Idei pentru Weekend 12-13 Noiembrie

noiembrie 9, 2016 în Evenimente de Alex

 

kinodieseea

10-20 Noiembrie – KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est, atât ca număr de filme, cât și ca număr de spectatori. În cele 7 ediții, festivalul a avut peste 60.000 de participanți. Ediția de anul acesta, a VIII-a include pentru prima dată o competiție internațională de filme pentru tinerii care au deja buletin.  Festivalul va avea loc la Cinema Elvira Popescu, Cinema Pro, NCRR, Hollywood Multiplex și Cinema Eforie. Prețul biletelor depinde de cinema. Programul îl accesezi cu butonul albastru.

Sursă și detalii


ozosep

12-13 Noiembrie, între orele 10-18 – Târg gastro-cultural OZOSEP

Târgul micilor producători din secuime revine la Grădina Verona în weeekend. Suntem așteptați să cunoaștem personal producătorii, să degustăm delicatesele și să petrecem timp de calitate. Vom găsi produse din carne, brânzeturi și lactate, dulcețuri, siropuri, pâine de casă, sucuri naturale, prăjituri și alte bucate delicioase și naturale dar și un gulaș delicios, pregătit pe loc. In plus organizatorii au pregătit un atelier de creație pentru copii, muzică bună și atmosfera specifică acestui eveniment.

Sursă și detalii


ferentari-jazz-fest

12 Noiembrie, între orele 18-21 – Ferentari ♪ JAZZ FEST

„Ferentariul e rău-famat. Ferentariul n-are nicio șansă.” Replicile astea le auzi de ani buni și poate că ți-ai format o imagine negativă despre un loc mereu stigmatizat. Ce să vezi? Se organizează prima ediție Ferentari Jazz Fest, o inițiativă culturală alternativă-unicat într-un București din ce în ce mai gentrificat. Și ca să fie totul cât mai autentic, interiorul Pieței Ferentari devine gazdă pentru o seară de jazz într-un spațiu neconvențional. Dacă ai impresia că vei sta jos, nu e așa. Chiar dacă ai scaune la dispoziție, sigur o să dansezi pe ritmuri de jazz pur cu influențe de swing. Intrarea este liberă.

Sursă și detalii


gradina-ior

13 Noiembrie, între orele 12-18 – Întâlnire cu comunitatea IOR

Mare bucurie simt atunci când am ocazia să includ printre Ideile de Weekend acţiuni civice. Adică oameni care îşi asumă responsabilitatea de a face lumea din jurul lor mai bună. Oameni care cred că, pentru a ajunge oriunde, trebuie în primul rând să încetezi să mai aştepţi, să-ţi faci curaj şi să te ridici de pe canapea din faţa televizorului. Apoi să ai încredere şi determinare să faci lucrurile în care crezi şi care îi vor inspira şi pe alţii să se alăture. Şi, cel mai important, să le duci la bun sfârşit. Când vorbeam despre primele iniţiative pe care le-am descoperit, în Cotroceni şi Tei, ziceam că valoarea lor cea mai mare este aceea de a fi exemple că se poate. Aşa că, în timp, numărul tot mai mare de astfel de poveşti frumoase nu mai este surprinzător, însă merită la fel de mult apreciat, ca-n prima zi. De data aceasta este vorba de o invitaţie la a pune seminţele unei grădini comunitare şi la a o ajuta să crească. Duminică în Parcul IOR, între cele două guri de metrou, vom găsi semne care ne vor ghida spre grădină.

Sursă și detalii


whisky-fest

10-12 Noiembrie – Whisky Fest 2016

Whisky Fest va avea loc la Casa Presei, Sala de Marmură, fiind primul eveniment dedicat în întregime uneia dintre cele mai apreciate băuturi ale tuturor timpurilor – whisky-ul. Whisky Fest se adresează tuturor celor care apreciază calităţile unui whisky adevărat, mai presus de alcool, şi doresc să deguste atât o băutură fină, cât şi povestea din spatele acesteia.  Vizitatorii festivalului vor afla de la experţii în domeniu cum un distilat de cereale ajunge de la alcool la o băutură senzaţională, care este influenţa lemnului de butoi în definirea gustului, de ce trebuie să aşteptăm câteva zeci de ani pentru a ne delecta cu o băutură nobilă sau care este diferenţa dintre single malt, blend sau vatted malt.  Festivalul va reuni peste 100 de etichete de whisky, într-o mare diversitate de arome şi gusturi, de la sortimentele cele mai populare, până la rarităţi cu o vechime mare, unele în premieră absolută în România. Preţul unui bilet pentru prima vizită la eveniment este de 39 de lei / zi, indiferent de ziua participării şi va include şi un pahar special Glencairn. Pentru oricare a doua vizită, accesul va costa doar 20 de lei. Abonamentele vor avea preţul de 70 de lei. Ateliere au preţuri separate. Serile se vor încheia cu concerte

Sursă și detalii


serile-de-chitara

12 Noiembrie, începând cu ora 19 – Serile de chitară, Recital András Csáki

Festivalul Internaţional „Serile de chitară” continuă sîmbătă în Aula Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) „Carol I”, cu recitalul celui mai important chitarist maghiar al momentului, András Csáki. Un concertist de clasă cu o tehnică solidă, dublată de o înţelegere profundă a muzicii, András Csáki propune publicului bucureştean un program variat cu piese precum Suita în mi minor, BWV 996, în original pentru lautenwerck, un hibrid clavecin-lăută al timpului, de J. S. Bach; Capriccio Diabolico, op. 85 de Mario Castelnuovo-Tedesco, un omagiu adus lui Paganini, o referire la virtuozitatea „diabolică” a acestuia; Sonatina compusă de legendarul compozitor-chitarist argentinian Jorge Morel; Carnaval la Veneţia, o temă cu variaţiuni de Francisco Tárrega în care chitara devine sinonimă cu „orchestra în miniatură”, conform descrierii făcute de Berlioz în tratatul său de orchestraţie. Intrarea la concerte este liberă, în limita locurilor disponibile.

Sursă și detalii


bucharest-international-dance-film-festival

9-13 Noiembrie – Bucharest International Dance Film Festival 2016

Evenimentul, a doua ediție, este dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film și artiști din întreaga lume. Anul acesta BIDFF va proiecta filme de dans (în competiție și în afara competiției), va organiza prezentări și conferințe ale artiștilor invitați, precum și o expoziție de artă digitală. Principalele evenimente ale festivalului vor fi găzduite la Centrul Național al Dansului, Universitatea Națională de Muzică, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, Galeria Galateca și Club Control. Tema ediției din acest an este corpul digital, un corp emoțional, geopolitic și multi-senzorial, care forțează barierele realității contemporane și îndeamnă spectatorul să privească atent și să reacționeze ludic. Festivalul ne invită să explorăm și să descoperim corpul în situații extreme. Programul îl accesezi cu butonul albastru.

Sursă și detalii


enescu

12 Noiembrie, începând cu ora 18 – Restitutio – Omagiu lui George Enescu

Sâmbătă suntem invitaţi la Muzeul Geroge Enescu să ne bucurăm de un recital cameral susţinut de violonista Raluca Stratulat şi de pianista Emanuela Profirescu. În program, lucrări de Veracini, Beethoven, Bach, Leclair, Couperin, Schubert, Porpora-Kreisler. Intrarea liberă.

Sursă și detalii


ateliere-deschise

12-13 Noiembrie – Zilele Artelor Focului. Ateliere Deschise de Ceramică, Sticlă, Metal

Aflat la a doua ediție evenimentul reunește șaptesprezece artiști vizuali ce își deschid spațiile de creație, locuri cu o încărcătură specială, unde se nasc ideile ce se transpun în lucrări de artă, prin măiestria stăpânirii focul: Ciprian Ariciu (ceramică), Lucian Butucariu (sticlă), Maria Roxana Cioată (ceramică), Cristina Ciobanu (ceramică), Misha Diaconu (metal), Daniela Făiniș (ceramică), Marian Gheorghe (metal),  Cătălin Hrimiuc (sticlă), Călin Mușat (metal), Costel Iacob (metal), Ileana Dana Marinescu (metal), Nicolae Moldovan, (ceramică), David Leonid Olteanu (ceramică-sticlă), Cătălin Oancea (metal), Ileana Oancea (metal), Victor Olivier Săraru (sticlă-metal), Iulian Vîrtopeanu (ceramică). Timp de patru zile, în weekendurile 12-13 și 19-20 Noiembrie, artiștii implicați în eveniment vor fi pregătiți să-și prezinte atelierele și lucrările realizate, să susțină demonstrații, să prezinte lucrări în diferite faze de creație și tehnici de lucru, să prezinte cursurile pe care le desfășoară, să amenajeze mini-expoziții, să ofere reduceri sau oferte speciale de prețuri pe această perioadă. Pentru a facilita accesul publicului în ateliere, organizatorul pune la dispoziție un sistem de direcționare prin aplicația pentru smartphone Ateliere.

Sursă și detalii


bounty-fair

12-13 Noiembrie, între orele 10-19 – Bounty Fair #20: Editie aniversara: 2 ANI

Bounty Fair sărbătoreşte 2 ani plini de culoare alături de artişti creativi într-un cadru de poveste, la Casa Universitarilor. Accesul se face pe bază de bilet, ȋn valoare de 8 lei de persoană, iar copiii pȃnă ȋn 14 ani au intrarea gratuită. Biletul include accesul ȋn zona de tȃrg, zona de ateliere, zona de restaurant, plus o fotografie instant cadou si un ceai/o cafea – dar de aniversare. Biletul se achită cash, la intrare. Scopul evenimentului este de a populariza creativitarea şi talentul romȃnesc, de a informa oamenii despre calitatea şi unicitatea produselor lucrate manual, de a susține producția si producătorii autohtoni, dar şi de a crea un mediu de dezvoltare creativă pentru copii si pentru cei dornici să participe la ateliere. Când ajungi pe acolo nu uita să îl vizitezi şi pe oţetarul din Dionisie Lupu, e la câţiva paşi.

Sursă și detalii


afis_sonoro_2016_bucuresti_mic

28 Octombrie – 14 Noiembrie – SoNoRo

Ediția a XI-a a Festivalului SoNoRo, numită La Muse et le Poete, ne propune întâlniri cu unii dintre cei mai apreciați artiști ai momentului printre care pianiștii Olli Mustonen și Louis Lortie, violoniștii Mihaela Martin, Ilya Gringolts sau Philippe Graffin, violonceliştii Frans Helmerson, Christian Poltéra sau Maximilian Hornung. Concertele vor avea loc in unele dintre cele mai frumoase spații ale capitalei precum Ateneul Român, Palatul Cercului Militar Național, Catedrala Sf. Iosif sau Muzeul Național de Artă al României. Vor fi și surprize și locurile neobișnuite precum un mic dejun la POINT, apoi la o cafea la Casa Memorială „Ion Mincu“, sau la un ceai în vizită la Fundația Löwendal, un first drink la Galeria Galateca, pentru a încheia ziua în Sala de Lectură a Facultății de Litere cu o nocturnă în premieră. Librăria Cărturești Carusel va fi locul de experiment al acestei ediții, locul unde poezia modernistă a perioadei interbelice va întâlni capodopere ale muzicii contemporane, lucrări ale lui Steve Reich, Jörg Widmann sau Luciano Berio. Acestea sunt doar câteva exemple, numărul surprizelor fiind semnificativ.

Sursă și detalii


film-machiar

7-13 Noiembrie – Săptămâna Filmului Maghiar

Observ deja un model. A fost festivalul filmului rusesc, apoi a celui german şi acum a celui maghiar. Nu ştiu dacă va continua cu un purtpuriu de festivaluri de filme de origine, dar sigur e o campanie care cred că are legătură cu alegerea lui Trump 🙂 Aflat la a 10-a ediție festivalul se va desfăşura la Cinema Muzeul Ţăranului şi va prezenta o selecție din cele mai noi filme ale cinematografiei maghiare, oferind cinefililor posibilitatea de a cunoaște toate genurile din paleta actuală: filme artistice, scurt-metraje, animații și documentare, promovând astfel producţii care nu ajung deloc sau ajung mai greu în cinematografe. Programul din anul acesta este completat cu evenimente conexe, precum concerte (David Yengibarian Trio, Bende Zsolt Quartet, Tóth Viktor și Petra Acker, Mocsok 1 Kölykök) și o expoziție despre istoria filmului maghiar. În secțiunea festival invitat vom prezenta cele două festivaluri de filme documentare de la Szolnok: Festivalul de Film al Artelor Plastice și Festivalul de Film Științific.

Sursă și detalii


frumoasa-din-padurea-adormita

12 Noiembrie, începând cu ora 11 – Teatru de păpuși: Frumoasa din Pădurea Adormită

Nu cred că mai am vreo şansă să mă lămuresc cine e mai adormită, frumoasa sau pădurea, aşa că nici nu-mi mai bat capul. Îi las pe ăştia mici să desluşească misterul printr-o frumoasă piesă de teatru de păpuşi. Iar locul în care se petrece studiul este frumoasa librărie Cărtureşti Carusel, care merită vizitată chiar şi doar pentru ea însăşi. Înscrieri la 0732.003.051 sau la adresa de mail: inscrieri@carturesti.net. Taxă de participare: 20 de lei pentru copii, 10 lei pentru părinți.

Sursă și detalii


habangra

11 Noiembrieîncepând cu ora 19.30 – Habanegra

În zonele mărginaşe ale satelor şi oraşelor Americii Latine s-a născut o muzică la fel de fierbinte ca sângele oamenilor de-acolo. Fie că e vorba de bolero, pasillo, merengue, tango, zamba, milonga sau vals creol, fiecare melodie e încărcată de o trăire aparte, de la nostalgie la visare, de la tristețe la explozia de bucurie, mereu dusă până la capăt, fără jumatăți de măsură. 5 artişti cu spirit sau chiar cu origini latino americane ne invită vineri seara la Puro&Bio (Câmpineanu 20) pentru a gusta din acest energizant coktail muzical. Donație artiști: 30 lei. Rezervari: 0745 012 849

Sursă și detalii


calatoria-frunzei

12-13 Noiembrieîncepând cu ora 11 – Călătoria frunzei peste Dâmboviţa

În ambele zile ale weekendului ce urmează în spaţiul La Firul Ierbii (Splaiul Unirii nr. 160) cei mici (3-5 ani) sunt invitaţi la un atelier creativ de natură şi artă. Vor folosi creativ frunze, fructe, seminţe, pietre, ca să facă artă. Cartierul Timpuri Noi este plin de copaci de toate soiurile, ce vor fi sursă de inspiraţie. De asemenea, folsind mijloacele teatrului de păpuşi, vor afla povestea Călătoria frunzei peste Dâmboviţa, inspirată de locuri, oameni şi întâmplări adevărate din cartier. La fiecare atelier pot participa 15 copii însoţiţi. Activitatea dureaza o ora. Rezervările se pot face atât la adresele: artelierd@yahoo.com, artelierdproiecte2012@gmail.com şi 2016timpurinoi@gmail.com.  Participarea este gratuită.

Sursă și detalii


intalnire-cu-shakespeare

13 Noiembrieîncepând cu ora 19 – „Întâlnire cu Shakespeare” Spectacol studiu acompaniat de chitară clasică

Duminică Muzeul Municipiului Bucureşti ne invită la Casa Filipescu-Cesianu pentru a ne bucura de piesa „Întâlnire cu Shakespeare” care este o colecție de scene reprezentative pentru operele lui William Shakespeare, culegând personaje și întâmplări din lucrări consacrate precum „Romeo și Julieta”, „Visul unei nopți de vară”, „Îmblânzirea scorpiei”, „Hamlet”, „A douăsprezecea noapte”, „Nevestele vesele din Windsor”, și „Cum vă place”. Pasiunea, Melancolia, Umorul și Iubirea sunt dimensiuni explorate de actorii implicați în interpretarea scenelor. Aceștia își propun să se „joace” cu ajutorul scenariului bogat oferit de scenele alese pentru această călătorie – însoțite de acordurile cristaline ale corzilor de chitară însuflețite de Adrian Andrei – scene ale căror protagoniști sunt șapte tineri actori în devenire, acționând și reacționând la spiritualitatea, forța și umorul pe care marele William Shakespeare le-a semănat în lucrările sale. Intrarea costă 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea expoziţiilor organizate la muzeul care găzduieşte spectacolul, în termen de 30 de zile. Întrucât expoziţia permanentă a Casei Filipescu – Cesianu nu este încă deschisă, participanţii la evenimentele susţinute la această locaţie vor beneficia de vizitare gratuită la Palatul Suţu.

Sursă și detalii


tiriac

28 Octombrie – 27 Noiembrie – Prima victorie românească la Monte Carlo

Țiriac Collection găzduiește o expoziție cu fotografii și informații de arhivă, prin care celebrează împlinirea a 80 de ani de la prima victorie românească în Raliul Monte Carlo, obținută de echipajul format din Petre Cristea, Ion Zamfirescu și mecanicul George Constantinescu. Expoziția relevă informații inedite despre membrii echipei câștigătoare, surprinde încercările pe care le-au întalnit cei trei pe traseu și particularitățile Fordului V8 48 pregătit special pentru competiție. Vernisajul va avea loc vineri, 28 octombrie, în intervalul 17:00-19:00, când vizitatorii galeriei se vor putea întâlni cu autorul acesteia, Nicolae Macovei, pasionat de istorie și automobile, și vor putea admira un Ford V8, aproape identic cu cel care a câștigat raliul acum 80 de ani, care are la rândul său o poveste ce merită împărtășită.

Sursă și detalii


afis-curatenia-de-toamna-2016

12-13 Noiembrie Curățenia de Toamnă la Grădina Botanică

Se deschid înscrierile pentru ultimul eveniment din acest al 11-lea an de voluntariat Team Work la Grădina Botanică. Anul acesta curățenia de toamnă va fi organizată pe parcursul a 3 săptămâni. Vom lucra în zilele de 29, 30 octombrie, apoi continuăm în noiembrie pe 5, 6, 12 și 13. Activităţile de bază pe care le vom desfăşura vor fi tăierea lăstărişului, greblatul, îndepărtarea rădăcinilor, îndepărtarea eventualelor resturi menajere și curățarea spațiului de materialul vegetal rezultat. Înscrierile sunt individuale și se fac prin completarea formularului. Vârsta minimă de participare este de 14 ani. Fiecare participant la Curățenia de Primăvară va primi o diplomă de voluntar, un permis cu intrări gratuite în Grădina Botanică și o insignă de voluntar … pe lângă tradiționala febră musculară :-).

Sursă și detalii


rapirea-din-serai

12-13 Noiembrie – „Răpirea din Serai„,  „Salon de scenografie” şi „Pianul care visa flamenco” la OCC

În weekend Opera Comică pentru Copii ne aşteaptă cu două spectacole. „Răpirea din Serai” se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 17.00 şi duminică de la 11.00 şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 7 ani. Este prima premieră din noua stagiune a OCC, opera a fost compusă de Mozart în cea mai fericită perioadă a vieții sale. Preţul biletelor este între 20 şi 25 de lei.

„Salon de scenografie” se joacă sâmbătă şi duminică de la la ora 10.00 în Salonul Mozart şi este un nou atelier interactiv pentru copii. Cât de greu sau cât de ușor este să creezi vizual un spectacol? De ce elemente ai nevoie? Vom inventa imagini și le vom asambla, având la îndemână mai multe mijloace de expresie, precum lumina și umbra, muzica, imaginea video, costumul, pe care le vom explora împreună. Vârstă minimă recomandată pentru spectatori este de 7 ani. Preţul unui bilet este de 15 lei, preţ în care intră şi un al doilea bilet gratuit, conform ofertei valabile pentru spectacolele care au loc în Salonul Mozart a OCC.

Tot în Salonul Mozart se desfăşoară începând cu ora 18.30 Pianul care visa flamenco”, un spectacol-eveniment, ce reunește virtuozitatea pianistei Ioana Lupașcu și expresivitatea dansatorului Lucas Molina cu ritmurile lui Carlos Gardel și Astor Piazzolla, spre încântarea tuturor celor dornici să descopere această întâlnire muzicală inedită la OCC. Vârstă minimă recomandată pentru spectatori este de 7 ani, iar biletele se pot procura în acelaşi condiţii ca mai sus.

Sursă și detalii


sc3-magik-expo-700x525px-full

Octombrie – 15 Noiembrie – Expoziția magi*k – o tehno-arheologie a orașului București

Ultimele experienţe la MNAC m-au determinat să stau cu ochii pe fiecare expoziţie nouă care se anunţă acolo. Acesta, desfăşurată în sala Dales, ne invită să vedem 5 instalaţii interactive şi un docu-fiction despre istoria Bucureştilor de la radio la internet.  O expoziție interactivă despre istoria apariției mass media în București. Pornim de la antenele radio art deco și ajungem la epoca contemporană, când orașul e pus în priză la rețeaua globală. Modulab și Zeppelin, sprijiniți de companii suedeze, aduc povești pline de umor, artă și tehnologie despre fragmente de arhitectură și istorii personale, o explorare neobișnuită a orașului ascuns, privit printre antene bricolate, rețele de cartier, puricii din televizor și pixelii colorați ai lumii magice de azi.

Sursă și detalii


foto-antipa

21 Octombrie – 15 Noiembrie – Mica lume mare

Muzeul Antipa ne invită la vernisajul expoziției de fotografie „Mica lume mare”, care va avea loc vineri, 21 octombrie, de la ora 18:30, în holul central al Muzeului. Expoziţia se află la a treia ediţie şi reuneşte lucrări din portofoliul a 38 de fotografi pasionaţi de fotografia macro & close up. Printurile sunt executate pe pânză de pictură canvas cu dimensiunile de 70/50 cm şi redau într-un mod supradimensionat detalii care nu se pot observa în mod obişnuit cu ochiul liber. Temele prezentate sunt detalii din natură, vieţuitoare foarte mici, precum și obiecte de dimensiuni mici, aduse la lumină prin tehnicile specifice fotografiei macro. Fotografiile vor rămâne expuse în cadrul muzeului până pe data de 15 noiembrie. La vernisaj intrarea este liberă, urmând ca apoi expoziția sa facă parte din circuitul de vizitare al Muzeului.

Sursă și detalii


astronomie

12 Noiembrieîncepând cu ora 19 – Cerul Extraterestru

La Palatul Suţu ne aşteaptă Adrian Şonka de la Observatorul Astronomic. Ne aşteaptă din nou să facem o călătorie până la marginea Universului cu ajutorul unui program de astronomie creat de Naţional Astronomical Observatory of Japan (NAOJ) şi o proiecţie normală, însoţită de explicaţii „pe viu”. Explicaţiile sunt sarea şi piperul acestei prezentări fascinante şi vesele care îţi garantează o seară de sâmbătă relaxantă şi educativă. Prezentarea durează aproximativ 50 de minute costul unui bilet de intrare este 5 lei.

Sursă și detalii


 

Afis-ateliere-creatie-2016-web

17 Septembrie – 17 Decembrie – Ateliere de Creatie de la Creart

Creart organizează ateliere de creație pentru copii în fiecare sâmbătă și duminică în Satul Francez și în Piața Alexandru Lahovari. Scopul acestui proiect este educația prin creație, ajutându-i pe copii să își dezvolte atenția, abilitățile practice și imaginația, oferind totodată o alternativă artistică de petrecere a timpului liber. Înscrierile se fac de Luni până Vineri, între orele 9:00 – 17:00 la adresa de e-mail ateliere@creart.ro sau la numărul de telefon 0733 331 324 – Ramona Filip. Taxa / atelier, de 10 RON, se achită înainte de începerea cursurilor, în locație.

În Satul Francez (Șoseaua Nordului, nr. 114 – 140) sunt organizate  în fiecare sâmbătă următoarele ateliere:

Eco – creativitatea de week-end (6 – 12 ani) 11:00 – 12:30
În cadrul programului Eco-creativitatea de weekend cei mici își dezvoltă manualitatea și își cultivă un spirit practic prin mijloace artistice inedite. Fiecare sesiune va aduce o nouă tematică pentru participanți prin care fiecare copil va realiza un obiect util sau artistic din materiale revalorificate. Copiii vor învăța tehnici de lucru interesante (decoupage, pirogravură, origami etc) și vor dobândi informații variate despre mediul înconjurător și materialele din jur.Atelierele vor fi coordonate de specialiști în domeniul propus, meșteri cu experiență în educația celor mici.

Mini grădina parfumată (6 – 12 ani) 13:00 – 14:30
Programul Mini-grădina parfumata introduce copiii în lumea minunată a plantelor. Astfel, cei mici vor realiza grădini în miniatura în care vor folosi sticluțe reciclate, plante, elemente organice și pietricele decorative. Fiecare sesiune va avea o tematică diferită, iar cei mici vor dobândi tehnici de plantare și vor putea învăța despre plantele de sezon, aranjamente și modalități de întreținere.Atelierele vor fi coordonate de specialiști în domeniul propus, meșteri cu experiență în educația celor mici.

Universul picturii (4 – 12 ani) 15:00 – 16:30
Copiii vor învăţa să picteze motive populare și peisaje pe sticlă, lemn, hârtie şi pânză, dar și pe ceramică.

În sediul Creart, (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7) sunt organizate următoarele ateliere: 

Sâmbătă

Creativitate şi joacă senzorială (2-3 ani) 10:30 – 12:00
Acest atelier va fi o întâlnire săptămânală între copii şi părinţi în care lumea devine culoare, forma prinde viaţă, materialele încep să vorbească şi să se mişte în mânuţele lor. Copiii vor aduce  imaginaţia şi pofta de joacă, iar părinții care vor participa la atelier vor avea o mai bună interacţiune fizică şi emoţională şi vor redescoperi copilul din ei.

Jucării şi eroi de poveste (6 – 10 ani) 12:30 – 14:00
Cel mai mult copiilor le plac poveştile, iar cel mai bine copiii învaţă prin joc, joacă şi imaginaţie. În cadrul acestui atelier, dintr-o bucată de fetru sau pânză colorată, o mână de mărgele şi nasturi amestecaţi, cei mici vor avea ocazia să meşterească jucăria preferată.

Duminică

Micii bucătari (6 – 10 ani) 10:30 – 12:00
Copiilor le place să exploreze lumea din bucătărie. Sunt atraşi de culori, de arome şi forme și sunt dornici să taie, să amestece şi să guste. Devin entuziaşti şi bucuroşi să împartă cu cei dragi ceea ce ai au pregătit cu mâinile lor. În plus, aşa învaţă mai uşor despre alimentaţia sănătoasă şi importanţa unui măr, castravete sau miez de nucă.

Călătorie în jurul lumii (5 – 10 ani) 12:30 – 14:00
Învăţăm despre lume prin joacă. Învârtim globul pământesc, ne stabilim punctul unde vrem să ajungem, alegem cel mai potrivit mijloc de transport şi pornim la drum. Ajunşi la destinaţie, vom afla despre obiceiurile locului, ce limbă vorbesc oamenii, ce fel de climă au în tot timpul anului, de unde se trag, cum locuiesc, ce preocupări au, cum dansează, ce muzică ascultă sau ce mănâncă gazdele noastre. După ce le-am experimentat pe toate, „vom  lua un obiect ca amintire” şi apoi ne vom îndrepta spre casă. Ca să nu ne pierdem, ne-am gândit să începem din Europa, să continuăm cu Africa până ajungem în Australia şi Insulele Cook.

Sursă și detalii


cal

Octombrie – 31 Decembrie – Ateliere de creativitate la MŢR

Începând cu luna Octombrie revin ateliere de creativitate la Muzeul Ţăranului Român. Acestea au loc pe parcursul întregii săptămâni, iar pe butonul cu sursa poţi afla detalii despre toate zilele. Eu aici, însă, voi prezenta doar opţiunile pentru ziua de sâmbătă. Costul participării la fiecare atelier este de 15 lei.

  • Pictură pe sticlă cu Bogdan Herăscu – orele 10.20-11.20; informații și înscrieri la telefon: 0726.237.376.
  • Atelier de modelaj în argilă și ceară cu Ovidiu Simionescu – orele 11.30 – 13.00; informații și înscrieri la telefon: 0737 346 872
  • Atelier de ţesături, croitorie şi cusături cu Lidia Stareş – orele 10.00-16.00; informații și înscrieri la telefon: 0722.798.284;

Sursă și detalii


antipa

12 Noiembrie, începând cu ora 10.15 – ART ANTIPA

Muzeul „Grigore Antipa” ne invită să-i aducem pe cei mici la o întâlnire cu Arta în cadrul atelierelor Art Antipa. Atelierele oferă copiilor o modalitate distractivă de a învăța noțiuni din lumea zoologiei prin intermediul artelor plastice, dezvoltând în același timp și creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al celor mici. Grupe de vârstă: 4-7 ani (între 10.15–11.30), 8-14 ani (11.45 -13.15). Costul participării la un modul de 4 ședințe (pe parcursul unei luni) este 200 lei participant in octombrie, 160 lei in noiembrie si 150 lei in decembrie. Pentru o ședință se achită 50 de lei/participant. Înscrierea participanților se poate face prin email info@antipa.ro sau la telefon 021.312.88.26.

Sursă și detalii


afis duel

30 August 2016 – 30 Iulie 2017 – Scurtă istorie a revanșei. Duel sau crimă?

Îţi spun despre idee începând cu gândul pe care mi l-a lăsat citirea descrierii evenimentului. Se vorbeşte despre perioada secolului XIX ca fiind una a cavalerismului, a gentelmenilor cu principii şi eleganţă. Nimeni nu poate şti dacă a fost sau nu aşa, ne bazăm impresiile doar pe cărţi şi ecranizări, ceea ce ar putea fi foarte greşit, însă suprapunerea cu perioada de glorie a duelului s-ar putea să nu fie deloc întâmplătoare. Serios, gândeşte-te dacă ai mai înjura pe cineva în trafic ştiind că e posibil să te provoace la un duel după care te-ar paşte moartea. Sau dacă ţi-ai mai lasă câinele să-şi facă nevoile în mijlocul drumului şi ai trata cu nesimţire observaţia unui trecător, ştiind că te-ar putea provoca la un alt duel care ar putea avea aceeaşi finalitate mortală. Cred că perspectiva unui posibil duel te-ar face mult mai  atent la limitele libertăţii personale. Expoziţia de la Palatul Suţu prezintă în premieră povestea ultimului duel din România, care a avut loc în anul 1898 la București. Duel care s-a finalizat, din nefericire, cu moartea unuia dintre participanți, Emanoil Lahovary. Pe locul unde acesta a murit se află astăzi un monument ridicat în anul 1903 de soția victimei, Zoe Suțu, în Piața Națiunilor Unite. Probabil singurul monument de acest fel din Europa! Expoziția mai prezintă, tot în premieră, costumul istoricului Nicolae Iorga, purtat în momentul asasinării sale din pădurea Strejnic, precum și trusa de duel care a aparținut domnitorului Alexandru Ioan Cuza, dar și o alte corpuri delicte, care vin din zona subteranului social interbelic. Artefacte ale unor întâmplări, care avertizează și ne amintesc ce anume trebuie să vindecăm în viața orașului.

Sursă și detalii


Circulatie Monetara

15 August – 2 Aprilie – Istoria circulației monetare în București și în împrejurimi

Proiectul Istoria circulației monetare în București și în împrejurimi organizat în cadrul Muzeului „George Severeanu” vine în întâmpinarea dorinţei celor dornici de a admira exemplare reprezentative care fac parte din trei colecţii aparţinând Muzeului Municipiului Bucureşti: Colecţia „Maria şi dr. George Severeanu” donată municipalităţii de medicul radiolog George Severeanu, pasionat colecţionar de antichităţi şi primul director al Muzeului Municipiului Bucureşti care are o pondere importantă de exponate numismatice; Colecţia Numismatică a Muzeului Municipiului Bucureşti este constituită din aproape 40.000 de monede, provenind în general din cercetările arheologice desfăşurate de-a lungul timpului și Colecţia denumită convenţional Paranumismatică a Muzeului Municipiului Bucureşti, reuneşte aproximativ 20.000 obiecte structurate pe mai multe subcategorii precum medalii şi plachete, insigne, decoraţii, sigilii, hârtii de valoare a căror valoare istorică pentru perioada modernă este incontestabilă.

Sursă și detalii


 

Un articol din seria Idei pentru Weekend in Bucuresti

Ți-a plăcut? Spune și altora: