Idei pentru Weekend 23-24 Aprilie

aprilie 20, 2016 în Evenimente de Alex

festival cafe23 Aprilie – The Artisan Cafe

Pentru mine evenimentul sfârşitului de săptămână este festivalul de cafea de la The Ark, lângă Piaţa de Flori. Festivalul este organizat în jurul primului Campionat de AeroPress din România. Dacă nu ştii ce-i asta şi de ce, rămâi aproape pentru că în curând voi avea o surpriză sper eu plăcută. Dacă şi tu împărtăşeşti deja pasiunea pentru cafeaua de specialitate, atunci rămâi şi mai aproape. Revenind la eveniment. În acest moment sunt 40 de competitori care îşi doresc locul 1 ce va permite permite participarea la Comapionatul Mondial de AeroPress de la Dublin. Competiţia începe la 10.00. La 16.00 va avea loc finala cu ultimii 4 concurenţi, iar la 19.00 va fi premierea. În paralel au loc seminarii de la 12.00 la 16.00 din oră în oră şi desigur expozanţii care te aşteaptă cu diverse tehnici de preparare a cafelei, Latte Art şi Coffee Cocktails, plus o expoziţie de fotografie. Intrarea costă 10 lei şi în preţ sunt incluse două băuturi. Dacă vii cu bicicleta ai intrare plus o băutură gratuit! şi degustare de cafea la greu!

Sursă și detalii


sam

20-24 Aprilie – SAM 2016

Avem trei saloane cu specific auto-moto într-un singur weekend. La Romexpo au loc Salonul de Motociclete, Accesorii şi Echipamente şi în paralel ediţia de primăvară a Salonului Auto Bucureşti, iar în Piaţa Constituţiei are loc Salonul Auto Moto. De ce sunt toate trei în acelaşi weekend nu înţeleg, dar dacă trebuie să aleg, din experienţa anilor anteriori eu îl prefer pe cel din urmă, care pe lângă expoziţia diverşilor vânzători de maşini are o serie întreagă de evenimente conexe care creează o atmosferă extrem de plăcută şi care te pot ţine ocupat(ă) nişte ore bune: concursuri de îndemânare, demonstraţii, test drive, taxi drive, DRIFT GRAND PRIX,  demonstraţii realizate de către campionii naţionali şi europeni de raliu, drift, cascadorii, burn-out, stunt,  concurs custom bike, paradă moto, maşini modificate, etc. Biletul de acces costă 25 ron, iar copii sub 7 ani, persoanele cu dizabilităţi împreună cu însoţitorii au acces gratuit. Tot gratuit intră şi cei care fac dovada donării de sânge în 2016.

Sursă și detalii


se intampla ceva la palat

22 Aprilie, între orele 17-22 – Se întâmplă ceva la Palat

ARCEN și MNAR deschid porțile Curții de Onoare de la Palatul Regal, transformând-o într-o grădină publică a Bucureștiului printr-un maraton de evenimente. „Se întâmplă ceva la Palat!” este primul dintr-o serie de evenimente ARCEN, care vor transforma spațiul din fața Muzeului într-un loc de interes și de întâlnire pe Calea Victoriei, un reper al Bucureștiului istoric, care a modelat întreaga configurație a zonei, dar care astăzi nu are aproape nici o relevanță pe harta afectivă a locuitorilor orașului. Program:
17.00 – 22.00: vizite în Sala Tronului și Sufrageria Regală;
18.00: Ce vedem din Curtea de Onoare a Palatului Regal / ghidaj de pe loc, cu povești vechi, despre zona Pieței Palatului și Calea Victoriei;
19.00: Palatul Regal și Piața Palatului pe harta Bucureștilor / un dialog cu arh. Maria Duda, Edmond Niculușcă și Alberto Groșescu;
20.30: Ce mai faci, scriitorule? / un dialog cu scriitoarea Adela Greceanu;
21.30: Ce vedem din Curtea de Onoare a Palatului Regal / ghidaj de pe loc, cu povești vechi, despre zona Pieței Palatului și Calea Victoriei;
17.00 – 22.00: Ce vrem de la Muzeul Național de Artă? / sondaj și chestionar;
17.00 – 19:30: ateliere de pictură pentru copii organizate de MORA*;
17.00-22.00: se lansează BAZA la apă – deschide clădiri, străzi, minți și comori urbane;
17.00 – 22.00: muzică, cu Ioana Cristina Casapu, Răzvan Galoș și Alexandru Anghel.
17.00 – 22.00: băuturi de la Berero.

Sursă și detalii


gradina cu artisti

23 – 24 Aprilie – Grădina cu Artiști – Ediția de primăvară

În weekend Parcul Grădina Icoanei se transformă într-un spațiu de manifestat, artă și cultură în aer liber. De la bijuterii, haine şi accesorii la dulciuri, tablouri, decoraţiuni şi alte lucruri minunate de purtat, de gustat, de oferit în dar sau de luat acasă, expoziția cu vânzare de obiecte handmade le va cuprinde pe toate. Ne vor întâmpină cu o mulțime de ateliere: de ceramică cu Ch’artist – Paint Your Own Pottery Studio, de desen cu Legendele Dacilor (susținut de Mihai Grăjdeanu), de păpuși din lână cu Ionela Uță, de desen cu imaginile Garilor din Bucuresti (susținut de Andrei Berinde), tot de desen cu Asociatia-Editura Istoria Artei, și o serie de ateliere tare interesante cu cei de la Igloo. Pe lângă zona de ateliere, suntem așteptați și în zona de activități unde vom juca Jocurile Copilăriei cu Nefiresc, ne vom antrena la o sesiune de Jam Session tot cu Nefiresc. iar Uleiosul ne va ne va plimba cu cargo bicicleta. Nu va lipsi zona de lounge, unde ne vom putea savura cafeaua liniștiți, în timp ce doritorii vor fi pictați pe față de Creative Arts, sau pictați cu henna de Cecilia Huțanu. Tot în această zona, duminică vom putea să facem Schimb de Carti cu bookblog.roSâmbătă seară va culmina cu un Concert CATS in the RAINIntrarea la eveniment este liberă.

Sursă și detalii


biff

18 – 24 Aprilie, între orele 10-20 BIFF 2016

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti este un festival competitiv, dedicat în primul rând filmelor de lung-metraj internaţionale. Festivalul îşi propune promovarea  filmelor de autor şi a filmelor cu buget mic. În doar șapte zile de festival, la Institutul Francez (Sala “Elvire Popesco”), Muzeul Tăranului Roman și Clubul Tăranului vor avea loc evenimente speciale dedicate copiilor și adulților: proiecții în premierã în România, gale,  “workshop-uri”, “master-classes” etc. Filmele, cele mai multe fără distribuitor în România și invitații speciali din cinematografia românească și internațională, garantează o săptămână magică pentru iubitorii de artă și cultură. Abonamentul pentru întreg festivalul costă 100ron.

Sursă și detalii


dichisair

23 – 24 Aprilie, între orele 10-20 – Dichisar de Florii

La aniversarea de 1 an, Dichisair ne invită să facem cunoştinţă la Impact Hub (Strada Halelor, nr 5, etajele 2 si 3) cu cea mai mare comunitate creativă din România, pe muzică bună, cu bere românească şi 60 de creatori super-talentaţi aleşi pe sprânceană dintre cei mai buni de pe Breslo. Găsim acolo: Cadouri super-creative pentru Paşte şi Florii, Brunch & Coffee cu magicienii de la Coftale, Cakepops & macaroons de la Marţipan Creativ, Bere românească artizanală de la Berero Store, Tatuaje Henna cu Laura de la Henna Journey, Coafuri împletite cu Mihaela de la Împletituri. Intrarea gratuită. Chiar şi transportul cu Uber folosind codul  codul „Dichisar”

Sursă și detalii


comana

23 – 24 Aprilie, între orele 10-18 – Festivalul International de Zbor si Sport Extrem Ed. a 10-a

Festivalul Internaţional de Zbor şi Sport Extrem organizat la Aerodromul Comana din Giurgiu, a ajuns la a 10-a ediţie. Aerodromul este situat la 25 km pe drumul de Giurgiu, accesul fiind foarte uşor din şoseaua ce leagă localităţile Grădiştea şi Comana. Fiind un eveniment în aer liber, suntem aşteptaţi în număr cât mai mare să ne bucurăm de căldura primăverii, să petrecem cu muzică bună şi să zburăm cu parapante cu motor, motodeltaplane şi avioane.

Sursă și detalii


ou-incondeiat

23 Aprilie, între orele 14-16 Identitate (d)IN CONDEI

Un atelier pentru cei care cred că rădăcinile sunt importante, care prețuiesc identitatea și autenticitatea cu varstă minimă de 8 ani. Este un atelier de încondeiat ouă creat de Interaktiv University, aflat deja în al 5-lea an în care se organizează. Se desfăşoară la Institutul pentru Fericire (Bd. Dacia nr. 14) La finalul atelierului toți participanții vor ști puțin mai multe despre tradițiile și obiceiurile românești de Paște, precum și noțiuni fundamentale despre arta încondeierii ouălor (materiale și instrumente folosite, scurt istoric), o tehnică simplă, de bază, a realizării unui model de ouă încondeiat, folosindu-se motive specific tradiționale (un model la sugestia trainerului), sfaturi practice despre perfecționarea tehnicii de încondeiat ouă, pornind de la un model ales de participant sau de la o idee originală a sa. Şi desigur  vor pleca acasă cu ouăle încondeiate de ei. Participarea presupune o contribuție sub forma unei donații în valoare de 70 de lei, pentru susținerea inițiativei de a duce tradițiile mai departe, precum și a altor inițiative susținute de Institutul pentru Fericire.

Sursă și detalii


in cautarea luminii

21 – 23 Aprilie – In cautarea luminii

Suntem invitați să descoperim pe parcursul a două zile și o seara povești frumoase despre oameni luminoși, gânduri bune, zâmbete sincere, dorința de a învăța mereu ceva nou și vise în culorile curcubeului. Cum si unde afli mai jos:

Joi 21 aprilie, Seara mamelor luminate la Crayon Club
19:00 | Start eveniment
19:15 | Prezentare introductivă
19:30 | ”Povesti cu tâlc” pentru copii, Tăpusele – intrare liberă, pe bază de rezervare
19:30 | Prezentare proiecte pentru strângere de fonduri
20:30 | Auto-prezentare Cora Giodîc Postelnicu – sculptor si mamă
20:30 | Discutii libere, muzică & dans, tombolă cu premiu de la Imaginarium

Vineri 22 aprilie, Vise si povesti la Cărturesti Promenada
19:00 – 20:00 | Citire poveste
20:00 – 20:30 | Discutie despre farmecul povestilor si importanta cititului
20:30 – 20:45 | Tombolă cu premiu de la Imaginarium

Sâmbătă 23 aprilie, Ateliere la sediul Busy Bees 
10:00 – 10:45 | Emoții în culori de curcubeu – atelier de dezvoltare personală 1-3 ani
11:00 – 12:00 | Learn with Music (1-3 ani)
10:00 – 11:00| Learn with Music (3-6 ani)
11:00 – 12:00| Emoții în culori de curcubeu – atelier de dezvoltare personală (3-6 ani)
12:00 – 12:15 | tombolă cu premiu de la Imaginarium
18:30 | Atelier de confectionat felinare de hârtie – intrare liberă, pe bază de rezervare
19:30 | Tombolă cu premiu de la Imaginarium
20:00 | Defilare cu lampioane în Parcul Circului

Sâmbătă 23 aprilie, Vise si povesti la Cărturești Băneasa
12:30 – 13:30| Citire cartea ”Te iubesc, orice culoare ai avea!” a Mihaelei Coșescu cu ilustratii de Ana Stinghe, o artista foarte talentata de 13 ani 🙂
13:30 – 14:00 | Discutie liberă
14:00 – 15:00 | Atelier de povesti sustinut de Mira Loghin
15:30 | Tombolă cu premiu de la Imaginarium

Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere (karina@busybees.ro, 0745 418 098), în limita locurilor disponibile.

Sursă și detalii


cum sa intelegem bucurestiul

23 Aprilie, între orele 11-12.30 – Cum să înţelegem Bucureştiul

Plimbări Urbane ne invită la un nou eveniment. De data aceasta ne-au pregătit o a altă prezentare în spațiul de la intersecția Căii Victoriei cu Calea Griviței. Vei putea descoperi un pic din istoria zonei, despre Palatul Stirbey sau Palatul Monopolurilor Statului, ce fel de arhitectură regăsim în zonă sau ce intervenţii urbanistice s-au realizat. Vom explora un pic spaţiul şi vom discuta despre anumite detalii arhitecturale şi urbanistice. Ca de fiecare dată vei putea vedea direct în stradă planuri, schiţe şi imagini de epocă din zonă. Punctul de întâlnire: Intersecția Calea Victoriei-Calea Griviței (în fața palatului Stirbey). Pentru a participa nu este nevoie de o înscriere prealabilă.

Sursă și detalii


traditii florii cismigiu

22 Aprilie – 2 Mai, între orele 10-21 – Tradiţii şi Flori de Sărbători

De pe 22 Aprilie intrăm în atmosfera Sărbătorilor Pascale la „Tradiții și Flori de Sărbători”, în Parcul Cișmigiu. Suntem așteptați cu un program complex care îmbină muzica, activitățile recreative și produsele tradiționale, într-un cadru plin de verdeață și cu un decor tradițional, realizat din lemn, ce amintește de autenticitatea și frumusețea culturii populare românești. Zilnic ne așteaptă târg de Paște, ateliere recreative pentru cei mici, plimbări cu ponei, expoziție de iepuri și miei și concerte. Unele activităţi au loc doar în zilele de weekend.

Sursă și detalii


ziua cartii

23 Aprilie, începând cu ora 17 – Ziua Cărții | 200 de voci vor rosti 200 de poezii

De Ziua Internațională a Cărții, adică sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 17:00, la Cărturești Carusel, sărbătorim lectura printr-un flashmob dadaist organizat de ARCEN și Cărturești. Dacă vrei să fii unul din cei 200 de participanți*, te așteptăm pe 23 aprilie, la ora 17:00, în fața librăriei Cărturești Carusel, în strada Lipscani 55, sau te poți înscrie mai curând printr-un formular (http://goo.gl/forms/xlu7t1y64S). În spiritul dAdA, cocoțați în balcoane, prinși de balustrade, ochindu-i pe cei de vizavi, vom declama simultan cel mai zgomotos poem dadaist, compus din cea mai contemporană poezie românească. Îți poți alege texte de Claudiu Komartin , Teodor Dună, Radu Vancu, Ioan Es. Pop, Dan Coman , Cosmin Perța, Ion Mureșan, Paul Vinicius, Florin Iaru, Mircea Cărtărescu, Șerban Foarță și mulți alții, texte care se vor ciocni într-o luptă pe viață și pe carte. Niciodată lectura n-a sunat mai tare. Toți participanții la flashmob vor primi gratuit o carte din partea librăriei Cărturești. 

Sursă și detalii


curatenia din gradina Botanica

23 Aprilie, între orele 9.30-14.30 – Curăţenia de Primăvară

În cel de-al 11-lea an în care organizează Curățenia de Primăvară Asociația Team Work şi-a propus să încerce o nouă formulă: câte o mini-curățenie în fiecare lună. 🙂 Prin urmare, suntem aşteptați sâmbătă în Grădina Botanică cu multă energie şi voie bună. Activităţile de bază pe care le vom desfăşura vor fi greblatul, tăierea lăstărişului, îndepărtarea eventualelor resturi menajere și curățarea spațiului de materialul vegetal rezultat, în special în sectorul Munților Carpați. De asemenea, vom instala mesele și băncile în Grădina din Cărți. Înscrierile sunt individuale și se fac prin completarea acestui formular. Vârsta minimă de participare este de 14 ani. Fiecare participant la Curățenia de Primăvară va primi o diplomă de voluntar, un permis cu intrări gratuite în Grădina Botanică și o insignă de voluntar … pe lângă tradiționala febră musculară.

Sursă și detalii


ikebana la botanicajpg

23-24 Aprilie, între orele 10-16 – Flori de… Florii

La rubrica „După muncă şi răsplată” la Grădina Botanică ne aşteaptă în acest weekend nu doar curăţenia de primăvară ci şi o frumoasă expoziţie de aranjamente florale Ikebana. În plus sâmbătă au loc şi ateliere pentru copii de la ora 11.00, 11.30 şi 12.00. Sigur că nu e obligatoriu să participi şi la curăţenie pentru a te bucura de expoziţie, dar n-ar fi frumos ? 🙂

Sursă și detalii


weg pentru copii

23-24 Aprilie, între orele 12-16 – Weekend-ul Galeriilor pentru copii

WEG#3 pentru copii este un program cu tururi ghidate interactive. În această ediție a evenimentului avem parte de un program educațional special adresat
publicului foarte tânăr, cu vârste cuprinse între 5-7 ani și 8-11 ani, care dorește familiarizarea cu fenomenul artelor contemporane și cu spațiile de desfășurare ale acestora. Astfel, în cele două zile ale evenimentului, între orele 12-16, în unsprezece galerii, vom oferi micilor vizitatori un tur ghidat interactiv al expozițiilor curente. Participă: Galeria AnnArt; Aiurart Contemporary Art Space; Atelier 030202; EASTWARDS PROSPECTUS; Galeria Galateca; H’art Gallery; Ivan Gallery; MOBIUS Gallery; Galeria Posibilă; Galeria Anca Poterașu; Galeria Romniceanu. Participarea la acest program este gratuită. Programul fiecărei zile va fi împărțit în opt sesiuni de lucru cu o durată de aproximativ 30 de minute după cum urmează:
12.00 – 12.30 (5-7ani)
12.30 – 13.00 (8-11 ani)
13.00 – 13.30 (5-7ani)
13.30 – 14.00 (8-11 ani)
14.00 – 14.30 (5-7ani)
14.30 – 15.00 (8-11 ani)
15.00 – 15.30 (5-7ani)
15.30 – 16.00 (8-11 ani)

Sursă și detalii


brd tiriac nastase

16 – 24 Aprilie – BRD  Nastase Tiriac Trophy 2016

Weekendul acesta începe turneul de tenis care va avea loc ca de obicei la Arenele BNR. Nu prea sunt multe de spus. Dacă îţi place subiectul probabil că vei fi pe acolo, dacă nu… nu :). Sâmbătă începând cu 11.00  şi duminică de la 12.00 vor fi calificările, iar accesul este gratuit. Apoi de luni începe primul tur şi meciurile vor avea loc în fiecare zi până la finala de duminica viitoare.

Sursă și detalii


astronomie la palatul sutu

9 Aprilie, începând cu ora 19 – Câte stele sunt pe cer?

Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şuţu îl găzduieşte pe Adrian Şonka. Ţi-am povestit despre el odată cu Observatorul Astronomic pe care l-am descoperit cu ocazia unei prezentări de astronomie. Acum, din fericire, Observatorul este închis pentru renovările de care avea atât de mare nevoie. Partea mai puţin bună este că întâlnirile de sâmbătă seară cu Adrian Şonka nu mai aveau unde să se ţină. Însă universul (dacă nu el atunci cine!?) m-a făcut să-l redescopăr printre evenimentele organizate la Palatul Şuţu. Şi te invit, cu foarte mare bucurie şi încredere să mergi să descoperi astronomia în cel mai distractiv şi relaxat mod cu putinţă. Cred din toată inima că un subiect atât de complicat şi serios ca o călătorie prin univers are nevoie de o provizie sănătoasă de voie bună. Prezentarea constă în vizualizarea (și conștientizarea) numărului enorm de stele care se află în Univers. Pentru a ilustra acest fapt se va folosi un program de astronomie și baze de date cu observații astronomice reale. Prezentarea este o proiecție pe întuneric, însoțită de explicații live. Participanții vor vedea cum arată cerul văzut cu ochiul liber și prin telescop, dar și o colecție de obiecte observate până în prezent de astronomi. Preţul unui bilet este 5 lei.

Sursă și detalii


florii la muzeul satului

23 – 24 Aprilie, între orele 13-19 Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” ne invită la evenimentul cultural Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii, parte a programului Datini și obiceiuri de peste an. Sărbători creștine și precreștine. Sărbătoarea Floriilor, cunoscută şi sub numele de Duminica Floriilor, Duminica florilor sau Duminica vlăstarelor marchează atât momentul intrării lui Iisus Hristos în Ierusalim, cât și o veselă aniversare a reînnoirii naturii. Sărbătoarea Bucuriei – Floriile oferă publicului vizitator întâlnirea cu tradiţiile specifice sărbătorilor pascale. Programul cuprinde muzică, poezie, dans, colinde, medalioane de meșteri popular și concursuri. La Târgul de Florii sunt invitaţi meşteri populari, producători de preparate din gastronomia tradiţională şi produse bio. Putem participa la ateliere interactive de iniţiere în pictura pe sticlă şi încondeierea ouălor. În ziua de Florii este acces  gratuit pentru toţi cei care poartă nume de flori.

Sursă și detalii


wafe

23-24 Aprilie, între orele 14-19 – Spring Waffles

Gata, gata, lasă imaginea! Ştiu că e greu, dar hai să-ţi spun şi despre ce e vorba. M-am sacrificat şi am testat personal pentru a mă asigura că totul e în regulă. Aşa că pot să îţi spun că nu doar arată bine, dar sunt şi excepţional de gustoase bombele astea calorice pe care. Le găseşti La un Ceai (Luigi Cazzavillan nr. 25)  sâmbătă si duminică după amiază. Oferta cuprinde o mulţime de delicii: înghețată, nutella, unt de arahide, cocktail de fructe, frișcă, topping de ciocolată, topping de căpșuni, biscuiți oreo, fulgi de migdale, nuci, dulceață, M&Ms. Rezervări la 0734 195 395.

Sursă și detalii


andrei ionel

24 Aprilie, între orele 12-17 – Lacul Văcăreşti, ediţia de primăvară

Geograful Andrei Ionel vine cu o nouă propunere de traseu, invitându-ne să ne bucurăm de primăvară şi de biodiversitatea Lacului Văcăreşti. Ne vedem la staţia de metrou Constantin Brâncoveanu, afară (unica ieşire). Lacul Văcăreşti este un proiect nefinalizat, apoi abandonat, în care natura şi-a făcut de cap, dezvoltând un ecosistem. Traseul însumează 7 kilometri, iar în albia proiectată a lacului vom zăbovi ceva mai mult decât la ediţiile anterioare. Cel târziu la ora 17.00 vom ajunge la Piaţa Sudului, în punctul de final. Participarea este gratuită.

Sursă și detalii


florii la geologie

22-24 Aprilie – Târgul de Florii

Ar fi fost culmea să lipsească din toată invazia asta de târguri de florii si Paşte tocmai Muzeul de Geologie. Culmea în sensul în care chiar mi-ar fi părut rău, pentru că ştii părerea că mea că dacă vrei să cumperi pietre (semi)preţioase ar fi bine să mergi la domn’ profesor, direct la sursă. Aşa că pentru amatori poate fi o destinaţie interesantă în această perioadă.

Sursă și detalii


Afis-ateliere-creatie-2016-web

20 Februarie – 19 Iunie – Ateliere de Creatie de la Creart

Creart organizează ateliere de creație pentru copii în fiecare sâmbătă și duminică în Satul Francez și în Piața Alexandru Lahovari. Scopul acestui proiect este educația prin creație, ajutându-i pe copii să își dezvolte atenția, abilitățile practice și imaginația, oferind totodată o alternativă artistică de petrecere a timpului liber. Înscrierile se fac de Luni până Vineri, între orele 9:00 – 17:00 la adresa de e-mail ateliere@creart.ro sau la numărul de telefon 0733 331 324 – Ramona Filip. Taxa / atelier, de 10 RON, se achită înainte de începerea cursurilor, în locație.

În Satul Francez (Șoseaua Nordului, nr. 114 – 140) sunt organizate  în fiecare sâmbătă următoarele ateliere:

Eco – creativitatea de week-end (6 – 12 ani) – 11:00 – 12:30
În cadrul programului Eco-creativitatea de weekend cei mici își dezvoltă manualitatea și își cultivă un spirit practic prin mijloace artistice inedite. Fiecare sesiune va aduce o nouă tematică pentru participanți prin care fiecare copil va realiza un obiect util sau artistic din materiale revalorificate. Copiii vor învăța tehnici de lucru interesante (decoupage, pirogravură, origami etc) și vor dobândi informații variate despre mediul înconjurător și materialele din jur.Atelierele vor fi coordonate de specialiști în domeniul propus, meșteri cu experiență în educația celor mici.

Mini grădina parfumată (6 – 12 ani) – 13:00 – 14:30
Programul Mini-grădina parfumata introduce copiii în lumea minunată a plantelor. Astfel, cei mici vor realiza grădini în miniatura în care vor folosi sticluțe reciclate, plante, elemente organice și pietricele decorative. Fiecare sesiune va avea o tematică diferită, iar cei mici vor dobândi tehnici de plantare și vor putea învăța despre plantele de sezon, aranjamente și modalități de întreținere.Atelierele vor fi coordonate de specialiști în domeniul propus, meșteri cu experiență în educația celor mici.

Universul picturii (4 – 12 ani) – 15:00 – 16:30
Copiii vor învăţa să picteze motive populare și peisaje pe sticlă, lemn, hârtie şi pânză, dar și pe ceramică.

În sediul Creart, (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7) sunt organizate următoarele ateliere: 

Sâmbătă

Creativitate şi joacă senzorială (2-3 ani) – 10:30 – 12:00
Acest atelier va fi o întâlnire săptămânală între copii şi părinţi în care lumea devine culoare, forma prinde viaţă, materialele încep să vorbească şi să se mişte în mânuţele lor. Copiii vor aduce  imaginaţia şi pofta de joacă, iar părinții care vor participa la atelier vor avea o mai bună interacţiune fizică şi emoţională şi vor redescoperi copilul din ei.

Jucării şi eroi de poveste (6 – 10 ani) – 12:30 – 14:00
Cel mai mult copiilor le plac poveştile, iar cel mai bine copiii învaţă prin joc, joacă şi imaginaţie. În cadrul acestui atelier, dintr-o bucată de fetru sau pânză colorată, o mână de mărgele şi nasturi amestecaţi, cei mici vor avea ocazia să meşterească jucăria preferată.

Duminică

Micii bucătari (6 – 10 ani) – 10:30 – 12:00
Copiilor le place să exploreze lumea din bucătărie. Sunt atraşi de culori, de arome şi forme și sunt dornici să taie, să amestece şi să guste. Devin entuziaşti şi bucuroşi să împartă cu cei dragi ceea ce ai au pregătit cu mâinile lor. În plus, aşa învaţă mai uşor despre alimentaţia sănătoasă şi importanţa unui măr, castravete sau miez de nucă.

Călătorie în jurul lumii (5 – 10 ani) – 12:30 – 14:00
Învăţăm despre lume prin joacă. Învârtim globul pământesc, ne stabilim punctul unde vrem să ajungem, alegem cel mai potrivit mijloc de transport şi pornim la drum. Ajunşi la destinaţie, vom afla despre obiceiurile locului, ce limbă vorbesc oamenii, ce fel de climă au în tot timpul anului, de unde se trag, cum locuiesc, ce preocupări au, cum dansează, ce muzică ascultă sau ce mănâncă gazdele noastre. După ce le-am experimentat pe toate, „vom  lua un obiect ca amintire” şi apoi ne vom îndrepta spre casă. Ca să nu ne pierdem, ne-am gândit să începem din Europa, să continuăm cu Africa până ajungem în Australia şi Insulele Cook.

Sursă și detalii


ocolul pamantului

7 Aprilie – 5 Mai, între orele 10-18 – Ocolul lumii în 80 de minute

MŢR găzduieşte în sala Irina Nicolau expoziția Ocolul lumii în 80 de minute. După Jules Verne. Aceasta ne invită să ne închipuim cum și-a imaginat Jules Verne Ocolul lumii pe vremea lui, în 1872. Este o fantezie menită să stârnească imaginația, nu o reconstituire fidelă a unor fapte reale, nici relatarea unui studiu științific, ci un fel de ilustrare a unei cărți în care desenele sunt înlocuite cu veșminte și obiecte autentice, care ar fi putut fi văzute la sfârșitul secolului al XIX-lea de către Jules Verne și eroii săi. Organizatorii speră ca vizitatorii să plece din expoziția noastră ceva mai agale, atenți la imaginile pe care le întâlnesc la tot pasul, la aspectul trecătorilor și al caselor. Să nu fugă încontinuu, cu ochii pe ceas, ca eroii lui Jules Verne ocolind pământul, ci să se oprească în loc și să se bucure de ceea ce văd. Intrarea este liberă.

Sursă și detalii


asezaminte brancovenesti

6 Aprilie – 15 Mai – Așezămintele Brâncovenești: 1835 – 2015

Expoziția găzduită sala Lapidarium a Casei Filipescu-Cesianu este alcătuită dintr-o serie de fotografii istorice inedite și din reconstituirile virtuale ale corpurilor Spitalului Brâncovenesc și Azilului „Domnița Bălașa”. Cercetarea a fost realizată de Oana Marinache, iar o parte din fotografii provin din colecțiile lui Andrei Slăvuțeanu, Cezar Petre Buiumaci, Emanuel Bădescu. Conceptul grafic al expoziției îi aparține lui Cristian Gache, iar reconstituirile virtuale au fost realizate de Andrei Popescu. În 2015 am sărbătorit 180 de ani de la testamentul ctitoricesc al bănesei Safta Brâncoveanu și 130 de ani de la ridicarea celei de-a patra Biserici „Domnița Bălașa”, dar am comemorat și 30 de ani de la demolarea complexului din centrul orașului.

Sursă și detalii


festivalul fructelor de mare

2 Aprilie – 3 Mai – Festivalul Fructelor de mare

Taverna Racilor şi Bistro Le Oac Oac ne invită la un festival dedicat fructelor de mare şi aromelor marine, în aer liber, la intrarea în Orăşelul Copiilor din Parcul Tineretului, în imediata apropiere a metroului Constantin Brâncoveanu. Ceaune cu borş de peste autentic românesc, cazane imense cu raci şi midii, tăvi enorme cu paella, peşti la grătar de nenumărate soiuri, frigărui de creveţi, pui de baltă şi multe alte suprize savuroase sunt pregătite de organizatori.

Sursă și detalii


expografie

25 Martie – 25 Aprilie – Expografie

Suntem invitaţi la evenimentul Expografie, o lună a fotografiei de expresie. Cinci săptămâni întregi, cinci expoziţii în care se întâlnesc delicateţea cu intriga, simplitatea cu cele mai complexe expresivităţi, energii vizuale atât de elaborate şi stratificate încât fac faţă la diverse interogări ale noastre.  Spaţiul ceainăriei Cărtureşti din strada Pictor Artur Verona, ne stă la dispoziţie cu cele necesare ochiului şi sufletului, fotografii de expresie a 16 fotografi reuniţi în formatul unor expoziţii personale, ori de grup.

Sursă și detalii


istorii monumentale

17 Martie – 8 Mai – Istorii MonuMentale, Expoziție de artă video

La ARCUB, Hanul Gabroveni, are loc o expoziție de artă video dedicată relevanței monumentelor din București și nu numai, în procesul de scriere a istoriei și conservării memoriei. Expoziția prezintă o serie de producții video realizate de nouă artiști români și străini, care analizează din perspectivă istorică, socio-politică și culturală relevanța monumentelor și a construcțiilor monumentale din București, precum Casa Poporului, Rondul Scriitorilor din parcul Cișmigiu, Mausoleul din parcul Carol sau proiectul Lacul Morii și, totodată, punctează efectele tranzițiilor ideologice asupra acestora și influența lor în mentalul colectiv, discuțiile extinzându-se în sfera est-europeană. Expoziția poate fi vizitată gratuit de luni până duminică între orele 14-22.

Sursă și detalii


spitale disparute

30 Martie – 3 Iulie – Spitale dispărute ale Bucureștiului

Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şuţu împreună Fundația Colegiului Medicilor din Municipiul București, ne invită să vizităm expoziția „Spitale dispărute ale Bucureștiului”, deschisă în curtea Palatului Suțu.
Expoziția oferă o privire asupra activității spitalelor bucureștene a căror funcționare a fost sistată ca urmare a cutremurelor, a bombardamentelor din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a demolărilor și restructurărilor din Perioada Comunistă, sau a lipsei de finanțare și a proceselor de retrocedare din perioada postdecembristă.

Sursă și detalii


colectie de arta3 Martie – 29 Mai – Eleganţă şi tradiţie în moda feminină. De la Belle Epoque la interbelic

Muzeul Naţional Cotroceni organizează în Salonul Cerchez, expoziţia „Eleganţă şi tradiţie în moda feminină. De la Belle Époque la interbelic” dedicată Zilei de 8 Martie. Expoziţia valorifică patrimoniul Muzeului Naţional Cotroceni şi două colecţii particulare oferite cu amabilitate de Iulia Gorneanu şi Oana Creţu. În cadrul expoziţiei vor figura rochii, fuste şi bluze reprezentative pentru moda sec. al XIX-lea şi începutul sec. XX, accesorii (pălării, mănuşi, poşete, evantaie, bijuterii, ace de pălărie, umbreluţe de soare), sticluţe de parfum, pudriere, casete de bijuterii, dantele, cutii de pălării, alături de costume populare, fote şi ii din perioada anilor ’20 – ’30 din diferite zone ale ţării, marame, veste brodate cu motive populare, brâie şi paftale din metal argintat. Atmosfera de epocă va fi întregită de fotografii şi cărţi poştale reprezentând doamne din societatea românească, dar şi pe principesa şi regina Maria a României, simbol al eleganţei şi graţiei feminine şi promotoare a purtării costumului popular românesc în cercurile oficiale.

Sursă și detalii


Brancusi MNAR

18 Februarie – 29 Mai – Brâncuși. Forme în alb și negru – expoziție de fotografie

MNAR organizează expoziția de fotografie „Brâncuși. Forme în alb și negru” ca parte din Programul naţional 140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brancuşi inițiat de Ministerul Culturii. Aceasta propune o selecţie de 40 de tiraje moderne după clișeele  realizate de Brâncuşi la Paris: aspecte din atelier şi sculpturi aflate în diferite stadii de lucru. Pe lângă fotografii, în expoziţie se regăsesc şi două module interactive din atelierul Pasărea ascunsă-n piatră, găzduit în corpul Ştirbei al muzeului. Atelierul a fost conceput de specialiştii de la Centrul Georges Pompidou din Paris pentru a-i familiariza pe copii cu lucrările lui Brâncuşi. Cele două module aduse în expoziţie oferă acum unui public mai larg posibilitatea de a descoperi în mod ludic universul sculptorului. Atât fotografiile, cât şi modulele interactive au fost donate Muzeului Naţional de Artă al României de Muzeul Naţional de Artă Modernă – Centrul Georges Pompidou din Paris în 2006, respectiv 2007.

Sursă și detalii

art antipa

23 Aprilie, începând cu ora 10.15 – Oamenii din Junglă

Muzeul „Grigore Antipa” vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire cu Arta în cadrul atelierelor Art Antipa. Atelierele sunt un mod distractiv de a petrece timpul liber, fiind în același timp și o modalitate de a dezvolta creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al copiilor. Grupe de vârstă: 4-7 ani (între 10.15–11.30), 8-14 ani (11.45 -13.15). Costul participării la un modul de 4 ședințe (pe parcursul unei luni) este 160 ron/participant, iar pentru o ședință este de 50 ron/participant. Înscrierea participanților se poate face prin email info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31. Înscrierile prin e-mail au prioritate.

Sursă și detalii


antipa

22 Decembrie – 1 Mai – Cu Sânge Rece

Muzeul  „Grigore Antipa” ne invită să vizităm expoziţia temporară de reptile vii „Cu sânge rece”, deschisă în perioada 22 decembrie 2015 – 1 mai 2016. In perioada 22-31 Decembrie accesul este gratuit. Taipanul australian, cobra egipteană, vipera uriaşa africană, anaconda, şarpele cu clopoţei, cobra scuipătoare sau şarpele regal, sunt doar câteva dintre speciile care pot fi admirate în această expoziţie la Muzeul „Antipa”. Expoziţia „Cu sânge rece” oferă o fascinantă incursiune în lumea acestor misterioase vieţuitoare şi pune la dispoziţia vizitatorilor informaţii despre obiceiurile lor, despre cum se adaptează ele la mediul înconjurător, precum şi despre rolul pe care-l joacă în ecosistem. Programul de vizitare este de marţi până vineri între orele 10 – 18 (ultimul vizitator intră la ora 17) iar sâmbăta şi duminica între 10 – 19 (ultimul vizitator intră la ora 18). Preţurile biletelor sunt de 10 lei/copil/student/pensionar şi 15 lei/adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate.

Sursă și detalii


falsuri monetare

12 August 2015 – 29 mai 2016 – Falsuri Monetare 

Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şuţu ne propune o scurtă istorie a falsificării emisiunilor monetare, începând din antichitate şi ajungând în anul 1947. Expoziţia este organizată de Muzeul Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”. Cu problema falsurilor monetare s-a confruntat întreaga societate indiferent de perioada istorică, pe de o parte din cauza unei manipulări a valorii, chiar de către autorităţi în scopul obţinerii unor importante surse de venit prin scăderea titlului metalului preţios sau a greutăţii (acest sistem fiind utilizat de unele state, ale căror suverani vedeau în monetării importante surse de venituri ce puteau fi obţinute rapid), fie din cauza unor ateliere clandestine.

Sursă și detalii

 

Un articol din seria Idei pentru Weekend in Bucuresti

Ți-a plăcut? Spune și altora: