletituri din fibre vegetale, straie și podoabe tradiţionale. Pentru mesele festive se pot târgui fructe şi legume proaspete, pâine făcută doar din ingrediente naturale la cuptor de lemne, brânzeturi proaspete şi afumate din lapte de capră sau de vacă, miere, vinuri pe alese, sucuri naturale, turtă dulce, cozonaci moldoveneşti, plăcinte, prăjituri de casă, dar şi baclava sau cataif. La târg pot fi savurate şi preparate din gastronomia traditională: sărmăluţe în foi de varză cu mămăliguţă, fasole la ciaun cu ciolan afumat şi borş de crap, fără a lipsi de pe grătar micii, frigăruile sau cârnăciorii de oaie. Intrarea este liberă.

Sursă și detalii


Caravana.Metropolis bucuresti 20154 August – 6 Septembrie, începând cu ora 21.30 – Caravana Metropolis, Cinema în aer liber

În Parcul Titan, pe Insula Artelor a fos instalat cel mai mare ecran gonflabil din ţară, pe care vor fi proiectate în fiecare seară timp de o lună filme unul şi unul. „Caravana Metropolis își propune să aducă filmul european mai aproape de publicul larg, în lipsa cinematografelor de artă, care aproape au dispărut din România. 12 filme de autor vor fi proiectate de marți până duminică, de la orele 21:30, utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m², și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.” Intrarea este liberă.

Sursă și detalii


cu bastonul prin Bucuresti

8 August – 13 Septembrie, sâmbăta de la 11 si duminica de la 18 – Cu bastonul prin București

Anul acesta Traseul-cultural ARCEN va avea ca punct de plecare Cercul Militar Național, pe Calea Victoriei și abordează perioada anilor ’30, anii nebuni ai orașului, consumați pe ritmuri alerte de jazz, ani cu nopți albe și cocktailuri colorate, cu rochii scurte și ciorapi de mătase, cu păr tuns à la garçonne, cu semafoare, cinematografe și amoruri moderne. ARCEN va prezenta plimbăreților din Bucureștii de azi viața tumultoasă a bucureștenilor interbelici, istorii cu librării și magazine de lux, povești din lumea anticarilor așezați pe malul Dâmboviței la doar câțiva pași de lumea promiscuă de pe lângă strada Silfidelor. Sacagii, cafegii, cofetării, parfumerii, librării, galerii, tragedii și comicării, toate sunt de găsit în București, acest oraș atât de complicat, al tuturor și uneori parcă al nimănui. Traseul se desfășoară pe străzile: Calea Victoriei – Bulevardul Elisabeta – strada Lipscani – strada Domnița Anastasia – strada Ion Brezoianu – strada ing. Anghel Saligny – strada Gutenberg – strada Silfidelor – Bulevardul Elisabeta. Proiectul „Cu bastonul prin București” este reluat în fiecare an din dragoste pentru oraș și pentru locuitorii lui. Participarea la traseul-cultural este gratuită, iar dacă încă mai cauţi motive pentru a merge îţi recomand să citeşti articolul scris aici.

Sursă și detalii


tandarica

7 August – 20 Septembrie, între orele 10-18 –  Călătoria lui Țăndărică

La Palatul Suţu este sărbătorită timp de 6 săptămâni  aniversarea de 70 de ani a Teatrului Ţăndărică printr-o expoziţie care se adresează atât copiilor, cât și tuturor celor pasionaţi de cultură, istorie şi teatru. “Noi, Țăndărică, avem un principiu: mergem acolo unde este publicul nostru. Așa că povestim Călătoria lui Țăndărică printr-o expoziție itinerantă prezentă timp de 6 săptămâni la București. Aici, păpușile sunt atent alese dintr-o istorie de 70 de ani a teatrului și marchează principalele repere în evoluţia teatrului de animație din România, rememorând atât artiştii, cât şi personajele ce au consacrat această artă teatrală aparte. “, a declarat Călin Mocanu, directorul Teatrului Țăndărică.

Sursă și detalii


automobilism

1 August – 20 Septembrie – Pionierii automobilismului în Bucureşti

Muzeul Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Retromobil Club România, ne invită sâmbătă, 1 august, la ora 18:00 la Palatul Suţu la vernisajul expoziţiei Pionierii automobilismuluiîn Bucureşti, o expoziţie ce prezintă începuturile automobilismului în ţară noastră cât şi secvenţe ale transportului public bucureştean. Vom putea admira, pe lângă expoziţia organizată pe gardul Palatului Suţu şi câteva maşini de epocă aparţinând membrilor Retromobil Club România. Primele vehicule cu propulsie autonomă din România au fost două camioane fabricate la Garner-Serpollet ce aveau motoare pe aburi şi care au circulat pe străzile Bucureştilor începând cu 1895. Vehiculul cu numărul 1 înregistrat în 1900 în Bucureşti la Serviciul Circulaţie a fost un autotuturism cu motor cu ardere internă fabricat în Liege şi care a aparţinut proprietarului Morii lui Assan.

Sursă și detalii


Festival Caragiale

28 iunie – 22 septembrie, in fiecare seara – Festivalul „Bucureștii lui Caragiale”

Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic anunță debutul celei de-a patra ediții a Festivalului de teatru „Bucureștii lui Caragiale”. Zilnic pe scena din Centrul Istoric si la restaurantul La Conu’ Iancu de la Hala Traian veți putea merge la spectacole de teatru de comedie, clasic și modern,  teatru de revistă, spectacole de circ, music-hall, stand-up comedy și varietăți musicale. De-a lungul celor trei luni de festival, nume mari ale scenei precum Mihai Mălaimare, Maia Morgenstern sau Dan Condurache vor urca pe scenele pregătite de organizatori, fiind programate peste 40 de spectacole.

Sursă și detalii


falsuri monetare

12 August 2015 – 29 mai 2016 – Falsuri Monetare 

Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şuţu ne propune o scurtă istorie a falsificării emisiunilor monetare, începând din antichitate şi ajungând în anul 1947. Expoziţia este organizată de Muzeul Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”. Cu problema falsurilor monetare s-a confruntat întreaga societate indiferent de perioada istorică, pe de o parte din cauza unei manipulări a valorii, chiar de către autorităţi în scopul obţinerii unor importante surse de venit prin scăderea titlului metalului preţios sau a greutăţii (acest sistem fiind utilizat de unele state, ale căror suverani vedeau în monetării importante surse de venituri ce puteau fi obţinute rapid), fie din cauza unor ateliere clandestine.

Sursă și detalii


culorile prind aripi

30 iunie – 6 septembrie, între orele 10 – 18.30 – La Antipa culorile prind aripi

Expoziția de fluturi tropicali vii oferită de Muzeul „Grigore Antipa” ne îndeamnă să cunoaștem o mică parte din lumea extrem de diversă a acestor insecte. Sunt prezentate specii larg răspândite în unele regiuni tropicale din America, Africa și Asia, ce pot fi observate în mediul lor natural doar la mari distanțe geografice de țara noastră. Vom putea observa îndeaproape un grup de animale cu un mod de viață fascinant și, în același timp, vom admira bogăția de culori și forme atât de des întâlnită la fluturii din zonele tropicale. Prețul biletului întreg este 12 lei iar cel redus este 10 lei (pensionari, studenți, elevi și copii peste 3 ani).

Sursă și detalii

afis-expo-radiografia-unei-lumi-disparute-mnir

13 mai – 31 decembrie, între orele 10-18 – Radiografia unei lumi dispărute

MNIR organizează expoziţia temporară de arheologie interactivă şi exploratorie intitulată „Radiografia unei lumi dispărute. Privind înapoi spre trecut: Sultana-Malu Roşu, o aşezare preistorică de acum 6 000 de ani”. Expoziţia dezvăluie publicului, istoricul unuia dintre cele mai cunoscute situri preistorice din România. Situl se află pe Valea Mostiştei, fiind prima aşezare de tip tell cercetată în mod ştiinţific încă din anul 1923. Descoperirile excepţionale realizate de-a lungul timpului pe acest sit, de către arheologii muzeului precum şi rezultatele proiectului Arhitectură & Arheologie Experimentală (2010-2014) vor fi integrate în această expoziţie, sub forma unei radiografii asupra trecutului, asupra comunităţilor umane de acum 6000 de ani şi a modului de viaţă de atunci. Întreaga expoziţie se bazează pe interacţiunea dintre poveste, spaţiu vizual şi oameni permiţând vizitatorului să călătorească în trecut printr-o experienţă multisenzorială, pentru a afla şi a înţelege modul de viaţă, ritualurile şi obiceiurile populaţiilor preistorice de acum 6000 de ani.

Sursă și detalii

26 februarie – 30 septembrie – Țesături periculoase

Muzeul „Grigore Antipa” ne invită să observăm îndeaproape exemplare spectaculoase de păianjeni și scorpioni vii. Fie că provoacă teamă, fascinație sau fiori pe șira spinării, păianjenii n-au cum să te lase rece. De sute de ani inspiră fabule și mituri fascinante, iar de curând au acaparat chiar și lumea filmului, intrând în rândul supereroilor. Istoria arahnidelor pe Pământ începe cu mult înaintea dinozaurilor și se întinde de la deșert la pădurile tropicale, trecând prin cele mai mari orașe ale lumii.
Program de vizitare: de marți până duminică: 10-20 (ultimul vizitator intră la ora 19). Preț bilet întreg: 15 lei; Preț bilet redus: 10 lei(pensionari, studenți, elevi și copii peste 3 ani).

Sursă și detalii

N-ai găsit nimic care să te atragă? Ce-ai zice atunci să faci o plimbare în IOR?

Ți-a plăcut? Spune și altora: