Idei pentru Weekend 2-3 Septembrie

august 30, 2017 în Evenimente de Alex

2-24 Septembrie

 Festivalul Internațional George Enescu

Afis-Piata-Festivalului-George-Enescu-794x615

Începe Festivalul. An de an mă înclin în faţa renumelui acestui festival de muzică clasică, într-un oraş dominat de complet alte stiluri muzicale. Şi totuşi, Festivalul Enescu opreşte an de an agitaţia capitalei, umplând sălile şi revărsându-şi renumele peste mări şi ţări. Nu e cazul să povestesc eu mai multe despre festival, dar profit de ocazie pentru a te invita să te bucuri de Piaţa Festivalului, organizată şi în acest an tot în Piaţa George Enescu, lângă Ateneu. Acolo vor avea loc spectacole live între 2 şi 10 Septembrie, iar apoi, până pe 24 Septembrie vor fi transmisii live ale spectacolelor din cadrul festivalului. Programul îl găseşti pe butonul albastru.

28 August – 3 Septembrie

Festivalul Bucureștii lui Caragiale

Festivalul Bucureștii lui Caragiale - Ediția a VI-a, 2017

Între 28 august și 3 septembrie, cea mai veche grădină a Capitalei – Parcul Cișmigiu redevine, timp de o săptămână, parte din universul Bucureștilor de altădată. Peste 300 de artiști ne invită la sărbătoarea unui oraș pestriț și imprevizibil, plin de umor și farmec: Începe cea de-a VI-a ediție a Festivalului Bucureștii lui Caragiale. Timp de 7 zile Primăria Municipiului București și Teatrul Ion Creangă au pregătit:
– 68 de activități susținute de peste 300 de artiști
– 14 spectacole de teatru prezentate de teatre din Capitală și din țară
– 9 concerte
– 25 de ateliere de creativitate
– 2 expoziții
– demonstrații și activități pentru copii
Intrarea la toate evenimentele programate în cadrul Festivalului este LIBERĂ. Pentru atelierele realizate în colaborare cu Fundația Calea Victoriei înscrierile se vor realiza în parc, în spațiile destinate activităților, în limita locurilor disponibile, cu 30 de minute înainte de începerea atelierelor. 

2-3 Septembrie

BikeFest 2017

BikeFest 2017

Timp de două zile, pe 2 și 3 septembrie, Parcul Izvor găzduiește Bike Fest. Atractia principala este Urban Race – MTB și ROAD, singurul concurs de bicicletă care pornește și se încheie în curtea Palatului Parlamentului. Participarea este gratuită, iar înregistrarile se fac aici. In plus vor mai fi: World Class Marathon, Speed Race, 2 pe Bicicletă, Junior Speed Race, Tur Ciclist Caritabil, Bike Expo, Junior Area, X-Treme Bike, Food Court & Lounge, Concerte (Gramofone, The Kryptonite Sparks, The Motans).

3 Septembrie / 17:30

Cu bastonul prin București

Cu bastonul prin București

A.R.C.E.N. organizează în fiecare duminică, în perioada 6 august – 10 septembrie, de la ora 17.30, traseul cultural „Cu bastonul prin București”. Un traseu alternativ de promenadă desfășurat prin labirintul cartierelor istorice Icoanei și Armenesc care pornește de la librăria Cărturești Verona (str. Arthur Verona nr. 13-15), având punct final Rezidența BRD Scena9 (str. I.L.Caragiale nr. 32). Traseul propus în al 8-lea an de plimbări ARCEN este cuprins între străzile: Arthur Verona – A. D. Xenopol – Cristofor Columb – Eremia Grigorescu – Grădina Icoanei – Jean Louis Calderon – Icoanei – Alexandru Donici – Vasile Lascăr – Logofăt Luca Stroici – Maria Rosetti – I. L. Caragiale, perimetru urban foarte valoros din punct de vedere arhitectural și cultural și generos din punct de vedere vizual. Zona păstrează până astăzi aspectul vechi al Bucureștiului de dinainte de Marele Război, cu case ascunse de vegetație, curți largi cu viță de vie și pomi fructiferi, case parter, dar și o diversitate extraordinară de arhitectură neoromânească și o serie impresionantă de imobile interbelice art deco. Ediția a 8-a a traseului cultural „Cu bastonul prin București” se va încheia de fiecare dată cu discuții despre memoria și poveștile cartierului Icoanei în curtea Rezidenței BRD Scena9, casă ridicată acum 127 de ani și care a aparținut Regelui Mihai. Participarea la traseu este gratuită și nu necesită înscriere prealabilă.

1 Septembrie / 18:00

Poteca biodiversității urbane

Poteca biodiversității urbane

Vineri suntem invitati la un nou tur pe ”Poteca biodiversității urbane”, în Parcul Natural Văcărești. Vom observa comportamentul păsărilor de apă, vom vizita casa vidrelor și vom povesti despre planurile de viitor ale parcului, alături de Cristian Lascu și Nicoleta Marin. Vizitatorii sînt rugați să poarte încălțări și vestimentație adecvate terenului accidentat. Este recomandat să avem și apă de băut, aparate de fotografiat si binocluri de spionat vecinii.
Accesul copiilor, numai însoțiți de adulți, este de asemenea încurajat.
Punctul de întâlnire este Splaiul Unirii, 168, în fața Complexului Asmita Gardens. Accesul este gratuit.

1-3 Septembrie

Retrospectiva ANONIMUL 14

Retrospectiva ANONIMUL 14

ANONIMUL 14 prezinta o parte din filmele proiectate in cadrul Festivalului in perioada 1- 3 septembrie, la Sala ARCUB: cel mai recent film al lui Michel Franco, invitatul special al ANONIMUL 14, APRIL’S DAUGHTER- Premiul Juriului Un Certain Regard Cannes 2017, filmele din Competitie si filmele castigatoare. Programul complet al Retrospectivei este disponibil pe butonul albastru: Biletele sunt disponibile online pe www.eventbook.ro, la pretul de 15 RON. Biletele vor putea fi achizitionate de asemenea de la Sala ARCUB, cu o ora inainte de inceperea fiecarei proiectii din cadrul Retrospectivei.

1 August – 8 Octombrie

ABOVE AND BEYOND – expoziție aeronautică și aerospațială

ABOVE AND BEYOND

Sun Plaza găzduiește în perioada o expozițiae aeronautică și aerospațială prezentată de Boeing și realizată în colaborare cu NASA și Muzeul de Aeronautică „Smithsonian” din Washington. Venită pentru prima dată în România, ABOVE AND BEYOND este o expoziție interactivă și multisenzorială care celebrează puterea inovației și bucuria zborului. De la mașini zburătoare și avioane supersonice până la lifturi spațiale și mega rachete, ABOVE AND BEYOND va duce vizitatorii mai repede (Faster), mai departe (Further) și mai sus (Higher) și mai inteligent (Smarter), într-o experiență unică. Vizitatorii se pot aventura în cinci galerii care conțin zeci de displayuri interactive. Pot urca până la marginea spațiului cu un lift – simulator sau pot testa designul propriului avion supersonic de vânătoare într-un concurs de viteză în zbor. De asemenea, familiile sau grupurile de prieteni pot vedea ce simte o pasăre într-un stol, în timp ce participă la o experiență de zbor bazată pe senzori de mișcare. Expoziția este gratuită și poate fi vizitată la parter și la etajul 1 în Sun Plaza. Vârsta minimă recomandată: 7 ani.

2-3 Septembrie / 18-22.30

Vacanța de vară cu EXCELSIOR

Vacanța de vară cu EXCELSIOR

Suntem așteptați în Parcul Bazilescu la fiecare sfârșit de săptămână pentru a să petrece vacanța de vară cu EXCELSIOR. Aici, Teatrul Excelsior organizează o suită de evenimente până pe 10 septembrie 2017. În fiecare weekend copiii, părinții, bunicii vor putea vedea spectacole de teatru și de dans, concerte, momente de magie, filme românești. Se vor desfășura și ateliere de joacă. Cei care vor veni în parc vor trăi aventura de vară, pregătită de Teatrul Excelsior cu grijă pentru spectatorii de toate vârstele. Fiecare weekend, cât e vacanța de lungă, va deveni un tărâm al poveştilor modelat de bucuria şi entuziasmul copilăriei.

Programul din această sâmbătă este:

  • Habarnam magician – spectacol de teatru, trupa Istețilă
  • Turtița cea isteață – spectacol de teatru, trupa Mezettino
  • Concert Ianna
  • Pintea – proiecție film românesc

Iar programul de duminică este:

  • Micul prinț – spectacol de teatru, trupa Istețilă
  • Magie cu Teo
  • Ventrilocie cu Crina Zvobodă
  • Concert Cove
  • Zestrea domniței Ralu – proiecție film românesc

2 Septembrie / 19:00

Impact cu asteroizii. Care sunt șansele?

Impact cu asteroizii. Care sunt șansele

La Palatul Suţu ne aşteaptă Adrian Şonka de la Observatorul Astronomic. Peste 15.000 de asteroizi din sistemul solar au traiectorii care îi aduc în apropierea Pământului, iar multe corpuri cerești poartă amprentele a milioane de ciocniri devastatoare. În prezentare vom vedea câți asteroizi s-au descoperit până în prezent, câți ne amenință planeta și ce s-ar întâmpla dacă unul dintre ai ar avea GPS și ar cădea într-un loc binecunoscut din București. Explicaţiile sunt sarea şi piperul acestei prezentări fascinante şi vesele care îţi garantează o seară de sâmbătă relaxantă şi educativă. Prezentarea durează aproximativ 50 de minute costul unui bilet de intrare este 5 lei.

2 Septembrie / 14-17

Ziua Portilor Deschise la MamaPan – Brutaria cu maia

Ziua Portilor Deschise la MamaPan - Brutaria cu maia

Brutăria MamaPan pâine cu maia ne invită din nou sâmbătă la Ziua Porților Deschise. Printre activitățile propuse se numără: atelier de modelat aluatul pentru copii; degustare produse MamaPan; vizită ghidată în interiorul brutăriei; stand cu produse proaspete MamaPan pe care le putem cumpăra; In caz ca ai uitat brutăria MamaPan este un proiect de economie socială. Persoanele care lucrează aici sunt mame singure sau care au mai mult de trei copii în întreținere și se află în situații dificile de viață.

2 Septembrie / 19-22

București dansează în stradă

București dansează în stradă

Putem spune că acesta a devenit un eveniment recurent şi că el se va desfăşura în fiecare sâmbătă seară pentru că dansul este un ingredient ideal pentru Centrul Vechi. Anul trecut am ajuns la prima ediţiei cam din întâmplare. Ştiam că are loc prin Centrul Vechi, dar era un weekend la fel de plin că acesta şi nu mai ştiam exact pe unde e. Însă a fost imposibil de ratat, pentru că Strada Smârdan era complet blocată. Anul acesta este şi mai grozav, într-un superb spectacol stradal plin de ritm şi voie bună. Se va dansa Salsa, Bachata, Merengue, Reggaeton, Kizomba, Semba, Hip Hop atât de către dansatori profesionişti, cât şi de amatori dorinici de distracţie. Participarea este gratuită.

2 Septembrie / 12:00

La pas prin zona Palatului Regal

La pas prin zona Palatului Regal

O nouă propunere de traseu pietonal pentru acest weekend ne oferă ocazia să (re)descoperim zona Palatului Regal. De-a lungul timpului, Bucureștiul și-a schimbat veșmintele: de la un oraș cu apucături orientale la „Micul Paris al Balcanilor”. Dar povestea sa nu se sfârșește aici. În decursul peregrinării noastre vom afla atât despre arhitecții ce aveau să schimbe la față Bucurestiul, cât și despre momentele istorice ce aveau să modifice definitiv traiectoria României. Punct de întâlnire: treptele Ateneului Român. Participarea este gratuită.

2-3 Septembrie

La pas pe Calea Victoriei

La pas pe Calea Victoriei

Sunt destul de încurcat. Parcă ieri se ofusca proaspăt aleasa primăriţă a capitalei că blocăm drumurile cu evenimentele care au loc pe Kiseleff şi ne explica cum e inacceptabil pentru o capitală europeană să permită blocarea şoselelor. Iar acum, uite că descopăr din nou două zile, în care unul dintre cele mai circulate bulevarde va fi pietonal. Prima dată am crezut că a fost un accident, a doua oară o greşeală, dar acum pare să devină o obişnuinţă. Nu că m-aş plânge, dar nu mai înţeleg nimic. Sau, de fapt, înţeleg că în realitate deciziile astea sunt doar oportunisme corelate cu interese de moment, iar asta mă cam întristează.

Lăsând la o parte tristeţea mea, Calea Victoriei redevine pietonală weekendul acesta, cu ocazia evenimentului „La pas pe Calea Victoriei”, care transformă segmentul de la intrarea dinspre Piaţa Victoriei, până la intersecţia cu strada George Enescu, într-o zona pietonală. Ne vom întâlni cu artişti stradali, mimi, arlechini, animatori pe picioroange, păpuşi uriaşe, muzicieni, portretişti şi caricaturişti, manifestări artistice, lansări cu baloane de săpun, studiouri foto mobile, concerte, spectacole de teatru, ateliere şi multe altele. Participarea la toate activităţile este gratuită.

1-3 Septembrie / 21:00

Cinema în aer liber la OCC

Cinema în aer liber la OCC

Între 4 august și 29 octombrie începând cu ora 21:00 filme bune, multe și premiate vor fi proiectate la Opera Comică pentru Copii. La sfârșitul fiecărei săptămâni locuitorii cu vârste de peste 14 ani sunt invitați la filme de lung și scurt metraj pe terasa din curtea Operei Comice pentru Copii, lângă stadionul Giulești. Vinerea se proiecteaza filme semnate de regizori consacrați ai cinematografiei autohtone – Lucian Pintilie, Dan Pița, Cristian Mungiu, Cătălin Mitulescu, Cristi Puiu, Radu Jude, Anca Miruna Lăzărescu, Paul Negoescu și mulți alții. Sâmbătă filme de Oscar, iar duminică cele mai tari musical-uri din istoria cinematografiei. Intrarea este liberă. 
Programul acestui weekend:
Vineri – TERMINUS PARADIS (1998) regia Lucian Pintilie
Sâmbătă – TITANIC (1997) regia James Cameron
Duminică – WEST SIDE STORY (1961) regia Jerome Robbins

2 Septembrie / 14:00

Ateliere la Satul Mestesugurilor

În data de 2 Septembrie la orele 14.00, suntem invitați în Satul meșteșugurilor din Comana împreună cu prietenii de la Asociația Zestrea Bisoceană să învățăm să facem opinci. Participanții vor asculta povești despre istoria opincilor, dar mai ales își vor lucra propriile opinci din piele, cu care vor pleca acasă. Înscrieri la adresa de e-mail echipa@moaradehartie.ro sau la numărul de telefon 0723 266 262.

3 Septembrie / 20:30

Preludii inoportune

Muzeul Municipiului București ne invită la spectacolul „Preludii inoportune”, desfășurat duminică la Casa Filipescu-Cesianu. Actorii Irina Movilă și Marius Bodochi (Teatrul Național București), alături de soprana Lorena Sanda, ne așteaptă la un recital de lirică universală desfășurat în Grădina Casei Filipescu-Cesianu. Rezonanțele lirice și comice se alternează atât muzical, cât și prin versuri și monoloage semnate Blaga, Minulescu, Nichita Stănescu, Magda Isanos, Eminescu sau Shakespeare, cărora li se adaugă sonete comice de Vasile Alecsandri. Acompaniament muzical de Bach și Haydn. Intrarea costă 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea Muzeului Vârstelor de la Casa Filipescu-Cesianu, în termen de 30 de zile.

1 Iulie – 17 Septembrie

Culorile prin aripi

Expoziția de fluturi tropicali vii oferită de Muzeul „Grigore Antipa” ne îndeamnă din nou, să cunoaștem o mică parte din lumea extrem de diversă a acestor insecte. Sunt prezentate specii larg răspândite în unele regiuni tropicale din America, Africa și Asia, ce pot fi observate în mediul lor natural doar la mari distanțe geografice de țara noastră. Vom putea observa îndeaproape un grup de animale cu un mod de viață fascinant și, în același timp, vom admira bogăția de culori și forme atât de des întâlnită la fluturii din zonele tropicale. Prețul biletului întreg este 12 lei iar cel redus este 10 lei (pensionari, studenți, elevi și copii peste 3 ani).

16 Iunie – 8 Septembrie / 21:00

O noapte printre giganți

Muzeul „Grigore Antipa” îi invită și în acest an pe copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani să petreacă o noapte memorabilă printre cele mai mari mamifere care au existat vreodată pe Pământ. Programul debutează în acest an pe 16 iunie și, ca în fiecare an, copiii se pot înscrie la oricare dintre edițiile programate pe tot parcursul verii (30 iunie, 7 iulie, 21 iulie, 4 august, 25 august, 1 septembrie sau 8 septembrie 2017). Ar fi bine chiar să te grăbeşti pentru că e un program destul de căutat. În prima parte a serii, cei mici vor face un tur al muzeului, asigurându-se că toate exponatele din diorame au parte de un somn liniștit, apoi vor viziona filme documentare despre viața fascinantă a animalelor şi vor adormi visând, poate, la lumea uriaşilor de altădată. Sosirea copiilor este stabilită pentru ora 21, iar părinţii sunt aşteptaţi să-i ia a doua zi, sâmbătă, începând cu ora 8.30, după ce copiii au luat micul dejun. Înscrierea participanților se face în limita a 20 de locuri, pe adresa de email: info@antipa.ro sau la numărul de tel: 021.305.60.31. Costurile de participare sunt de 200 Ron/copil; 300 Ron/doi frați; 400 Ron/trei frați.

1 – 3 Septembrie

Prezentări de planetariu

Sub mult-aşteptatul titlu “Observatorul se întoarce”, Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu se… întoarce… în locul bine cunoscut din Bd. Lascăr Catargiu nr. 21. Clădirea, care se afla într-o stare avansată de erodare, a trecut printr-o temeinică, sper, renovare şi în Decembrie şi-a redeschis porţile. Iar acum, începând cu ianuarie îşi aşteaptă prietenii cu un program extins de prezentări într-un format de planetarium. Asta e o altă noutate pe care aştept cu nerăbdare să o descopăr, pentru că, şi înainte de prezentările de la Palatul Suţu, la observator prezentările se ţineau în format ecran, nu cupolă. Acum proiecţia se va face într-o cupola gonflabilă, ceea ce înseamnă că vom pătrunde şi mai bine în atmosferă. Prezentările durează între 20 şi 30 de minute şi sunt accesibile atât copiilor de peste 6 ani, cât şi adulţilor. Biletele de intrare costă 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru elevi, studenţi, pensionari. Prezentările se desfăşoară după următorul program:

Joi, vineri şi sâmbătă:
18:45 şi 20.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în fiecare noapte
19:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi merge până la marginea Universului

Duminică:
11:30 şi 13.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în această noapte
12:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi mergi până la marginea Universului

Ți-a plăcut? Spune și altora: