Idei pentru Weekend 13-14 Mai

mai 10, 2017 în Evenimente de Alex

13-20 Mai

EUROPAfest – Bucuresti, capitala jazz-ului mondial

EUROPAfest - Bucuresti, capitala jazz-ului mondial

Sub sloganul “100% jazz and more” suntem invitaţi la Cinema PRO să aflăm noile tendinţe mondiale, “creme de la creme” ale marilor centre de jazz din întreaga lume, concepte bine definite, idei îndrăzneţe în evoluţii inedite. Portofoliul concurenţilor include participări la evenimente internaţionale prestigioase ca Festivalul de Jazz de la Montreux, Thelonius Monk Festival, Red Sea Internaţional Jazz Festival sau Lionel Hampton Jazz Festival USA. Sunt invitaţi atât iubitorii de gen, cât şi cei neiniţiaţi în tainele jazz-ului pentru a se bucura de seri pline de creativitate şi libertate de expresie, o adevărată explozie de culoare şi energie. O săptămână intreagă dedicată jazz-ului…concerte, jam sessions şi workshopuri, la finalul căreia, pe 20 mai vor fi cunoscuţi cei mai buni artişti ai noii generaţii de jazz. Bucharest International Jazz Competition se desfăşoară în cadrul Festivalului Internaţional EUROPAfest, cu o tradiţie de 24 de ani. Biletele costă între 33 şi 55 de lei.

14 Mai / 10-18

Conferința Actor în Educație

Conferința Actor în Educație

Creșterea și educația copilului este o experiență provocatoare, pe parcursul căreia te confrunți cu cele mai grele situații. Cum poți face față acestor situații? Cum îi poți oferi copilului tău baza de siguranță de care are nevoie pentru a se descurca în viață? Cum îl ferești de probleme sau cum îl înveți să se adapteze mai eficient? Cum te adaptezi la schimbările prin care trece copilul tău? Ce zici de o întâlnire, care să îți ofere instrumente și modele de abordare a relației cu copilul, adaptate pentru situația fiecăruia și indiferent de rolul de părinte, profesor sau consilier pe care îl ai. Trainerii sunt psihologi practicieni specializați în psihologia familiei, psihologia copilului și cea a adolescentului. Prețul conferinței este 150 lei si are lor la sediul Learnity (Dacia 99).

13-14 Mai / 10-20

Agenda Bio

Agenda Bio

Agenda Bio sărbătoreşte un an de evenimnete dedicate unui stil de viaţă sănătos în curtea şi grădina minunatei locaţii Casa Universitarilor. Cu această ocazie ne invită la un eveniment complet despre ce înseamnă să ai un stil de viaţă sănătos şi unde să cauţi fericirea. Evenimentul va reuni specialişti din diverse domenii şi activităţi, cu scopul de a ne vorbi despre diferitele metode prin care să atingem starea de bine. Conferinţele şi seminariile susţinute de aceştia sunt gratuite în cadrului evenimentului şi sunt special concepute pentru a se adresa unui public larg, dornic să afle cât mai multe informaţii utile. Agenda Bio cuprinde în programul sau şi ateliere pentru copii, permanente pe durata evenimentului. Intrarea costă 8 lei/ persoană/ zi, iar copiii până în 14 ani au acces gratuit.

12-14 Mai

Etnorama 2017 

Print

Festivalul Etnorama, ajuns la a III-a ediție, este dedicat minorităților din România și aduce în mijlocul bucureștenilor frumusețea culturii acestor etnii. În Parcul Herăstrău, ne întâlnim cu Dubioza kolektiv, Subcarpati, Kiril Djaikovski, DOMINO, Mahala Rai Banda, Marius Mihalache Band, Fanfara Transilvania și White Mahala. Nu vor lipsi ansamblurile minorităților și comunităților naționale, Etno Bazarul cu obiecte și meșteșuguri ale etniilor și atelierele de creație tradiționale. Accesul este gratuit.

13 Mai / 15:00

Atelierul din copac

Sâmbătă copiii care au peste 4 ani sunt invitați în Ansamblul Moara de Hartie -Satul Mestesugurilor, la un atelier de poveste: Atelierul din copac, cu scriitoarea Iulia Iordan, inspirat de cartea „Luli și căsuța din copac”. În cadrul atelierului, cei mici sunt invitați, pe de o parte, să exploreze senzorial lumea copacilor: frunze, scoarță, rădăcini, rășină, crenguțe, semințe, muguri, diverse esențe de lemn.  Pe de altă parte, copiii vor fi introduși într-o lume cu povești vechi despre plop și salcie, vor participa apoi la jocuri de grup prin care vor afla despre fragilitatea ecosistemelor pădurii, vor compara propriile amprente cu cele ale arborilor, vor afla despre copacul vieții și, în funcție de vreme, împreună cu întregul grup vor observa lumea vie a copacilor din împrejurimi. La partea practică a atelierului, copiii vor realiza căsuțe din hârtie de agățat în copaci, decorate cu elemente naturale. Costul atelierului este de 35 lei/copil, incluzând și vizita ghidată a ansamblului din Comana. Pe durata atelierului, părinții însoțitori pot vizita Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor. Taxa de vizită ghidată pentru adulți este de 15 lei/persoană sau 10 lei/persoană – vizita simplă. În paralel, pot participa la demonstrații interactive de hârtie manuală, țesut la război, modelaj ceramică și păpuși din papură.

13 Mai / 16-17

Şi tu poţi fi EROUL naturii

Biblioteca Ion Creangă va găzdui, în fiecare sâmbătă din luna mai, proiectul “Şi tu poţi fi eroul naturii!”, iniţiat de Asociaţia Nature Heroes. Prezentările se adresează în principal copiilor mai mari de 8 ani şi vor lua forma unor sesiuni educativ-interactive, cu scop aplicativ. În cadrul întâlnirilor vor fi discutate cu copiii metode de acţiune directă în viaţa de zi cu zi pentru protecţia mediului înconjurător. Participarea este gratuită.

13-14 Mai

„Hansel și Gretel”, „Concert lecție duo vioară-pian” și „Bună seara, domnule Wilde” la OCC

În weekend Opera Comică pentru Copii ne aşteaptă cu următorul program:

“Hansel și Gretel” care se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 17.00 şi duminică la 11.00 şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 3 ani. Este cea mai cunoscută operă pentru copii de pe întreg mapamondul. Nu există scenă de operă din lume care să n-o fi montat măcar o dată. Preţul biletelor este între 20 şi 25 de lei

„Bună seara, domnule Wilde” este un spectacol organizat sâmbătă de la 18.30 în Sala UnderGrant, potrivit pentru copii cu vârste de la 7 ani. Este o comedie spumoasă despre încurcăturile care apar atunci când minciuna este pusă înaintea adevărului. Indiferent din ce motive apelezi la minciună, vei avea probleme, pentru că neadevărul iniţial va trebui acoperit cu o minciună nouă, apoi încă una şi aşa mai departe. Iar când realitatea va ieşi la iveală se va… râde foarte mult. Biletele costă 15 lei.

“Concert lecție duo vioară-pian” se joacă sâmbătă şi duminică de la ora 10.00 în Sala Mare. Muzică clasică, muzică de film, jazz, tango, toate acestea sunt genuri muzicale cu ajutorul cărora o vioară și un pian pot face un public să aplaude minute întregii. Marta Băceanu (pian) și Gaby Stănescu (vioară) ne propun o incursiune în istoria muzicii din care vom pleca mai bogați sufletește și cu zâmbetul la purtător. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârste peste 7 ani.

14 Mai / 10-21

Skirtbike

Comunitatea SkirtBike ne anunță cu entuziasm cea de a doua ediție ‘Cycle Chic Festival’, un eveniment dedicat biciclistelor și tuturor pasionaților de ciclism. Festivalul va avea loc la Verde Stop Arena, str. Barbu Văcărescu, nr. 162-164. Timp de o zi, iubitoarele de biciclete vor avea parte de cele mai interesante activități în aer liber, la care sunt invitate să participe alături de prieteni și familiile lor. În cadrul festivalului va avea loc și cea de-a 8-a Paradă SkirtBike, care este deja o tradiție anuală printre biciclistele din București și din alte 15 orașe din țară. Vor defila la paradă începand cu ora 16.00, pe traseul: Verde Stop Arena–>Bd. Ștefan cel Mare–>Calea Dorobanți–>Piața Charles de Gaulle–> Bd. Aviatorilor–>Bd. Mircea Eliade–> str. Ceaikovski–>Verde Stop Arena. Tematica de anul acesta e: Vintage & Romantic mood.

13-14 Mai / 9.30-22.30

Opening Roaba de Cultură

Weekend-ul acesta se redeschide pajiştea Roaba de Cultură din Parcul Herăstrău, aşa că suntem invitaţi să petrecem împreună momente pline de relaxare şi voie bună. Programul va fi urmatorul:
Sâmbătă, 13 mai:
09:30 – 10:30 Social Gym „Pound” – Jam Session Cardio inspirat din distracția irezistibilă a cântatului la tobe care vă umple de energie cu Otilia Chiriță
14:00 – 22:00 – Groove și Portocale – DJ rezidenți combină ritmuri de house, deep house, funk/soulful cu elemente de tech house pentru a crea o atmosfera colorată.
15:00 – 17:00 – Workshop Contact Improvisation cu Virginia Negru
Duminică, 14 mai:
09:30 – 10:30 – Social Gym “Fit Body Boot Camp” cu Cristian Dodan
21:00 – 22:30 – Oscar Movies “ ARGO”
Accesul este gratuit.

13-14 Mai / 9:30

Voluntariat in Gradina Botanica

Suntem invitaţi din nou de Team Work să investim timp şi suflet în Grădina Botanică. Pe 6-7, 13-14 mai 2017 va fi o nouă sesiune de lucru în Sectorul Sistematic. Se va lucra cu sape, cazmale, lopeţi pentru a îndepărta pământul pe 5 cm adâncime şi 95 cm lăţime, spaţiu pe care ulterior îl vom umple cu pietriş pentru a amenja alei. Apoi vom lucra cu greble de frunze, greble de pământ, foarfece, coşuri, roabe pentru a curăţa terenul în jurul aleilor pe care le amenajăm. Vom tăia lăstăriş, aduna frunzele şi căra materialul vegetal strâns. Rezultatul va fi un nou sector al Grădinii Botanice care va putea fi vizitat şi care în timp ne va putea arăta comorile botanice pierdute în vegetaţie. Organizatorii vor asigura mănuşi, unelte şi instructaj înainte de a ne apuca de lucru. Vârsta minimă de participare este 14 ani, iar voluntarii primesc diplomă de participare. Noi trebuie să ne aducem de energia, cheful de muncă, o ţinută sport, apă şi o gustare în funcţie de necesităţi, pentru cele 4 ore de muncă.

14 Mai / 15:00

Schimb de Cărți

Duminică suntem așteptați în grădina de la Bohemia Teahouse (Str. Poiana Narciselor nr. 1) pentru întâlnirea Schimb De Cărți din luna mai. Ne vom bucura împreună de soare și cărți, discuții relaxate despre ultimele descoperiri în materie de literatură și noi prieteni. Intrarea este liberă. Schimbul nu este definitv (poți retrage cărțile când dorești) și nici obligatoriu (dacă vrei doar să ne cunoști, poți participa fără să aduci căți ;).

31 Martie – 14 Mai

ZBOR – Expoziție de pictură hiperrealistă

Muzeul „Grigore Antipa” ne invită la expoziția de pictură hiperrealistă „ZBOR”, ce reunește 30 de lucrări din portofoliul artistului Marius Bogdan, care cristalizează două pasiuni ale acestuia – ornitologia și pictura. Autorul ne surprinde cu o serie de picturi miniaturale, în stil realist, reprezentând diverse specii de păsări și care reliefează pregnant dragostea artistului pentru natură, iar lucrările sunt realizate în culori acrilice şi în acuarelă, cu accentul pus pe acurateţea detaliilor. E o ocazie bună să ne amintim că pe 1 aprilie este Ziua Internațională a Păsărilor.

14 Mai / 12:00

Tur ghidat: Patrimoniul imobiliar Chrissoveloni

Familia Chrissoveloni își are rădăcinile pe insula Chios și din 1848 destinul ei se leagă de negoțul și tranzacțiile financiare din țara noastră. Personalități precum Zannis, Nikolaos, Jean și Nicolae Chrissoveloni contribuie fundamental la dezvoltarea financiară și comercială a României. Turul ghidat ne prilejuiește o călătorie în timp, din secolul al XIX-lea până în prezent, reconstituind istoria celor trei sedii de bancă, precum și a unui centru comercial. Dincolo de istoria familiei, vom descoperi și colaborările cu arhitecți, ingineri și constructori precum Nicolae Cuțarida, Josef Jacob Schieffelleers, Edmond Van Saanen-Algi, Ștefan Burcuș, George Matei Cantacuzino, August Schmiedigen. Înscrieri: Numele (și numărul participanților, când se fac înscrieri în grup) la tururighidate@gmail.com sau pe https://www.facebook.com/events/1509075062468409/. Taxa de participare: 10 lei/persoana. Tururile vor fi susținute de istoric de artă Oana Marinache.

14 Mai / 9:45

Promenade Ilfovene – Dumbrăveni

Promenade Ilfovene este un proiect super activ destinat pasionaţilor de plimbări. Participarea este gratuită iar scopul este explorarea unor zone “sălbatice” din jurul capitalei. Şi se pare că “sălbatice” nu e deloc mult spus, fotografiile aduse din expediţii fiind uimitoare. Plimbarea de duminică va fi în în zona satului Dumbrăveni. O să traversăm satul și o să explorăm zona de câmp, pădure și poieni. Traseul este de 10 km sau 8 dacă prindem maxi taxi local de Balotești la întoarcere.. Locul de întânire este staţia de maxi taxi de la capătul tramvaiului 41, lângă Piața Presei Libere.

13 Mai / 11:30-16

Piata Indonezia 2017

Organizatorii ne cheamă la Ambasada Indoneziei (str. Gina Patrichi nr.10) cu scopul de a ne convinge să mergem să le vizităm frumoasa ţară. Cu dansuri tradiţionale , muzică, demonstraţie de arte marţiale (dacă sunt ca într-un film pe care l-am văzut eu recent, numai pentru astea merită mers), produse artizanale şi o parada de nuntă tradiţională.

13 Mai / 11:00

Cum să înţelegem Bucureştiul – Piaţa Spaniei

Suntem invitaţi la un nou eveniment Plimbări Urbane. De data aceasta la o prezentare într-un singur spaţiu public bucureştean. Cum să înţelegem Bucureştiul va avea loc la Piaţa Spaniei, pe bulevardul Dacia. Vom putea descoperi istoria zonei, cum a apărut Piaţa Spaniei, ce fel de arhitectură regăsim în zonă sau ce intervenţii urbanistice s-au realizat. La final vom explora un pic spaţiul şi vom discuta despre anumite detalii arhitecturale şi urbanistice. Ca de fiecare dată vom putea vedea direct în stradă planuri, schiţe şi imagini de epocă din zonă. Nu este necesară înscrierea, iar participarea este gratuită.

13 Mai / 11-12

Ghidaje gratuite la Muzeul Theodor Aman

Muzeul Municipiului București ne invită să aflăm mai multe detalii despre viața și opera artistului Theodor Aman, în cadrul unor vizite ghidate desfășurate în luna mai 2017 la Muzeul Theodor Aman. Activitățile fac parte din inițiativa intitulată Muzeul lunii, care își propune să aducă în atenția publicului nouă unități aflate în componența sa. Casa Filipescu-Cesianu a fost punctul de pornire în luna martie 2017, apoi campania a continuat în luna aprilie cu Palatul Suțu. Luna mai este dedicată Muzeului Theodor Aman, aici având loc activități precum: spectacolul-premieră „Anotimpurile”, activități educative dedicate copiilor, dar și ghidaje gratuite în primele două zile de sâmbătă din lună, respectiv, 6 și 13 mai 2017, începând cu ora 11.00. Participarea la ghidaje se face pe bază de programare, pe adresa de e-mail: conferinte@muzeulbucurestiului.ro sau la numărul de telefon 0213. 156. 858, în intervalul orar 9.00-16.00, de luni până vineri. Locurile sunt limitate, un grup având un număr maxim de 20 de persoane. Participanții beneficiază de ghidaj gratuit, însă achită intrarea în muzeu (bilet întreg – 5 lei, bilet cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari – 2 lei).

13 Mai / 19.30

Gloria de A.Vivaldi – Corul Vox Medicalis & Orchestra Pro Musica

Sâmbătă seara la Catedrala Sfântul Iosif (Str. G-ral Berthelot 19, București) va avea loc un concert de muzică sacră susținut de Orchestra Pro Musica și Corul Vox Medicalis; dirijori: Ionel Pascu, Dr. Tudor Ionescu. Din program: Gloria RV 589 de A. Vivaldi și alte arii sacre semnate J.S. Bach, G. Caccini, G.F. Händel, W.A. Mozart. Soliști: Mediana Vlad, Iustina Buznea, Olivia Tomuță, Alina Dragnea, Valentina Năstase, Ioan Orheian; La orgă: Simona Săndulescu. Accesul este gratuit.

13 Mai / 19-22

București dansează în stradă #5

Pare că evenimentul acesta vrea să devină recurent pentru că iată, avem în faţă a treia ediţie. Anul trecut am ajuns la prima ediţiei cam din întâmplare. Ştiam că are loc prin Centrul Vechi, dar era un weekend la fel de plin că acesta şi nu mai ştiam exact pe unde e. Însă a fost imposibil de ratat, pentru că Strada Smârdan era complet blocată. Organizatorii promit că anul acesta va fi şi mai şi. Eu nu-mi pot imagina cum va fi asta, pentru că şi anul trecut toată strada era ocupată cu dansatori şi spectatori, într-un superb spectacol stradal plin de ritm şi voie bună. Se va dansa Salsa, Bachata, Merengue, Reggaeton, Kizomba, Semba, Hip Hop atât de către dansatori profesionişti, cât şi de amatori dorinici de distracţie. Participarea este gratuită.

14 Mai / 19:00

Premieră: Muzeul Subiectiv al Locuirii

La The ARK Bucuresti lângă Piaţa de Flori se deschide la Muzeul Subiectiv al Locuirii prima aripă pentru public, dedicată conservării poveștilor femeilor din cartierele Rahova-Uranus și Vulturilor 50. Colecția de 6 imagini ce poate fi vizitată datează din perioada 2006 – 2016 și a fost adusă în muzeu în 2017. Imaginile sunt scene reale de viată și vor fi proiectate pentru expoziție de 7 femei din cele două cartiere. Vor fi proiectate aceste povești și perspective personale ale femeilor din Rahova-Uranus și Vulturilor 50, într-un context în care situația lor, deși publică este foarte puțin cunoscută oamenilor din București. Ce s-a întâmplat și continuă să fie o realitate în cele două cartiere în ultimii 11 ani este parte din istoria orașului București, pe care o puteți vedea în muzeul nostru prin intermediul unei metode diferite de expunere: teatrul imagine. Muzeul ne așteaptă cu porțile deschide pentru că o schimbare reală poate veni doar prin solidaritate și auto-organizare. Intrarea este liberă.

12-14 Mai

Bucharest Fashion Film Festival

Bucharest Fashion Film Festival, primul festival din România plasat la intersecția dintre film, modă și branding deschide unui forum de discuție despre relația dintre modă și film prin proiecții, dezbateri și evenimente speciale. Festivalul combină cele mai bune filme de modă contemporane cu o selecție de filme cult si documentare care oferă o varietate de perspective asupra industriei modei, abordând teme precum diversitatea și sustenabilitatea în modă, rolul pieselor vestimentare într-un muzeu, aproprierea culturală sau condiția designerului și a modelului. Filmul de modă este un scurtmetraj de prezentare a unui designer sau a unui brand și poate avea moda ca personaj central sau ca fir roșu. Este un gen care s-a dezvoltat recent, ascensiunea lui fiind susținută de evoluția platformelor video, și ar putea reprezenta o nouă modalitate de consum, care pune accentul pe concept, utilizând un limbaj cinematografic. De multe ori se situează la intersecția dintre advertising și film de artă, redefinind relația dintre formă și funcționalitate. Filmele vor fi proiectate la cinema Eforie (strada Eforiei, 2), iar discutiile vor avea loc la Institute The Café (str. Stirbei Voda 104-106).

13 Mai / 13.30-16:45

Ateliere ludice in limba franceza

Două lucuri mi-au atras atenţia la evenimentul acesta. Locul şi tema. Locul este mediateca Institutului Francez, loc absolut grozav de experimentat pentru copii.Următoarele ateliere ludice în limba franceză vor avea urmatoarele teme: Pentru cei mici (5-6 ani) sunt atelierele de muzică „éveil musical” și povești – „le sac à histoires”; Cei mai măricei (7-9 ani) sunt așteptați la ateliere de bricolaj „graines de createurs” și povești sub formă de teatru japonez „kamishibai”; Tinerii adolescenți (10-13 ani) sunt provocați la „Questions pour un champion” și la jocuri de societate. Taxa de participare este de 35 lei, în limita a 10 locuri disponibile. Pentru mai multe informaţii şi înscrieri telefon, la 0374 125 235 şi prin mail, la ateliers@institutfrancais.ro

13 Mai / 10-13.30

Circuit Micul Artist

Continui să zic despre o iniţiativă interesantă organizată de Clubul de Cultură din Weekend, adresată copiilor şi adolescenţilor. Sunt circuite tematice care oferă copiilor mai multe perspective ale unui subiect. Sâmbătă copiii vor vizita Muzeul Storck, apoi vor continua cu traseu urban presărat cu poveşti până la MNAR unde vor face o vizită ghidată. Preţul pentru fiecare copil este de 60 de lei iar fraţii primesc reducere de 10%.

13 Mai / 11-13

Demonstraţie Auto

Sâmbătă, în parcarea Bucureşti Mall, va avea loc evenimentul de Demonstraţie Auto alături de Vali Porcisteanu şi Adrian Grigore. Copiii ne vor prezenta şi o Patrulă Şcolară împreună cu Poliţia Locală Bucureşti. Vor fi acolo două maşini de raliu, dar şi maşini şi motociclete de poliţie. Evenimentul sărbătoreşte încheierea cu succes a proiectului “Ora De Educaţie Rutieră”.

13 Mai / 20:30

Spectacolul multimedia “Timpul”

Spectacolul multimedia “Timpul” propune spectatorului o călătorie în trecut, o redescoperire a atmosferei Bucureştiului interbelic cu muzica şi balurile sale pline de farmec şi savoare. Conceptul spectacolului gravitează în jurul unui text de ficţiune istorică semnat de către Adrian Majuru, cu un fir narativ care poartă spectatorul într-o poveste învăluită în mister şi aşteptare. Textul este inserat între piesele muzicale de factură romantică ( Ceaikovsky, Chopin, Schubert, Offenbach) iar intriga sa converge în spectrul eternului feminin întruchipat aici de către imaginea Irinei Suţu. Întreg spectacolul se desfăşoară vizual printr-o proiecţie video în oglinda din holul Palatului Suţu, aruncând imagini pe pereţii etajului superior într-un joc de forme şi culori aproape hipnotic. Atât dansul clasic nuanţat de unele elemente contemporane, cât şi valsul aduc un plus de dinamică şi rafinament, oferind spectatorului o seară inedită de muzică, dans şi imagine. Preţul unui bilet de intrare este 10 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiilor MMB, în termen de 30 zile.

12-14 Mai

FREUDescu – Un Festival cu Tușă Psihanalitică

Festivalul FREUDescu va avea loc la Arcub, Hanul Gabroveni sub moto-ul: „Omul are nevoie de un vis pentru a suporta realitatea” – Sigmund Freud. Este vorba despre trei seri în care vor fi combinate evenimente artistice cu unele educaţionale, cu vin şi cafea în pauze, totul într-un context psihanalitic. Biletele se achiziţionează pentru toate evenimentele care compun o seară, la preţul de 40 de lei pentru vineri şi 50 de lei pentru sâmbătă şi duminică..

9-22 Mai / 12-21

Salonul European de Bandă Desenată

La aniversarea a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, Rețeaua Europeană a Insitutelor Culturale Naționale din București propune un eveniment aparte. La cea de-a V-a ediție a Salonului European de Bandă Desenată vor fi expunese lucrări valoroase ale unor artiști europeni. Pornind de la articolul al 2-lea al Tratatului de la Lisabona, în care sunt descrise valorile europene precum demnitatea umană, egalitatea, respectarea drepturilor omului, respectarea drepturilor persoanelor care aparțin minorităților, tema-cheie a ediției Salonului European de Bandă Desenată din 2017 este: „Respectul”. Expoziția are loc la Rezidența Scena9, Hotspot Cultural BRD (Str. Ion Luca Caragiale, nr. 32).

13-14 Mai / 14-20

Bazar Urban

Dacă îţi place asocierea cu ideea de urban, s-ar putea să-ţi placă „Bazar Urban” locul în care poţi găsi toate lucrurile care fac traiul într-un oraş mare să fie cu adevărat cool. Haine, obiecte hand-made, obiecte de decor, jocuri electronice sau table top, old media (vinyl-uri, casete, VHS), cărţi, skate-uri, role şi chiar şi biciclete, toate le găseşti aici. Are loc la Kulturhaus care te îmbie la relaxare liniştită cu ceva răcoritor şi muzică bună până când începe petrecerea de seară.

11-25 Mai

Expoziția „Noul romantism negru”

Muzeul Național de Artă al României și Künstlerhaus Bethanien Berlin ne invită să vizităm expoziția „Noul romantism negru” care propune o explorare a celor mai recente direcții din arta contemporană reunind lucrările a 34 de artiști născuți în Austria,Cehia, Danemarca, Germania, Norvegia, Olanda, România, Spania și SUA. Firul invizibil care unește cele peste optzeci de lucrări prezente la MNAR este recursul, mai explicit sau mai disimulat, la temele consacratele ale romantismului, reinterpretate și re-semnificate în cheie contemporană. Expoziția investighează abordările artistice contemporane situate între Dark Wave-ul progresiv şi Finsterstrategie-strategiile de reprezentare a enigmaticului, obscurului şi misterelor. Expoziția  Bilet de acces costă 10 lei.

13-14 Mai / 10-14

Zilele Muzeului Militar National

Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” organizează a XVII-a ediţie a manifestării „Zilele Muzeului Militar Naţional”. Evenimentul va avea ca temă „Istoria militară retrăită”. Ca şi în anii trecuţi, prin această manifestare dorim vor prezenta publicului vizitator, intr-o manieră agreabilă şi interactivă, aspecte ale vieţii militarilor din toate timpurile (viaţa de campanie pe front şi în spatele frontului, modul de echipare şi dotare a ostaşilor, exerciţii de instrucţie tactică, trageri demonstrative cu diferite categorii de armament istoric, alte aspecte menite să contureze viaţa şi activitatea militarilor din diferite epoci). Participarea este gratuită.

1 Februarie – 18 iunie

Venin – frumuseți de neatins

Muzeul „Grigore Antipa” ne invită să explorăm o nouă expoziție temporară inedită cu exponate vii, dar și cu piese de o valoare inestimabilă din colecțiile muzeului. Expoziția ne propune să descoperim lumea fascinantă a câtorva specii veninoase din lumea animală, unele dintre acestea regăsindu-se în clasamentul celor mai veninoase animale din lume. Vom fi provoacați să lăsăm prejudecățile și teama față de animalele veninoase la poarta muzeului și să descoperim frumusețea unică a exponatelor. Multe dintre aceste specii de animale provin din locuri extrem de îndepărtate și greu accesibile omului și cu siguranță aproape nimeni nu și-ar dori o întâlnire față în față cu acestea în mediul lor natural. Preţurile biletelor sunt de 10 lei/copil/student/pensionar şi 15 lei/adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate.

13-14 Mai / 11:00

Atelierele Cunoaşterii

oraselul cunoasterii

În weekenduri Orăşelul Cunoaşterii îi aşteaptă pe cei mici cu ateliere numai bune de descoperit şi înţeles mai bine lumea. Atelierele durează 1 oră şi se adresează copiilor cu vârstă de minim 4 ani. Participarea se face prin înscriere telefonică la 0723 390 449 sau prin email la contact@oraselulcunoasterii.ro. Costul unui bilet este 30 ron. Tema atelierului de sâmbătă este Picamoto, iar cea a atelierului de duminică este Geometria.

6 Mai / 10:00, 10:20, 11:30

Ateliere de creativitate la MŢR

afis2017(1)

Au revenit ateliere de creativitate la Muzeul Ţăranului Român. Acestea au loc pe parcursul întregii săptămâni, iar pe butonul cu sursa poţi afla detalii despre toate zilele. Eu aici, însă, voi prezenta doar opţiunile pentru ziua de sâmbătă. Costul participării la fiecare atelier este de 15 lei.

  • Pictură pe sticlă cu Bogdan Herăscu – orele 10.20-11.20; informații și înscrieri la telefon: 0726.237.376.
  • Atelier de modelaj în argilă și ceară cu Ovidiu Simionescu – orele 11.30 – 13.00; informații și înscrieri la telefon: 0737 346 872
  • Atelier de ţesături, croitorie şi cusături cu Lidia Stareş – orele 10.00-16.00; informații și înscrieri la telefon: 0722.798.284;

12-14 Mai

Prezentări de planetariu

Sub mult-aşteptatul titlu “Observatorul se întoarce”, Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu se… întoarce… în locul bine cunoscut din Bd. Lascăr Catargiu nr. 21. Clădirea, care se afla într-o stare avansată de erodare, a trecut printr-o temeinică, sper, renovare şi în Decembrie şi-a redeschis porţile. Iar acum, începând cu ianuarie îşi aşteaptă prietenii cu un program extins de prezentări într-un format de planetarium. Asta e o altă noutate pe care aştept cu nerăbdare să o descopăr, pentru că, şi înainte de prezentările de la Palatul Suţu, la observator prezentările se ţineau în format ecran, nu cupolă. Acum proiecţia se va face într-o cupola gonflabilă, ceea ce înseamnă că vom pătrunde şi mai bine în atmosferă. Prezentările durează între 20 şi 30 de minute şi sunt accesibile atât copiilor de peste 6 ani, cât şi adulţilor. Biletele de intrare costă 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru elevi, studenţi, pensionari. Prezentările se desfăşoară după următorul program:

Joi, vineri şi sâmbătă:
18:45 şi 20.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în fiecare noapte
19:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi merge până la marginea Universului

Duminică:
11:30 şi 13.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în această noapte
12:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi mergi până la marginea Universului

Ți-a plăcut? Spune și altora: