Idei pentru Weekend 5-6 Decembrie

decembrie 2, 2015 în Evenimente de Alex

Alt Craciun

6-23 Decembrie,  între orele 10-18 – ALT. CRĂCIUN

Dacă tot vine Crăciunul la oferta cu shoppingul de sezon măcar să facem din asta o activitate cât mai plăcută şi interesantă. Nu ştiu câte alte târguri de Crăciun voi mai recomanda, dar pe acesta l-am ales pentru locul în care se desfăşoară care îmi place foarte mult, Hanul Gabroveni. Cel care nu e chiar hanul Gabroveni, aşa cum probabil îţi aminteşti din articol. Dar oricum e frumos foc. În plus organizatorii ARCUB promit un eveniment altfel, cu ALT Design Shop, ALT Chocolate Shop, ALT Gift Shop toate înconjurate cu muzică de Crăciun ALTfel. Ei, eu chiar sunt curios. Intrarea este liberă.

Sursă și detalii


2Cellos

6 Decembrie, începând cu ora 19 – 2Cellos

Băieţii ăştia formidabili mi-au arătat o nouă faţă a muzicii acum câţiva ani şi de atunci îi ascult cât pot de des. Anul trecut, când au fost prima dată în România am cumpărat biletele în primele ore şi nu mi-a părut deloc rău. A fost o experienţă excepţională, peste aşteptările oricum destul de ridicate. Dacă nu i-ai ascultat până acum găseşti aici o mostră din arta lor. Îţi recomand să nu ratezi spectacolul de la Sala Palatului.

Sursă și detalii


targul-de-Craciun

27 noiembrie – 5 Ianuarie, începând cu ora 18.30 – Târgul de Crăciun

Târgul de Crăciun din Piaţa Universităţii îşi face loc în agenda celor 100delocuri. Sigur că el te va aştepta neâncetat până pe la începutul lunii ianuarie, dar aici  mai jos afli doar evenimentele care au loc la sfârşitul săptămânii în cadrul târgului. Te invit să citeşti şi articolul special dedicat. În acest weekend te poţi bucura alături de târgul efectiv şi de următoarele spectacole:

Vineri 4 decembrie 18:30 – 21:30

 • Fuego
 • Hara şi Corul „All’s Choir”
 • Paula Seling Grup & Marius Ciprian Pop

Sâmbătă 5 decembrie 18:30 – 22:00

 • Ansamblul „Anton Pann”
 • Ansamblul „Lilioara” din Bihor
 • Spectacol de dans „Magia Sărbătorilor”
 • Grupul de colindători „Roua” din Gorj
 • Gelu Voicu şi Taraful „Lăutarii” din Teleorman

Duminică 6 decembrie 18:30 – 21:30

 • Grupul de copii „Veselia” de pe Iza – Maramureş
 • Grupul de copii „Mlădiţe Ilfovene” din Clinceni
 • Ansamblul „Timişul” din Timişoara  cu Nicoleta Voica şi Gheorghe Turda
 • Nicolae Voiculeţ şi Orchestra România

Sursă și detalii


targusorul brancovenilor

5-24 Decembrie, începând cu ora 17.30 – Mogoşoaia Magică de Crăciun

Îmi este foarte drag Palatul Mogoşoia şi cumva prin alianţă a început să-mi placă şi parcul din apropierea lui. Aici se întâmplă pe tot parcursul anului fel de fel de evenimente şi multe din cele la care am participat au fost foarte reuşite. Acum organizatorii l-au convins pe Moş Crăciun să vină mai devreme la ei, adică de pe 5 decembrie. Colindătorii au aflat şi ei repede vestea şi s-au pregătit deja. Ne aşteaptă de la 17.30 să îl primim împreună pe Moş Crăciun şi apoi să ne distrăm la concert. Duminică de la 17 au pregătit un show de magie şi dansuri.

Sursă și detalii


wafe6 Decembrie, între orele 14-21 – Waffles Madness de Moș Nicolae

Cât timp ai privit imaginea din stânga? Dacă vrei să o şi gusti hai La un Ceai (pe Luigi Cazzavillan nr. 25) duminică după amiază. Oferta cuprinde o mulţime de delicii: înghețată, nutella, unt de arahide, cocktail de fructe, frișcă, topping de ciocolată, topping de căpșuni, biscuiți oreo, fulgi de migdale, nuci, dulceață, M&Ms. Rezervări la 0734 195 395.

Sursă și detalii


tur case de epoca5 Decembrie,  între orele 11-13 – Tur Arhitectural, Strada Plantelor si aroma arhitecturii vechiului Bucuresti

Un nou tur ghidat de la Case de Epocă va avea loc sâmbătă în zona din jurul pitoreştii străzi Plantelor, care se află imediat la est de Mântuleasa. Aceasta este de un atractiv caracter rezidenţial, cu clădiri de valoare arhitecturală, bine prezentate, multe înconjurate de grădini eflorescente. Zona Plantelor este o mostră a cât de plăcut şi stimulativ pentru creativitatea artistică şi intelectuală a fost acest oraş în perioadele La Belle Époque şi interbelică. Numele „Plantelor,” dat acestei străzi iconice, este un ecou al vremurilor La Belle Époque, când casele Bucureştiului cu arhitectură lor faimoasă în stil Mic Paris şi Art Nouveau, erau prevăzute cu grădini ample, iar ferestrele aveau jardiniere pline de flori multicolore. Mediul natural local era astfel considerat mai sănătos decât în alte părţi ale oraşului, ceea ce a făcut posibilă şi înfiinţarea unui sanatoriu, unde poetul Mihai Eminescu şi-a petrecut ultimele zile din viaţă, în vara anului 1889. Caracterul verdant se păstrează şi astăzi, imprimându-se şi locuinţelor în stil neoromânesc sau Art Deco şi Modernist, ridicate în special în perioada interbelică, devenind un fel de carte de vizită a întregii zone. Turul costă 45 lei de persoană, iar rezervările se fac prin email la v.mandache@gmail.com.

Sursă și detalii


afistargdesfântulnicolae

4-6 Decembrie, între orele 10-18 – Târgul de Sfântul Nicolae 2015

În curtea MȚR se organizează obişnuitul târg de weekend. Şi pentru că eu cred că orice motiv e bun să ajungi la MŢR iată şi unul. Suntem poftiți la o întâlnire cu cei mai pricepuți olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, țesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari. Putem admira și cumpăra: ii, podoabe, opinci, cergi, scoarțe, coșuri de nuiele, căuce, străchini, oale de sarmale, jucării, icoane, pristolnice, blide, marame, ibrice, mobilier pictat, carafe, chimire, curele, genți, alambicuri, blidare, copăițe, sărărițe, furci, pipernițe, găvane, lingurare, cavale, păretare, lăicere, ștergare, lăzi de zestre, catrințe, cămăși, fote, cahle, clopoței, zurgălăi, sorcove, turtă dulce, cozonaci, mere, miere, plăcinte, cofeturi, țuică, vin, măști, linguri, fluiere, ocarine, împletituri din pănușe, oale, scăunașe… și câte și mai câte. Preț bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studenți, pensionari)

Sursă și detalii[/su_button


sarbatori in sat

21 Noiembrie – 13 Decembrie, începând cu ora 10 – Sărbători în sat…la Şosea!

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează la sfârşit de săptămână ateliere educative pentru cei mici. Proiectul este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani oferindu-le posibilitatea, prin participarea la ateliere de creaţie, să cunoască atât obiceiuri legate de sărbătorile din calendarul popular, cât şi din tainele meşteşugurilor tradiţionale. Prin activităţi creative, copiii vor intra în atmosfera Sărbătorilor de iarnă, învăţând să facă sorcove, decoraţiuni de pom, felicitări de Crăciun şi Anul Nou, colăcei, să orneze turtă dulce sub îndrumarea meşterilor populari, dar şi frumoasele colinde Sorcova vesela, Florile Dalbe, Steaua sus răsare etc. „La gura sobei” din „Căsuţa cu poveşti” copiii vor asculta si tâlcui minunate poveşti, snoave şi  ghicitori. Atelierele se vor  desfăşura sâmbăta şi duminică. Preţul pentru participare este  20 lei/persoană/atelier (include materiale şi uneltele necesare atelierelor de creaţie).  Înscrierile se fac la telefon: 021. 317. 91. 03 int. 195, 191 sau e-mail programe.culturale@muzeul-satului.ro, în limita locurilor disponibile, la următoarele ateliere: confecţionat sorcove, decoraţiuni pentru pom, ornat  turtă dulce, felicitări, colăcei şi  atelierul de colinde, snoave,  ghicitori  şi poveşti cu tâlc.

Sursă și detalii


ateliere MTR

5 Decembrie, începând cu ora 10 – Ateliere de Creativitate la MȚR

La MȚR sunt organizate în fiecare sâmbătă trei ateliere pentru copii.

Pictură pe sticlă (10.30-11.30), pe spatele sticlei mai bine zis. O tehnică veche ce, odată învățată, te poate înnoi. Nu numai pe tine, ci și pe cei pe care–i iubești. Țăranul român a început să picteze icoane pe sticlă după ce bisericile au fost golite de stăpânitor. La acest atelier încercăm să ne aducem aminte, să ținem aproape o lume sfârșită de timp, dar plină de ziceri. Zicem și zugrăvim sfinți, balauri, zmei triști, babe, frunze, ierburi dulci și jucării bune de visat. Pentru maxim 6 copii de la 7 ani. Informații și înscrieri la telefon: 0726.237.376 – Bogdan Herăscu

Atelierul de sunet (12-12.50), are ca scop dezvoltarea percepției auditive a copiilor și familiarizarea lor cu instrumentele muzicale. Totodată, punem un accent puternic pe îmbogațirea abilităților de comunicare a acestora. Cursul are o abordare liberă asupra sunetului, urmărind în mod esențial dezvoltarea creativității. Vom povesti despre câteva instrumente tradiționale – cobză, fluiere, buhai, drâmbă, gong, iar apoi ne vom imagina și vom construi propriile noastre instrumente. Construcția instrumentelor va avea la bază metoda reciclării. Număr maxim de participanți: 7. Informații și înscrieri la telefon 0721 797 878, email atelieredesunet@gmail.com, Sașa Liviu Stoianovici.

Atelier de țesături, croitorie și cusături (10-18) Cusături după modele vechi și țesut. În atelierul de croit, cusut, țesut învățăm cât se poate despre fire și țesături. Ne întâlnim cu diferite materiale și aflăm pentru ce sunt bune spre folosință, cum se alătură două sau mai multe materiale și pe ce criterii; cum se comportă materialele textile. Croim după tipare tradiționale și împodobim piesele de îmbrăcăminte obținute. Învățăm să țesem la războiul orizontal și cel vertical. Aflăm cum se alătură culorile și descifrăm motivele tradiționale. Cine este interesat de problemele tehnice, poate afla cum ajung lâna, inul și cânepa fir; de asemenea, despre colorarea/vopsitul natural. Informații și înscrieri la telefon: 0722.798.284 – Lidia Stareș

Sursă și detalii


artantipa

5 Decembrie, începând cu ora 10 – Posterul de iarnă

Muzeul „Grigore Antipa” vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire cu Arta în cadrul atelierelor Art Antipa. Atelierele sunt un mod distractiv de a petrece timpul liber, fiind în același timp și o modalitate de a dezvolta creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al copiilor. Grupe de vârstă: 4-7 ani (între 10–11.15), 8-14 ani (11.30 -13). Costul participării la un modul de 4 ședințe (pe parcursul unei luni) este 160 ron/participant, iar pentru o ședință este de 50 ron/participant. Înscrierea participanților se poate face prin email info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31. Înscrierile prin e-mail au prioritate.

Sursă și detalii


Mari Constructori

5 Decembrie, începând cu ora 12 – Cămila

Muzeul „Grigore Antipa” și e² Young Engineers vă invită să participați la un program educațional de succes, dedicat preșcolarilor. Programul „Marii Constructori” încurajează gândirea creativă, lărgește orizontul cunoașterii și oferă cunoștințe despre lumea viețuitoarelor sălbatice, transporturilor, spațiului cosmic, precum și despre fenomenele naturale și principiile de bază ale fizicii. Înscrie-l pe cel mic la un program de educație care utilizează aplicații teoretice și practice distractive. Prin intermediul poveștilor interesante, experimentelor incitante și modelelor de construcții care utilizează piesele K’nex, copilul tău își va dezvolta aptitudinile motorii, dar și de socializare și de exprimare. Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani. Durata medie a unei lecții este de 45 minute. Costul participării la un modul de 4 ședințe (pe parcursul unei luni) este 180 ron/participant, iar pentru o ședință este de 50 ron/participant. Taxa de participare se achită integral la sediul muzeului, cu cel puțin trei zile înainte de începerea modulului. Înscrierea participanților se poate face prin email info@youngengineers.ro, sau la telefon 0742.102.633, în limita a 12 locuri/grupă.

Sursă și detalii


holy moly

6 Decembrie, începând cu ora 11 – Ghetuțe cu iz de ciocolată

Muzeul „Grigore Antipa” ne așteaptă duminica să-i aducem pe cei mici la Atelierele de creație cu imaginație Holy Molly. Chiar dacă pleci la drum cu materiale puține, dar cu sclipici din abundență… cu Holy Molly poți face orice îți propui. Tot ce-ți trebuie e puțin entuziasm și un dram de încredere. Din aţe, lipici, sclipici, nisip și hârtie, precum şi cu ajutorul crenguţelor şi al frunzelor culese de prin grădini şi parcuri, vom inventa cele mai năstrușnice creaţii care ne vor împodobi camerele şi zilele. Atelierele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani. Înscrierea copiilor se face prin e-mail: info@antipa.ro, nejucam@holymolly.ro, sau la telefon 021.305.60.31, în limita a 15 locuri/grupă. Taxa de participare este de 50 lei/participant/ședință.

22 Octombrie – 15 Decembrie 2015 – Un voiaj parfumat

Muzeul Naţional de Geologie continuă seria colaborărilor cu alte muzee din România, prin organizarea de expoziţii temporare cu un mare impact pentru publicul larg. Împreună cu partenerul Muzeul Parfumurilor, vă propunem începând cu 22 octombrie 2015, să ne însoţiţi într-o călătorie fascinantă… “Un voiaj parfumat” în lumea istoriei, a recipientelor din cristale înnobilate cu pietre semipreţioase, a istoriei parfumeriei. Expoziţia permanentă a muzeului va fi completată de “cea mai mare expoziţie de sticle de parfum din România”. Peste 500 de sticle de parfum cu o deosebită valoare istorică şi nu numai, dintre care amintim parfumul Reginei Maria, păstrat într-un recipient din cristal Baccarat “Houbigant – Mon Boudoir 1918” , Lubin – Eau de Toillete 1820 – Creat pentru Pauline Bonaparte sau Molinard – habanita 1921 – Cristal Lalique Cel mai persistent parfum din lume.

Sursă și detalii

curtea domneasca

19 Septembrie – 31 Decembrie – Curtea Domnească. Șase secole de istorie

Curtea Domnească Veche organizează expoziția intitulată: ,,Curtea Domnească. Șase secole de istorie”, cu prilejul împlinirii a 556 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului. Expoziția își propune să prezinte vizitatorilor etapele principale ale devenirii Curții Domnești din București, pornind de la fortăreața de secol XIV, continuând cu cetatea lui Vlad Țepeș și Palatul din vremea lui Mircea Ciobanul și încheind cu perioada de glorie din vremea lui Constantin Brâncoveanu. Sunt consemnate mărturii ale celor care au fost în vizită la Curtea Domnească din București, cu ajutorul cărora ne putem imagina cum arăta acest complex domnesc, într-o încercare de a suplini lipsa unor planuri, hărți sau desene privind acest loc. Este prezentat şi momentul în care vestigiile importante ale Capitalei noastreau fost scoase la lumină grație cerectărilor arheologice de la mijlocul secolului trecut.

Sursă și detalii


falsuri monetare

12 August 2015 – 29 mai 2016 – Falsuri Monetare 

Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şuţu ne propune o scurtă istorie a falsificării emisiunilor monetare, începând din antichitate şi ajungând în anul 1947. Expoziţia este organizată de Muzeul Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”. Cu problema falsurilor monetare s-a confruntat întreaga societate indiferent de perioada istorică, pe de o parte din cauza unei manipulări a valorii, chiar de către autorităţi în scopul obţinerii unor importante surse de venit prin scăderea titlului metalului preţios sau a greutăţii (acest sistem fiind utilizat de unele state, ale căror suverani vedeau în monetării importante surse de venituri ce puteau fi obţinute rapid), fie din cauza unor ateliere clandestine.

Sursă și detalii


afis-expo-radiografia-unei-lumi-disparute-mnir

13 mai – 31 decembrie, între orele 10-18 – Radiografia unei lumi dispărute

MNIR organizează expoziţia temporară de arheologie interactivă şi exploratorie intitulată „Radiografia unei lumi dispărute. Privind înapoi spre trecut: Sultana-Malu Roşu, o aşezare preistorică de acum 6 000 de ani”. Expoziţia dezvăluie publicului, istoricul unuia dintre cele mai cunoscute situri preistorice din România. Situl se află pe Valea Mostiştei, fiind prima aşezare de tip tell cercetată în mod ştiinţific încă din anul 1923. Descoperirile excepţionale realizate de-a lungul timpului pe acest sit, de către arheologii muzeului precum şi rezultatele proiectului Arhitectură & Arheologie Experimentală (2010-2014) vor fi integrate în această expoziţie, sub forma unei radiografii asupra trecutului, asupra comunităţilor umane de acum 6000 de ani şi a modului de viaţă de atunci. Întreaga expoziţie se bazează pe interacţiunea dintre poveste, spaţiu vizual şi oameni permiţând vizitatorului să călătorească în trecut printr-o experienţă multisenzorială, pentru a afla şi a înţelege modul de viaţă, ritualurile şi obiceiurile populaţiilor preistorice de acum 6000 de ani.

Sursă și detalii

Un articol din seria Idei pentru Weekend in Bucuresti

Ți-a plăcut? Spune și altora: