Idei pentru Weekend 19-20 August

august 16, 2017 în Evenimente de Alex

18-20 August

Bucharest GreenSounds Festival 2017

Bucharest GreenSounds Festival 2017

Cea de-a patra ediție BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL, cel mai efervescent festival internațional de muzică eclectică din Capitală, va avea loc în weekendul acesta, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle. Festivalul cu intrare liberă oferă publicului, an de an, trei zile de concerte cu artiști și trupe de top din țară și din străinătate, activități recreative, un spațiu de gastronomie internațională, un bazar urban, propunându-și să celebreze orașul prin muzică și dans în aer liber. Pe cele două scene din Parcul Herăstrău vor urca artiști internaționali de renume, din zonele muzicale Trip Hop, Reggae, Dub, Hip Hop, Jazz și multe altele. 

20 August / 17:30

Cu bastonul prin București

Cu bastonul prin București

A.R.C.E.N. organizează în fiecare duminică, în perioada 6 august – 10 septembrie, de la ora 17.30, traseul cultural „Cu bastonul prin București”. Un traseu alternativ de promenadă desfășurat prin labirintul cartierelor istorice Icoanei și Armenesc care pornește de la librăria Cărturești Verona (str. Arthur Verona nr. 13-15), având punct final Rezidența BRD Scena9 (str. I.L.Caragiale nr. 32). Traseul propus în al 8-lea an de plimbări ARCEN este cuprins între străzile: Arthur Verona – A. D. Xenopol – Cristofor Columb – Eremia Grigorescu – Grădina Icoanei – Jean Louis Calderon – Icoanei – Alexandru Donici – Vasile Lascăr – Logofăt Luca Stroici – Maria Rosetti – I. L. Caragiale, perimetru urban foarte valoros din punct de vedere arhitectural și cultural și generos din punct de vedere vizual. Zona păstrează până astăzi aspectul vechi al Bucureștiului de dinainte de Marele Război, cu case ascunse de vegetație, curți largi cu viță de vie și pomi fructiferi, case parter, dar și o diversitate extraordinară de arhitectură neoromânească și o serie impresionantă de imobile interbelice art deco. Ediția a 8-a a traseului cultural „Cu bastonul prin București” se va încheia de fiecare dată cu discuții despre memoria și poveștile cartierului Icoanei în curtea Rezidenței BRD Scena9, casă ridicată acum 127 de ani și care a aparținut Regelui Mihai. Participarea la traseu este gratuită și nu necesită înscriere prealabilă.

19 August / 18:00

Descoperă zona Parcul Carol – Filaret

P5203213-760x500

Fundaţia Calea Victoriei ne invită la o nouă expediţie culturală în timp şi spaţiu, de data aceasta în zona Parcului Carol – Filaret. În 1906 se celebrau 40 de ani de domnie a Regelui Carol I, precum şi 25 de ani de la proclamarea Regatului. Pentru a sărbători acest jubileu, autorităţile române au hotărât în 1905 organizarea unei expoziţii generale. Locul ales pentru organizarea şi desfăşurarea acestei manifestări a fost Câmpia Filaretului sau Câmpia Libertăţii, actualul Parc Carol I. Lucrările de amenajare au durat 11 luni, iar la 6 iunie 1906 Expoziţia era inaugurată de Regele Carol I, la deschidere fiind prezenţi şi Regina Elisabeta, Principele Ferdinand şi Principesa Maria. Castelul lui Vlad Ţepeş, construit pentru a adăposti turnul de apă, sau Biserica Cuţitul de Argint – copie după Biserica Sf. Nicolae din Iaşi – sunt doar câteva exemple de monumente ce vor fi descoperite de-a lungul plimbării. Mausoleul din Parcul Carol, Fântâna Cantacuzino, Arenele Romane sau Casa Bosianu sunt doar câteva din obiectivele ale căror poveşti le vom afla pe parcursul acestei promenade. Vom vorbi şi despre prima gară bucureşteană: Gara Filaret, precum şi despre Uzina de Gaz şi Electricitate, ambele având un rol important în dezvoltarea zonei. Plimbarea se va încheia la Palatul Suter, de unde vom putea admira panorama oraşului.

1 August – 8 Octombrie

ABOVE AND BEYOND – expoziție aeronautică și aerospațială

ABOVE AND BEYOND

Sun Plaza găzduiește în perioada o expozițiae aeronautică și aerospațială prezentată de Boeing și realizată în colaborare cu NASA și Muzeul de Aeronautică „Smithsonian” din Washington. Venită pentru prima dată în România, ABOVE AND BEYOND este o expoziție interactivă și multisenzorială care celebrează puterea inovației și bucuria zborului. De la mașini zburătoare și avioane supersonice până la lifturi spațiale și mega rachete, ABOVE AND BEYOND va duce vizitatorii mai repede (Faster), mai departe (Further) și mai sus (Higher) și mai inteligent (Smarter), într-o experiență unică. Vizitatorii se pot aventura în cinci galerii care conțin zeci de displayuri interactive. Pot urca până la marginea spațiului cu un lift – simulator sau pot testa designul propriului avion supersonic de vânătoare într-un concurs de viteză în zbor. De asemenea, familiile sau grupurile de prieteni pot vedea ce simte o pasăre într-un stol, în timp ce participă la o experiență de zbor bazată pe senzori de mișcare. Expoziția este gratuită și poate fi vizitată la parter și la etajul 1 în Sun Plaza. Vârsta minimă recomandată: 7 ani.

19-20 August / 18-22.30

Vacanța de vară cu EXCELSIOR

Vacanța de vară cu EXCELSIOR

Suntem așteptați în Parcul Bazilescu la fiecare sfârșit de săptămână pentru a să petrece vacanța de vară cu EXCELSIOR. Aici, Teatrul Excelsior organizează o suită de evenimente până pe 10 septembrie 2017. În fiecare weekend copiii, părinții, bunicii vor putea vedea spectacole de teatru și de dans, concerte, momente de magie, filme românești. Se vor desfășura și ateliere de joacă. Cei care vor veni în parc vor trăi aventura de vară, pregătită de Teatrul Excelsior cu grijă pentru spectatorii de toate vârstele. Fiecare weekend, cât e vacanța de lungă, va deveni un tărâm al poveştilor modelat de bucuria şi entuziasmul copilăriei.

Programul din această sâmbătă este:

Spectacol de ventrilocie cu Crina ZvobodăConcurs cu premii

  • Spectacol de magie cu Cristina Strecopitov
  • Papagalii năzdrăvani – spectacol de teatru, trupa Dominium
  • Concert Paula Seling
  • Amintiri din copilărie– proiecție film românesc

Iar programul de duminică este:

  • Hansel și Gretel – spectacol de teatru, trupa Basm
  • Micul prinț – spectacol de teatru, trupa Istețilă
  • Concert Ansamblul Românașul
  • Concert Emilia Mușală – Muzica desenelor animate
  • Dumbrava minunată – proiecție film românesc

18 August / 20:00

Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare

Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare

Opera Comică pentru Copii, organizează în acest weekend un spectacol itinerant intitulat “Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare”, ce aduce în prim-plan Dunărea, atât ca reper geografic, cât și ca punct de interferențe multiculturale.  Participarea este gratuită, în baza completării formularului online disponibil aici, cu minim 2 zile înainte de ziua evenimentului. Vineri, 18 august, de la ora 19:00, Opera Comică pentru Copii găzduiește în premieră producția “Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare”. Spectacolul va lua apoi drumul Dunării, astfel încât duminică, 20 august 2017, de la ora 19:00, spectatorii din Tulcea îi vor putea aplauda pe artiști pe scena Teatrului “Jean Bart”.

19 August / 17-21

La Hamace in parc Titan

La Hamace in parc Titan

Sâmbată, începând cu ora 17 ne relaxam în aer liber în Parcul Titan (intrarea în parc pe la Strada Liviu Rebreanu nr. 11), ne întindem în hamace, ascultam muzică și avem o experienţă de neuitat. Suntem așteptaţi cu 50 de hamace pentru, slack-line și mâncare delicioasă oferită de frufru. Legarea hamacelor se va face cu deosebită grijă față de copaci. Partciparea este gratuită.

19-20 August / 21:00

Cinema în aer liber la OCC

Cinema în aer liber la OCC

Între 4 august și 29 octombrie începând cu ora 21:00 filme bune, multe și premiate vor fi proiectate la Opera Comică pentru Copii. La sfârșitul fiecărei săptămâni locuitorii cu vârste de peste 14 ani sunt invitați la filme de lung și scurt metraj pe terasa din curtea Operei Comice pentru Copii, lângă stadionul Giulești. Vinerea se proiecteaza filme semnate de regizori consacrați ai cinematografiei autohtone – Lucian Pintilie, Dan Pița, Cristian Mungiu, Cătălin Mitulescu, Cristi Puiu, Radu Jude, Anca Miruna Lăzărescu, Paul Negoescu și mulți alții. Sâmbătă filme de Oscar, iar duminică cele mai tari musical-uri din istoria cinematografiei. Intrarea este liberă. 
Programul acestui weekend:
Vineri – Amintiri din epoca de aur II
Sâmbătă – Walk the Line regia JAMES MANGOLD
Duminică – Chicago regia ROB MARSHALL

30 Iunie – 30 August

„Tradiţii în viitor”

Expoziţia asta, deşi… cam comercială, mă face foarte curios. Probabil că sunt unul dintre cei mulţi care vrând, nevrând, au o fascinaţie stranie faţă de Ikea. Fac ce fac şi ajung să mă plimb prin magazin ca la muzeu. Totuşi în afara spaţiilor amenajate de ei, parcă nu mai e chiar aşa spectaculos. Expoziţia asta pe care Ikea o organizează împreună cu Muzeul Satului implică tot o amenjare făcută de specialiştii Ikea, însă, într-un spaţiu autentic românesc. Iar riscurile să pleci acasă cu o sacoşă de nimicuri pe care laşi o grămadă de bani, sunt inexistente. Interesant mai e şi că expoziţia este unică în lumea Ikea, fiind vorba despre amenajarea unui canton cu etaj în stil românesc, mobilat în stilul scandinav, păstrând elementele autentice ale artei româneşti.

18 August / 18:00

Grădina Cișmigiului și casele dimprejur

Turul ghidat are loc vineri, de la ora 18:00 şi  ne va oferi ocazia de a descoperi Grădina Cişmigiului şi casele dimprejur. Tururl va avea o durată de 1,5 – 2 ore, iar costul de participare este de 20 lei/persoană. Copiii până în 14 ani participa gratuit. Punctul de întâlnire este la Liceul Lazăr. Înscrierile se fac la tururighidate@gmail.com.

20 August / 12-19

V for Verde Local Market

Dacă îţi plac ingredientele proaspete, eşti invitat duminică la o întâlnire cu producătorii locali în Spaţiul M60. Va fi acolo un Local Market cu fermieri şi producători locali, cu bunătăţi produse responsabil care să ne bucure prin prospeţime. Plus un spaţiu al ideilor verzi, mix de conversaţie, gustări bio, zâmbete şi energie pozitivă. Intrarea este liberă.

19-20 August

Vizite în spaţiile istorice ale Palatului Regal

MNAR oferă rar o experienţă fascinantă vizitatorilor interesaţi să descopere Palatul Regal. Spaţiile istorice restaurate, din corpul central al Palatului Regal (Sufrageria Regală, Sala Tronului şi Scara Voievozilor) pot fi vizitate în al treilea week-end din fiecare lună. Participarea la aceste vizite ghidate nu necesită programare prealabilă. Vizitatorii sunt rugaţi să se prezinte cu treizeci de minute în avans la casa de bilete de la parterul Galeriei Naţionale pentru achiziţionarea biletelor de acces. Programul este sâmbătă si duminică de la 11.30, de la 14:00 şi de la 16.30. Participarea se face în limita locurilor disponibile. Durata aproximativ o oră. Tarif: 20 lei întreg/10 lei pensionarii/5 lei pentru elevi şi studenţi/preşcolarii au acces gratuit.

20 August / 11:00

Școala de vară de astronomie

Școala de vară de astronomie se ține anul acesta în planetariul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” (Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 21). În întunericul artificial, copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani vor fi însoțiți de bolta cerească, presărată de nenumărate stele. Înscrierile se fac pe adresa de e-mail: conferinte@muzeulbucurestiului.ro sau la numărul de telefon 021 315 68 58, de luni până vineri, în intervalul 9:00-16:00. Taxă de participare: 10 lei/copil. Programul este următorul:
Duminică 13 august 2017, ora 11:00 – Învățarea constelațiilor vizibile în timpul verii.
Duminică 20 august 2017, ora 11:00 – Mersul planetelor pe cer și aspectul cerului de pe alte planete.
Duminică 27 august 2017, ora 11:00 – Plimbare prin Universul cunoscut.

20 August / 11:00

Grădina De Artă Pallady Flori

Duminică, suntem invitati la Muzeul Theodor Pallady la un atelier adresat familiilor cu copii peste 5 ani cu tema “Flori”. Spunem Povestea reginei florilor (Cehia); desenăm în cărbune și pictăm cu tempera. Observăm specii din grădină, precum trandafirii, hortensiile, regina nopții, crăițele și brumărițele, descoperim, în rol de comentatori de artă, flori în pictura modernă a lumii și în cea românească, la creatori precum Van Gogh, Monet, Matisse, Georgia O’Keeffe, Chagall, Odilon Redon, sau Pallady, Luchian, Ion Gheorghiu, Piliuță, Bernea, Sălișteanu, Câlția, găsim flori ascunse în decorațiunile mobilierului din muzeu și aflăm simbolurile trandafirului și garoafei, facem un concurs de proverbe și ghicitori despre plante și flori- câștigătorii vor primi semințe de flori albastre și albe, gata de plantat. Activitatea durează o oră și jumătate. Taxa copil: 30 lei. La activitate pot participa și părinții, plătind taxa de 10 lei, care include și vizita în muzeu. Inscrierile se fac la adresa: educatie@art.museum.ro

1 Iulie – 17 Septembrie

Culorile prin aripi

Expoziția de fluturi tropicali vii oferită de Muzeul „Grigore Antipa” ne îndeamnă din nou, să cunoaștem o mică parte din lumea extrem de diversă a acestor insecte. Sunt prezentate specii larg răspândite în unele regiuni tropicale din America, Africa și Asia, ce pot fi observate în mediul lor natural doar la mari distanțe geografice de țara noastră. Vom putea observa îndeaproape un grup de animale cu un mod de viață fascinant și, în același timp, vom admira bogăția de culori și forme atât de des întâlnită la fluturii din zonele tropicale. Prețul biletului întreg este 12 lei iar cel redus este 10 lei (pensionari, studenți, elevi și copii peste 3 ani).

16 Iunie – 8 Septembrie / 21:00

O noapte printre giganți

Muzeul „Grigore Antipa” îi invită și în acest an pe copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani să petreacă o noapte memorabilă printre cele mai mari mamifere care au existat vreodată pe Pământ. Programul debutează în acest an pe 16 iunie și, ca în fiecare an, copiii se pot înscrie la oricare dintre edițiile programate pe tot parcursul verii (30 iunie, 7 iulie, 21 iulie, 4 august, 25 august, 1 septembrie sau 8 septembrie 2017). Ar fi bine chiar să te grăbeşti pentru că e un program destul de căutat. În prima parte a serii, cei mici vor face un tur al muzeului, asigurându-se că toate exponatele din diorame au parte de un somn liniștit, apoi vor viziona filme documentare despre viața fascinantă a animalelor şi vor adormi visând, poate, la lumea uriaşilor de altădată. Sosirea copiilor este stabilită pentru ora 21, iar părinţii sunt aşteptaţi să-i ia a doua zi, sâmbătă, începând cu ora 8.30, după ce copiii au luat micul dejun. Înscrierea participanților se face în limita a 20 de locuri, pe adresa de email: info@antipa.ro sau la numărul de tel: 021.305.60.31. Costurile de participare sunt de 200 Ron/copil; 300 Ron/doi frați; 400 Ron/trei frați.

17 – 20 August

Prezentări de planetariu

Sub mult-aşteptatul titlu “Observatorul se întoarce”, Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu se… întoarce… în locul bine cunoscut din Bd. Lascăr Catargiu nr. 21. Clădirea, care se afla într-o stare avansată de erodare, a trecut printr-o temeinică, sper, renovare şi în Decembrie şi-a redeschis porţile. Iar acum, începând cu ianuarie îşi aşteaptă prietenii cu un program extins de prezentări într-un format de planetarium. Asta e o altă noutate pe care aştept cu nerăbdare să o descopăr, pentru că, şi înainte de prezentările de la Palatul Suţu, la observator prezentările se ţineau în format ecran, nu cupolă. Acum proiecţia se va face într-o cupola gonflabilă, ceea ce înseamnă că vom pătrunde şi mai bine în atmosferă. Prezentările durează între 20 şi 30 de minute şi sunt accesibile atât copiilor de peste 6 ani, cât şi adulţilor. Biletele de intrare costă 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru elevi, studenţi, pensionari. Prezentările se desfăşoară după următorul program:

Joi, vineri şi sâmbătă:
18:45 şi 20.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în fiecare noapte
19:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi merge până la marginea Universului

Duminică:
11:30 şi 13.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în această noapte
12:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi mergi până la marginea Universului

Ți-a plăcut? Spune și altora: