Idei pentru weekend 26-27 Martie

martie 24, 2016 în Evenimente de Alex

oneworld

21-27 Martie – Festivalul de Film One World Romania

Festivalul de film documentar şi drepturile omului One World România este principalul eveniment al săptămânii şi prin urmare şi a sfârşitului ei. Parcă mai mult că niciodată, actualitatea acestui festival este covârşitoare. Tumultul ce zbuciumă Europa la câţiva paşi de noi, a ajuns cred pentru prima dată în ultimele decenii, să ne aşeze într-o relativ confortabilă poziţe de observator aflat în siguranţă, cel puţin până una alta. Avem ocazia să pătrundem adânc în multe dintre aceste teme actuale prezente în multitudinea de proiecţii găzduite de Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Cinema Union, Centrul Ceh şi cortul din parcul Colţea. Biletele costă 10ron şi 7 ron pentru studenţi şi pensionari. Sunt disponibile şi abonamente. Informaţii despre program, locaţii şi bilete găseşti pe butonul cu sursă şi detalii.

Sursă și detalii


salonul bicicletei

25-27 Martie – Salonul Bicicletei

Se anunţă un weekend pe două roţi. Tonul este dat de Salonul Bucicletei de la Romexpo unde suntem aşteptaţi timp de 3 zile cu un spaţiu expoziţional generos şi cu fel de fel de activităţi care să ne lase cu gura căscată. Unul dintre cele care m-au arestat pe mine anul trecut a fost Bike Polo. Nu mai văzusem niciodată aşa ceva cu ochii mei, iar supriza a fost de proporţii mari. N-am de gând să-ţi explic ce se întâmplă acolo, doar că este super spectaculos şi dinamic, aşa că mergi să vezi cu ochii tăi şi iar dacă vrei poţi chiar participă. Alături de polo sunt o mulţime de activităţi, majoritatea implicând pedalatul chiar dacă uneori pe loc, iar dacă prognoza se păstrează aşa optimistă ar putea fi o ocazie bună pentru un drum cu bicicleta până la Romexpo. Taxa de acces în pavilionul expoziţional (C1) este 10ron.

Sursă și detalii


masa critica

25 Martie, începând cu ora 18 – Salonul Bicicletei şi Masa Critică Bucureşti

Prima seară a Salonului Bicicletei este prilej de luare de poziţie. Se întâmplă începând cu ora 18.00 când se pleacă din Parcul Izvor către Romexpo, acolo unde se doreşte coagularea unui grup cât mai mare de biciclişti care să pornească pe un traseu, încă nestabilit, începând cu ora 20.00. Acţiunea îşi doreşte să promoveze mijloacele alternative de transport (nemotorizate) şi să atragă atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat. Ideea mi se pare bună, ocazia şi ea. Noaptea, ploaia şi traficul de vineri seară nu mi se pare chiar grozave, însă fiind vorba de un grup teoretic mare, siguranţa ar trebui să fie garantată.

Sursă și detalii


bike chic

26 Martie, începând cu ora 15.30 – BikeChic

Unul dintre evenimentele conexe Salonului Bicicletei este BikeChic, aflat la prima ediţie din acest an. Evenimentul este dedicat exclusiv doamnelor şi domnişoarelor care sunt invitate cu bicicletele personale sau cu cele pe care le pot împrumuta la faţa locului, să parcurgă în gaşcă cât mai mare un traseu de 12 km. Acesta porneşte din Romexpo, merge pe la Aeroportul Băneasa, prin sos. Caramfil, Piaţa Charles de Gaulle, Arcul de Triumf şi înapoi la Romexpo.

Sursă și detalii


urban trail

26 Martie, începând cu ora 8.30 – Urban Trail XCC

Ultimul eveniment conex Salonului Bicicletei despre care vorbesc este Urban Trail, o competiţie destinată amatorilor de MTB. În zona neterminată a Romexpo (platforma 12) va fi amenjat un traseu tehnic de 4km solicitant, dar totuşi accesibil. Concurenţii vor parcurge acest traseu de 3 ori. Vârsta minimă a aparticipantilor este de 14 ani. Taxa de acces este de 95ron.

Sursă și detalii


salonul nautic bucuresti

24-27 Martie – Salonul Nautic International Bucuresti 2016

Şi dacă tot ajungem pe la Romexpo zic să ne dăm şi în bărci că nu în fiecare zi avem ocazia să ne întâlnim cu ele în mijlocul (vorba vine) Bucureştiului. Aflat la a 8-a ediţie salonul reuneşte majoritatea companiilor active în domeniul nautic. Acum, fie că mergi cu gândul să-ţi cumperi vreo bărcuţă, fie că doar vrei să visezi puţin la vară, mare, soare… ocazia e oricum binevenită.

Sursă și detalii


expografie

25 Martie – 25 Aprilie – Expografie

Suntem invitaţi la evenimentul Expografie, o lună a fotografiei de expresie. Cinci săptămâni întregi, cinci expoziţii în care se întâlnesc delicateţea cu intriga, simplitatea cu cele mai complexe expresivităţi, energii vizuale atât de elaborate şi stratificate încât fac faţă la diverse interogări ale noastre.  Spaţiul ceainăriei Cărtureşti din strada Pictor Artur Verona, ne stă la dispoziţie cu cele necesare ochiului şi sufletului, fotografii de expresie a 16 fotografi reuniţi în formatul unor expoziţii personale, ori de grup.

Sursă și detalii


cultour

26 Martie, între orele 11-13 – Fântâni şi statui ascunse ale Bucureştiului

Asociația Cultour ne invită la primul tur gratuit al acestui an, deschizând astfel programul de tururi pietonale gratuite pe 2016. Fiind prima sâmbătă imediat următoare Zilei Internaţionale a Apei, suntem invitaţi să sărbătorim această zi printr-un traseu inedit care are în centru relaţia dintre apa şi oraş. Nu doar cu rol de alimentare dar şi decorativ ori de relaxare, întrucât lacurile şi fântânile sunt surse de linişte, inspiraţie şi frumos. Vom deschide ochii si vom descoperi împreună mici bijuterii urbane pe lângă care trecem zilnic. Fântânile de pe bulverdul Unirii, fântâna Sărindar, Dâmboviţa şi lacurile sale, fântâni dispărute dar şi alte statui mai puţin cunoscute, îşi vor destăinui istoria alături de ghidul nostru. Întâlnirea este în Parcul Piața Unirii, la ceasul de lângă fântână.

Sursă și detalii


atelier geologic

25 Martie – 15 Aprilie – ALTFEL, (RE)GÂNDIND NATURA

O expoziție interactivă cu patru elemente realizata de catre Institutul Goethe  în parteneriat cu Institutul Geologic al României prin Muzeul Național de Geologie.  Expoziția se adresează celor in varsta de peste 10 ani. Apa, focul, pământul și aerul fac viața posibilă. Oamenii au învățat să utilizeze în folosul lor aceste elemente. Astfel s-a născut progresul. În entuziasmul său de a îmblânzi natura, omul a periclitat în același timp echilibrul ei, distrugându-l în unele cazuri iremediabil. Dacă dorim să privim în continuare cu optimism spre viitor, trebuie să ne REGÂNDIM atitudinea față de natură.

Sursă și detalii


300deeroi

26 Martie – 300 pentru Bucuresti! Plantam 10.000 de copaci pentru ca ne pasa!

Acum câţiva ani, în pline căutări de voluntariat, participarea la acţiuni de împădurire era cea mai la îndemână. Curios este că azi mai multă energie voluntară se duce către problema despăduririlor, decât spre cea a împăduririlor. Aşa că nu sunt chiar dese ocaziile în care am putea merge să punem umărul la plantat copaci. Aceasta este o astfel de ocazie rară. sunt căutaţi 300 de oameni care iubesc Bucureştiul şi vor să refacă pădurile din jurul oraşului, pentru a planta 10.000 de copaci în Moara Vlăsiei. La 9 se face împărţirea la faţa locului, astfel că plecarea se face pe 7.30 împreună sau separat. Cel mai bine te înscrii aici: http://planteazainromania.ro/locatii.php și coordonatorul de șantier va lua legătura cu tine.

Sursă și detalii


story telling

24-27 Martie – Atelier Storytelling

Mă bucur că pot să scriu despre acest atelier. Pe de o parte pentru că mi-a luat ceva să găsesc sursa originală şi să mă asigur că ateliere chiar au loc, iar pe de altă parte pentru că îmi place ce şi cum vorbeşte Iulian Tănase. Numele atelierului este destul de limpede, aşa că nu mai zic ce se întâmplă acolo, dar îţi zic despre organizare. Are loc la Institutul Pentru Fericire pe bdul. Dacia nr. 14. Sunt 5 module, primul având loc weekendul acesta, vineri 18-19.30, iar sâmbătă şi duminică 11-12.30. Atelierul este adresat copiilor cu vârste de 5-8 ani. Sâmbătă în intervalul 13.00-14.30 se mai organizează o grupă specială pentru copii cu vârste de 9-10 ani. Costul modulului cu 5 întâlniri este 200ron, iar o şedinţă costă 50ron.

Sursă și detalii


duiliu

26-27 Martie, începând cu ora 11.45 – Bucureştii Arhitectului Duiliu Marcu – Ediţia II

De ceva timp am remarcat evenimentele organizate de “Călător prin gările de odinioară” numele proiectului lui Andrei Berinde, un pasionat de istoria Căilor Ferate Române. Doar că ele se întâmplă de obicei pe alte meleaguri şi sunt rare ocaziile în care ne invită la plimbări prin Bucureşti. Turul acesta va continua evocarea memoriei unei personalităţii marcante a arhitecturii româneşti din prima jumătate a secolului XX – Duiliu Marcu – de la a cărui trecere în eternitate s-a împlinit o jumătate de secol, cu doar câteva săptâmăni în urmă, în ziua de 9 Martie. Ne vom întâlni si sâmbătă şi duminică la ora 11:45, în Piaţa Victoriei, în faţa Muzeului Grigore Antipa, de unde, la ora 12:00, vom porni „în pas de plimbare” pe arterele oraşului, urmând ca în drumul nostru să redescoperim, ori să aflăm pentru prima oară, istoria unor clădiri pe lângă care poate am trecut grăbiţi zi de zi, fără a le acorda însă atenţie. Informaţii despre traseul care se va încheia în jur orei 15 în Parcul Gării de Nord găseşti pe butonul cu sursă şi detalii. Participarea este gratuită, dar poţi să-ţi exprimi recunoştinţa cumpărând mici suveniruri.

Sursă și detalii


ziua politiei

26 Martie, începând cu ora 10 – Ziua Poliției Române

Despre evenimentul acesta nu ştiu să-ţi zic prea multe pentru că din păcate Poliţia Română este foarte zgârcită cu informaţiile. Totuşi am zis să nu-l ignor pentru că, dacă vremea e tentantă pentru o plimbare în parc, acesta poate fi un motiv bun de a alege Parcul IOR (la glob) să vedem despre ce e vorba.

Sursă și detalii


KidsWildWest_Promenada

10 Martie – 19 Aprilie, între orele 9-20 – Vestul Sălbatic

Şi pentru că tot am zis de un Mall hai să zic şi de al doilea să-mi iau de pe cap grija asta. De o săptămână a început la Promenada o nouă activitate pentru copii. Au obiceiul ăsta odată la câteva luni şi până acum le-a ieşit bine şi cu astronauţii şi cu egiptenii. Acum e rândul vestului sălbatic şi mi-e greu să nu o includ printre recomandări, chiar dacă e la mall. Copiii se vor constuma în cowboys sau indieni pentru a se integra perfect în călătoria care începe în Orașul din deșert, unde vor descoperi obiceiurile locului și modul de organizare al unui astfel de oraș. Apoi pornesc în căutarea aurului din mină pe care îl vor extrage cu recuzita specifică – detonări de dinimamită și vagoane pentru strângerea aurului. Cu aurul strâns, cei mici își vor putea cumpăra un cal pentru a participa la Cursele de cai – atât de populare în Vestul Sălbatic. Cei mici vor primi insigne și vor avea ocazia să-și povestească experiența în jurul Focului de tabără. Alături de oamenii locului, vor învăța câtecele și vor cânta la muzicuță. Călătoria continuă cu satul Indenilor. Vor putea intra într-un cort tradițional pentru a descoperi cât mai multe despre această civilizație, vor dansa în jurul focului și vor învăța sunetele lor specifice. La final, vor afla mai multe despre bandiți și duleurile dintre acestia, se vor duela cu pistoale de jucărie și vor face poze cu afișele haioase Wanted, singuri sau împreună cu părinții. Biletul are prețul de 15 ron iar rezervarile se fac rezervari@promenada.ro sau 0726 377 978.

Sursă și detalii


bootcamp

26 Martie, între orele 10-11.30 – Boot Camp in the City

Dacă nici nu-ţi mai aminteşti de când tot spui că sâmbătă dimineaţă ieşi în parc să faci puţină mişcare uite un impuls interesant. Nişte oameni organizează în Parcul Tineretului, intrarea dinspre metroul Tineretului un antrenament structurat pe 3 nivele de pregătire: începător, intermediar, avansat.  Taxa de participare este 20ron.

Sursă și detalii


promenade ilfovene

27 Martie, începând cu ora 9.45 – Promenade Ilfovene, Căldărușani-Brânzeasca

În urma unei propuneri foarte interesante de la una dintre prietenele proiectului nostru, Mona Mihaela includ printre ideile de weekend un proiect numit Promenade Ilfovene care organizează la fiecare final de săptămână plimbări în jurul Bucureştiului. Două lucruri mi-au atras atenţia. Primul – ghid este un belgian care vorbeşte bine româneşte şi care organizează aceste plimbări de vreo 3 ani. Imaginează-ţi o faţă cu gura căscată şi ochi mari. Cum a ajuns omul asta să fie ghid în România, nu ştiu, dar am de gând să aflu parte dintr-o explorare mai largă a acestei preocupări care se extinde din ce în ce mai mult. Al doilea – am privit câteva din fotografiile de pe pagina lor de Facebook şi am fost uimit de frumuseţea împrejurimilor Bucureştiului. Am regăsit în ele detalii care credeam că au nevoie de zeci sau sute de kilometri depărtare de o regiune atât de aglomerată şi poluată ca Bucureştiul, pentru a exista. Aşa că ia de serveşte această idee de weekend, o jumătate de zi departe de zgomotul, poluarea şi aglomeraţia oraşului, şi totuşi atât de aproape. Plimbarea de duminica viitoare pornește din centrul localității Moara Vlăsiei, traversează pădurea Căldărușani până la mănăstirea Căldărușani, intră în pădurea Brânzeasca între Moara vlăsiei și Grădiștea, face o buclă prin pădure și ne aduce înapoi până în Moara Vlasiei. Tura are în total 20 de km dar poate fi scurtată la 7, 10 sau 17 km pentru cine dorește să parcurgă o distanță mai mică. Punctul de întâlnire este în stația de maxi taxi de la capătul tramvaiului 41, lângă Piața Presei Libere, la ora 09:45. Se pleacă cu cursa de 10, prețul drumului dus-întors cu maxi taxi este de 10 RON. Participarea este gratuită. Detalii la tel: 0754 684 394.

Sursă și detalii


astronomie la palatul sutu26 Martie, începând cu ora 19 – Prezentări de astronomie

Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şuţu îl găzduieşte pe Adrian Şonka. Ţi-am povestit despre el odată cu Observatorul Astronomic pe care l-am descoperit cu ocazia unei prezentări de astronomie. Acum, din fericire, Observatorul este închis pentru renovările de care avea atât de mare nevoie. Partea mai puţin bună este că întâlnirile de sâmbătă seară cu Adrian Şonka nu mai aveau unde să se ţină. Însă universul (dacă nu el atunci cine!?) m-a făcut să-l redescopăr printre evenimentele organizate la Palatul Şuţu. Şi te invit, cu foarte mare bucurie şi încredere să mergi să descoperi astronomia în cel mai distractiv şi relaxat mod cu putinţă. Cred din toată inima că un subiect atât de complicat şi serios ca o călătorie prin univers are nevoie de o provizie sănătoasă de voie bună. Prezentarea constă în vizualizarea (și conștientizarea) numărului enorm de stele care se află în Univers. Pentru a ilustra acest fapt se va folosi un program de astronomie și baze de date cu observații astronomice reale. Prezentarea este o proiecție pe întuneric, însoțită de explicații live. Participanții vor vedea cum arată cerul văzut cu ochiul liber și prin telescop, dar și o colecție de obiecte observate până în prezent de astronomi.. Preţul unui bilet este 5 lei.

Sursă și detalii


don quijote

26 Martie, începând cu ora 17 – Don Quijote
27 Martie, începând cu ora 11 – Don Quijote

La Opera Comică pentru copii ne aşteaptă atat sâmbătă cât și duminică un balet care exemplifică aventurile lui Don Quijote și Sancho Panza, prin Barcelona, în căutarea Dulcineei. Nu lipsesc morile de vânt care încep să îl atace, dar și zânele bune care să îi ajute pe cei doi. Copiii îl vor adora pe apărătorul nevoiașilor și al valorilor morale – dreptatea și adevărul. Biletele costă între 15 şi 25 de ron.

Sursă și detalii


atelier opera comica

26 Martie, începând cu ora 11 – Salonul de scenografie

Tot la Opera Comică sunt invitați copiii cu vârstă peste 7 ani la un atelier interactiv de scenografie. „Cât de greu sau cât de ușor este să creezi vizual un spectacol? De ce elemente ai nevoie? Vom inventa imagini și le vom asambla, având la îndemână mai multe mijloace de expresie, precum lumina și umbra, muzica, imaginea video, costumul, pe care le vom explora împreună. La final, vom avea un produs finit, un spectacol artistic cu multiple posibilități.” Atelierul durează 1 oră, iar costul de participare este de 15 ron.

Sursă și detalii


colectie de arta3 Martie – 29 Mai – Eleganţă şi tradiţie în moda feminină. De la Belle Epoque la interbelic

Muzeul Naţional Cotroceni organizează în Salonul Cerchez, expoziţia „Eleganţă şi tradiţie în moda feminină. De la Belle Époque la interbelic” dedicată Zilei de 8 Martie. Expoziţia valorifică patrimoniul Muzeului Naţional Cotroceni şi două colecţii particulare oferite cu amabilitate de Iulia Gorneanu şi Oana Creţu. În cadrul expoziţiei vor figura rochii, fuste şi bluze reprezentative pentru moda sec. al XIX-lea şi începutul sec. XX, accesorii (pălării, mănuşi, poşete, evantaie, bijuterii, ace de pălărie, umbreluţe de soare), sticluţe de parfum, pudriere, casete de bijuterii, dantele, cutii de pălării, alături de costume populare, fote şi ii din perioada anilor ’20 – ’30 din diferite zone ale ţării, marame, veste brodate cu motive populare, brâie şi paftale din metal argintat. Atmosfera de epocă va fi întregită de fotografii şi cărţi poştale reprezentând doamne din societatea românească, dar şi pe principesa şi regina Maria a României, simbol al eleganţei şi graţiei feminine şi promotoare a purtării costumului popular românesc în cercurile oficiale.

Sursă și detalii


Brancusi MNAR

18 Februarie – 29 Mai – Brâncuși. Forme în alb și negru – expoziție de fotografie

MNAR organizează expoziția de fotografie „Brâncuși. Forme în alb și negru” ca parte din Programul naţional 140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brancuşi inițiat de Ministerul Culturii. Aceasta propune o selecţie de 40 de tiraje moderne după clișeele  realizate de Brâncuşi la Paris: aspecte din atelier şi sculpturi aflate în diferite stadii de lucru. Pe lângă fotografii, în expoziţie se regăsesc şi două module interactive din atelierul Pasărea ascunsă-n piatră, găzduit în corpul Ştirbei al muzeului. Atelierul a fost conceput de specialiştii de la Centrul Georges Pompidou din Paris pentru a-i familiariza pe copii cu lucrările lui Brâncuşi. Cele două module aduse în expoziţie oferă acum unui public mai larg posibilitatea de a descoperi în mod ludic universul sculptorului. Atât fotografiile, cât şi modulele interactive au fost donate Muzeului Naţional de Artă al României de Muzeul Naţional de Artă Modernă – Centrul Georges Pompidou din Paris în 2006, respectiv 2007.

Sursă și detalii

piata taraneasca25-27 Martie, între orele 10-18 – Piața Țărănească Meșter(Ești)

Avem din nou târgul de weekend de la MŢR. Sărbătorim Paștele catolic, așa că gospodinele se pregătesc de zor cu produse de dulce specifice – pască moldovenească și muntenească, plăcinte domnești cu brânză dulce și sărată, cu dovleac și mere, dar și poale-n brâu și cozonaci domnești, Cozonac Bujor de la Suceava, prăjituri de casă din Maramureș și Brăila, brânzeturi, cașcavaluri și preparate din carne afumate după rețete vechi din Argeș, țuici de la Cuca și vinuri de la Panciu. Nu lipsesc nici produsele de post: mere, nuci și poame uscate, suc de mere, turtă dulce, covrigi, cozonaci de post și pâine cu maia, dulcețuri, zacuști, salate de legume, siropuri și miere de albine, magiun de prune și de dovleac de la Topoloveni fără zahăr adăugat și specialitati Topoloveana. La terasa tradițională se gătește românește. Puteți găsi bucate felurite, de post și de dulce, dar și preparate pescărești, după rânduială: sarmale de post, saramură de crap, chifteluțe de pește și scrumbie de Dunăre, la grătar. Meșterii vor expune obiecte lucrate cu drag și pricepere: ii, icoane, jucării din lemn și pânză, ceramică de Corund, obicete din lemn de la Băbeni, Vâlcea, cosmetice naturale, bijuterii din piele, cupru și pietre semipretioase, cufere de lemn, ouă încondeiate din Paltinu, altițe si cojoace cusute, decorațiuni pascale. Intrarea este liberă.

Sursă și detalii


artantipa

26 Martie, începând cu ora 10.15 – Cenușăreasa și prietenii săi din pădure

Muzeul „Grigore Antipa” vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire cu Arta în cadrul atelierelor Art Antipa. Atelierele sunt un mod distractiv de a petrece timpul liber, fiind în același timp și o modalitate de a dezvolta creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al copiilor. Grupe de vârstă: 4-7 ani (între 10.15–11.30), 8-14 ani (11.45 -13.15). Costul participării la un modul de 4 ședințe (pe parcursul unei luni) este 160 ron/participant, iar pentru o ședință este de 50 ron/participant. Înscrierea participanților se poate face prin email info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31. Înscrierile prin e-mail au prioritate.

Sursă și detalii


holymoly

27 Martie, începând cu ora 10.15 – Primăvara albinelor și a buburuzelor

Muzeul „Grigore Antipa” ne așteaptă duminica să-i aducem pe cei mici la Atelierele de creație cu imaginație Holy Molly. Chiar dacă pleci la drum cu materiale puține, dar cu sclipici din abundență… cu Holy Molly poți face orice îți propui. Tot ce-ți trebuie e puțin entuziasm și un dram de încredere. Din aţe, lipici, sclipici, nisip și hârtie, precum şi cu ajutorul crenguţelor şi al frunzelor culese de prin grădini şi parcuri, vom inventa cele mai năstrușnice creaţii care ne vor împodobi camerele şi zilele. Atelierele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani. Înscrierea copiilor se face prin e-mail: info@antipa.ro, nejucam@holymolly.ro, sau la telefon 021.305.60.31, în limita a 15 locuri/grupă. Taxa de participare este de 50 lei/participant/ședință.

Sursă și detalii


antipa

22 Decembrie – 1 Mai – Cu Sânge Rece

Muzeul  „Grigore Antipa” ne invită să vizităm expoziţia temporară de reptile vii „Cu sânge rece”, deschisă în perioada 22 decembrie 2015 – 1 mai 2016. In perioada 22-31 Decembrie accesul este gratuit. Taipanul australian, cobra egipteană, vipera uriaşa africană, anaconda, şarpele cu clopoţei, cobra scuipătoare sau şarpele regal, sunt doar câteva dintre speciile care pot fi admirate în această expoziţie la Muzeul „Antipa”. Expoziţia „Cu sânge rece” oferă o fascinantă incursiune în lumea acestor misterioase vieţuitoare şi pune la dispoziţia vizitatorilor informaţii despre obiceiurile lor, despre cum se adaptează ele la mediul înconjurător, precum şi despre rolul pe care-l joacă în ecosistem. Programul de vizitare este de marţi până vineri între orele 10 – 18 (ultimul vizitator intră la ora 17) iar sâmbăta şi duminica între 10 – 19 (ultimul vizitator intră la ora 18). Preţurile biletelor sunt de 10 lei/copil/student/pensionar şi 15 lei/adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate.

Sursă și detalii


falsuri monetare

12 August 2015 – 29 mai 2016 – Falsuri Monetare 

Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şuţu ne propune o scurtă istorie a falsificării emisiunilor monetare, începând din antichitate şi ajungând în anul 1947. Expoziţia este organizată de Muzeul Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”. Cu problema falsurilor monetare s-a confruntat întreaga societate indiferent de perioada istorică, pe de o parte din cauza unei manipulări a valorii, chiar de către autorităţi în scopul obţinerii unor importante surse de venit prin scăderea titlului metalului preţios sau a greutăţii (acest sistem fiind utilizat de unele state, ale căror suverani vedeau în monetării importante surse de venituri ce puteau fi obţinute rapid), fie din cauza unor ateliere clandestine.

Sursă și detalii

 

Un articol din seria Idei pentru Weekend in Bucuresti

Ți-a plăcut? Spune și altora: