Idei pentru Weekend 2-3 Iulie

iunie 29, 2016 în Evenimente de Alex

outernational days1-3 Iulie – Outernational Days

Suntem invitați în Grădina Uranus (str. Uranus 144) și în Control Club (str. Constantin Mille 4) la prima ediție Outernational Days, un nou festival de world music. Evenimentul va aduce pe scenă trupe și artiști din întreaga lume, precum și o serie de evenimente discursive. Vor avea loc concerte cu trupe și muzicieni din Congo, Burkina Faso, Turcia, Egipt, USA și România), DJ set-uri, conferințe, performance-uri, filme documentare și altele. Outernational Days își propune să definească mai concret termenul generic de „world music” sau „musique du monde”, în căutarea aspectului autentic, original, specific și mondial din muzica de azi. Programul festivalului contine: Concerte; Instalații; Atelier de percuție; Lectures / Panels; Bucătărie specifică Outernational cu meniuri speciale; Mese de ping-pong; Târguri expozanți; Cafea turcească la nisip; Filme documentare Far Off Sounds. Abonamentul pentru toate zilele este 70 lei, biletul pentru vineri este 30 lei + 10 lei supliment acces Control, cel pntru sâmbătă este 30 lei + 10 lei supliment acces Control, iar perntru duminică este 20 lei.

Sursă și detalii


AfisIE

1-3 Iulie – Festivalul IEsc – urban, contemporan, românesc

IEsc celebrează ia, un brand de țară ce constituie o permanentă sursă de inspirație, precum și folclorul reinterpretat, prin integrarea elementelor tradiționale în contemporan. Evenimentul apropie oamenii de tradițiile și valorile românești printr-un mix de manifestări artistice care îmbină arta fotografică, muzica, cinematografia și tehnicile meșteșugărești, într-un decor neconvențional care accentuează contrastul modern – tradițional. Timp de trei zile suntem așteptați în Lahovari nr. 7, cu ședințe foto profesionale, ateliere creative, expoziție de ii și accesorii, proiecția filmului românesc – „Bacalaureat”, concertele Urma și Cobzality – la Grădina cu Filme, precum și cu multe alte surprize. Intrarea la toate activitățile este gratuită!

Sursă și detalii


 noaptea lunga a filmelor scurte2 Iulie, între orele 20-05 – Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

Sub cupola Pavilionului Central Romexpo 10.000 de metri pătrați urmează să fie reinterpretați prin film, arte multimedia și spectacole live cu ocazia celei de a opta ediție a Nopții Lungi a Filmelor Scurte. Scurtmetrajele premiate de Oscar, Sundance, Cannes și alte festivaluri de renume + live shows + instalații video + food-court cu live cooking și experiențe culinare artizanale își dau întâlnire în noaptea dintre 2 și 3 iulie. Biletele costă 40 de lei la fața locului, în limita locurilor disponibile.

Sursă și detalii


carol 110ani3 Iulie, începând cu ora 12 – Parcul Carol I, 110 ani

La 6 iunie 1906 se deschidea oficial Expoziția Generală Română, pentru celebrarea a 40 de ani de domnie a regelui Carol I, 25 de ani de la proclamarea Regatului şi 1800 de ani de la cucerirea Daciei de către romani. Locul ales pentru amplasarea expoziției a fost Câmpia Filaretului (Câmpia Libertății), actualul Parc Carol I, un spațiu cu semnificații istorice importante. Proiectul Asociației Istoria Artei își propune reconstituirea istorică și digitală a Expoziției Generale Române din 1906 din Parcul Carol I, din perspectiva pavilioanelor de arhitectură, a monumentelor, a personalităților care au contribuit la realizarea proiectului urbanistic și peisagistic, crescând potențialului istorico-cultural al zonei Filaretului. Prima etapă se desfășoară în parc și în împrejurimi, sub forma unor tururi ghidate gratuite. Punctul de întâlnire este la Fântâna Zodiac, din Piața Libertății.

Sursă și detalii


chef foa2 Iulie, între orele 21-03 – Street food by Chef Foa

Sâmbătă seara, începând cu ora 21, în parcarea magazinului Kaufland din Str. Barbu Văcărescu, Nr. 120-144, Chef Foa împreună cu Flavours pun la cale un eveniment inedit de street food condimentat cu o mulţime de surprize culinare şi asezonat cu muzică bună oferită de Moonlight Breakfast într-un decor pe măsură. Intrarea este liberă.

Sursă și detalii


gradina de vara

25 Iunie – 22 Iulie – Grădini de vară

Ansamblul Imago Mundi prezintă proiectul „Grădini de vară / Enescu: urban vs. tradiţional”, o serie de concerte prin care îşi doresc să promoveze un program muzical original, dedicat marelui compozitor şi inspirat de celebrele sale Rapsodii Române. Concertele ce se vor desfăşura în cadrul „Grădinilor de vară” sunt comentate vizual de proiecţii video mixate în timp real. Concertele au durata de o oră şi sunt organizate în spaţii emblematice ale Bucureştilor (Grădina Botanică, Muzeul Satului), precum şi în spaţii noi/neconvenţionale (Cărtureşti Carusel, Lokal, Grădina Viitorului): aceste spaţii sunt, asumat sau nu, reinterpretări ale „grădinii de vară” bucureştene de la sfârşitul secolului XIX – la fel ca atunci (sau, ceva mai târziu, în perioada interbelică), grădina de vară poate juca rolul spaţiului de re-activare a comunităţilor locale; de destindere în serile călduroase de vară; de (re)conectare la viaţă culturală. Programul este accesibil pentru toate vârstele şi gusturile: publicul se va bucura să (re)cunoască teme precum „Am un leu şi vreau să-l beu”, „Sârbă lui Pompieru”, „Ţânţăraş cu cizme largi”, „Văleu, lupu mă mănâncă” sau „Pe o stâncă neagră” interpretate într-o manieră originală, cult-contemporană. Intrarea este liberă (cu excepţia biletului de acces în Muzeul Satului şi Grădina Botanică).
Programul complet:
01/07 orele 19:00 – Gradina Botanica
02/07 orele 20:00 – Carturesti Carusel
03/07 orele 19:00 – Gradina Viitorului
15/07 orele 18:00 – Muzeul Satului
22/07 orele 19:00 – Gradina Botanica

Sursă și detalii


pe urmele lui brancusi2 Iulie, începând cu ora 11 – Pe urmele lui Brâncuși

Aproape un an i-a luat lui Constantin Brâncuşi să ajungă la Paris. Prietenii de la Vânează Bucureştiul recrează simbolic acest drum şi îl integrează în povestea următorului treasure hunt. Suntem invitaţi să luăm parte la trei ore pline cu probe surpriză, cu indicii care ne vor face să-l cunoaştem mai bine pe Brâncuşi şi de un traseu nou-nouţ în care ne vom familiariza într-un mod inedit cu operele artistului. Se participă în echipe de 3-5 persoane care se înscrie aici. Taxa de înscriere pentru fiecare participant este de 30 lei.

Sursă și detalii


atelier de confectionat povesti2 Iulie, între orele 17-20 – Atelier de confectionat povesti: Cum să spui o poveste in 99 de cuvinte

Hemingway putea scrie povești din 6 cuvinte. Noi suntem invitați să o facem sâmbătă La un Ceai (Luigi Cazzavillan nr. 25) folosind 99 de cuvinte. Adica să ne imaginăm povești (foarte scurte, dar complete și complexe) la un nou Atelier de confecționat povești fantastice cu scriitorul Dan Radoiu și editura Crux Publishing. Înscrieri la 0734 195 395 (apel sau sms). Intrarea este liberă.

Sursă și detalii


Shine1-2 Iulie – SHINE

După ce la ediţia a doua, desfăşurată anul trecut, SHINE s-a bucurat de prezenţa a peste 7000 de persoane în cele două zile, festivalul a câştigat premiul publicului la Metalhead Awards şi a fost denumit “Best Alternative Festival” în 2015!  Anul acesta, cel mai tânăr şi efervescent festival bucureştean, Shine, are loc tot la Arenele Romane şi până acum au fost confirmate trupele Alternosfera, Subcarpaţi, Carla’s Dreams, Mihail, Boogie Belgique, Robin and the Backstabbers, Firma, TRAVKA, Fameless, Coma, Elderbrook, N.O.R., byron, Sunet Fin, Aeon Blank, Pinholes, The Kryptonite Sparks şi Ligia Hojda. Până pe 1 iulie abonamentele de două zile se găsesc la 90 de lei Acces General iar biletele de o zi la categoria Acces General costă 55 de lei. Biletele de o zi sunt valabile în oricare zi a festivalului. În ziua concertului, la intrare, abonamentele de două zile vor costa 100 de lei iar biletele de o zi vor costa 60 de lei.

Sursă și detalii


Pelicam1-3 Iulie – Retrospectiva Pelicam 2016

Cele mai apreciate documentare de la Pelicam, ediția a cincea, vor fi proiectate la Cinema Elvira Popescu. Vor putea fi vizionate filmele câştigătoare de la fiecare secţiune Pelicam. Proiecţiilor vor avea lor în fiecare seară de la 19.30 şi de la 20.30, mai puţin vineri când al doilea film va începe la 21.30.  Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a cinematografului.

Sursă și detalii


visul lui ceausescu

2 Iulie, între orele 11-13 – Plimbări Urbane: Visul lui Ceauşescu

Plimbări Urbane ne propun o plimbare pe traseul “Bucureşti prin comunism – Visul lui Ceauşescu“. Vom discuta despre demolări, despre motivele apariţiei Casei Poporului și a noului centru civic. Vom descoperi împreună modul în care oraşul vechi a supraviețuit în spatele blocurilor, insule de clădiri vechi care au scăpat de la demolări. Pe întregul traseu vom putea vedea imagini de epocă, planuri vechi și noi, schițe, astfel încât să avem o imagine completă a modului în care a evoluat această zonă. Locul de întalnire este in Piaţa Unirii (intersecția bd. Unirii cu bd. Regina Maria la parterul primului bloc de lângă stația tramvaiului 32). Participarea este gratuită.

Sursă și detalii


swimathlon

2 Iulie, între orele 9-15 – Swimathlon

Fundaţia Comunitară Bucureşti organizează sâmbătă, la Bazinul Olimpic Anatolie Grințescu din complexul Sportiv Dinamo, cea de-a patra ediție Swimathon București – cea mai mare competiție de strângere de fonduri prin înot din Capitală. Anul acesta, Swimathon București aduce la start 20 de cauze comunitare, 59 de echipe şi aproape 300 de înotători – persoane publice, sportivi, angajați din companii sau oameni cu spirit civic. Evenimentul își propune să atragă peste 200.000 lei din comunitate și peste 1000 de spectatori. Fiecare echipă de înotători are maximum cinci membri care sunt în primul rând fundraiseri pentru cauzele pe care le susțin și apoi înotători. Printre aceștia se numără muzicianul Zoli Toth, criticul de film Ada Roseti, actorul Dan Lupu, jurnaliștii Mircea Toma și Ștefan Mako, solistul trupei Toulouse Lautrec, Cătălin Rulea,  oameni din companii, din societatea civilă, dar mai ales oameni obișnuiți care vor să se implice în construirea binelui în jurul lor. Hai să-i susținem.

Sursă și detalii


targuiala2 Iulie, începând cu ora 10 – Târguiala de vară la Grădina Sticlarilor

Este un eveniment pe care îl recomand cu dedicaţie pentru cei cărora le place să târguiască. Organizatorii fac din asta o regulă generală „Negocierea. La noi nu există prețuri afișate, fixe sau inaccesibile așa că nu-ți rămâne decât să te târguiești ca-n bazar.” Așa că ne vedem sâmbătă în Grădina Sticlarilor de pe Vasile Lascăr nr.36, să ciocnim un pahar de vin sau să ne răcorim cu o ghimbirată, în timp ce scormonim prin felurite lucruri, mai noi sau mai vechi ce apartin unor doamne, domnisoare sau domnisori, dornice(i) să se despartă de ele.

Sursă și detalii


tandarica2-3 Iulie, între orele 11-18 – Teatru, Stradă și Copil

Din dorinţa de a le oferi tutror posibilitatea de a înţelege şi a asimila valorile general umane şi de a avea acces la marea dramaturgie clasică şi universală, Teatrul de Animaţie Ţăndărică implementeaza proiectul cultural „Teatrul pentru toţi” printr-o stagiune itinerantă de aproximativ 5 luni pe an, din luna mai, până în luna septembrie. Weekendul acesta se încheie perioada în care cortul va fi amplasat în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, cu două spectacole.  Sâmbătă va fi pusă în scenă piesa Till Eulenspeigel, iar duminică piesă Leganda Lacului Învârtita, ambele piese destinate copiilor cu vârste de peste 5 ani. Preţul biletului este de 1 leu.

Sursă și detalii


wafe

18-19 Iunie, între orele 14-19 – Waffles Madness

Gata, gata, lasă imaginea! Ştiu că e greu, dar hai să-ţi spun şi despre ce e vorba. M-am sacrificat şi am testat personal pentru a mă asigura că totul e în regulă. Aşa că pot să îţi spun că nu doar arată bine, dar sunt şi excepţional de gustoase bombele astea calorice pe care. Le găseşti La un Ceai (Luigi Cazzavillan nr. 25)  sâmbătă si duminică după amiază. Oferta cuprinde o mulţime de delicii: înghețată, nutella, unt de arahide, cocktail de fructe, frișcă, topping de ciocolată, topping de căpșuni, biscuiți oreo, fulgi de migdale, nuci, dulceață, M&Ms. Rezervări la 0734 195 395.

Sursă și detalii


noaptea la Antipa10 Iunie – 16 Septembrie – O noapte printre giganți

Muzeul „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani să petreacă o noapte memorabilă printre cele mai mari mamifere care au existat vreodată pe Pământ. Programul debutează în acest an pe 10 iunie și, ca în fiecare an, copiii se pot înscrie la oricare dintre edițiile programate pe tot parcursul verii (24 iunie, 8 iulie, 22 iulie, 5 august, 26 august, 9 septembrie, precum și 16 septembrie). Ar fi bine chiar să te grăbeşti pentru că e un program destul de căutat. În prima parte a serii, cei mici vor face un tur al muzeului, asigurându-se că toate exponatele din diorame au parte de un somn liniștit, apoi vor viziona filme documentare despre viața fascinantă a animalelor şi vor adormi visând, poate, la lumea uriaşilor de altădată. Sosirea copiilor este stabilită pentru ora 21, iar părinţii sunt aşteptaţi să-i ia a doua zi, sâmbătă, începând cu ora 8.30, după ce copiii au luat micul dejun. Înscrierea participanților se face în limita a 20 de locuri, pe adresa de email: info@antipa.ro sau la numărul de tel: 021.305.60.31. Costurile de participare sunt de 200 Ron/copil; 300 Ron/doi frați; 400 Ron/trei frați.

Sursă și detalii


_MG_9029

1 Iunie – 30 Septembrie, începând cu ora 19.30 – Simfoniile de vară

Vara aduce în Piaţa Universităţii a şaptea ediţie a „Simfoniilor de vară”. De la sfârşitul lunii mai, până în septembrie, în fiecare sâmbătă şi duminică, Parcul Colţea devine gazdă de spectacole în aer liber. Timp de 4 luni, sunt programate 38 de concerte cu artişti renumiţi precum cvartetul Bella Musica, Brass Quintet Bucureşti, mezzosoprana Claudia Măru-Hanghiuc, Bucharest Ladies Orchestra, dirijată de Ozana Barabancea, dar şi coruri de copii. Participarea este gratuită.

Sursă și detalii


targ mtr

1-3 Iulie, între orele 10-19 – Târg cu meşteri şi produse tradiţionale

În curtea interioară de la MŢR, are loc târgul săptămânal. Artizanii populari vin la târg cu ipingele cu broderii de o frumusețe aparte din Gornoviţa – Gorj, ceramică neagră de Marginea, ceramică pictată de Corund sau de Horezu, ţesături tradiţionale din zona Aradului, icoane pe lemn şi pe sticlă, pristolnice crestate sau pictate, covoare din lână vopsită vegetal, obiecte din lemn pentru gospodărie, măşti populare, ii și cămăşi de Breaza, Bucovina sau Mehedinţi.
Aici se pot degusta şi târgui fructe şi legume de sezon, miere şi ţuică de prune, turtă dulce de Covasna, prăjituri de casă, plăcinte boiereşti, murături asortate şi zacuscă, dulcețuri aromate și sucuri naturale. Intrarea la târg este liberă.

Sursă și detalii


cumintenia pamantului

19 Mai – 17 Iulie – Cumințenia Pământului. Aceasta nu este o piatră

Pot să spun că aşteptam de ceva timp o expoziţie cu această temă. Aşteptarea asta e generată de faptul că nu nu prea am încredere în educaţia artistică a poporului român, şi atunci când ceri bani unui astfel de popor pentru a recupera o operă de artă trebuie să susţii campania cu o comunicare serioasă. Iar o expoziţie pe această tema este esenţială. Aşa că, haideţi să mergem la MNAR să vedem care-i povestea acestei mici sculpturi şi de ce merită să punem mână de la mână ca să o recuperăm.

Sursă și detalii


spitale disparute

30 Martie – 3 Iulie – Spitale dispărute ale Bucureștiului

Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şuţu împreună Fundația Colegiului Medicilor din Municipiul București, ne invită să vizităm expoziția „Spitale dispărute ale Bucureștiului”, deschisă în curtea Palatului Suțu.
Expoziția oferă o privire asupra activității spitalelor bucureștene a căror funcționare a fost sistată ca urmare a cutremurelor, a bombardamentelor din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, a demolărilor și restructurărilor din Perioada Comunistă, sau a lipsei de finanțare și a proceselor de retrocedare din perioada postdecembristă.

Sursă și detalii


 

Un articol din seria Idei pentru Weekend in Bucuresti

Ți-a plăcut? Spune și altora: