Idei pentru Weekend 29-30 Octombrie

octombrie 26, 2016 în Evenimente de Alex

colectiv

30 Octombrie – 1 An de la Colectiv

Se împlineşte 1 an de la tragedia din Colectiv. M-am trezit gândindu-mă la asta şi simţind cum în interiorul meu freamătă ceva. Un amestec de sentimente. Şi nu, nu sentimentele sunt importante, ci freamătul. Un an mai târziu, fiorul rece de pe şira spinării şi tumultul interior sunt tot acolo, iar asta e bine. Duminică sunt mai multe evenimente toate cu acelaşi scop. Să nu cumva să uităm! Sunt şi paşnice şi războinice. Iar în alegerea celui la care voi participa, probabil va fi necesar să-mi desluşesc mai limpede acele sentimente. Dar tumultul este cel care garantează ieşirea! Măcar atât pot să fac, pentru că tumultul… e acolo, la fel ca în prima zi, acea nefericită zi. Ne vedem duminică pe străzi!


baner-festival-cafea-300x250

24-30 Octombrie – Tea&Coffee Festival

O întreagă săptămână dedicată cafelei şi ceaiului. Îţi imaginezi cât entuziasm pe capul meu! Găseşti aici articolul dedicat evenimentului din care afli toate secretele, iar acum mai spun doar că vineri seară la Clubul Ţăranului este Seara Turcească, sâmbătă seară la Cafe Verona este Seara Mexicană, iar duminică seară la ceainăria La un Ceai este Seara Indoneziană. Toate serile speciale încep de la ora 19.00. În plus la Arcub se va desfăşura sâmbătă şi duminică între orele 10:00-20:00 expoziţia de ceai, cafea şi accesorii la care intrarea este gratuită.

Sursă și detalii


tiriac

28 Octombrie – 27 Noiembrie – Prima victorie românească la Monte Carlo

Țiriac Collection găzduiește o expoziție cu fotografii și informații de arhivă, prin care celebrează împlinirea a 80 de ani de la prima victorie românească în Raliul Monte Carlo, obținută de echipajul format din Petre Cristea, Ion Zamfirescu și mecanicul George Constantinescu. Expoziția relevă informații inedite despre membrii echipei câștigătoare, surprinde încercările pe care le-au întalnit cei trei pe traseu și particularitățile Fordului V8 48 pregătit special pentru competiție. Vernisajul va avea loc vineri, 28 octombrie, în intervalul 17:00-19:00, când vizitatorii galeriei se vor putea întâlni cu autorul acesteia, Nicolae Macovei, pasionat de istorie și automobile, și vor putea admira un Ford V8, aproape identic cu cel care a câștigat raliul acum 80 de ani, care are la rândul său o poveste ce merită împărtășită.

Sursă și detalii


hip-trip

27-30 Octombrie – HipTrip

HipTrip Travel Film Festival, singurul festival de film de călătorie din România, va avea loc la Cinema Union şi Cinemateca Eforie. Cu cele peste 20 de filme din toate colţurile lumii, majoritatea în premieră în România, festivalul este dedicat tuturor celor care vor să evadeze din cotidian, pasionaţilor de aventură care au simţit bucuria descoperirii a noi locuri şi culturi şi sunt în căutare de cărări de bătut, fie ele convenţionale sau nu. S-ar putea ca după acest festival să-ţi faci bagajul, să aduni hărţi şi să pregăteşti planul de plecare. Asta pentru că vor fi acolo oameni care să povestească despre sentimentul de libertate pe care ţi-l dă fiecare călătorie, exploratori şi specialişti nu doar din România, ci şi din afara ei. Preţul biletelor este 13 lei, mai puţin gala de deschidere la care biletul costă 15 lei.

Sursă și detalii


festivalul-harpa

28-30 Octombrie – Festivalul de HARPA 2016

La Universitatea Națională de Muzică București va avea loc o sărbătoare a harpei care va reuni harpiști din țară și străinătate ( Grecia, Germania, Italia și Republica Moldova) pentru a celebra trecerea a 125 de ani de harpă în România. Principalul scop al Festivalului este promovarea harpei în rândul publicului tânăr, dorind să atragă cât mai mulți copii către harpă. Recitalul de Deschidere de vineri la ora 18, se va desfășura la sala „George Enescu”.  Tot vineri, la ora 10, va fi deschisă în foyerul sălii „George Enescu” Expoziția de Harpe Salvi-Lyon & Healy. Sâmbătă la ora 18, recitalul Viziuni harpistice va fi susținut de două remarcabile harpiste românce. Duminică de la ora 11 la sala „Enescu” vom asculta Recitalul de închidere al festivalului în interpretarea Mariei Bîldea și Sergiu Nastasa, urmați de Ion Ivan-Roncea și invitații săi.

Sursă și detalii


afis-curatenia-de-toamna-2016

29-30 Octombrie Curățenia de Toamnă la Grădina Botanică

Se deschid înscrierile pentru ultimul eveniment din acest al 11-lea an de voluntariat Team Work la Grădina Botanică. Anul acesta curățenia de toamnă va fi organizată pe parcursul a 3 săptămâni. Vom lucra în zilele de 29, 30 octombrie, apoi continuăm în noiembrie pe 5, 6, 12 și 13. Activităţile de bază pe care le vom desfăşura vor fi tăierea lăstărişului, greblatul, îndepărtarea rădăcinilor, îndepărtarea eventualelor resturi menajere și curățarea spațiului de materialul vegetal rezultat. Înscrierile sunt individuale și se fac prin completarea formularului. Vârsta minimă de participare este de 14 ani. Fiecare participant la Curățenia de Primăvară va primi o diplomă de voluntar, un permis cu intrări gratuite în Grădina Botanică și o insignă de voluntar … pe lângă tradiționala febră musculară :-).

Sursă și detalii


fnt

21-30 Octombrie – Festivalul Naţional de Teatru

Dragi iubitori de teatru, da, voi toţi, chiar dacă sunteţi mulţi, pregătiţi-vă pentru că urmează ediţia cu numărul 26 a Festivalului Naţional de Teatru. Acel moment din an în care chipurile şi vocile care ne-au oferit atâta emoţie şi care ne-au zguduit de râs sau plâns când i-am privit pe scenle teatrelor bucureştene, se adună pentru o mega serie de evenimente teatrale. Reprezentaţiile au loc zilnic în perioada festivalului la mai multe teatre din Bucureşti, printre care TNB, Arcub, Bulandra. Aşadar, va rugăm să va închideţi telefoanele mobile şi să vă deschideţi sufletele.

Sursă și detalii


siab

20-30 Octombrie, între orele 10-20 – Salonul Auto Bucuresti & Accesorii

SAB se desfăşoară ca de obicei la complexul Romaero Băneasa. În cadrul evenimentul sunt prezentate ultimele noutăţi şi premiere dedicate segmentului auto şi al accesoriilor. Vor fi  prezente automobile venite direct de la Paris, premiere naţionale şi cele mai noi modele auto de la: Abarth, Alfa Romeo, BMW, Citroën, DS, Fiat, Ford, Hyundai, Honda, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Seat, Skoda, Suzuki, Volvo. Printre premierele naţionale sunt: Noul Fiat 500 Riva, Noua Alfa Romeo Giulia, Noul Abarth 595, Maserati Levante, Mercedes – Benz GLC Coupe, Noul SUV PEUGEOT 2008 etc.

Sursă și detalii


atelier-de-paine

29 Octombrie, începând cu ora 15 – Atelier de pâine cu maia

Sâmbătă suntem invitaţi în Satul Meşteşugurilor la un eveniment menit să ne iniţieze în tainele unui aliment primordial – pâinea, încărcat de semnificaţii şi simboluri, al cărui destin se împleteşte de mii de ani cu cel al omului. Împreună cu Corina Munteanu de la Atelier de paine cu maia, vom descoperi secretele pâinii tradiţionale cu maia într-un eveniment care durează aproximativ trei ore. Taxa de participare este de 100 lei de participant. De asemenea, participanții la atelier vor avea ocazia să viziteze Ansamblul Moara de Hartie – Satul Mestesugurilor din Comana, unde vor avea loc demonstrații de hârtie manuală, modelaj ceramică, împletit în papură, țesut la război și lucru în lemn. Înscrieri şi detalii  la e-mail: echipa@moaradehartie.ro sau la numărul de telefon 0723 266 262.

Sursă și detalii


spectacol_jaqueline_frumoasa_vasilisa

22-23 Octombrie – „Frumoasa Vasilisa” şi „Viața lui Mozart” la OCC

În weekend Opera Comică pentru Copii ne aşteaptă cu două spectacole. „Frumoasa Vasilisa” se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 17.00 şi duminică de la 11.00 şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 3 ani. Adaptare după basmul rusesc cu același nume, spectacolul aduce în prim-plan lupta dintre bine și rău. Lupta este dusă în numele iubirii, iar toată povestea este pusă în scenă de micii balerini grațioși, ajutați de costume spectaculoase și decoruri mirifice.. Preţul biletelor este între 15 şi 25 de lei.

„Viața lui Mozart” se joacă sâmbătă şi dumincă de la la ora 10.00 în Salonul Mozart şi este o poveste simfonică inspirată din viața lui Mozart ce conține cele mai îndrăgite secvențe muzicale semnate de marele compozitor, explicate pe înțelesul copiilor și prezentate într-un mod inedit. Programul include uverturile operelor “Nunta lui Figaro”, “Flautul Fermecat” și “Răpirea din Serai” dar și câteva surprize pentru publicul de toate vârstele. Vârstă minimă recomandată pentru spectatori este de 3 ani. Preţul unui bilet este de 15 lei, preţ în care intră şi un al doilea bilet gratuit, conform ofertei valabile pentru spectacolele care au loc în Salonul Mozart a OCC.

Sursă și detalii


istoria-jazzului

28 Octombrie, începând cu ora 19 – Istoria Jazz-ului II

Muzeul Municipiului Bucureşti ne invită la Concertul “Istoria Jazz-ului II”, cu Marius Vernescu, desfăşurat la Palatul Suţu. Concertul îşi propune trecerea în revistă a momentelor cheie pentru evoluția Jazz-ului, o introducere în istoria genului muzical prin abordarea într-o manieră unică a unor teme de standard jazz, compoziții proprii, dar şi a unor teme muzicale având ca influență folclorul tradițional oltenesc. Emoţii puternice, îmbinând diferitele nivele semnificante, de la obiectual-concret până la gândirea muzicală mai profundă, trecând prin configuraţii de artă modernă, clasică, jazz pur şi folclor străpuns de swing, stau la inima acestui proiect muzical. Intrarea este 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea expoziţiilor organizate la Palatul Suţu, în termen de 30 de zile.

Sursă și detalii


campionatul-de-gimanstica

28-30 Octombrie, între orele 11-17 – Campionatul Naţional de Gimnastică Aerobică

Federaţia Română de Gimnastică organizează în perioada 28-30 octombrie 2016 la Sala Polivalentă a Complexului Olimpic Sydney 2000 din Izvorani a XX-a ediţie a Campionatului Naţional de Gimnastică Aerobică. Accesul este gratuit.

Sursă și detalii


carturesti

30 Octombrie, începând cu ora 11.30 – Poveşti vrăjitoreşti la Cărtureşti

Duminică dimineață suntem așteptați în Mansarda Copiilor din Cărturești Verona să ascultăm „Povestea celor trei vrăjitoare toante”, scrisă de Simona Epure și pusă în scenă de trupa de teatru Mora Edutainment. Este o istorioară hazlie, derulată ȋn versuri care, pe lângă stereotipul vrăjitoarelor rele ce ȋmpart vrăji ȋn stânga şi ȋn dreapta pentru a supăra oamenii, aduce ȋn poveste elemente noi. Vrăjitoarele sunt umanizate, una suferă de reumatism (Nalta), a doua are preocupări culinare (Durdulia), iar a treia este preocupată de modă (Fistichia) şi, ȋn loc să prepare poţiuni vrăjitoreşti, prepară esenţe şi parfumuri. Cele trei vrăjitoare sunt aproape nişte femei obişnuite, din zilele noastre, aflate ȋn pragul pensiei din ale vrăjitoriei. Cei mici pot veni costumați la întâlnirea cu vrăjitoarele Nalta, Durdulia și Fistichia. Îi așteaptă o tombolă și multe râsete și surprize. Participarea la eveniment (care include o carte cadou și un bilet la tombolă) costă 35 lei/copil.

Sursă și detalii


saptamana-filmului-rus

26-30 Octombrie –Saptamana filmului rus in Romania

Iubitorii cinematograifiei ruseşti sunt invitaţi de miercuri până duminică la Cinema Muzeul Ţăranului la Săptămâna Filmului Rus. De miercuri până vineri se va prioecta câte un film pe seară, iar sâmbătă şi duminică vor fi 2 proiecţii, de la 18 şi de la 20. Programul detaliat îl găseşti pe butonul albastru, iar evenimentul îl găseşti aici.

Sursă și detalii


love-yard-sale

29-30 Octombrie, între orele 10.30 – 17.30 – Love Yard Sale aniversar

LOVE Yard Sale ne invită la o ediție specială pentru că împlinește 2 ani. În interiorul casei din Mântuleasa 40 se vor întâmpla lucruri grozave pentru că pe lângă articolele puse la vânzare de expozanții (diferiți în cele două zile de târg) vor fi multe surprize frumoase. La ediția aniversară 2 ani de LOVE Yard Sale, toți vizitatorii se pot înscrie pentru a câștiga unul din produsele oferite cadou de toți participanții. Intrarea vizitatorilor este liberă.

Sursă și detalii


sc3-magik-expo-700x525px-full

Octombrie – 15 Noiembrie – Expoziția magi*k – o tehno-arheologie a orașului București

Ultimele experienţe la MNAC m-au determinat să stau cu ochii pe fiecare expoziţie nouă care se anunţă acolo. Acesta, desfăşurată în sala Dales, ne invită să vedem 5 instalaţii interactive şi un docu-fiction despre istoria Bucureştilor de la radio la internet.  O expoziție interactivă despre istoria apariției mass media în București. Pornim de la antenele radio art deco și ajungem la epoca contemporană, când orașul e pus în priză la rețeaua globală. Modulab și Zeppelin, sprijiniți de companii suedeze, aduc povești pline de umor, artă și tehnologie despre fragmente de arhitectură și istorii personale, o explorare neobișnuită a orașului ascuns, privit printre antene bricolate, rețele de cartier, puricii din televizor și pixelii colorați ai lumii magice de azi.

Sursă și detalii


petru

28 Octombrie, începând cu ora 20 – Lounge music cu Petru

Că să înţelegi de ce îţi recomand evenimentul ăsta trebuie să-ţi spun că tocmai ascult un playlist făcut de Petru Strtulat, Petru de la Radio Guerrilla. Vineri ne aşteaptă în La Tana del Lupo (Pache Protopopescu, nr 59) şi ne aşteaptă cu o sesiune chillout, trip-hop, nu-jazz, ambiental, downtempo şi altele asemenea perfecte pentru o cină delicoasa, cu arome mediteraneene. Rezervările se fac la 0767 518 339.

Sursă și detalii


antipa-dovleci

28 Octombrie, începând cu ora 17.30 – Atelier de sculptat dovleci la Antipa

Muzeul „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici la cea de-a treia ediție a atelierelor de sculptat dovleci de la Antipa care va avea loc vineri începând cu ora 17.30, în Sala Atelier a Muzeului. Atelierul este adesat copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani care vor fi provocaţi să-şi folosească inventivitatea, fantezia şi iscusinţa în dovleci. Toate materialele folosite în cadrul atelierului sunt puse la dispoziție de către Muzeu. În plus, cei mici vor pleca acasă cu kitul de sculptat, dovleacul modelat și diploma de participare. Costurile sunt de 50 lei/participant, iar înscrierile se pot face în limita a 15 locuri, pe e-mail info@antipa.ro.

Sursă și detalii


roboc

28-30 Octombrie – Robochallenge România 2016

Pasiune, știință, strategie sau creativitate… Le poți descoperi pe toate la cel mai mare concurs de robotică din România. organizat de Liga Studenților Electroniști și ETTI Robochallenge, cu sprijinul de gazda a Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației și Universitatea Politehnica din București. Probele de concurs sunt: Mega Sumo, Mini Sumo, Micro Sumo, Line Follower, Line Follower Enhanced, Labirint, Fotbal, Air Race, Roboti Umanoizi, Freestyle Showcase. Iar la categoria copii avem: Mini Sumo – kids si Line Follower – Kids. Înregistrarea la competiție s-a inchis de mult, dar putem merge să susţinem… roboţii :). Accesul este gratuit.

Sursă și detalii


muzeul-satului

28-30 Octombrie, între orele 9-18 – MeșteșugarFEST-România Creativă

La Muzeul Naţional al Satului  “Dimitrie Gusti”,are lor Târgul de Sfântul Dumitru, eveniment cultural ce face parte din programul Târguri în satul de altădată prilejuit de marele praznic al Sfântului Dumitru Izvorâtorul de Mir, patronul său spiritual. În ambientul specific al toamnei, suntem tentați cu un program variat ce cuprinde: târgul meşterilor populari, ateliere de creativitate, ansambluri folclorice din țară și din străinătate, muzică populară şi clasică, expoziţii, proiecţie de film, teatru, lansări de carte, produse specifice sezonului şi din gastronomia tradițională.

Sursă și detalii


festival-peste

28-30 Octombrie, între orele 12-22 – Festivalul Peștelui și al Fructelor de mare în Parcul IOR

Pentru că este un subiect pe care nu-l stăpânesc deloc, nu prea ştiu dacă trecerea de la raci la peste şi fructe de mare este o extensie sau o schimbare. Dar, ce înţeleg eu e mai puţin important decât ceea ce se întâmplă efectiv. Suntem aşteptaţi timp de 3 zile în IOR lângă Biserica Maramureşeană cu vietăţi acvatice. Ba mai mult, asta se anunţă a fi ultima ediţie pe anul acesta, aşa că… nu vreau să pun presiune, dar nici nu vreau să avem discuţii peste câteva săptămâni 🙂

Sursă și detalii


crosul-loteriei

30 Octombrie, începând cu ora 11 – Crosul Loteriei Romane

Şi apropos de ultima ediţie de mai sus mă gândesc că nu vor mai fi multe ocazii de alergat în cadru organizat până la primăvară, aşa că duminică, poţi profita de Crosul organizat de Loteria Română. Startul se dă din faţa Bibliotecii Naţionale, iar competiţia se adresează atât profesioniştilor cât şi tuturor iubitorilor sportului. Anul acesta se va alerga pe o distanţă de aproximativ 4 km, pe următorul traseu: Bdul Unirii (Biblioteca Naţională) – Str. Nerva Traian – Str. Lucian Blaga – Pţa. Alba Iulia (întoarcere pe trecerea de pietoni) – Str. Lucian Blaga – Str. Nerva Traian – Bdul Mircea Vodă – Pţa. Unirii (întoarcere pe trecerea de pietoni) – Bdul Unirii (Biblioteca Naţională). Participarea este gratuită iar înscrierea la competiţie se va face chiar în ziua desfăşurării evenimentului, la punctele de înscriere speciale amenajate la START, între orele 8:00 – 10:45. La competiţie sunt aşteptate să participe, ca în fiecare an, toate categoriile de alergători: copii, tineri, veterani, bărbaţi şi femei, băieţi şi fete ori persoane cu dizabilităţi locomotorii sau senzoriale. Se vor premia, de asemenea, primele cinci catedre de sport ale şcolilor/liceelor cu cea mai numeroasă participare la cros. Pentru această competiţie sportivă, Loteria Română pune la bătaie 105 câştiguri în valoare totală de 99.900 lei.

Sursă și detalii


foto-antipa

21 Octombrie – 15 Noiembrie – Mica lume mare

Muzeul Antipa ne invită la vernisajul expoziției de fotografie „Mica lume mare”, care va avea loc vineri, 21 octombrie, de la ora 18:30, în holul central al Muzeului. Expoziţia se află la a treia ediţie şi reuneşte lucrări din portofoliul a 38 de fotografi pasionaţi de fotografia macro & close up. Printurile sunt executate pe pânză de pictură canvas cu dimensiunile de 70/50 cm şi redau într-un mod supradimensionat detalii care nu se pot observa în mod obişnuit cu ochiul liber. Temele prezentate sunt detalii din natură, vieţuitoare foarte mici, precum și obiecte de dimensiuni mici, aduse la lumină prin tehnicile specifice fotografiei macro. Fotografiile vor rămâne expuse în cadrul muzeului până pe data de 15 noiembrie. La vernisaj intrarea este liberă, urmând ca apoi expoziția sa facă parte din circuitul de vizitare al Muzeului.

Sursă și detalii


astronomie

29 Octombrieîncepând cu ora 19 – Călătorie prin Univers

La Palatul Suţu ne aşteaptă Adrian Şonka de la Observatorul Astronomic. Ne aşteaptă din nou să facem o călătorie până la marginea Universului cu ajutorul unui program de astronomie creat de Naţional Astronomical Observatory of Japan (NAOJ) şi o proiecţie normală, însoţită de explicaţii „pe viu”. Explicaţiile sunt sarea şi piperul acestei prezentări fascinante şi vesele care îţi garantează o seară de sâmbătă relaxantă şi educativă. Prezentarea durează aproximativ 50 de minute costul unui bilet de intrare este 5 lei.

Sursă și detalii


antipa

29 Octombrieîncepând cu ora 10.15 – Ora de carte

Muzeul Antipa și editura Nemira invită copiii cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani să participe la un program prin care se urmărește educarea în spiritul respectului față de natură și promovarea cărții în școli. Tematica proiectului este preluată din lumea fascinantă a cărților lui Jill Tomlinson, seria de autor apărută la editura Nemira: „Bufniţa care se temea de întuneric”, „Gorila care voia să se facă mare”, „Pinguinul care voia să afle mai multe”. Copiii sunt așteptați să îi cunoască pe Buf, Pongo și Otto în zilele de 22, 29 octombrie și 5 noiembrie, începând cu ora 10.15, în Sala Atelier de la etajul muzeului. Participarea la aceste ateliere este gratuită. Activitatea este destinată în principal școlilor, iar înscrierea se face prin e-mail:info@antipa.ro.

Sursă și detalii


Afis-ateliere-creatie-2016-web

17 Septembrie – 17 Decembrie – Ateliere de Creatie de la Creart

Creart organizează ateliere de creație pentru copii în fiecare sâmbătă și duminică în Satul Francez și în Piața Alexandru Lahovari. Scopul acestui proiect este educația prin creație, ajutându-i pe copii să își dezvolte atenția, abilitățile practice și imaginația, oferind totodată o alternativă artistică de petrecere a timpului liber. Înscrierile se fac de Luni până Vineri, între orele 9:00 – 17:00 la adresa de e-mail ateliere@creart.ro sau la numărul de telefon 0733 331 324 – Ramona Filip. Taxa / atelier, de 10 RON, se achită înainte de începerea cursurilor, în locație.

În Satul Francez (Șoseaua Nordului, nr. 114 – 140) sunt organizate  în fiecare sâmbătă următoarele ateliere:

Eco – creativitatea de week-end (6 – 12 ani) 11:00 – 12:30
În cadrul programului Eco-creativitatea de weekend cei mici își dezvoltă manualitatea și își cultivă un spirit practic prin mijloace artistice inedite. Fiecare sesiune va aduce o nouă tematică pentru participanți prin care fiecare copil va realiza un obiect util sau artistic din materiale revalorificate. Copiii vor învăța tehnici de lucru interesante (decoupage, pirogravură, origami etc) și vor dobândi informații variate despre mediul înconjurător și materialele din jur.Atelierele vor fi coordonate de specialiști în domeniul propus, meșteri cu experiență în educația celor mici.

Mini grădina parfumată (6 – 12 ani) 13:00 – 14:30
Programul Mini-grădina parfumata introduce copiii în lumea minunată a plantelor. Astfel, cei mici vor realiza grădini în miniatura în care vor folosi sticluțe reciclate, plante, elemente organice și pietricele decorative. Fiecare sesiune va avea o tematică diferită, iar cei mici vor dobândi tehnici de plantare și vor putea învăța despre plantele de sezon, aranjamente și modalități de întreținere.Atelierele vor fi coordonate de specialiști în domeniul propus, meșteri cu experiență în educația celor mici.

Universul picturii (4 – 12 ani) 15:00 – 16:30
Copiii vor învăţa să picteze motive populare și peisaje pe sticlă, lemn, hârtie şi pânză, dar și pe ceramică.

În sediul Creart, (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7) sunt organizate următoarele ateliere: 

Sâmbătă

Creativitate şi joacă senzorială (2-3 ani) 10:30 – 12:00
Acest atelier va fi o întâlnire săptămânală între copii şi părinţi în care lumea devine culoare, forma prinde viaţă, materialele încep să vorbească şi să se mişte în mânuţele lor. Copiii vor aduce  imaginaţia şi pofta de joacă, iar părinții care vor participa la atelier vor avea o mai bună interacţiune fizică şi emoţională şi vor redescoperi copilul din ei.

Jucării şi eroi de poveste (6 – 10 ani) 12:30 – 14:00
Cel mai mult copiilor le plac poveştile, iar cel mai bine copiii învaţă prin joc, joacă şi imaginaţie. În cadrul acestui atelier, dintr-o bucată de fetru sau pânză colorată, o mână de mărgele şi nasturi amestecaţi, cei mici vor avea ocazia să meşterească jucăria preferată.

Duminică

Micii bucătari (6 – 10 ani) 10:30 – 12:00
Copiilor le place să exploreze lumea din bucătărie. Sunt atraşi de culori, de arome şi forme și sunt dornici să taie, să amestece şi să guste. Devin entuziaşti şi bucuroşi să împartă cu cei dragi ceea ce ai au pregătit cu mâinile lor. În plus, aşa învaţă mai uşor despre alimentaţia sănătoasă şi importanţa unui măr, castravete sau miez de nucă.

Călătorie în jurul lumii (5 – 10 ani) 12:30 – 14:00
Învăţăm despre lume prin joacă. Învârtim globul pământesc, ne stabilim punctul unde vrem să ajungem, alegem cel mai potrivit mijloc de transport şi pornim la drum. Ajunşi la destinaţie, vom afla despre obiceiurile locului, ce limbă vorbesc oamenii, ce fel de climă au în tot timpul anului, de unde se trag, cum locuiesc, ce preocupări au, cum dansează, ce muzică ascultă sau ce mănâncă gazdele noastre. După ce le-am experimentat pe toate, „vom  lua un obiect ca amintire” şi apoi ne vom îndrepta spre casă. Ca să nu ne pierdem, ne-am gândit să începem din Europa, să continuăm cu Africa până ajungem în Australia şi Insulele Cook.

Sursă și detalii


cal

Octombrie – 31 Decembrie – Ateliere de creativitate la MŢR

Începând cu luna Octombrie revin ateliere de creativitate la Muzeul Ţăranului Român. Acestea au loc pe parcursul întregii săptămâni, iar pe butonul cu sursa poţi afla detalii despre toate zilele. Eu aici, însă, voi prezenta doar opţiunile pentru ziua de sâmbătă. Costul participării la fiecare atelier este de 15 lei.

  • Pictură pe sticlă cu Bogdan Herăscu – orele 10.20-11.20; informații și înscrieri la telefon: 0726.237.376.
  • Atelier de modelaj în argilă și ceară cu Ovidiu Simionescu – orele 11.30 – 13.00; informații și înscrieri la telefon: 0737 346 872
  • Atelier de ţesături, croitorie şi cusături cu Lidia Stareş – orele 10.00-16.00; informații și înscrieri la telefon: 0722.798.284;

Sursă și detalii


antipa

29 Octombrie, începând cu ora 10.15 – ART ANTIPA

Muzeul „Grigore Antipa” ne invită să-i aducem pe cei mici la o întâlnire cu Arta în cadrul atelierelor Art Antipa. Atelierele oferă copiilor o modalitate distractivă de a învăța noțiuni din lumea zoologiei prin intermediul artelor plastice, dezvoltând în același timp și creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al celor mici. Grupe de vârstă: 4-7 ani (între 10.15–11.30), 8-14 ani (11.45 -13.15). Costul participării la un modul de 4 ședințe (pe parcursul unei luni) este 200 lei participant in octombrie, 160 lei in noiembrie si 150 lei in decembrie. Pentru o ședință se achită 50 de lei/participant. Înscrierea participanților se poate face prin email info@antipa.ro sau la telefon 021.312.88.26.

Sursă și detalii


afis duel

30 August 2016 – 30 Iulie 2017 – Scurtă istorie a revanșei. Duel sau crimă?

Îţi spun despre idee începând cu gândul pe care mi l-a lăsat citirea descrierii evenimentului. Se vorbeşte despre perioada secolului XIX ca fiind una a cavalerismului, a gentelmenilor cu principii şi eleganţă. Nimeni nu poate şti dacă a fost sau nu aşa, ne bazăm impresiile doar pe cărţi şi ecranizări, ceea ce ar putea fi foarte greşit, însă suprapunerea cu perioada de glorie a duelului s-ar putea să nu fie deloc întâmplătoare. Serios, gândeşte-te dacă ai mai înjura pe cineva în trafic ştiind că e posibil să te provoace la un duel după care te-ar paşte moartea. Sau dacă ţi-ai mai lasă câinele să-şi facă nevoile în mijlocul drumului şi ai trata cu nesimţire observaţia unui trecător, ştiind că te-ar putea provoca la un alt duel care ar putea avea aceeaşi finalitate mortală. Cred că perspectiva unui posibil duel te-ar face mult mai  atent la limitele libertăţii personale. Expoziţia de la Palatul Suţu prezintă în premieră povestea ultimului duel din România, care a avut loc în anul 1898 la București. Duel care s-a finalizat, din nefericire, cu moartea unuia dintre participanți, Emanoil Lahovary. Pe locul unde acesta a murit se află astăzi un monument ridicat în anul 1903 de soția victimei, Zoe Suțu, în Piața Națiunilor Unite. Probabil singurul monument de acest fel din Europa! Expoziția mai prezintă, tot în premieră, costumul istoricului Nicolae Iorga, purtat în momentul asasinării sale din pădurea Strejnic, precum și trusa de duel care a aparținut domnitorului Alexandru Ioan Cuza, dar și o alte corpuri delicte, care vin din zona subteranului social interbelic. Artefacte ale unor întâmplări, care avertizează și ne amintesc ce anume trebuie să vindecăm în viața orașului.

Sursă și detalii


Circulatie Monetara

15 August – 2 Aprilie – Istoria circulației monetare în București și în împrejurimi

Proiectul Istoria circulației monetare în București și în împrejurimi organizat în cadrul Muzeului „George Severeanu” vine în întâmpinarea dorinţei celor dornici de a admira exemplare reprezentative care fac parte din trei colecţii aparţinând Muzeului Municipiului Bucureşti: Colecţia „Maria şi dr. George Severeanu” donată municipalităţii de medicul radiolog George Severeanu, pasionat colecţionar de antichităţi şi primul director al Muzeului Municipiului Bucureşti care are o pondere importantă de exponate numismatice; Colecţia Numismatică a Muzeului Municipiului Bucureşti este constituită din aproape 40.000 de monede, provenind în general din cercetările arheologice desfăşurate de-a lungul timpului și Colecţia denumită convenţional Paranumismatică a Muzeului Municipiului Bucureşti, reuneşte aproximativ 20.000 obiecte structurate pe mai multe subcategorii precum medalii şi plachete, insigne, decoraţii, sigilii, hârtii de valoare a căror valoare istorică pentru perioada modernă este incontestabilă.

Sursă și detalii


 

Un articol din seria Idei pentru Weekend in Bucuresti

Ți-a plăcut? Spune și altora: