Idei pentru Weekend 29-30 Aprilie

aprilie 26, 2017 în Evenimente de Alex

28 Aprilie – 2 Mai

Yakasha Festival 2017

Yakasha Festival 2017

Prima ediție a festivalului Yakasha reunește nume reprezentative ale muzicii cu savoare balcanică. Timp de 5 zile (28 aprilie-2 mai 2017), pe scena din Parcul Izvor, vor susține recitaluri artiști din România, Serbia, Macedonia, Slovenia, Moldova, Austria, Ucraina, Belgia, Grecia. Printre cei care vor urca pe scenă se vor afla: Goran Bregovic And His Wedding And Funeral Band, Antwerp Gipsy Ska Orkestra [Belgia], Boban Markovic [Serbia], Bosquito [România], Cobzality + Crispus [România] , Cuibul [Moldova], Dzambo Agusevi Orchestra [Macedonia], Eleftheria Eleftheriou [Grecia], Elli Kokkinou [Grecia], Fanfara Ciocarlia [România], Gipsy Casual [România], Ionuț Galani [România], Kal [Serbia], Magnifico [Slovenia], Marius Mihalache Band [România], Naked [Serbia], Russkaja [Austria], Szempol Offchestra [România], Țăndărică+Stelu Enache+ Balcano+Fanfara 10 Prăjini [România], Taraf De Haidouks [România], Vopli Vidopliassova [Ucraina], Vrelo [Serbia], Zdob Si Zdub [Moldova]. Intrarea este liberă.

28-30 Aprilie / 22:00

Hello, summer!

Hello, summer!

Vine vara, bine-mi pare. Mă pregătesc să plec la mare! Iar pregătirea temeinică înseamnă şi antrenament serios. Club Hangover (Şelimbăr 1) ne propune un weekend de numai bun de intrat în ritmul verii. Vineri şi sâmbătă întâmpinăm vara cum se cuvine. Chiar dacă nu avem nisip şi valuri, anticipăm cu umbreluţe, cu ochelari de soare şi mai ales cu Mojito & Cuba Libre. Totul acompaniat de funky music, latest hits, golden hits şi ce mai vrem noi. Limita minimă de vârstă pentru acces este 21 de ani, iar intrarea este liberă.

29-30 Aprilie / 10-20

Grădina de primăvară – by Grădina cu Artiști

Amânată de weekendul trecut din cauza condițiilor meteo, Grădina cu Artiști își redeschide porțile in Parcul Grădina Icoanei atât pentru artiști, artizani și meșteri de tot felul, cât și pentru publicul larg. De la bijuterii, haine şi accesorii la dulciuri, tablouri, decoraţiuni şi alte lucruri minunate de purtat, de gustat, de oferit în dar sau de luat acasă, expoziția cu vânzare de obiecte handmade le va cuprinde pe toate. Evenimentul va culmina sâmbătă seară cu un atelier de percuție cu Djembe (tobe africane), Tamburine, Maracas, OceanDrum și multe altele, iar duminică vom avea parte un concurs de Cards against Humanity. Vor mai fi pe parcursul celor două zile o mulțime de ateliere pentru public: ceramică, desen, împâslit lână și altele. Nu va lipsi zona de lounge unde ne vom putea savura cafeaua liniștiți. Intrarea este liberă.

29 Aprilie / 17-02

Ziua Astronomiei 2017

Sâmbătă suntem invitaţi la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” la Ziua Internaţională a Astronomiei.  Pe toată perioada evenimentului ne putem bucura de o nouă expoziţie temporară cu tematică planetei Jupiter şi de prezentări de filme astronomice. Cu aceeaşi temă a planetei Jupiter organizatorii ne propun în intervalul 17:00-20:00 desene în aer liber. Iar după ora 20:00 şi până la 02:00 putem face observaţii astronomice nocturne. Intrarea este liberă.

29-30 Aprilie

Pinocchio, „Directorul de Teatru şi “Ivan Turbincă” la OCC

În weekend Opera Comică pentru Copii ne aşteaptă cu următorul program:

“Pinocchio”, se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 17.00 şi duminică la 11.00 şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 3 ani. Un balet fermecător, semnat de un coregraf de renume, “Pinocchio” ne vorbește tuturor despre legătura magică dintre părinte și copil, despre adevărul care învinge. Biletele costă între 15 şi 25 de lei.

“Ivan Turbincă” este un spectacol organizat sâmbătă de la 11.00 şi duminică de la 10.00 şi 12.30 în Sala UnderGrant, potrivit pentru copii cu vârste de la 3 ani. Este un teatru din trilogia prin care Opera Comică pentru Copii celebrează 180 de ani de la nașterea marelui povestitor Ion Creangă. Biletele costă 15 lei.

“Directorul de Teatru” se joacă sâmbătă şi dumincă de la la ora 10.00 în Salonul Mozart. Este povestea hazlie a două cântărețe de operă care își dispută supremația în timpul unei audiții pentru teatrul de operă de la Salzburg. Este un spectacol al cărui premieră a avut loc la 7 februarie 1786 în Palatul Schönbrunn din Viena. Vârstă minimă recomandată pentru spectatori este de 7 ani. Preţul unui bilet este de 15 lei, preţ în care intră şi un al doilea bilet gratuit, conform ofertei valabile pentru spectacolele care au loc în Salonul Mozart a OCC.

31 Martie – 14 Mai

ZBOR – Expoziție de pictură hiperrealistă

Muzeul „Grigore Antipa” ne invită la expoziția de pictură hiperrealistă „ZBOR”, ce reunește 30 de lucrări din portofoliul artistului Marius Bogdan, care cristalizează două pasiuni ale acestuia – ornitologia și pictura. Autorul ne surprinde cu o serie de picturi miniaturale, în stil realist, reprezentând diverse specii de păsări și care reliefează pregnant dragostea artistului pentru natură, iar lucrările sunt realizate în culori acrilice şi în acuarelă, cu accentul pus pe acurateţea detaliilor. E o ocazie bună să ne amintim că pe 1 aprilie este Ziua Internațională a Păsărilor.

30 Aprilie / 11-13

Flori de primăvară: 30+ specii în pădurea Snagov

Am mai descoperit o iniţiativă de plimbări în jurul Bucureştiului, de data aceasta justificate de o „vânătoare” de plante in Pădurea Snagov. Adică căutăm un set de plante (medicinale, uzuale, rare/protejate) şi uneori şi anumite exemplare de faună. Facem fotografii şi pe unele le adunăm pentru ca mai apoi să aflăm cum le transformăm în ceai. Există diverse variante de traseu, cu lungimi şi dificultăţi diferite, în funcţie de grup. Locul de întâlnire şi plecare este la „Căsuţa cu Stuf” (Şos. Snagov nr. 78, Snagov sat). Mai mult decât în alte cazuri îţi sugerez să urmăreşti pagina evenimentului, pe care o găseşti pe butonul albastru, pentru că sunt multe informaţii acolo şi pare că detaliile cu privire la ore şi numărul de ciruite organizate, nu sunt stabilite (până la ora la care scriu eu asta). În plus evenimentul are o audienţă destul de ridicată, aşa că înscrierea te-ar putea ajuta să-ţi asiguri o experienţă plăcută. Costul participării este de 5 lei.

29-30 Aprilie / 12-19

Sezon nou de vizitare la Satul meşteşugurilor.

Avem două evenimente pereche, ocazionate de redeschiderea sezonului de vizitare la Satul Meşteşugurilor şi Moara de Hârtie. Ansamblul  din Comana își redeschide porțile în week-end-uri, pentru toți cei care doresc să petreacă timp frumos și cu folos în lumea meșteșugurilor legate de carte și a celor practicate în satul românesc de odinioară. Odată ajunși acolo, putem nu numai să vizităm întreg ansamblul, ci și să experimentăm, să creăm, să ne jucăm și să ne bucurăm, participând la ateliere care mai de care mai originale și năstrușnice. 

29 Aprilie / 14-16.30

Excursie pozneață la Moara de hârtie

Evenimentul pereche al celui de mai sus este propus sâmbătă de Ghidul poznet de cultură. Este vorba despre o excursie la Comana. pentru a fi printre primii oaspeți ai noului sezon de vizitare la Moara de hârtie. Prețul excursiei este de 30 de lei/copil (în preț sunt incluse: biletul de intrare la Moara de hârtie, un atelier susținut de Iulia Iordan, demonstrație de hârtie manuală și un exemplar din numărul 13 din revista Ghidul pozneț de cultură). Rezervareile se fac pe adresa de e-mail: lunadinmansarda@gmail.com sau la numărul de telefon: 0742 011 027.

29-30 Aprilie / 12-20

Zilele Artelor Focului

Pe parcursul a două weekenduri consecutive, 29/30 aprilie și 6/7 mai 2017, în intervalul orar 12-20, optsprezece artiști vizuali cu specializarea ceramică, sticlă și metal își vor deschide atelierele publicului în cadrul evenimentului Zilele Artelor Focului. Vom găsi deschisă ușa atelierelor artiștilor Ciprian Ariciu (ceramică), Vlad Basarab (ceramică), Adela Bonaț (ceramică), Lucian Butucariu (sticlă), Alina Băncilă (sticlă-metal), Dan Băncilă (sticlă-metal), Maria Roxana Cioată (ceramică), Cristina Ciobanu (ceramică), Cristian Dobrescu (ceramică), Anca Vintilă Dragu (ceramică), Daniela Făiniș (ceramică), Marian Gheorghe (metal), Elena Lupu (ceramică), Călin Mușat (metal), Nicolae Moldovan (ceramică), David Leonid Olteanu (ceramică-sticlă), Victor Olivier Săraru (sticlă-metal), Iulian Vîrtopeanu (ceramică). Accesul este gratuit.

29 Aprilie / 19-22

București dansează în stradă #3

Pare că evenimentul acesta vrea să devină recurent pentru că iată, avem în faţă a treia ediţie. Anul trecut am ajuns la prima ediţiei cam din întâmplare. Ştiam că are loc prin Centrul Vechi, dar era un weekend la fel de plin că acesta şi nu mai ştiam exact pe unde e. Însă a fost imposibil de ratat, pentru că Strada Smârdan era complet blocată. Organizatorii promit că anul acesta va fi şi mai şi. Eu nu-mi pot imagina cum va fi asta, pentru că şi anul trecut toată strada era ocupată cu dansatori şi spectatori, într-un superb spectacol stradal plin de ritm şi voie bună. Se va dansa Salsa, Bachata, Merengue, Reggaeton, Kizomba, Semba, Hip Hop atât de către dansatori profesionişti, cât şi de amatori dorinici de distracţie. Participarea este gratuită.

29 Aprilie – 1 Mai

Zero Mai 2017

Pentru cei care rămân în Bucureşti în acest weekend Verde Stop Arena aranjează iarba și ne invită să ne întindem vreme de 3 zile la soare, bere craft și mâncare artizanală. Numărul maxim de participanți permis simultan în spațiul în care va avea loc evenimentul este de 700 persoane.

27 Aprilie – 1 Mai

Festivalul Micului cel Mare

Nu ştiu dacă de 1 Mai e nevoie de un Festival al Micilor, pentru că, dacă respectăm tradiţia, toată România va fi un astfel de festival, dar uite că avem unul. Se întâmplă în Parcul Naţional cu sute de kilograme de mititei tradiţionali, din peste sau curcan, stropiţi din belşug cu hectolitrii de bere rece. Zeci de producători şi meşteri populari iscusiţi, veniţi din toate colţurile ţării, ne aşteaptă să ne înfruptăm din grătare aromate, bulz tradiţional, pregătit de cele mai iscusite gospodine, grătare, mititei, frigărui şi fripturi. Intrarea este liberă.

29 Aprilie / 11:00

Despre copilărie

Muzeul Municipiului București invită copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani la o serie de activități desfășurate la Palatul Suțu. Pornind de la propriile experiențe, de la familiile care au locuit în cele două clădiri și de la obiectele expuse, participanții se vor familiariza cu viața copiilor din București de-a lungul timpului. Mai mult decât atât, participanții vor discuta despre personajele unei povești, contribuind astfel la conceperea și realizarea unui volum pentru copii. Astfel, în cadrul aplicației practice, fiecare participant va avea ocazia să ofere sugestii referitoare la conținutul volumului și va ilustra un moment din această poveste a copilăriei. Activitatea de sâmbătă se adresează copiilor cu vârste de 8-10 ani. Participarea copiilor se face pe bază de înscriere la adresa de email angelica@muzeulbucurestiului.ro sau la telefon 0786.410.040. Taxă de participare, care include materialele folosite şi accesul în muzeu este 10 lei/copil. Adulţii care doresc să participe achiziţionează biletul de intrare în muzeu in valoare de 5 lei. 

29-30 Aprilie / 11:00

Atelierele Cunoaşterii

În weekenduri Orăşelul Cunoaşterii îi aşteaptă pe cei mici cu ateliere numai bune de descoperit şi înţeles mai bine lumea. Atelierele durează 1 oră şi se adresează copiilor cu vârstă de minim 4 ani. Participarea se face prin înscriere telefonică la 0723 390 449 sau prin email la contact@oraselulcunoasterii.ro. Costul unui bilet este 30 ron. Tema atelierului de sâmbătă este aerul, iar cea a atelierului de duminică este Leagănul lui Newton.

1 Februarie – 18 iunie

Venin – frumuseți de neatins

Muzeul „Grigore Antipa” ne invită să explorăm o nouă expoziție temporară inedită cu exponate vii, dar și cu piese de o valoare inestimabilă din colecțiile muzeului. Expoziția ne propune să descoperim lumea fascinantă a câtorva specii veninoase din lumea animală, unele dintre acestea regăsindu-se în clasamentul celor mai veninoase animale din lume. Vom fi provoacați să lăsăm prejudecățile și teama față de animalele veninoase la poarta muzeului și să descoperim frumusețea unică a exponatelor. Multe dintre aceste specii de animale provin din locuri extrem de îndepărtate și greu accesibile omului și cu siguranță aproape nimeni nu și-ar dori o întâlnire față în față cu acestea în mediul lor natural. Preţurile biletelor sunt de 10 lei/copil/student/pensionar şi 15 lei/adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate.

29 Aprilie / 10:00, 10:20, 11:30

Ateliere de creativitate la MŢR

afis2017(1)

Au revenit ateliere de creativitate la Muzeul Ţăranului Român. Acestea au loc pe parcursul întregii săptămâni, iar pe butonul cu sursa poţi afla detalii despre toate zilele. Eu aici, însă, voi prezenta doar opţiunile pentru ziua de sâmbătă. Costul participării la fiecare atelier este de 15 lei.

  • Pictură pe sticlă cu Bogdan Herăscu – orele 10.20-11.20; informații și înscrieri la telefon: 0726.237.376.
  • Atelier de modelaj în argilă și ceară cu Ovidiu Simionescu – orele 11.30 – 13.00; informații și înscrieri la telefon: 0737 346 872
  • Atelier de ţesături, croitorie şi cusături cu Lidia Stareş – orele 10.00-16.00; informații și înscrieri la telefon: 0722.798.284;

27-30 Aprilie

Prezentări de planetariu

Sub mult-aşteptatul titlu “Observatorul se întoarce”, Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu se… întoarce… în locul bine cunoscut din Bd. Lascăr Catargiu nr. 21. Clădirea, care se afla într-o stare avansată de erodare, a trecut printr-o temeinică, sper, renovare şi în Decembrie şi-a redeschis porţile. Iar acum, începând cu ianuarie îşi aşteaptă prietenii cu un program extins de prezentări într-un format de planetarium. Asta e o altă noutate pe care aştept cu nerăbdare să o descopăr, pentru că, şi înainte de prezentările de la Palatul Suţu, la observator prezentările se ţineau în format ecran, nu cupolă. Acum proiecţia se va face într-o cupola gonflabilă, ceea ce înseamnă că vom pătrunde şi mai bine în atmosferă. Prezentările durează între 20 şi 30 de minute şi sunt accesibile atât copiilor de peste 6 ani, cât şi adulţilor. Biletele de intrare costă 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru elevi, studenţi, pensionari. Prezentările se desfăşoară după următorul program:

Joi, vineri şi sâmbătă:
18:45 şi 20.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în fiecare noapte
19:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi merge până la marginea Universului

Duminică:
11:30 şi 13.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în această noapte
12:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi mergi până la marginea Universului

30 August – 30 Iulie

Scurtă istorie a revanșei. Duel sau crimă?

Îţi spun despre idee începând cu gândul pe care mi l-a lăsat citirea descrierii evenimentului. Se vorbeşte despre perioada secolului XIX ca fiind una a cavalerismului, a gentelmenilor cu principii şi eleganţă. Nimeni nu poate şti dacă a fost sau nu aşa, ne bazăm impresiile doar pe cărţi şi ecranizări, ceea ce ar putea fi foarte greşit, însă suprapunerea cu perioada de glorie a duelului s-ar putea să nu fie deloc întâmplătoare. Serios, gândeşte-te dacă ai mai înjura pe cineva în trafic ştiind că e posibil să te provoace la un duel după care te-ar paşte moartea. Sau dacă ţi-ai mai lasă câinele să-şi facă nevoile în mijlocul drumului şi ai trata cu nesimţire observaţia unui trecător, ştiind că te-ar putea provoca la un alt duel care ar putea avea aceeaşi finalitate mortală. Cred că perspectiva unui posibil duel te-ar face mult mai  atent la limitele libertăţii personale. Expoziţia de la Palatul Suţu prezintă în premieră povestea ultimului duel din România, care a avut loc în anul 1898 la București. Duel care s-a finalizat, din nefericire, cu moartea unuia dintre participanți, Emanoil Lahovary. Pe locul unde acesta a murit se află astăzi un monument ridicat în anul 1903 de soția victimei, Zoe Suțu, în Piața Națiunilor Unite. Probabil singurul monument de acest fel din Europa! Expoziția mai prezintă, tot în premieră, costumul istoricului Nicolae Iorga, purtat în momentul asasinării sale din pădurea Strejnic, precum și trusa de duel care a aparținut domnitorului Alexandru Ioan Cuza, dar și o alte corpuri delicte, care vin din zona subteranului social interbelic. Artefacte ale unor întâmplări, care avertizează și ne amintesc ce anume trebuie să vindecăm în viața orașului.

Ți-a plăcut? Spune și altora: