Idei pentru Weekend 5-6 Noiembrie

noiembrie 2, 2016 în Evenimente de Alex

afis_-_bucurestii_lui_caragiale

1-6 Noiembrie – Festivalul Bucureștii lui Caragiale

Începutul de noiembrie ne invită la o plimbare pe străzile Micului Paris, la braț cu cele mai îndrăgite personaje ale domnului Caragiale. 6 zile de teatru, muzică și film – un cadou oferit de Teatrul de Comedie, Studio Amena, Teatrul Bulandra, Teatrul Metropolis și Teatrul Evreiesc de Stat. Pe scena Festivalului “Bucureștii lui Caragiale” din Parcul Izvor vom putea urmări povești de ieri care-și păstrează farmecul și astăzi, readuse în lumina reflectoarelor de regizorii: Alexandru Dabija, Gelu Colceag, Doru Ana, Victor Ioan Frunză și mulți alții. Intrarea la spectacole este liberă, în limita locurilor disponibile. 

Sursă și detalii


fnti

3-6 Noiembrie – Festivalul Național de Teatru independent

Festivalulul își propune să aducă anual în fața publicului cele mai bune producții independente din București și din țară. Timp de patru zile, FNTi va fi locul de întâlnire al iubitorilor si creatorilor de teatru. Anul acesta, Godot Café-Teatru organizează a 4 a ediție FNTi alături de alte opt teatre independente din București (Unteatru, Teatrul de Artă, La Scena, Teatrul LUNI de la GreenHours, Teatrul Arte dell’ Anima, POINT, Teatrul Coquette, Teatrul de pe Lipscani).  La această ediție, FNTi prezintă spectacole independente din București și din țară, spectacole de debut ale tinerilor absolvenți UNATC, dar va avea și o secțiune de one man/woman show. Ca în fiecare an, festivalul va crea contextul favorabil inițierii unor discuții între actorii independenți și studenții la facultățile de teatru. Ediția cu numărul IV va marca lansarea unei platforme de dialog între membrii Companiilor de Teatru Independent din țară și reprezentanți ai organismele ce administrează politicile culturale naționale. Programul îl găseşti pe butonul cu detalii.

Sursă și detalii


afis_sonoro_2016_bucuresti_mic

28 Octombrie – 14 Noiembrie – SoNoRo

Ediția a XI-a a Festivalului SoNoRo, numită La Muse et le Poete, ne propune întâlniri cu unii dintre cei mai apreciați artiști ai momentului printre care pianiștii Olli Mustonen și Louis Lortie, violoniștii Mihaela Martin, Ilya Gringolts sau Philippe Graffin, violonceliştii Frans Helmerson, Christian Poltéra sau Maximilian Hornung. Concertele vor avea loc in unele dintre cele mai frumoase spații ale capitalei precum Ateneul Român, Palatul Cercului Militar Național, Catedrala Sf. Iosif sau Muzeul Național de Artă al României. Vor fi și surprize și locurile neobișnuite precum un mic dejun la POINT, apoi la o cafea la Casa Memorială „Ion Mincu“, sau la un ceai în vizită la Fundația Löwendal, un first drink la Galeria Galateca, pentru a încheia ziua în Sala de Lectură a Facultății de Litere cu o nocturnă în premieră. Librăria Cărturești Carusel va fi locul de experiment al acestei ediții, locul unde poezia modernistă a perioadei interbelice va întâlni capodopere ale muzicii contemporane, lucrări ale lui Steve Reich, Jörg Widmann sau Luciano Berio. Acestea sunt doar câteva exemple, numărul surprizelor fiind semnificativ.

Sursă și detalii


culese-din-balcani

4-6 Noiembrie – Culese din Balkani, Festival de film documentar

A doua ediție a Festivalului de film documentar „Culese din Balkani” ne așteaptă cu peste 30 de proiecții de film documentar, dezbateri pe măsură cu antropologi, etnologi și regizori, Ziua țuicii, o expoziție din colecția Costică Acsinte, tururi prin Arhiva de Imagine a Muzeului Țăranului și multe alte evenimente.  Festivalul are loc la Cinema Muzeul Țăranului și la Clubul Țăranului, iar accesul este gratuit. Nea Vasile și Taraful de la Mârșa vor încheia ediția a II-a a festivalului cu o petrecere la Clubul Țăranului.

Sursă și detalii


zilele-filmului-german

4-10 Noiembrie – Zilele Filmului German, editia a 11-a

După zielele Filmului Rusesc mi se pare cel puţin echitabil să urmeze Zilele Filmului German. Acestea ne-au pregătit la Cinema Eforie 13 lungmetraje remarcabile, precum şi un program interesant de scurtmetraje. Festivalul se încheie cu o seară de film şi muzică la Club Control, începând cu ora 19. Detalii despre program aici. Biletele costă 10 lei, abonamentul cu 4 intrări costă 32 lei.

Sursă și detalii


bucharest-short-film-festival

1-5 Noiembrie – Bucharest Short Film Festival

Independent este cuvântul cheie pentru BSFF, deoarece este fondat de către profesioniști independenți din domeniul filmului și se concentrează asupra artiștilor independenți în cinema, din întreaga lume. BSFF reprezintă o alternativă artistică față de ceea ce se prezintă în alte festivaluri în România, prin promovarea celor mai profesioniste, mai inovatoare și mai interesante proaspete scurt metraje internaționale, dând întotdeauna prioritate filmelor independente de scurt metraj. BSFF se va desfăşura la Cinema Union şi va prezenta unele dintre cele mai bune filme internaționale de scurt metraj în categoriile: Film Narativ, Animație, Documentar, Experimental, Drepturile omului, Videoclip, Student. Intrarea este liberă iar filmele sunt subtitrate în limba engleză.

Sursă și detalii


visul-lui-ceausesc

5 Noiembrieîncepând cu ora 11 – Plimbări Urbane-TUR: Visul lui Ceauşescu

Plimbări Urbane ne propun o plimbare pe traseul “Bucureşti prin comunism – Visul lui Ceauşescu“. Vom discuta despre demolări, despre motivele apariţiei Casei Poporului și a noului centru civic. Vom descoperi modul în care oraşul vechi a supraviețuit în spatele blocurilor, insule de clădiri vechi care au scăpat de la demolări. Pe întregul traseu vom putea vedea imagini de epocă, planuri vechi și noi, schițe, astfel încât să ne formăm o imagine completă a modului în care a evoluat această zonă. Întâlnirea are loc în Piaţa Unirii, intersecţia bd Unirii cu bd Regina Maria la parterul primului bloc de lângă staţia tramvaiului 32. Participarea este gratuită.

Sursă și detalii


biblioteca metropolitana

5 Noiembrieîncepând cu ora 11 – Ora de povești

Pentru copiii cu vârste între 3 şi 6 are loc în fiecare primă sâmbătă din lună un eveniment foarte interesant. Este vorba despre un program de spus şi citit poveşti simultan, într-una dintre cele 11 filiale ale Bibliotecii Metropolitane Bucureşti. Aici găseşti adresele şi harta pentru a  o alege pe cea mai la îndemână. Intrarea este gratuită. Dacă vrei să afli detalii despre invitaţii povestitori le găseşti apăsând pe butonul cu detalii.

Sursă și detalii


drums

5 Noiembrieîncepând cu ora 19 – Stand-up Drumming

Omul cu pălărie verde, Jean-Baptiste Manitou, despre care am mai pomenit prin Ideile de Weekend, musicoterapeut cu abordare şamanică şi experienţă de peste 12 ani în domeniu, ne invită să redescoperim muzica Tribului. Evenimentul are loc la Geobar (Str. Covaci Nr. 6) şi îi va avea printre protagonişti şi pe Ana-Maria Arlequin – antropolog, cu specializare în teatru şi teatru de improvizaţie şi Ayashe – artist mantre vocale şi percuţie. Conceptul de Stand-up Drumming are la baza ateliere interactive în care instrumentele muzicale devin extensia şi metafora prin care comunicarea şi exprimarea sunt realizate. Sunt utilizate instrumente de percuţie de origine amerindiană, africană şi asiatică împreună cu metafora, ca element central în activităţile desfăşurate. Suportul material de 25 de lei are ca scop continuitarea activităţilor de musicoterapie prin colaborări de tip voluntar, precum şi achiziţionarea unor noi instrumente muzicale.

Sursă și detalii


splaiul-unirii

6 Noiembrieîncepând cu ora 11 – Odinioară pe Splaiul Unirii

Călătorul prin Gările de Odinioară ne invită duminică la o nouă plimbare pentru a afla povestea reală a ambiţiosului proiect ce avea ca deziderat transformarea Dâmboviţei într-o arteră navigabilă şi conectarea Capitalei cu Dunărea. Întâlnirea va avea loc la staţia Anghel Saligny (ieşirea din partea dreapta a bulevardului Theodor Pallady, la suprafaţă), de unde vom porni către răul Dâmboviţa, străbătând satul Căţelu. Apoi plimbarea va continua pe o lungime de 12km în lungul Dâmboviţei, până la Piaţa Unirii, fiind întreruptă de opriri în locuri cu istorie numai bună de povestit. Participarea este gratuită.

Sursă și detalii


targ-hand-made

4-6 Noiembrie, între orele 9-20 – Târg handmade regal

Locul în care se organizează acest eveniment este cel care mă face foarte interesat. La Palatul Ştirbei are loc un târg handmade cu aer regal. Parcipa artişti-expozanţi renumiţi în industria „lucrului manual”. Accesul este gratuit.

Sursă și detalii


nocturne

4 Noiembrieîncepând cu ora 19 – Nocturne

Duminică Muzeul Municipiului Bucureşti organizează la Muzeul Theodor Aman un spectacol ce îmbină poezia cu muzica. Spectacolul va avea loc în compania actriței Irina Movilă, sopranei Mihaela Andrei şi a chitaristului și compozitorului Adrian Andrei. Intrarea costă 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea expoziţiilor organizate la muzeul în termen de 30 de zile.

Sursă și detalii


jazz-coffee-factory

5 Noiembrieîncepând cu ora 20.30 – November Jazz – Concert Live

Sâmbătă seara la The Coffee Factory (Bdul. Regina Elisabeta nr.54), Mădălina Petre – voce şi Ciprian Pop – chitară, alături de invitatul lor special Emil Bîzgă – trompetă, vor susţine concertul November Jazz. Cei trei ne vor prezenta un repertoriu construit în jurul celor mai delectante lucrări de jazz, blues, bossa nova şi balade, dar şi piese româneşti. Locul îmi este drag în primul rând pentru apartenenţa lui la clubul aromat al cafelelor de specialitate. Acum, însă, tentaţia cu jazz şi vinuri bune îl face o opţiune la fel de bună pentru seară, pe cât este pentru dimineaţă.

Sursă și detalii


afistarggaleriemihailsigavriilonline

5-6 Noiembrie, între orele 10-18 – Târg de Sf. Mihail şi Gavriil la MŢR

Toamna ţărănească este pe sfârşite aşa că suntem invitaţi să profităm de ultimele zile însorite la târgul de la MŢR. Timp de două zile, primul sfârşit de săptămână a lui Brumar, 50 de meșteri și artiști iconari vin la Târg cu tot ce au realizat ei mai minunat peste an. Alături de meșteri, Galeria de Artă Țărănească scoate în curte obiecte care mai de care mai încântătoare: haine de sărbătoare, ștergare din bumbac, scoarțe, lepedee și fețe de masă; ploști, ulcioare, căni, farfurii; obiecte din lemn: linguri, casete, scaune; ouă încondeiate; icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, împletituri și alte meșteșuguri. De-ale gurii putem târgui: miere, dulceață, prăjituri, zacuscă, sucuri și țuică. Preț bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studenți, pensionari). Târgul de Sfinții Mihail și Gavriil este ultimul târg al seriei de acțiuni începute în luna septembrie în cadrul evenimentului Primenire, prin care Muzeul Național al Țăranului Român a relansat promovarea târgurilor dedicate meșterilor, artizanilor și artiștilor care recuperează și revitalizează meșteșugurile, aducând de asemenea în atenția publicului noi interpretări formale ale obiectului tradițional.

Sursă și detalii


targ-geologic

4-6 Noiembrie, între orele 10-18 – Târg de Sf. Mihail şi Gavriil la Muzeul Geologic

Târgul de Sf. Mihail şi Gavriil este organizat si la Muzeul Naţional de Geologie în acest weeekend. Deşi programul este până la ora 18.00, ultima intrare este la 17.00. Preţ bilet: 8 lei adulţi, 4 lei redus. Evenimentul este cea mai importantă expoziţie de bijuterii, cristale, pietre preţioase şi semipreţioase. În preţul de intrare se pot vizita expoziţiile temporare dar şi permanente din cadrul muzeului.

Sursă și detalii


concert-la-un-ceai

6 Noiembrieîncepând cu ora 19.30 – Pasion de Arrabal – concert live de muzică sud-americană

Ceainaria ARTea (Str. Amiral Vasile Urseanu nr.1) îşi propune să ne poarte prin Argentina, Mexic, Brazilia, Ecuador, Uruguay, Cuba, Chile, Peru sau Columbia. Bolero son, milonga, tango, pasillo, vals creol, bossanova, zâmba sunt doar câteva dinte genurile născute în zonele rurale şi cartierele mărginaşe ale oraşelor Americii Latine, pe care Ioana, Alexandru, Luis şi Raubel artiştii care ne vor încânta duminică seară, le abordează în stil propriu, foarte apropiat de cel tradiţional. Suport pentru artişti 30 de lei. Rezervări la 0773 303 113 (intre orele 14- 22).

Sursă și detalii


raci-si-fructe-de-mare

4-6 Noiembrie, între orele 12-22 – Raci si Fructe de mare in Parcul Cismigiu

Pe asta o zic pentru că prea m-a surpirins ca să o ignor. Acum o săptămână anunţam cu reţinută bucurie că Festivalul cu acelaşi nume din Parcul IOR ajunge la ultima ediţie şi că, prin urmare, iubitorii acestor delicii ar cam trebui să se desfete intensiv, pentru că urmează o lungă hibernare de iarnă. Asta pentru că eu am crezut, că ceea ce organizatorul numeşte „ultima ediţie a anului”, e ultima ediţie a anului. Doar că, în realitate, era doar ultima ediţie din Parcul IOR. Supriză, festivalul, în exact aceeaşi formă, ne aşteaptă săptămâna aceasta în Parcul Cişmigiu, în alveola de la intrarea dinspre B-dul Regina Elisabeta. Indiferent, dacă festivalul mai continuă şi în alte săptămâni sau în alte parcuri, eu unul sigur nu mai zic de el. Omul pentru care am inclus recomandarea asta a mâncat raci şi fructe de mare în ultimele 2 luni, până l-a lovit alergia.

Sursă și detalii


Acorduri si rime

6 Noiembrieîncepând cu ora 19 – Acorduri și Rime

Vineri Muzeul Municipiului Bucureşti organizează la Muzeul Theodor Aman un spectacol ce îmbină poezia cu muzica. Spectacolul va avea loc în compania actriței Irina Movilă şi a chitaristului și compozitorului Adrian Andrei. Intrarea costă 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea expoziţiilor organizate la muzeul în termen de 30 de zile.

Sursă și detalii


tiriac

28 Octombrie – 27 Noiembrie – Prima victorie românească la Monte Carlo

Țiriac Collection găzduiește o expoziție cu fotografii și informații de arhivă, prin care celebrează împlinirea a 80 de ani de la prima victorie românească în Raliul Monte Carlo, obținută de echipajul format din Petre Cristea, Ion Zamfirescu și mecanicul George Constantinescu. Expoziția relevă informații inedite despre membrii echipei câștigătoare, surprinde încercările pe care le-au întalnit cei trei pe traseu și particularitățile Fordului V8 48 pregătit special pentru competiție. Vernisajul va avea loc vineri, 28 octombrie, în intervalul 17:00-19:00, când vizitatorii galeriei se vor putea întâlni cu autorul acesteia, Nicolae Macovei, pasionat de istorie și automobile, și vor putea admira un Ford V8, aproape identic cu cel care a câștigat raliul acum 80 de ani, care are la rândul său o poveste ce merită împărtășită.

Sursă și detalii


afis-curatenia-de-toamna-2016

29-30 Octombrie Curățenia de Toamnă la Grădina Botanică

Se deschid înscrierile pentru ultimul eveniment din acest al 11-lea an de voluntariat Team Work la Grădina Botanică. Anul acesta curățenia de toamnă va fi organizată pe parcursul a 3 săptămâni. Vom lucra în zilele de 29, 30 octombrie, apoi continuăm în noiembrie pe 5, 6, 12 și 13. Activităţile de bază pe care le vom desfăşura vor fi tăierea lăstărişului, greblatul, îndepărtarea rădăcinilor, îndepărtarea eventualelor resturi menajere și curățarea spațiului de materialul vegetal rezultat. Înscrierile sunt individuale și se fac prin completarea formularului. Vârsta minimă de participare este de 14 ani. Fiecare participant la Curățenia de Primăvară va primi o diplomă de voluntar, un permis cu intrări gratuite în Grădina Botanică și o insignă de voluntar … pe lângă tradiționala febră musculară :-).

Sursă și detalii


rapirea-din-serai

5-6 Noiembrie – „Răpirea din Serai” şi „Viața lui Mozart” la OCC

În weekend Opera Comică pentru Copii ne aşteaptă cu două spectacole. „Răpirea din Serai” se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 17.00 şi duminică de la 11.00 şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 7 ani. Este prima premieră din noua stagiune a OCC, opera a fost compusă de Mozart în cea mai fericită perioadă a vieții sale. Preţul biletelor este între 25 şi 35 de lei.

„Viața lui Mozart” se joacă sâmbătă de la la ora 10.00 şi de la ora 12.00 în Salonul Mozart şi este o poveste simfonică inspirată din viața lui Mozart ce conține cele mai îndrăgite secvențe muzicale semnate de marele compozitor, explicate pe înțelesul copiilor și prezentate într-un mod inedit. Programul include uverturile operelor “Nunta lui Figaro”, “Flautul Fermecat” și “Răpirea din Serai” dar și câteva surprize pentru publicul de toate vârstele. Vârstă minimă recomandată pentru spectatori este de 3 ani. Preţul unui bilet este de 15 lei, preţ în care intră şi un al doilea bilet gratuit, conform ofertei valabile pentru spectacolele care au loc în Salonul Mozart a OCC.

Sursă și detalii


sc3-magik-expo-700x525px-full

Octombrie – 15 Noiembrie – Expoziția magi*k – o tehno-arheologie a orașului București

Ultimele experienţe la MNAC m-au determinat să stau cu ochii pe fiecare expoziţie nouă care se anunţă acolo. Acesta, desfăşurată în sala Dales, ne invită să vedem 5 instalaţii interactive şi un docu-fiction despre istoria Bucureştilor de la radio la internet.  O expoziție interactivă despre istoria apariției mass media în București. Pornim de la antenele radio art deco și ajungem la epoca contemporană, când orașul e pus în priză la rețeaua globală. Modulab și Zeppelin, sprijiniți de companii suedeze, aduc povești pline de umor, artă și tehnologie despre fragmente de arhitectură și istorii personale, o explorare neobișnuită a orașului ascuns, privit printre antene bricolate, rețele de cartier, puricii din televizor și pixelii colorați ai lumii magice de azi.

Sursă și detalii


foto-antipa

21 Octombrie – 15 Noiembrie – Mica lume mare

Muzeul Antipa ne invită la vernisajul expoziției de fotografie „Mica lume mare”, care va avea loc vineri, 21 octombrie, de la ora 18:30, în holul central al Muzeului. Expoziţia se află la a treia ediţie şi reuneşte lucrări din portofoliul a 38 de fotografi pasionaţi de fotografia macro & close up. Printurile sunt executate pe pânză de pictură canvas cu dimensiunile de 70/50 cm şi redau într-un mod supradimensionat detalii care nu se pot observa în mod obişnuit cu ochiul liber. Temele prezentate sunt detalii din natură, vieţuitoare foarte mici, precum și obiecte de dimensiuni mici, aduse la lumină prin tehnicile specifice fotografiei macro. Fotografiile vor rămâne expuse în cadrul muzeului până pe data de 15 noiembrie. La vernisaj intrarea este liberă, urmând ca apoi expoziția sa facă parte din circuitul de vizitare al Muzeului.

Sursă și detalii


astronomie

5 Noiembrieîncepând cu ora 19 – Câte stele sunt pe cer?

La Palatul Suţu ne aşteaptă Adrian Şonka de la Observatorul Astronomic. Ne aşteaptă din nou să facem o călătorie până la marginea Universului cu ajutorul unui program de astronomie creat de Naţional Astronomical Observatory of Japan (NAOJ) şi o proiecţie normală, însoţită de explicaţii „pe viu”. Explicaţiile sunt sarea şi piperul acestei prezentări fascinante şi vesele care îţi garantează o seară de sâmbătă relaxantă şi educativă. Prezentarea durează aproximativ 50 de minute costul unui bilet de intrare este 5 lei.

Sursă și detalii


antipa

Noiembrie, începând cu ora 10.15 – Ora de carte

Muzeul Antipa și editura Nemira invită copiii cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani să participe la un program prin care se urmărește educarea în spiritul respectului față de natură și promovarea cărții în școli. Tematica proiectului este preluată din lumea fascinantă a cărților lui Jill Tomlinson, seria de autor apărută la editura Nemira: „Bufniţa care se temea de întuneric”, „Gorila care voia să se facă mare”, „Pinguinul care voia să afle mai multe”. Copiii sunt așteptați să îi cunoască pe Buf, Pongo și Otto în zilele de 22, 29 octombrie și 5 noiembrie, începând cu ora 10.15, în Sala Atelier de la etajul muzeului. Participarea la aceste ateliere este gratuită. Activitatea este destinată în principal școlilor, iar înscrierea se face prin e-mail:info@antipa.ro.

Sursă și detalii


Afis-ateliere-creatie-2016-web

17 Septembrie – 17 Decembrie – Ateliere de Creatie de la Creart

Creart organizează ateliere de creație pentru copii în fiecare sâmbătă și duminică în Satul Francez și în Piața Alexandru Lahovari. Scopul acestui proiect este educația prin creație, ajutându-i pe copii să își dezvolte atenția, abilitățile practice și imaginația, oferind totodată o alternativă artistică de petrecere a timpului liber. Înscrierile se fac de Luni până Vineri, între orele 9:00 – 17:00 la adresa de e-mail ateliere@creart.ro sau la numărul de telefon 0733 331 324 – Ramona Filip. Taxa / atelier, de 10 RON, se achită înainte de începerea cursurilor, în locație.

În Satul Francez (Șoseaua Nordului, nr. 114 – 140) sunt organizate  în fiecare sâmbătă următoarele ateliere:

Eco – creativitatea de week-end (6 – 12 ani) 11:00 – 12:30
În cadrul programului Eco-creativitatea de weekend cei mici își dezvoltă manualitatea și își cultivă un spirit practic prin mijloace artistice inedite. Fiecare sesiune va aduce o nouă tematică pentru participanți prin care fiecare copil va realiza un obiect util sau artistic din materiale revalorificate. Copiii vor învăța tehnici de lucru interesante (decoupage, pirogravură, origami etc) și vor dobândi informații variate despre mediul înconjurător și materialele din jur.Atelierele vor fi coordonate de specialiști în domeniul propus, meșteri cu experiență în educația celor mici.

Mini grădina parfumată (6 – 12 ani) 13:00 – 14:30
Programul Mini-grădina parfumata introduce copiii în lumea minunată a plantelor. Astfel, cei mici vor realiza grădini în miniatura în care vor folosi sticluțe reciclate, plante, elemente organice și pietricele decorative. Fiecare sesiune va avea o tematică diferită, iar cei mici vor dobândi tehnici de plantare și vor putea învăța despre plantele de sezon, aranjamente și modalități de întreținere.Atelierele vor fi coordonate de specialiști în domeniul propus, meșteri cu experiență în educația celor mici.

Universul picturii (4 – 12 ani) 15:00 – 16:30
Copiii vor învăţa să picteze motive populare și peisaje pe sticlă, lemn, hârtie şi pânză, dar și pe ceramică.

În sediul Creart, (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7) sunt organizate următoarele ateliere: 

Sâmbătă

Creativitate şi joacă senzorială (2-3 ani) 10:30 – 12:00
Acest atelier va fi o întâlnire săptămânală între copii şi părinţi în care lumea devine culoare, forma prinde viaţă, materialele încep să vorbească şi să se mişte în mânuţele lor. Copiii vor aduce  imaginaţia şi pofta de joacă, iar părinții care vor participa la atelier vor avea o mai bună interacţiune fizică şi emoţională şi vor redescoperi copilul din ei.

Jucării şi eroi de poveste (6 – 10 ani) 12:30 – 14:00
Cel mai mult copiilor le plac poveştile, iar cel mai bine copiii învaţă prin joc, joacă şi imaginaţie. În cadrul acestui atelier, dintr-o bucată de fetru sau pânză colorată, o mână de mărgele şi nasturi amestecaţi, cei mici vor avea ocazia să meşterească jucăria preferată.

Duminică

Micii bucătari (6 – 10 ani) 10:30 – 12:00
Copiilor le place să exploreze lumea din bucătărie. Sunt atraşi de culori, de arome şi forme și sunt dornici să taie, să amestece şi să guste. Devin entuziaşti şi bucuroşi să împartă cu cei dragi ceea ce ai au pregătit cu mâinile lor. În plus, aşa învaţă mai uşor despre alimentaţia sănătoasă şi importanţa unui măr, castravete sau miez de nucă.

Călătorie în jurul lumii (5 – 10 ani) 12:30 – 14:00
Învăţăm despre lume prin joacă. Învârtim globul pământesc, ne stabilim punctul unde vrem să ajungem, alegem cel mai potrivit mijloc de transport şi pornim la drum. Ajunşi la destinaţie, vom afla despre obiceiurile locului, ce limbă vorbesc oamenii, ce fel de climă au în tot timpul anului, de unde se trag, cum locuiesc, ce preocupări au, cum dansează, ce muzică ascultă sau ce mănâncă gazdele noastre. După ce le-am experimentat pe toate, „vom  lua un obiect ca amintire” şi apoi ne vom îndrepta spre casă. Ca să nu ne pierdem, ne-am gândit să începem din Europa, să continuăm cu Africa până ajungem în Australia şi Insulele Cook.

Sursă și detalii


cal

Octombrie – 31 Decembrie – Ateliere de creativitate la MŢR

Începând cu luna Octombrie revin ateliere de creativitate la Muzeul Ţăranului Român. Acestea au loc pe parcursul întregii săptămâni, iar pe butonul cu sursa poţi afla detalii despre toate zilele. Eu aici, însă, voi prezenta doar opţiunile pentru ziua de sâmbătă. Costul participării la fiecare atelier este de 15 lei.

  • Pictură pe sticlă cu Bogdan Herăscu – orele 10.20-11.20; informații și înscrieri la telefon: 0726.237.376.
  • Atelier de modelaj în argilă și ceară cu Ovidiu Simionescu – orele 11.30 – 13.00; informații și înscrieri la telefon: 0737 346 872
  • Atelier de ţesături, croitorie şi cusături cu Lidia Stareş – orele 10.00-16.00; informații și înscrieri la telefon: 0722.798.284;

Sursă și detalii


antipa

Noiembrie, începând cu ora 10.15 – ART ANTIPA

Muzeul „Grigore Antipa” ne invită să-i aducem pe cei mici la o întâlnire cu Arta în cadrul atelierelor Art Antipa. Atelierele oferă copiilor o modalitate distractivă de a învăța noțiuni din lumea zoologiei prin intermediul artelor plastice, dezvoltând în același timp și creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al celor mici. Grupe de vârstă: 4-7 ani (între 10.15–11.30), 8-14 ani (11.45 -13.15). Costul participării la un modul de 4 ședințe (pe parcursul unei luni) este 200 lei participant in octombrie, 160 lei in noiembrie si 150 lei in decembrie. Pentru o ședință se achită 50 de lei/participant. Înscrierea participanților se poate face prin email info@antipa.ro sau la telefon 021.312.88.26.

Sursă și detalii


afis duel

30 August 2016 – 30 Iulie 2017 – Scurtă istorie a revanșei. Duel sau crimă?

Îţi spun despre idee începând cu gândul pe care mi l-a lăsat citirea descrierii evenimentului. Se vorbeşte despre perioada secolului XIX ca fiind una a cavalerismului, a gentelmenilor cu principii şi eleganţă. Nimeni nu poate şti dacă a fost sau nu aşa, ne bazăm impresiile doar pe cărţi şi ecranizări, ceea ce ar putea fi foarte greşit, însă suprapunerea cu perioada de glorie a duelului s-ar putea să nu fie deloc întâmplătoare. Serios, gândeşte-te dacă ai mai înjura pe cineva în trafic ştiind că e posibil să te provoace la un duel după care te-ar paşte moartea. Sau dacă ţi-ai mai lasă câinele să-şi facă nevoile în mijlocul drumului şi ai trata cu nesimţire observaţia unui trecător, ştiind că te-ar putea provoca la un alt duel care ar putea avea aceeaşi finalitate mortală. Cred că perspectiva unui posibil duel te-ar face mult mai  atent la limitele libertăţii personale. Expoziţia de la Palatul Suţu prezintă în premieră povestea ultimului duel din România, care a avut loc în anul 1898 la București. Duel care s-a finalizat, din nefericire, cu moartea unuia dintre participanți, Emanoil Lahovary. Pe locul unde acesta a murit se află astăzi un monument ridicat în anul 1903 de soția victimei, Zoe Suțu, în Piața Națiunilor Unite. Probabil singurul monument de acest fel din Europa! Expoziția mai prezintă, tot în premieră, costumul istoricului Nicolae Iorga, purtat în momentul asasinării sale din pădurea Strejnic, precum și trusa de duel care a aparținut domnitorului Alexandru Ioan Cuza, dar și o alte corpuri delicte, care vin din zona subteranului social interbelic. Artefacte ale unor întâmplări, care avertizează și ne amintesc ce anume trebuie să vindecăm în viața orașului.

Sursă și detalii


Circulatie Monetara

15 August – 2 Aprilie – Istoria circulației monetare în București și în împrejurimi

Proiectul Istoria circulației monetare în București și în împrejurimi organizat în cadrul Muzeului „George Severeanu” vine în întâmpinarea dorinţei celor dornici de a admira exemplare reprezentative care fac parte din trei colecţii aparţinând Muzeului Municipiului Bucureşti: Colecţia „Maria şi dr. George Severeanu” donată municipalităţii de medicul radiolog George Severeanu, pasionat colecţionar de antichităţi şi primul director al Muzeului Municipiului Bucureşti care are o pondere importantă de exponate numismatice; Colecţia Numismatică a Muzeului Municipiului Bucureşti este constituită din aproape 40.000 de monede, provenind în general din cercetările arheologice desfăşurate de-a lungul timpului și Colecţia denumită convenţional Paranumismatică a Muzeului Municipiului Bucureşti, reuneşte aproximativ 20.000 obiecte structurate pe mai multe subcategorii precum medalii şi plachete, insigne, decoraţii, sigilii, hârtii de valoare a căror valoare istorică pentru perioada modernă este incontestabilă.

Sursă și detalii


 

Un articol din seria Idei pentru Weekend in Bucuresti

Ți-a plăcut? Spune și altora: