Idei pentru Weekend 12-13 Septembrie

septembrie 9, 2015 în Evenimente de Alex

Idei pentru Weekend 12-13 Septembrie

The Color Run

12 Septembrie, incepand  începând cu ora 18 – The Color Run Night

Cursa colorată care animă lumea de câţiva ani şi Bucureştiul de asemenea are premiera de noapte sâmbătă. Dacă nu ţi-ai luat biletul până acum poţi să participi doar ca spectator. Nu vei chiar la fel de colorat că alergătorii însă îţi garantez că nici curat(a) nu pleci de acolo. Aşadar, pe la 18.00 începe să se adune lumea în rondul de lângă MŢR de pe Kiseleff iar la ora 20.00 se da primul start. Cei 4500 de participanţi vor pleca pe rând în cursa de 5 km în care nu contează cine ajunge primul la Finish. Traseul va ajunge la Arcul de Triumf, apoi revine şi ocolind Parcul Kiseleff va trece prin Piaţă Victoriei găsindu-şi finalul tot în rondul de unde se pleacă. În tot timpul ăsta culori fosforescente şi muzică vor crea o atmosfera feerică.

Sursă și detalii


festivalul george enescu

30 August – 20 Septembrie – Festivalul George Enescu

Se întâmplă din nou, iar eu unul îl primesc cu mare bucurie. Entuziasmul vine din cel puţin două surse. Pe de o parte este festivalul în sine cu baia de magie muzicală pe care ne-o oferă an de an, numai bine cât să ne curăţăm de hiturile verii şi să ne pregătim de toamnă, mai atenţi la valorile care au trecut proba timpului. Pe de altă parte mă fascinează energia pe care festivalul o oferă cu dărnicie oraşului. An de an, de atât de mulţi ani, Festivalul George Enescu a devenit un reper al vieţii Bucureştiului, înălţându-i prin aura lui nobilă atât pe cei care îi apreciază conţinutul, dar şi pe ceilalţi. De parcă împăratul trece prin oraşul prăfuit de provincie şi toată lumea se simte obligată să-şi pună hainele cele bune indiferent cât de departe s-ar afla de traseul imperial. Şi tot indiferent de distanţa de la care l-au văzut sau nu pe împărat, toţi resimt o perioadă lungă aerul nobil pe care l-au respirat pentru câteva ore. Aşadar bine ai revenit pe la noi dragă Festivalule. Ne vom bucura toţi de prezenţa ta, indiferent dacă îţi vom păşi sălile sau nu. Evenimentele festivalului au loc la Ateneul Român, la Sala Palatului, la Opera Naţională, la UNMB, la Sala Radio şi la Grand Cinema & More. Toate detaliile le găseşti pe link-ul de mai jos.

Sursă și detalii


sam2015

12-13 Septembrie, începând cu ora 10 – SHOW AUTO MOTO

Ediţia de toamnă a SAM2015, desfăşurată tot în Piaţa Constituţiei se va concentra în mod special pe spectacole, evenimente inedite auto-moto, atât în zona de interior, cât mai ales în zona de exterior – care va fi şi cea mai generoasă zonă OUTDOOR la un eveniment de profil în România. Aici vor fi prezente următoarele atracţii: cele mai spectaculoase maşini tunate, motociclete customizate, drifturi cu cei mai buni piloţi din România, taxi drifturi din ora în ora, stunt auto, paradă moto, paradă retro, expoziţie maşini şi motociclete de epocă, demonstraţii live ale şcolilor de şoferi auto şi moto, drfituri, stunt moto, raliuri, zonă dedicată pentru copii şi multe atracţii. Biletul costă 20 lei iar copiii până la 7 ani au acces gratuit. După experienţă din primăvară acum îmi rezerv mai mult de jumătate de zi pentru asta.

Sursă și detalii


planetele

12 Septembrie, începând cu ora 19.30 – Planetele

În Piaţa Festivalului, adică în Piaţa George Enescu, lângă Ateneu, are loc sâmbătă seară un spectacol care reuneşte Bucharest Festival Orchestra sub bagheta lui Cristian Lupeş, pianista Angelica Apostol şi renumitul Marcel Iureş care va fi naratorul scenariului imaginar pentru Suita Simfonică „PLANETELE” de Gustav Holst. Accesul este gratuit.

Sursă și detalii


BalkanikFestival

11-13 Septembrie, începând cu ora 14 – BALKANIK FESTIVAL

Dacă vara a început în forţă cu o mulţime de festivaluri se pare că nici doamna toamnă nu vrea să se lase mai prejos. Unul dintre cele mai aşteptate se întâmplă la The Ark şi Grădina Uranus, lângă Piaţa de Flori. Toate cele trei zile încep cu un Lunch Balcanic, ateliere meşteşugăreşti, expoziţii de fotografie, sculptură, pictură, după care se lasă cu muzică până dimineaţă. Până pe 10 septembrie biletele zilnice costă 40 lei, iar abonamentul costă 85 lei. Începând de vineri, 11 septembrie, un abonament va costa 100 lei at the gate, iar biletul de o zi va fi 50 lei/zi. Biletele pentru afterparty la The Ark (pentru cei care nu au abonament sau bilet pentru ziua respectivă), vor costa 25 lei.

Sursă și detalii


BikeFest

12-13 Septembrie – BikeFest

Timp de două zile, în Parcul Izvor, sărbătorim un an frumos în care am adunat mulţi kilometri pe bicicletă. Nu contează ce tip de bicicletă ai sau dacă îţi închiriezi una, contează să fii la BikeFest. Este singura competiţie de ciclism din curtea Palatului Parlamentului, şi locul unde găseşti competiţii distractive, activităţi de relaxare, super concerte şi multe, multe premii. Cursele care se desfăşoară la Bike Fest sunt: Urban Race – singura competiţie organizată în curtea Palatului Parlamentului; Tur ciclist caritabil; Extreme Bike – cele mai noi şi mai cool stunt-uri şi trick-uri; Speed Race; Doi pe bicicletă – dedicată cuplurilor, prietenilor sau familiei; Alături de ele se desfăşoară cel mai mare maraton de cycling, un talcioc, şi se aud muzici frumoase.

Sursă și detalii


orange

12-20 Septembrie – Orange4U

Ăsta e un eveniment destul de misterios. Nu prea am reuşit să-mi dau seama ce se întâmplă exact. Pagina evenimentului zice destul de puţine, însă ce am găsit pe acolo mi-a atras atenţia. Plus că prea se întâmplă în Piaţa Universităţii ca să-l ignor. Ce zic ei este că în cortul instalat acolo vom putea interacţiona cu tehnologia şi cu lumea din jurul nostru într-un spaţiu special, dedicat realităţii virtuale, în premieră în Europa. Va fi acolo o instalaţie de sunet şi lumini premiată cu “D&AD Yellow Pencil for Outstanding Achievement” în categoria Digital Installation şi inclusă în spectacolul “Design of the Year” de la Muzeul Designului din Londra. O instalaţie vie, care răspunde la mişcările publicului. În plus sâmbătă, pe 12 septembrie are loc un spectacol care combină dansul, tehnologia şi luminile susţinut trupa japoneză ENRA, ai cărei membri sunt experţi în arte marţiale, gimnastică, balet, street dance şi jonglerii.

Sursă și detalii 


Turul Geroge Enescu

5-20 Septembrie, începând cu ora 10.30 – Turul George Enescu

Turul oferă o incursiune în viața și opera marelui compozitor. Vei explora în fiecare sâmbătă şi duminică dimineaţa începând cu ora 10.30 proiectele tematice din cadrul Bucureștiului Creativ, al căror punct de pornire și sursă de inspirație este compoziția „Impresii din copilărie” de George Enescu. Pe parcusul tururilor vei avea ocazia să te întâlnești și cu unii dintre artiștii creatori ai proiectelor și să afli detalii despre această ediție a Festivalului Internațional George Enescu. Turul pietonal se desfășoară pe traseul Ateneul Român –  Palatul RegalCalea Victoriei – Academia Romănă – Muzeul Național George Enescu. Punctul de întâlnire: în fața Ateneului Român. Ghidul va purta o șapcă neagră. Pentru acest tur nu este necesară rezervare. Turul cu bicicleta se desfășoară pe traseul Arcul de Triumf – Muzeul Național George Enescu – Academia Română – Str. Câmpineanu – Piața Universității – Calea VictorieiAteneul Român – Arcul de Triumf. Punct de întâlnire: Centrul de închieri biciclete I’Velo de la Arcul de Triumf (lângă clopotele de pe aleea din Parcul Herăstrău). Ghidul va purta o șapcă neagră. Pentru acest tur locurile sunt limitate, iar rezervările se fac aici

Sursă și detalii 


urban culture

28 August – 18 Septembrie, între orele 11:30-17:30 – Urban Culture

Afluxul de evenimente culturale m-a făcut să caut evenimente mai… urbane. Aşa am ajuns la un alt eveniment organizat de  un alt mall. De data asta Sun Plaza este responsabil de un eveniment dedicat pasionaților de artă urbană. Pe parcursul evenimentului, clientii Sun Plaza vor putea participa la manifestari si activitati din sfera culturii urbane. Programul evenimentului este de luni până vineri între orele 17:30 – 19:30, iar sâmbăta și duminica între orele 11:30 – 17:30. Cele 6 set-up-uri includ sesiuni de tips & tricks pentru riderii de BMX, lecții și show-uri de street dance, artisti ce executa tricouri personalizate, graffisti ce vor desena în timp real și diverse ateliere de arts & crafts pentru copii. Cei de la F64 vor expune pe perioada evenimentului 30 de fotografii cu tematica URBAN CULTURE!

Sursă și detalii 


retromobil

12 Septembrie, între orele 17-19 – „2 Roti Istorice”

Expoziţia se va desfăşura Parcul Tineretului – Lumea Copiilor sâmbătă. Aceasta a-IV-a ediţie a evenimentului este organizată de secţia moto „RETROMOTOR” din cadrul Retromobil Club România. La eveniment vor participa motociclete, motorete, mopeduri şi scutere acestea fiind „acompaniate” ca de fiecare dată de biciclete de epocă.

Sursă și detalii


face it

11-12 Septembrie – Festival de Prim Ajutor

Pentru educa și readuce in atenție importanța acordării primului ajutor, Crucea Roșie Română organizează în Parcul Tineretului – Lumea Copiilor festivalul de prim ajutor ce aduce împreună echipele Crucea Roșie din Europa, în cadrul unei competiții şi în baza unor scenarii inspirate din viața reală. Sute de oameni mor anual în România pentru că nu li se acordă primul ajutor. Cei care acordă primul ajutor nu sunt nici medici, nici paramedici și totuși reușesc prin gesturi simple să salveze vieți. Vom asista la cele mai spectaculoase simulări, oferite de 28 de echipe Crucea Roșie din Europa.

Sursă și detalii


povestiri mineresti

12 Septembrie, începând cu ora 16 – Vechi povestiri minereşti

Sâmbătă, 12 septembrie la ora 16:00, la Muzeul Satului în cadrul programului Cârstovul viilor – Sărbătoarea culesului viilor la români – Ziua Crucii, la „ceas de taină când toamna adună în jurul ei pe cei dragi”, va avea loc o prezentare – concert – Vechi povestiri minereşti de I. D. Sârbu în interpretarea actorului Zoltan O. Butuc. Poveşti extrase din audiobook-ul cu acelaşi nume şi poeme de Nichita Stănescu şi Jozsef Attila, o reverenţă în faţa limbii române şi a tainicei limbi a Basmului românesc. Poveşti de care sufletul se umple iar mintea se poate mira!

Sursă și detalii


afisretrospectivadanpita

10-17 Septembrie, începând cu ora 19.30 –  Retrospectiva Dan Pița

Muzeul Național al Țăranului Român ne invită, în perioada la Cinema Muzeul Țăranului, la Retrospectiva Dan Pița. Cinefilii vor putea (re)vedea câteva dintre filmele care l-au consacrat pe regizorul Dan Pița de-a lungul anilor: Concurs, Tănase Scatiu, Faleze de nisip sau Pas în doi. Evenimentul se va deschide joi, 10 septembrie 2015, la ora 17:30, cu o dezbatere moderată de Laurențiu Damian, la Clubul Țăranului, la care va participa și maestrul Dan Pița. Fiecare proiecție va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri. Sunt invitați, alături de regizor, mari actori ei ecranului românesc. Intrarea este liberă.

Sursă și detalii


targuliconarilor

11-13 Septembrie, între orele 10-18 – Târgul iconarilor şi al meşterilor cruceri 2015

Muzeul Național al Țăranului Român continuă tradiția celor 14 ani de celebrare a uneia dintre cele mai importante sărbători ale Ortodoxiei: Înălțarea Sfintei Cruci, prin o nouă serie de întâlniri cu artiști și meșteri iconari, care are loc, în fiecare an, în ajun de 14 septembrie. Alături de dialogul cu publicul pe care şi-l propune ediţia din acest an suntem aşteptaţi cu ateliere dedicate inclusiv copiilor şi felurite bunătăţi.

Sursă și detalii


noaptea teatrului independent

11-12 Septembrie, începând cu ora 19 – Noaptea Teatrului Independent

La ARCUB, vineri începând cu ora 19, primim o infuzie de teatru independent de cea mai bună calitate. O noapte intreagă, de la 7 la 7, putem asista la: „Nesomn” (teatru-dans), ora 19:00; „Flori pentru Algernon” (un fel de dramă), ora 20:20; „HELL sau Ce caut eu aici?” (tragicomedie), ora 21:30; „Kean” (dramă), ora 23:30; „Noi. Nouă. Ne. Ni. Studii despre iubire” (teatru-dans), ora 00:50; „Happy end” (tragicomedie), ora 02:20; „Paravan. Două telefoane” (comedie), ora 04:00. Intrarea este liberă. 

Sursă și detalii


cu bastonul prin Bucuresti

8 August – 13 Septembrie, sâmbăta de la 11 si duminica de la 18 – Cu bastonul prin București

Anul acesta Traseul-cultural ARCEN va avea ca punct de plecare Cercul Militar Național, pe Calea Victoriei și abordează perioada anilor ’30, anii nebuni ai orașului, consumați pe ritmuri alerte de jazz, ani cu nopți albe și cocktailuri colorate, cu rochii scurte și ciorapi de mătase, cu păr tuns à la garçonne, cu semafoare, cinematografe și amoruri moderne. ARCEN va prezenta plimbăreților din Bucureștii de azi viața tumultoasă a bucureștenilor interbelici, istorii cu librării și magazine de lux, povești din lumea anticarilor așezați pe malul Dâmboviței la doar câțiva pași de lumea promiscuă de pe lângă strada Silfidelor. Sacagii, cafegii, cofetării, parfumerii, librării, galerii, tragedii și comicării, toate sunt de găsit în București, acest oraș atât de complicat, al tuturor și uneori parcă al nimănui. Traseul se desfășoară pe străzile: Calea Victoriei – Bulevardul Elisabeta – strada Lipscani – strada Domnița Anastasia – strada Ion Brezoianu – strada ing. Anghel Saligny – strada Gutenberg – strada Silfidelor – Bulevardul Elisabeta. Proiectul „Cu bastonul prin București” este reluat în fiecare an din dragoste pentru oraș și pentru locuitorii lui. Participarea la traseul-cultural este gratuită, iar dacă încă mai cauţi motive pentru a merge îţi recomand să citeşti articolul scris aici.

Sursă și detalii


tandarica

7 August – 20 Septembrie, între orele 10-18 –  Călătoria lui Țăndărică

La Palatul Suţu este sărbătorită timp de 6 săptămâni  aniversarea de 70 de ani a Teatrului Ţăndărică printr-o expoziţie care se adresează atât copiilor, cât și tuturor celor pasionaţi de cultură, istorie şi teatru. “Noi, Țăndărică, avem un principiu: mergem acolo unde este publicul nostru. Așa că povestim Călătoria lui Țăndărică printr-o expoziție itinerantă prezentă timp de 6 săptămâni la București. Aici, păpușile sunt atent alese dintr-o istorie de 70 de ani a teatrului și marchează principalele repere în evoluţia teatrului de animație din România, rememorând atât artiştii, cât şi personajele ce au consacrat această artă teatrală aparte. “, a declarat Călin Mocanu, directorul Teatrului Țăndărică.

Sursă și detalii


automobilism

1 August – 20 Septembrie – Pionierii automobilismului în Bucureşti

Muzeul Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Retromobil Club România, ne invită sâmbătă, 1 august, la ora 18:00 la Palatul Suţu la vernisajul expoziţiei Pionierii automobilismuluiîn Bucureşti, o expoziţie ce prezintă începuturile automobilismului în ţară noastră cât şi secvenţe ale transportului public bucureştean. Vom putea admira, pe lângă expoziţia organizată pe gardul Palatului Suţu şi câteva maşini de epocă aparţinând membrilor Retromobil Club România. Primele vehicule cu propulsie autonomă din România au fost două camioane fabricate la Garner-Serpollet ce aveau motoare pe aburi şi care au circulat pe străzile Bucureştilor începând cu 1895. Vehiculul cu numărul 1 înregistrat în 1900 în Bucureşti la Serviciul Circulaţie a fost un autotuturism cu motor cu ardere internă fabricat în Liege şi care a aparţinut proprietarului Morii lui Assan.

Sursă și detalii


Festival Caragiale

28 iunie – 22 septembrie, in fiecare seara – Festivalul „Bucureștii lui Caragiale”

Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic anunță debutul celei de-a patra ediții a Festivalului de teatru „Bucureștii lui Caragiale”. Zilnic pe scena din Centrul Istoric si la restaurantul La Conu’ Iancu de la Hala Traian veți putea merge la spectacole de teatru de comedie, clasic și modern,  teatru de revistă, spectacole de circ, music-hall, stand-up comedy și varietăți musicale. De-a lungul celor trei luni de festival, nume mari ale scenei precum Mihai Mălaimare, Maia Morgenstern sau Dan Condurache vor urca pe scenele pregătite de organizatori, fiind programate peste 40 de spectacole.

Sursă și detalii


falsuri monetare

12 August 2015 – 29 mai 2016 – Falsuri Monetare 

Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Şuţu ne propune o scurtă istorie a falsificării emisiunilor monetare, începând din antichitate şi ajungând în anul 1947. Expoziţia este organizată de Muzeul Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”. Cu problema falsurilor monetare s-a confruntat întreaga societate indiferent de perioada istorică, pe de o parte din cauza unei manipulări a valorii, chiar de către autorităţi în scopul obţinerii unor importante surse de venit prin scăderea titlului metalului preţios sau a greutăţii (acest sistem fiind utilizat de unele state, ale căror suverani vedeau în monetării importante surse de venituri ce puteau fi obţinute rapid), fie din cauza unor ateliere clandestine.

Sursă și detalii


afis-expo-radiografia-unei-lumi-disparute-mnir

13 mai – 31 decembrie, între orele 10-18 – Radiografia unei lumi dispărute

MNIR organizează expoziţia temporară de arheologie interactivă şi exploratorie intitulată „Radiografia unei lumi dispărute. Privind înapoi spre trecut: Sultana-Malu Roşu, o aşezare preistorică de acum 6 000 de ani”. Expoziţia dezvăluie publicului, istoricul unuia dintre cele mai cunoscute situri preistorice din România. Situl se află pe Valea Mostiştei, fiind prima aşezare de tip tell cercetată în mod ştiinţific încă din anul 1923. Descoperirile excepţionale realizate de-a lungul timpului pe acest sit, de către arheologii muzeului precum şi rezultatele proiectului Arhitectură & Arheologie Experimentală (2010-2014) vor fi integrate în această expoziţie, sub forma unei radiografii asupra trecutului, asupra comunităţilor umane de acum 6000 de ani şi a modului de viaţă de atunci. Întreaga expoziţie se bazează pe interacţiunea dintre poveste, spaţiu vizual şi oameni permiţând vizitatorului să călătorească în trecut printr-o experienţă multisenzorială, pentru a afla şi a înţelege modul de viaţă, ritualurile şi obiceiurile populaţiilor preistorice de acum 6000 de ani.

Sursă și detalii

26 februarie – 30 septembrie – Țesături periculoase

Muzeul „Grigore Antipa” ne invită să observăm îndeaproape exemplare spectaculoase de păianjeni și scorpioni vii. Fie că provoacă teamă, fascinație sau fiori pe șira spinării, păianjenii n-au cum să te lase rece. De sute de ani inspiră fabule și mituri fascinante, iar de curând au acaparat chiar și lumea filmului, intrând în rândul supereroilor. Istoria arahnidelor pe Pământ începe cu mult înaintea dinozaurilor și se întinde de la deșert la pădurile tropicale, trecând prin cele mai mari orașe ale lumii.
Program de vizitare: de marți până duminică: 10-20 (ultimul vizitator intră la ora 19). Preț bilet întreg: 15 lei; Preț bilet redus: 10 lei(pensionari, studenți, elevi și copii peste 3 ani).

Sursă și detalii

N-ai găsit nimic care să te atragă? Ce-ai zice atunci să faci afli mai multe despre Ateneul Român?

Ți-a plăcut? Spune și altora: