Idei pentru Weekend 17-18 Octombrie

octombrie 14, 2015 în Evenimente de Alex

noaptea devoratorilor de teatru

17 Octombrie, începând cu ora 16 – Noaptea Devoratorilor de Teatru

Sâmbătă noaptea la Clubul Ţăranului Român se întâmplă teatru, expoziţii, lansări de carte, concerte şi discuţii. De la 16 au loc 4 piese de teatru. De la 21 lansările de cărţi ale lui Florin Piersic Junior, Chris Simion, Oana Pelea, Tudor Chirilă şi Alina Nedelea. Apoi concert şi din nou piese de teatru până dimineaţă. Cine rezistă până la răsăritul soarelui primeşte din partea Clubului Ţăranului… zeamă de varză şi ciorbă de potroace! Intrarea este liberă iar accesul se va face în ordinea sosirii şi în limita locurilor disponibile.

Sursă și detalii


eye contact

17 Octombrie, începând cu ora 15 – Cel Mai Mare Experiment Mondial de Contact Vizual – Bucureşti

Din când în când Bucureştiul ne oferă câte o provocare ieşită din comun. Săptămâna asta provocarea are loc în Parcul Izvor şi se integrează într-un eveniment care are loc în alte 142 de oraşe. Teoretic evenimentul are loc simultan în 15 Octombrie, însă în Bucureşti se întâmplă pe 17. Ce se întâmplă acolo? Alegi o persoană străină cu care petreci un minut privindu-vă ochi în ochi. Nu e un concurs de neclipit ci doar un minut petrecut într-o formă de conexiune umană primordială. Pe link-ul cu detalii găseşti şi un video interesant care îţi explică puţin mai bine procesul. Ce să zic!? Chiar trebuie văzut despre ce e vorba.

Sursă și detalii


la pas pe armeneasca

17-18 Octombrie, începând cu ora 17 – La pas pe la Armenească

Despre tururile pietonale ARCEN am tot vorbit şi te-am încurajat mereu să mergi să te bucuri de ele, O fac şi acum adăugând un amănunt important. O parte mai puţin cunoscută a poveştii este că ARCEN îşi propune să ducă mai departe iniţiativa asta prin intermediul unor tineri liceeni care participa la programul  „Noi suntem oraşul – voluntariat avizat” în cadrul cărora se pregătesc pentru a deveni la rândul lor povestitori urbani. Acesta este primul tur organizat de aceşti elevi şi în acelaşi timp ultimul tur pietonal al ARCEN din acest an. Motive suficiente să fim acolo. „La pas pe la Armenească” este un traseu-cultural care propune bucureștenilor un spațiu alternativ de promenadă, dar și un prilej de descoperire a vechii comunități armene din capitală, printr-o serie de povești despre primii armeni sosiți la București în secolele trecute, despre obiceiurile și tradițiile lor, povești despre cafele și despre comerțul cu delicatese, despre amor și lux, povești care vor surprinde și istoriile celor mai celebri armeni din București: Manuc Bei, Iacob Melik și chiar Arșavir și Jeni Acterian.

Sursă și detalii


campionii romaniei

17-18 Octombrie, începând cu ora 10 – Motul Motorsport Event

În parcarea de la Băneasa Shopping City se turează motoare şi se tocesc anvelope în acest weekend la concursul auto de viteză pe traseu special amenajat care va cuprinde: concurs contra-timp pentru amatori; demonstraţii: drift / rally / circuit / karting; taxi drift / taxi rally; demonstraţii prim-ajutor.

Sursă și detalii


vanatoarea de comori arhitecturale

17 Octombrie, începând cu ora 10 – Vânătoare de comori arhitecturale în fosta mahala Flămânda

Nu ratez nici o ocazie de a promova „Vânătorile de Comori Arhitecturale”. Chiar eram nerăbdător să văd când apare următoarea, iar ocazia asta este dublu specială pentru că punctul central al vânătorii este Casa Costa-Foru, un nou spaţiu socio-cultural alternativ bucureştean pe care l-au deschis de curând cei de la Dincolo de Faţade. Vânătoarea va fi outdoors în zona adiacentă casei. Pornim din fața Casei Costa-Foru, tot acolo ne întoarcem și la final vom avea parte și de un tur ghidat al acestui spațiu bucureștean care ascunde mai multe povești decât ne putem închipui. Perioada de înscriere e 8-15 octombrie. Se strâge echipa, se completează formularul de aici, se primește un mail de confirmare, se plătește taxa de 40 de lei de persoană, se citește mailul cu detalii. Locuri disponibile, cât pentru 20 de echipe (între 3 și 5 membri).

Sursă și detalii


Creative-Est-1-Afis

17-18 Octombrie, începând cu ora 12 – Creative Est in complexul de la Industria Bumbacului

Săptămâna aceasta se desfăşoară Creative Est, primul festival autohton dedicat industriilor creative, o experiență-maraton care transformă 9 spații bucureștene în centre de incubare și expunere pentru proiecte inovatoare de design, gastronomie, muzică, newmedia si artă. Festivalul este dedicat parţial şi publicului larg, care este aşteptat în mod special în weekend într-unul dintre spaţii, cel de la Industria Bumbacului, aflat pe Splaiul Unirii aproape de pasajul Mihai Bravu. Acolo va fi cel mai mare market de produse realizate de creatori români, un food market cu bucatării urbane şi produse gastronomice locale, plus workshop-uri şi activităţi creative pe tot parcursul weekend-ului. Ziua de duminică este dedicată familiilor atât prin produsele de la market cât şi prin activităţile dedicate copiilor şi părinţilor.

Sursă și detalii


my friend

16-17 Octombrie, începând cu ora 19  – My Friend | Instalație performativă experimentală

My Friend” se desfăşoară la MNAC şi ne provoacă să explorăm, într-un spațiu atipic, un nou limbaj artistic, susținut de noile tehnologii și mediul digital, care transformă o experiență virtuală într-o experiență live. „My Friend” este mai mult decât un spectacol, este un mecanism în care spectatorii sunt participe activ prin intermediul propriului cont de Facebook. „My Friend” pornește de la o poveste despre căutare și regăsire, cu și despre cei care s-au întrebat cel puțin o dată cine sunt și unde vor să ajungă, care vor să descopere noi perspective, care cred că un om din șapte miliarde poate face diferența si care sunt pregătiți să pornească într-o călătorie-experiment către noi orizonturi. Înscrierea se face doar online prin completarea formularului de înregistrare disponibil pe site-ul proiectului. Accesul la spectacole se va face doar pe baza invitației primite pe mail. Nu uita să aduci cu tine un device care permite conectarea la o rețea WI-FI pentru că vei construi în timp real, alături de artiști, conținutul performance-ului.

Sursă și detalii


asia fest

EVENIMENT ANULAT 16-19 Octombrie, între orele 10-20 – Asia Fest

Asia Fest este primul festival din România dedicat promovării valorilor culturale ale continentului asiatic. Culturile țărilor asiatice au fost dintotdeauna un mister pentru europeni, iar în România, în ultimii ani, s-a dezvoltat o atracţie specială faţă de ţări precum Japonia, China, Turcia, India, Coreea de Sud. Cea de-a III-a ediție Asia Fest va avea loc în Piaţa Universităţii. Programul festivalului cuprinde: expoziție de produse și servicii, spectacole, muzică şi dansuri tradiţionale, workshop-uri şi ateliere de creaţie, cinema în aer liber cu proiecții de filme asiatice, zonă de Food și Demonstraţii culinare unde vom putea învăța să preparăm mancărurile preferate şi unde, bineînțeles, vom putea savura preparatele tradiţionale din ţările promovate și o zonă relaxare dedicată tehnologiei de ultimă generație unde vizitatorii vor trăi experiența culturală prin intermediul celor mai noi tehnologii. Accesul este gratuit.

Sursă și detalii


astronomie la palatul sutu

17 Octombrie, începând cu ora 19 – Câte stele sunt pe cer?

Veste bună, începând din Octombrie Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şuţu îl găzduieşte din nou pe Adrian Şonka. Ţi-am povestit despre el odată cu Observatorul Astronomic pe care l-am descoperit cu ocazia unei prezentări de astronomie. Acum, din fericire, Observatorul este închis pentru renovările de care avea atât de mare nevoie. Partea mai puţin bună este că întâlnirile de sâmbătă seară cu Adrian Şonka nu mai aveau unde să se ţină. Însă universul (dacă nu el atunci cine!?) m-a făcut să-l redescopăr printre evenimentele organizate la Palatul Şuţu. Şi te invit, cu foarte mare bucurie şi încredere să mergi să descoperi astronomia în cel mai distractiv şi relaxat mod cu putinţă. Cred din toată inima că un subiect atât de complicat şi serios ca o călătorie prin univers are nevoie de o provizie sănătoasă de voie bună. Prezentarea constă în vizualizarea (și conștientizarea) numărului enorm de stele care se află în Univers. Pentru a ilustra acest fapt se va folosi un program de astronomie și baze de date cu observații astronomice reale. Prezentarea este o proiecție pe întuneric, însoțită de explicații live. Participanții vor vedea cum arată cerul văzut cu ochiul liber și prin telescop, dar și o colecție de obiecte observate până în prezent de astronomi.. Preţul unui bilet este 5 lei.

Sursă și detalii


Art Antipa

17 Octombrie, începând cu ora 10 – Păzitoarea de Gâşte – Fraţii Grimm

Muzeul „Grigore Antipa” vă invită să-i aduceți pe cei mici la o întâlnire cu Arta în cadrul atelierelor Art Antipa. Atelierele sunt un mod distractiv de a petrece timpul liber, fiind în același timp și o modalitate de a dezvolta creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al copiilor. Grupe de vârstă: 4-7 ani (între 10–11.15), 8-14 ani (11.30 -13). Costul participării la un modul de 4 ședințe (pe parcursul unei luni) este 160 ron/participant, iar pentru o ședință este de 50 ron/participant. Înscrierea participanților se poate face prin email info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31. Înscrierile prin e-mail au prioritate.

Sursă și detalii


Mari Constructori

17 Octombrie, începând cu ora 12 – Camionul

Muzeul „Grigore Antipa” și e² Young Engineers vă invită să participați la un program educațional de succes, dedicat preșcolarilor. Programul „Marii Constructori” încurajează gândirea creativă, lărgește orizontul cunoașterii și oferă cunoștințe despre lumea viețuitoarelor sălbatice, transporturilor, spațiului cosmic, precum și despre fenomenele naturale și principiile de bază ale fizicii. Înscrie-l pe cel mic la un program de educație care utilizează aplicații teoretice și practice distractive. Prin intermediul poveștilor interesante, experimentelor incitante și modelelor de construcții care utilizează piesele K’nex, copilul tău își va dezvolta aptitudinile motorii, dar și de socializare și de exprimare. Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani. Durata medie a unei lecții este de 45 minute. Costul participării la un modul de 4 ședințe (pe parcursul unei luni) este 180 ron/participant, iar pentru o ședință este de 50 ron/participant. Taxa de participare se achită integral la sediul muzeului, cu cel puțin trei zile înainte de începerea modulului. Înscrierea participanților se poate face prin email info@youngengineers.ro, sau la telefon 0742.102.633, în limita a 12 locuri/grupă.

Sursă și detalii


holy moly

18 octombrie 2015, începând cu ora 11.00 – Însămânțarea de toamnă: semințe de imaginație

Muzeul „Grigore Antipa” ne așteaptă duminica să-i aducem pe cei mici la Atelierele de creație cu imaginație Holy Molly. Chiar dacă pleci la drum cu materiale puține, dar cu sclipici din abundență… cu Holy Molly poți face orice îți propui. Tot ce-ți trebuie e puțin entuziasm și un dram de încredere. Din aţe, lipici, sclipici, nisip și hârtie, precum şi cu ajutorul crenguţelor şi al frunzelor culese de prin grădini şi parcuri, vom inventa cele mai năstrușnice creaţii care ne vor împodobi camerele şi zilele. Atelierele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani. Înscrierea copiilor se face prin e-mail: info@antipa.ro, nejucam@holymolly.ro, sau la telefon 021.305.60.31, în limita a 15 locuri/grupă. Taxa de participare este de 50 lei/participant/ședință.


mesteri1618octombrie2

16-18 Octombrie, între orele 10-18 – Târg cu meșteri si produse tradiționale

La târgul de la MȚR pot fi admirate și târguite: ii cusute cu mătase sau cu mărgele, covoare țesute la război din lână vopsită vegetal, icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, măști populare, ceramică de Corund și de Marginea, costume și podoabe tradiționale de la Muscel și Gura Humorului sau țesături de Arad. Tineri talentați vor expune gravuri și sculpturi în marmură, vitralii și mic mobilier pictat, bijuterii din porțelan și argint lucrate manual, vestimentație din lână împâslită, jucării și obiecte de decor din fibre naturale. Vizitatorii sunt așteptați și cu produse culinare, din cele mai gustoase: cozonaci moldovenești, plăcinte și cornete boierești, brânzeturi proaspete și afumate, turtă dulce de Covasna, pâine cu maia naturală și semințe, zacuscă și salate de iarnă, dulcețuri și siropuri naturale, miere și șerbeturi diverse, baclava și prăjituri de casă, vinuri din culturi ecologice din Vrancea, alături de fructe și legume proaspete. Intrarea la târg este liberă.

Sursă și detalii


curtea domneasca

19 Septembrie – 31 Decembrie – Curtea Domnească. Șase secole de istorie

Curtea Domnească Veche organizează expoziția intitulată: ,,Curtea Domnească. Șase secole de istorie”, cu prilejul împlinirii a 556 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului. Expoziția își propune să prezinte vizitatorilor etapele principale ale devenirii Curții Domnești din București, pornind de la fortăreața de secol XIV, continuând cu cetatea lui Vlad Țepeș și Palatul din vremea lui Mircea Ciobanul și încheind cu perioada de glorie din vremea lui Constantin Brâncoveanu. Sunt consemnate mărturii ale celor care au fost în vizită la Curtea Domnească din București, cu ajutorul cărora ne putem imagina cum arăta acest complex domnesc, într-o încercare de a suplini lipsa unor planuri, hărți sau desene privind acest loc. Este prezentat şi momentul în care vestigiile importante ale Capitalei noastreau fost scoase la lumină grație cerectărilor arheologice de la mijlocul secolului trecut.

Sursă și detalii


falsuri monetare

12 August 2015 – 29 mai 2016 – Falsuri Monetare 

Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şuţu ne propune o scurtă istorie a falsificării emisiunilor monetare, începând din antichitate şi ajungând în anul 1947. Expoziţia este organizată de Muzeul Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”. Cu problema falsurilor monetare s-a confruntat întreaga societate indiferent de perioada istorică, pe de o parte din cauza unei manipulări a valorii, chiar de către autorităţi în scopul obţinerii unor importante surse de venit prin scăderea titlului metalului preţios sau a greutăţii (acest sistem fiind utilizat de unele state, ale căror suverani vedeau în monetării importante surse de venituri ce puteau fi obţinute rapid), fie din cauza unor ateliere clandestine.

Sursă și detalii


afis-expo-radiografia-unei-lumi-disparute-mnir

13 mai – 31 decembrie, între orele 10-18 – Radiografia unei lumi dispărute

MNIR organizează expoziţia temporară de arheologie interactivă şi exploratorie intitulată „Radiografia unei lumi dispărute. Privind înapoi spre trecut: Sultana-Malu Roşu, o aşezare preistorică de acum 6 000 de ani”. Expoziţia dezvăluie publicului, istoricul unuia dintre cele mai cunoscute situri preistorice din România. Situl se află pe Valea Mostiştei, fiind prima aşezare de tip tell cercetată în mod ştiinţific încă din anul 1923. Descoperirile excepţionale realizate de-a lungul timpului pe acest sit, de către arheologii muzeului precum şi rezultatele proiectului Arhitectură & Arheologie Experimentală (2010-2014) vor fi integrate în această expoziţie, sub forma unei radiografii asupra trecutului, asupra comunităţilor umane de acum 6000 de ani şi a modului de viaţă de atunci. Întreaga expoziţie se bazează pe interacţiunea dintre poveste, spaţiu vizual şi oameni permiţând vizitatorului să călătorească în trecut printr-o experienţă multisenzorială, pentru a afla şi a înţelege modul de viaţă, ritualurile şi obiceiurile populaţiilor preistorice de acum 6000 de ani.

Sursă și detalii

 

Un articol din seria Idei pentru Weekend in Bucuresti

Ți-a plăcut? Spune și altora: