Idei pentru Weekend 3-4 Octombrie

septembrie 30, 2015 în Evenimente de Alex

animest

2-11 Octombrie – Anim’est

Între 2 și 11 octombrie Anim’est ne așteaptă să vedem cele mai „șmechere filme de animație pentru toate vârstele și gusturile, să învățăm lucruri la cele mai tari workshop-uri, masterclass-uri și prezentări, să ne distrăm la cele mai roz and rock’n’roll petreceri și concerte și să sărbătorim cei zece ani pe care îi împlinesc”. Gazdele principale sunt Cinema Studio, Cinema Elivira Popescu şi RE:Animation Hub. Proiecţiile încep la 10.30 în weekend şi la 12.30 în cursul săptămânii. Abonamentul pentru întreg festivalul este 250lei, intrarea individuală în general este 13lei cu câteva excepţii pe care le găseşti pe link-ul cu detalii de mai jos. Tariful unic de intrate la Minimest este de 7lei, iar la Re:Animation Hub accesul este liber la toate proiecţiile şi prezentările.

Sursă și detalii


afis-maraton-2

2-11 Octombrie – ”Bucharest Fringe”– Maratonul  Teatrului  Independent

Evenimentul are drept scop promovarea artiştilor independenţi. Aflat la ediția a cincea, ne aduce spre delectare peste 30 de spectacole, dintre care 2 premiere, un spectacol invitat din Republica Moldova și un show-case cu momentele cele mai importante de la Gala Hop, din 2014 și 2015. Spectacolele au loc în cele mai cunoscute teatre indepedente, la Teatrul Național și la Teatrul Odeon. Programul îl găseşti mai jos.

Sursă și detalii


rbbim

3-4 Octombrie – Maratonul București

Ajuns la cea de a opta ediție în 2015, Raiffeisen Bank Maraton București este cel mai mare eveniment de alergare stradală al toamnei din România, ce adună la un loc peste 10 000 de oameni din peste 50 de țări. Evenimentul motivează atât adultii cât și copiii la un stil de viață cât mai sănătos și activ prin alergare. Fiecare cursă din cadrul Maratonului București este o cursă competitivă la sfârșitul căreia există premii materiale și premii bănești. Adulților le punem la dispoziție patru curse, oferindu-le posibilitatea de a opta pentru cea care și-o doresc, după cum urmează: Maraton Cursa Individuală (42.195 km), Semi Maraton Volkswagen (21.097 km), Maraton Ștafetă Vodafone (42.195 km – 4 persoane x 10.548 km), Cursa Populară Ciuc Radler (2.9 km). În plus vor fi câteva curse speciale: Cursa Scaunelor cu Rotile pentru persoanele care au disabilități motorii, pe trei distanțe de alergare la alegere: 21.097 km, 10 km sau 3,5 km; Cursa Copiilor McDonald’s – copiii între 6 și 12 ani participă gratuit la cursele organizate pe categorii de vârstă și sex pe un traseu de 0.85 km (6-7 și 8-9 ani), respectiv 1,4 km (10-12 ani). Startul pentru Raiffeisen Bank Bucharest Marathon se ia din fața Casei Poporului, iar traseul, restricționat traficului rutier pe toată perioada desfășurării competițiilor de alergare, traversează centrul orașului. 

Sursă și detalii


Afis_SAB_2015_v2

1-11 Octombrie, între orele 10-20 – Salonul Auto Bucureşti

Evenimentul este la a nu mai ştiu câta ediţie, tot la Romaero Băneasa şi se mândreşte că fiind cel mai important din această industrie. Nu vreau să-l contrazic acum mai ales că anul acesta promite destul de multe activităţi interesante. Trebuie însă să recunosc că mă suprinde perioada foarte lungă pe care se desfăşoară. Ce se întâmplă pe acolo? Păi maşini şi accesorii în cea mai mare parte, plus altele conexe acestui domeniu. Alături de partea comercială salonul atrage vizitatorii cu o expoziţie de 150 de maşini clasice, demonstraţii auto, tombole şi cei mai bun am lăsat la final SAB Air Show, pe care l-am detaliat mai jos. Biletul de intrare costă 25lei, copiii sub 7 ani având acces gratuit.

Sursă și detalii


sab air show

3-4 Octombrie, între orele 10-20 – SAB AIR Show

Aeroclubul României participă la Salonul Auto Bucureşti – ediţia 2015, la Romaero Băneasa cu: Hawks of România – formaţia naţională de acrobaţie cu avionul, White Wings – formaţia demonstrativă de acrobaţie cu planorul, Blue Wings România – echipa de lucru relativ pe cupola cu paraşuta, The Pelicans – echipa de demonstraţie cu avioane ultrauşoare. La acestea se adaugă şi demonstraţiile aeriene efectuate de cele trei avioane ale Iacarilor Acrobaţi. Acesta este ultimul show aviatic al anului. Accesul publicului la show-urile aeriene va fi gratuit.

Sursă și detalii


steet store

3 Octombrie, între orele 8-16 – Street Store

Acesta nu este chiar un eveniment, ci mai degrabă un gest care se adresează oamenilor „invizibili” cei pe care nimeni se pare că nu îi mai observă, dar cu care ne intersectăm zilnic. Dacă simţi că poţi contribui cu ceva la susţinerea acestui handicap al societăţii, poţi dona lucruri de care nu mai ai nevoie la primul Street Store din România. Tot ce trebuie să faci este să laşi hainele la eveniment, la intrarea de la biserica Schitu Măgureanu, lângă Cişmigiu, şi să-ţi încurajezi prietenii să facă la fel. Voluntarii se vor ocupa de aranjarea acestora pe umeraşele şi suporţii noştri. Asociaţia Samusocial, Asociaţia Homeless şi Asociaţia FREE vor face ca acest mesaj să fie auzit de oamenii care au nevoie de aceste lucruri.

Sursă și detalii


docuart

30 Septembrie – 4 Octombrie – Docuart Fest

A 4-a ediție de București Docuart Fest vine cu conceptul de „freș de documentar românesc”. Aceasta presupune cea mai proaspătă selecție de 26 de documentare, realizate în 2014 – 2015, în cele 3 secțiuni competiționale: principală, studențească și documentar TV. Proiecțiile vor fi urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri (Q&A). Proiecțiile au loc la Cinema Muzeul Țăranului și Cinemateca Eforie. Alături de proiecţii programul festivalului cuprinde expoziția ,,Noise and Silence”, semnată de Raluca și Matei Arnăutu, prezentând instalații care fac trimitere directă la mediul cinematografic și radiofonic, radio documentarele marca StoryMania puse la dispoziție de Radio România Cultural, care pot fi ascultate într-un colț special amenajat la etaj și 3 sesiuni de master class: Ioana Bâldea Constantinescu, Cornel Mihalache și Dan Curean sunt cei 3 profesioniști care vă dau întâlnire în acest an.

Sursă și detalii


mesteri24octombrie1modificat(1)

2-4 Octombrie, între orele 10-18 – Târgul cu meșteri și produse tradiționale

La început de Brumărel, producători gospodari și meșteri iscusiți și-au dat întâlnire în curtea MȚR spre a ne încânta cu mâncăruri gustoase și obiecte tradiționale lucrate cu multă pricepere. Aici puteți găsi tot ce face cinste oricărei cămări boierești: zacuscă, murături, dulcețuri fel de fel, siropuri naturale, miere, vin și palincă. Pentru o masă îmbelșugată și sănătoasă sunt la târg fructe și legume proaspete, brânzeturi, pâine cu maia naturală, must, cozonaci moldovenești, plăcinte poale-n brâu, turtă dulce și prăjituri de casă. Expozanții aduc la târg și costume populare, icoane, ouă încondeiate, obiecte din ceramică și din sticlă pictate, vitralii, măști populare, țesături și podoabe tradiționale, haine din piele și blană naturală, vestimentație din lână împâslită și din mătase pictată manual, bijuterii din porțelan, săpunuri și creme din ingrediente naturale. Intrarea la târg este liberă.

Sursă și detalii


curtea domneasca

19 Septembrie – 31 Decembrie – Curtea Domnească. Șase secole de istorie

Curtea Domnească Veche organizează expoziția intitulată: ,,Curtea Domnească. Șase secole de istorie”, cu prilejul împlinirii a 556 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului. Expoziția își propune să prezinte vizitatorilor etapele principale ale devenirii Curții Domnești din București, pornind de la fortăreața de secol XIV, continuând cu cetatea lui Vlad Țepeș și Palatul din vremea lui Mircea Ciobanul și încheind cu perioada de glorie din vremea lui Constantin Brâncoveanu. Sunt consemnate mărturii ale celor care au fost în vizită la Curtea Domnească din București, cu ajutorul cărora ne putem imagina cum arăta acest complex domnesc, într-o încercare de a suplini lipsa unor planuri, hărți sau desene privind acest loc. Este prezentat şi momentul în care vestigiile importante ale Capitalei noastreau fost scoase la lumină grație cerectărilor arheologice de la mijlocul secolului trecut.

Sursă și detalii


bucharest-science-festival

24 Septembrie – 4 Octombrie – Bucharest Science Festival

Aproape două săptămâni de ştiinţă pe pâine în Bucureşti. O serie de evenimente, unele dintre ele existente deja, sunt reunite sub umbrela acestui festival. Mi s-a părut interesant uitându-mă prin program să descopăr că organizatorii nu s-au oprit la celebrarea ştiinţei în locurile publice ci oferă şi soluţii „pentru acasă”, incluzând filmuleţe Ted în calendarul de activităţi. Trebuie să te uiţi prin program şi să vezi ce ţi se potriveşte.

Sursă și detalii


falsuri monetare

12 August 2015 – 29 mai 2016 – Falsuri Monetare 

Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şuţu ne propune o scurtă istorie a falsificării emisiunilor monetare, începând din antichitate şi ajungând în anul 1947. Expoziţia este organizată de Muzeul Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”. Cu problema falsurilor monetare s-a confruntat întreaga societate indiferent de perioada istorică, pe de o parte din cauza unei manipulări a valorii, chiar de către autorităţi în scopul obţinerii unor importante surse de venit prin scăderea titlului metalului preţios sau a greutăţii (acest sistem fiind utilizat de unele state, ale căror suverani vedeau în monetării importante surse de venituri ce puteau fi obţinute rapid), fie din cauza unor ateliere clandestine.

Sursă și detalii


afis-expo-radiografia-unei-lumi-disparute-mnir

13 mai – 31 decembrie, între orele 10-18 – Radiografia unei lumi dispărute

MNIR organizează expoziţia temporară de arheologie interactivă şi exploratorie intitulată „Radiografia unei lumi dispărute. Privind înapoi spre trecut: Sultana-Malu Roşu, o aşezare preistorică de acum 6 000 de ani”. Expoziţia dezvăluie publicului, istoricul unuia dintre cele mai cunoscute situri preistorice din România. Situl se află pe Valea Mostiştei, fiind prima aşezare de tip tell cercetată în mod ştiinţific încă din anul 1923. Descoperirile excepţionale realizate de-a lungul timpului pe acest sit, de către arheologii muzeului precum şi rezultatele proiectului Arhitectură & Arheologie Experimentală (2010-2014) vor fi integrate în această expoziţie, sub forma unei radiografii asupra trecutului, asupra comunităţilor umane de acum 6000 de ani şi a modului de viaţă de atunci. Întreaga expoziţie se bazează pe interacţiunea dintre poveste, spaţiu vizual şi oameni permiţând vizitatorului să călătorească în trecut printr-o experienţă multisenzorială, pentru a afla şi a înţelege modul de viaţă, ritualurile şi obiceiurile populaţiilor preistorice de acum 6000 de ani.

Sursă și detalii

 

N-ai găsit nimic care să te atragă? Ce zici atunci de o vizită la Hanul Gabroveni.

Ți-a plăcut? Spune și altora: