Idei pentru Weekend 24-25 Iunie

iunie 21, 2017 în Evenimente de Alex

24-25 Iunie / 10-20

Târg de Sânziene – by Grădina cu Artiști

Târg de Sânziene - by Grădina cu Artiști

Se spune din moși-strămoși că noaptea de Sânziene sau Drăgaica e una magică, în care toate minunile sunt posibile, cerul se deschide, zânele dansează și sărbătoresc soarele, dragostea și pofta de viață. Exact în weekendul de după această noapte miraculoasă în Parcul Grădina Icoanei ne așteaptă o mare sărbătoare la firul ierbii. Un târg mare cu peste 50 de meșteri pricepuți care ne aduc haine, bijuterii, accesorii felurite și multe alte lucrușoare. În zona de ateliere vom putea veni cu cei mici la pictat pe ceramică, decorat cu tehnica șervețelului și pictat mandale pe scoici, vor învăța să decoreze lampione și bentițe cu flori și vor colora benzi desenate. Tot pentru ei, duminică seara are loc un nou atelier de drumming, alături de Jean Baptiste Manitou și Ana Maria Arlequin. Pentru că zânele dansează de Sânziene, deși nu este un dans tradițional, Ioana Lupescu de la Bucuresti Swing Dance Society ne va învăța câțiva pași ușor de exersat și pentru ne-experimentați. Intrarea la eveniment este liberă.

12-25 Iunie

Namaste India

Poster-Festivalul-Namaste-India-2017

Festivalul își propune să devină anul acesta o punte de legătură între cultura indiană şi alte culturi ale lumii – română, franceză, engleză, pakistaneză, africană – prin spectacole, proiecţii de film, expoziţii, ateliere, workshop-uri şi întâlniri. Sâmbătă de la 19:00 va fi un concert cu instrumente de suflat din România și India: „Suflet din Carpați si Himalaya” la Hermitage. Urban Spiritual Hub, Str. Mihai Eminescu 127. Duminică de la 10:00 are loc un eveniment prilejuit de Ziua Internațională Yoga la Stejarii Country Club.

24 Iunie / 16-21

Ziua Universala a Iei la muzeul Oalelor de Pisc

Ziua Universala a Iei la muzeul Oalelor de Pisc

Sâmbătă au loc trei sărbători din timpuri vechi și noi: Nașterea Sf.Ioan Botezătorul, Sânzienele și Ziua Universală a IEI. Unul din locurile în care le poţi sărbători pe toate trei este Muzeul Oalelor din Pisc – Ciolpani la mică distanţă de Bucureşti. Ne adunăm acolo ca să ne bucurăm de frumusețea IEI și să intrăm în acea stare sărbătoarească pe care ne-o aduce IA, să privim II vechi de la Piscu și din alte colțuri ale țării, să antrenăm copiii în privitul, lucratul, înțelesul IEI și a altor meșteșuguri tradiționale, să fim astfel alături de toți românii din țară și din diaspora care se bucură de ZIUA IEI și își amintesc de rădăcinile lor, să încurajăm echipa de cercetători și etnografi care pregătesc dosarul IEI pentru UNESCO, să contribuim prin donații la construcția Muzeului Oalelor de Pisc. Alaturi de expoztiile de II si fotografii vor fi acolo si ateliere pentru copii: cusături tradiționale românești; povești din calendar și coronițe de Sânziene cu Iulia Iordan; jocuri românești cu Şcoala de Joacă; olărit, fierărie și linogravură după IE cu Scoala de la Piscu; teatru de păpuși „Vasilache și Mărioara”. Peste toate vom putea ascula formația Trei Parale si Taraful lui Caliu din Clejani. Intrarea liberă, dar sunt foarte binevenite donațiile participanților, care vor fi folosite integral pentru lucrări de construcție la Muzeul Oalelor de Pisc.

24-25 Iunie / 18-22

Vacanța de vară cu EXCELSIOR

Vacanța de vară cu EXCELSIOR

Suntem așteptați în Parcul Bazilescu la fiecare sfârșit de săptămână pentru a să petrece vacanța de vară cu EXCELSIOR. Aici, Teatrul Excelsior organizează o suită de evenimente până pe 10 septembrie 2017. În fiecare weekend copiii, părinții, bunicii vor putea vedea spectacole de teatru și de dans, concerte, momente de magie, filme românești. Se vor desfășura și ateliere de joacă. Cei care vor veni în parc vor trăi aventura de vară, pregătită de Teatrul Excelsior cu grijă pentru spectatorii de toate vârstele. Fiecare weekend, cât e vacanța de lungă, va deveni un tărâm al poveştilor modelat de bucuria şi entuziasmul copilăriei.

Programul din această sâmbătă este:

  • Papagalii năzdrăvani – spectacol de teatru (trupa Dominium)
  • Concert – formația de copii Românașul
  • Prințul Broscoi – spectacol de teatru (trupa Istețilă)
  • Concert Oke (Dorin Ochenatu)
  • Iancu Jianu, haiducul – proiecție film

Iar programul de duminică este:

  • Peter Pan – spectacol de teatru (Teatrul Basm)
  • Spectacol de teatru: Revolta proștilor (trupa Școala de joacă)
  • Tărăncuța cea isteață – spectacol de teatru (trupa Gestual Art)
  • Concert Dorian Popa
  • Liceenii – proiecție film

24-25 Iunie / 10-18

Kürtős fest & Picnic Ozosep – târg la iarbă verde

Kürtős fest 2017 & Picnic Ozosep - târg la iarbă verde

În sfârşit un eveniment la care ar trebui să nu mai stăm la coadă pentru kürtőskalács, pentru că vedeta este kürtőskalács. Manufactura Kurtoseria și Târgul Ozosep ne invită la primul festival al producătorilor de kürtőskalács, organizat în București și la o ediție în parcul din Mogoșoaia, poiana mică, a târgului gastro-cultural Ozosep. În cadrul evenimentului vom putea degusta cele mai speciale varietăți de kürtős, pregătite după rețete tradiționale și speciale. Totodată, vom putea degusta delicatese ale micilor producători din Harghita și împrejurimi, de la produse din carne, brânzeturi speciale, pâine bună de casă, gemuri, siropuri, prăjituri, sărățele, ciocolată superbă, ceaiuri, pălincă și bere artizanală și multe alte specialități. De asemenea, îi vom avea și cei mai buni meșteri artizani cu produse de mult bun gust. Gulașul, Sekler HotDogul și alte specialități locale ne vor aștepta și ele, iar pentru suflet vom avea concert One More Minute featuring A.G. Weinberger, sâmbătă de la ora 18. Pentru copii vor fi ateliere de creație. Intrarea este gratuită.

24 Iunie / 14-18

Ziua portilor deschise la Brutaria MamaPan

mam pan

Brutăria MamaPan pâine cu maia ne invită din nou sâmbătă la Ziua Porților Deschise. Printre activitățile propuse se numără: atelier de modelat aluatul pentru copii; degustare produse MamaPan; vizită ghidată în interiorul brutăriei; stand cu produse proaspete MamaPan pe care le putem cumpăra; posibilitatea de a cumpara produse MamaPan si de a le dona către centrele de zi din cadrul programului de responsabilitate socială „Painea este dar”, program de responsabilitate socială desfășurat cu sprijinul Kaufland.  In caz ca ai uitat brutăria MamaPan este un proiect de economie socială. Persoanele care lucrează aici sunt mame singure sau care au mai mult de trei copii în întreținere și se află în situații dificile de viață. Pentru înscrieri la ateliere nu scrie la contact@mamapan.ro. Pâinea caldă cu maia iese la ora 14:00.

24 Iunie / 10-22

Ziua Cartierului Cotroceni

Comunitatea din cartierul Cotroceni, prin Incotroceni – Oameni, Idei, Poveşti, îşi propune ca, pentru o zi, să aducă mai multă culoare şi viaţă Parcului Romniceanu, un loc emblematic pentru Cotroceni, prin organizarea de prezentări de proiecte, dezbateri publice, ateliere pentru copii şi adulţi, sporturi, concerte şi proiecţii de film. Programul este următorul:
10.00 – 12.00 Casa de păsări Incotroceni – atelier practic
10.00 – 12.00 Atelier de composting – cu Ionut Badica
10.00 – 12.00 Debarcaderul de la Operă – prezentare proiect de către Wolfhouse Productions
10:00 –13.00 Vanatoarea de comori arhitecturale
11.00–13.00 Decoraţiuni Incotroceni – atelier pentru copii
17.00 – 18:00 Casa Incotroceni – dezbatere publică şi prezentare broşură
17:00 – 19.00 Atelier de pictură pentru copii – cu Asociația CONIL
17:30 –19.30 Vanatoarea de comori arhitecturale
18.00 – 19:00 Încotro Parcul Romniceanu? – atelier şi dezbatere publică
19.00 – 19.30 Recital de pian – Irina Sânziana Arnăutu
19.30–20.30 Concerte – ZUM Music şi Trupa Barter
20.30–22.00 Filme documentare – One World Romania şi UrbanEye Film Festival.
Intrarea este liberă.

17-25 Iunie

Museicorum 2017

Săptămana aceasta se desfășoară cea de-a treia ediție a festivalului de muzică cultă Museicorum, organizat de Muzeul Municipiului București, festival care ne oferă o gamă variată de concerte susținute în diverse muzee și case memoriale din componența Muzeul Municipiului București: Palatul Suțu, Muzeul Theodor Aman, Casa Filipescu-Cesianu și Muzeul dr. Nicolae Minovici. 

Sâmbătă 24 iunie 2017, ora 19:00 – recitalul „Baroc și Clasic la Muzeu”, alături de Ana Chifu (flaut), Zacharias Tarpagkos (flaut), Maria Chifu (fagot), Olga Podobinschi (pian), Mihaela Pletea (soprană), Ciprian Ghiță (contrabas). În program: Bach, Mozart, Vogel / Casa Filipescu-Cesianu

Duminică 25 iunie 2017, ora 19:00, închiderea festivalului de muzică cultă Museicorum 2017 – recitalul „Aires de danzas” alături de soprana Mihaela Andrei, chitaristul și compozitorul Adrian Andrei și Ionuț Micu (percuție). În program: Historia de un amor, Por una cabeza / Palatul Suțu

25 Iunie / 10-20

Zilele lui Zamfirescu

Un eveniment inedit plin de activități potrivite întregii familii se va desfăşura duminică pe strada Puţul lui Zamfir. Pentru copilași vor fi pregătite multe surprize și jocuri ale copilăriei. Animatorii le vor pune zâmbete pe buze celor mici în timp ce iau parte la ateliere dedicate lor. Aceștia vor avea ocazia să facă experimente științifice, să confecționeze bijuterii, să coloreze și să facă mișcare în aer liber. Cei mari vor fi tentați cu o expoziție de mașini de epocă (Morgan, Jaguar, Mercedes) și o diversitate culinară prin restaurantele participante: Grano, Yuki, Tuk Tuk. De asemenea, vor fi și workshop-uri educative și distractive pe toată durata zilei. Toate acestea însoțite de muzică, voie bună și oameni frumoși. Accesul este gratuit.

24-25 Iunie

Hapciu în Re Major” si “Filme nordice la Opera Comică pentru Copii” la OCC

Iată că am ajuns şi în ultimul weekend al stagiunii Operei Comice pentru Copii:

“Hapciu în Re Major” se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 17.00 si duminica de la 11.00. Opereta ‘Hapciu în RE major’, (”Mam’zelle Nitouche”), recomandată copiilor peste 7 ani, ilustrează, prin comicul de situaţii şi dialogul spumos, debutul nepremeditat al unei eleve de pension în lumea teatrului. Tânăra Denise descoperă cu entuziasm culisele, actorii, scena şi… marea dragoste. Preţul biletelor este între 15 şi 25 de lei.

Trei producții de filme pentru copii, din cinematografia nordică, elemente de costume și decor din povestea lui Pippi Șosețica vor oferi o experienţă specială sâmbătă în Sala UnderGrant. Intrarea esre liberă.

24 Iunie / 17-20

Picnic in familie – Parcul Herastrau

Când ne gândim la copilăria noastră cel mai adesea ne aducem aminte de mersul desculţi prin curtea bunicilor, de iarba proaspătă în prag de vară. Adoram să simţim nispul şi iarbă sub piciorele dezgolite. Copiii noştri, ai celor mai mulţi dintre noi, nu cunosc aşa cum am cunoscut noi această senzaţie minunată. Ne încăpăţânăm să îi hiperprotejam, să îi ţinem curaţi, fără pată! Ce-ar fi dacă pentru 3 ore am uita de convenţii şi temeri şi ne-am relaxa în familie, în picioarele goale? Ca să-ţi fie mai uşor să uiţi de griji şi să îţi laşi copilul să zburde liber desculţ prin iarbă organizatorii s-au gândit să ne stragem mai mulţi. Comunitatea ne dă curaj. Exemplele unor părinţi mai relaxaţi poate decât alţii dintre noi ne fac să ne relaxăm şi noi în relaţia cu copilul. 2-3 ore pline de relaxare în zona Roaba de Cultură din Herăstrău., cu ateliere creative şi potrivite copiilor încă din fragedă bebelusie. Vom picta cu picioruşele alături de prietenii noştri de la locul de joacă „În Picioarele Goale”, vom învăţa limba engleză prin muzică alături de cei de la „Learn with music”, vom grădinari puţin şi vom face gimnastică în aer liber la atelierul Baby Gym. Nu uitaţi să aduceţi cu voi coşul de picnic. De interes pentru părinţi cu copii între 0 şi 3 anişori.

24 Iunie / 9-19

La porțile soarelui. Sânzienele.

Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” ne invită sâmbată, 24 iunie la evenimentul cultural „La porțile soarelui. Sânzienele”. Evenimentul propune restituirea către public a obiceiului practicat la solstiţiul de vară, Sânzienele sau Drăgaica, prin refacerea unor datini, credinţe, practici magice specifice înnoirii timpului în ziua de Sânziene, strâns legate de planta ce-i poartă numele – Sânziana. Programul cuprinde: spectacol de datini, târgul meşterilor populari, atelier interactiv de creație, teatru de umbre.

In paralel în perioada 23 – 25 iunie, are loc tot acolo si Târgul de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, eveniment ce face parte din programul cultural Târguri din satul de altădată. Programul cuprinde: târgul meșterilor populari, spectacole de datini și obiceiuri, recitaluri de muzică populară, șezătoare, ateliere interactive de creație, teatru de umbre.

24 Iunie / 12:00

De Sânziene – Atelier, expoziție, și povești cu Daniela Plugaru

De Sânziene, sâmbătă de la ora 12, Muzeul Național al Țăranului Român ne invită la un atelier, o expoziție și povești despre plantele de leac cu Daniela Plugaru. Vom asculta povești despre Sânziene, vom împleti coronițe, vom afla despre beneficiile sânzienelor și ale altor plante de leac. În Sala Acvariu, putem admira o mică expoziție cu ii din Galeria de Artă Țărănească.  Participarea la atelier este gratuită, dar se face pe bază de înscriere la adresa de mail: galeriemtr@yahoo.com. De asemenea, participanții sunt rugați să aducă flori de câmp pentru împletirea coronițelor.

24-25 Iunie / 12:00

Vacanța la MNAC

Pe timp de vacanță, Muzeul Național de Artă Contemporană invită copiii, adolescenții și părinții la activități creative, menite să familiarizeze vizitatorii de toate vârstele ai muzeului cu tehnici artistice şi moduri de expresie creative. În fiecare weekend, suntem aşteptati la ateliere de serigrafie, print, design de costum, sunet, desen, obiect, mozaic sau mail-art.

Al treilea atelier se concentrează pe design și va fi susținut de Luminița Mihai sâmbătă de la ora 12:00. El este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 5-10 ani. Participanții vor explora, prin joaca cu materiale neconvenționale, modul în care volumul, textura și culoarea construiesc obiecte a căror funcționalitate finală este aceea de a fi purtate – ca bijuterie, accesoriu vestimentar sau element de costum. Atelierul va fi însoțit de o scurtă prezentare a domeniului și a specificității sale în cadrul mai larg al design-ului, de o prezentare a istoricului temei și nu în ultimul rând a importanței recuperării materialelor folosite.

Al patrulea atelier se concentrează pe design de instalație și obiect. El va fi susținut de artista Sorana Țărus și este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7-12 ani. Cutii de ambalaj, o doză de suc, ziare sau sârme, dar și desene și culori — sunt obiecte cu care ne întâlnim zi de zi. Cu foarfeca, lipici și imaginație, le vor transforma în mici creații personalizate, încurajând schimbul de idei și de instrumente de lucru. Vor explora împreună posibilitățile de expresie ale obiectului și instalației astfel încât la final să pleci acasă cu un nou obiect ingenios, poate chiar ceva util. Atelierul este însoțit de o scurtă prezentare a acestor media, cu exemple din arta românească contemporană.

Acces: 30 lei. Adulții ce însoțesc copii nu achită valoarea biletului. Înscrierile se fac la info@mnac.ro și 021 318 9137 (secretariatul muzeului), în limita a 20 de locuri disponibile.

23-25 Iunie / 10-18

Haina țărănească – Târg de vară

Cămăși femeiești și bărbătești, poale, catrințe, fote, vâlnice, ii brodate sau pictate, marame țesute din borangic, costume întregi vechi și noi, cordoane și podoabe… Muzeul Național al Țăranului Român sărbătorește Sânzienele și Ziua Universală a Iei. De vineri până duminică suntem așteptați la un târg de vară la care participă peste 30 de meșteri, artiști și colecționari din toată țara. Nu vor lipsi nici plantele de leac, nici bucatele proaspete și numai bune de târguit: prăjituri de casă, patiserie, miere, turtă dulce. Târgul este, de asemenea, un prilej de a aminti publicului că, în această lună, Muzeul Țăranului a lansat expoziția virtuală omonimă în cadrul proiectului „We wear culture” inițiat de Google. Preț bilet: 4 lei, 2 lei (elevi, studenți, pensionari).

24 Iunie / 7:30-11

Atelier de Ornitologie #2

Acesta este cel de-al doilea atelier de ornitologie care are loc, după ce în primul (pe care l-am ratat) am aflat câteva lucruri despre păsările din Cişmigiu. Vom face încă o plimbare de observație prin Grădina Cișmigiu, vom identifica speciile de păsări ce trăiesc aici, aflând ce este specific fiecăreia. Începe devreme, pentru a putea vedea prietenii înaripaţi în perioada cea mai propice observaţiei. Oraganizatorii vor pune la dispoziție binocluri și determinatoare pentru consultare, dar dacă ai binoclu personal, poţi să îl aduci. Grădina cu Oameni este un proiect participativ care îşi propune cunoaşterea şi protejarea ecosistemului din zona parcului Cişmigiu. Atelierul este susţinut de Paul M. S. Țibu şi Ovidiu Neculai Bufnila, este gratuit şi se adresează tuturor locuitorilor din zona parcului Cişmigiu. Copiii de peste 7 ani pot participa la atelier însoţiţi de un adult. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile, prin mesaj pe pagina Gradina cu Oameni sau un mail pe adresa cismigiu@gradinacuoameni.ro.

25 Iunie / 12:00

Lost Bucharest Bike Tour

Eveniment amânat pentru 25 Iunie din cauza ploii de duminica trecută.

Echipa Onadventure ne invită la o plimbare relaxantă pe bicicletă prin împrejurimile Bucureştiului pentru a descoperi câteva obiective şi locuri importante din vremurile apuse ale comunismului şi nu numai, ce s-au transformat în locuri abandonate şi misterioase. Vom vizita Moara lui Assan, Uzina Faurul, vom traversa parcul Văcăreşti, vom vedea crematoriul Cenuşa, amfiteatrul părăsit etc. Turul este gratuit şi deschis oricărui iubitor de pedalat, dar putem dona o suma modică la finalul turului, pentru încurajarea proiectelor viitoare. Aventura pe bicicletă porneşte de la Universitate, din faţa scărilor hotelului Intercontinental. Tura pe bicicletă este catalogată că fiind o tură uşoară ce va însuma 35 de km, pe drumuri urbane fără obstacole sau pericole. Este o tură dedicată tuturor celor care doresc să se relaxeze pe bicicletă, îmbinând aventura cu pedalatul. 

25 Iunie / 11:00

Descoperă zona Capitale – Dorobanţi

Fundaţia Calea Victoriei ne invită la o nouă expediţie culturală în timp şi spaţiu, de data aceasta în zona cuprinsă între Bulevardul Aviatorilor şi Bulevardul Dorobanţi – zona străzilor cu nume de Capitale – care reprezintă în Bucureştiul zilelor noastre o adevărată călătorie în timp. Cartier select, cu multe case foarte bine conservate şi restaurate,  construite cu precădere în perioada interbelică, zona Capitalelor oferă publicului larg ocazia să vadă vile construite în prima jumătate a secolului XX, cu adevărat splendide. Construită cu scopul de a găzdui mai ales ambasade şi reşedinţe de ambasadori, zona Capitalelor a păstrat un parfum aparte, elitist. Participarea costă 35 de lei.

24 Iunie / 19-22

București dansează în stradă

Putem spune că acesta a devenit un eveniment recurent şi că el se va desfăşura în fiecare sâmbătă seară pentru că dansul este un ingredient ideal pentru Centrul Vechi. Anul trecut am ajuns la prima ediţiei cam din întâmplare. Ştiam că are loc prin Centrul Vechi, dar era un weekend la fel de plin că acesta şi nu mai ştiam exact pe unde e. Însă a fost imposibil de ratat, pentru că Strada Smârdan era complet blocată. Anul acesta este şi mai grozav, într-un superb spectacol stradal plin de ritm şi voie bună. Se va dansa Salsa, Bachata, Merengue, Reggaeton, Kizomba, Semba, Hip Hop atât de către dansatori profesionişti, cât şi de amatori dorinici de distracţie. Participarea este gratuită.

25 Iunie / 15-17

Schimb de Cărți

Duminică suntem așteptați în grădina de la Bohemia Teahouse (Str. Poiana Narciselor nr. 1) pentru întâlnirea Schimb De Cărți din luna iunie. Ne vom bucura împreună de soare și cărți, discuții relaxate despre ultimele descoperiri în materie de literatură și noi prieteni. Intrarea este liberă. Schimbul nu este definitv (poți retrage cărțile când dorești) și nici obligatoriu (dacă vrei doar să ne cunoști, poți participa fără să aduci căți ;).

16 Iunie – 8 Septembrie / 21:00

O noapte printre giganți

Muzeul „Grigore Antipa” îi invită și în acest an pe copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani să petreacă o noapte memorabilă printre cele mai mari mamifere care au existat vreodată pe Pământ. Programul debutează în acest an pe 16 iunie și, ca în fiecare an, copiii se pot înscrie la oricare dintre edițiile programate pe tot parcursul verii (30 iunie, 7 iulie, 21 iulie, 4 august, 25 august, 1 septembrie sau 8 septembrie 2017). Ar fi bine chiar să te grăbeşti pentru că e un program destul de căutat. În prima parte a serii, cei mici vor face un tur al muzeului, asigurându-se că toate exponatele din diorame au parte de un somn liniștit, apoi vor viziona filme documentare despre viața fascinantă a animalelor şi vor adormi visând, poate, la lumea uriaşilor de altădată. Sosirea copiilor este stabilită pentru ora 21, iar părinţii sunt aşteptaţi să-i ia a doua zi, sâmbătă, începând cu ora 8.30, după ce copiii au luat micul dejun. Înscrierea participanților se face în limita a 20 de locuri, pe adresa de email: info@antipa.ro sau la numărul de tel: 021.305.60.31. Costurile de participare sunt de 200 Ron/copil; 300 Ron/doi frați; 400 Ron/trei frați.

22-25 Iunie

Prezentări de planetariu

Sub mult-aşteptatul titlu “Observatorul se întoarce”, Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu se… întoarce… în locul bine cunoscut din Bd. Lascăr Catargiu nr. 21. Clădirea, care se afla într-o stare avansată de erodare, a trecut printr-o temeinică, sper, renovare şi în Decembrie şi-a redeschis porţile. Iar acum, începând cu ianuarie îşi aşteaptă prietenii cu un program extins de prezentări într-un format de planetarium. Asta e o altă noutate pe care aştept cu nerăbdare să o descopăr, pentru că, şi înainte de prezentările de la Palatul Suţu, la observator prezentările se ţineau în format ecran, nu cupolă. Acum proiecţia se va face într-o cupola gonflabilă, ceea ce înseamnă că vom pătrunde şi mai bine în atmosferă. Prezentările durează între 20 şi 30 de minute şi sunt accesibile atât copiilor de peste 6 ani, cât şi adulţilor. Biletele de intrare costă 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru elevi, studenţi, pensionari. Prezentările se desfăşoară după următorul program:

Joi, vineri şi sâmbătă:
18:45 şi 20.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în fiecare noapte
19:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi merge până la marginea Universului

Duminică:
11:30 şi 13.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în această noapte
12:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi mergi până la marginea Universului

Ți-a plăcut? Spune și altora: