Idei pentru Weekend 10-11 Iunie

iunie 7, 2017 în Evenimente de Alex

9-11 Iunie

Street Delivery: Possible Gardens

Street Delivery Possible Gardens

Street Delivery este un eveniment urban de arhitectură și arte care are loc în fiecare vară pe străzile mai multor orașe din România. Scopul este de a crea colaborativ o experiență citadină prin care să vedem cum ar putea funcționa un oraș pentru oameni, nu doar pentru mașini. Să conștientizăm astfel, că ține și de noi să creăm un habitat mai plăcut, mai deștept, sustenabil. Un oraș pentru cei care-i dau viață, în care pietonii să aibă prioritate. Tema Street Delivery 2017 este GRĂDINI POSIBILE. Putem transforma o stradă într-o grădină de idei? Putem deschide noi spații publice în orașele noastre? Putem să cerem mai mult verde? Cu temele acestea mergem în acelaşi loc, pe strada Arthur Verona, din capătul de la bulevard, până la cel de la Grădina Icoanei să descoperim perspective noi şi oameni interesanţi. Tot cu muzică, cu de-ale gurii, cu ateliere şi cu o atmosferă deja „clasică”. Iar dacă îţi place mult, află că spre deosebire de edițiile anterioare, Street Delivery 2017 se desfășoară succesiv în cele șase orașe participante, pe parcursul a trei săptămâni din iunie. Vor crea astfel un traseu pentru cei interesați să descopere formele pe care ideile pentru un oraș mai bun le iau în spații mentale diferite: București: 9-11 iunie | Timișoara: 16-18 iunie | Iași: 16-18 iunie | Cluj-Napoca: 17-18 iunie | Baia-Mare: 30 iunie – 2 iulie | Bacău: 30 iunie – 2 iulie.

9-11 Iunie / 12-23

Bucharest Craft Beer Festival 2017

Bucharest Craft Beer Festival 2017

Uite încă o ocazie să mergi la un festival la care plăteşti intrarea pentru a putea apoi să poţi plăti berea. Şi asta doar pentru că subiectul este atât de fierbinte, încât doar să-ţi dai check-in acolo şi tot merită biletul de intrare. Dacă îţi mai faci şi un selfie cu vreo bere hipstereasca în mijlocul mulţimii, ieşi chiar pe plus. Zis că berea asta craft e atât de uber cool şi pentru că, deşi anul trecut festivalul de anuntă „de toamnă” formalizând şi o zi a berii craft pe 4 Septembrie, acum are loc la debutul verii. Asta înseamnă că vom mai avea cel puţin încă o ediţie de toamna. Până atunci însă, dacă ai chef de multă bere craft, toată la un loc, cu diverse alte completări culinare, alcoolice sau muzicale, mergi la Verde Stop (Barbu Văcărescu 162 – 164). Biletele s-au pus în vânzare online la preţul de 17 lei biletul de o zi şi 45 lei abonamentul.

9-11 Iunie

HeyDay Music Festival

HeyDay Music Festival

Primăria Capitalei ne invită la cea de-a doua ediție HeyDay Music Festival, cel mai mare festival internațional de trupe tribute din România care va avea loc în Parcul Izvor. HeyDay Music Festival aduce împreună unele dintre cele mai cunoscute “tribute acts”. Bob Marley, Rolling Stones, Pink Floyd, Bon Jovi, Green Day, Beatles, Red Hot Chili Peppers, Pink, Bruce Springsteen, Nirvana, Madonna, AC/DC, Metallica, ABBA, Iron Maiden sunt numele tributate la cea de-a doua ediție a festivalului. Cu 17 trupe consacrate din Marea Britanie, Italia și România, dar și cu o scenă dedicată tinerelor talente, Hey Day se anunță a fi un altfel de eveniment pentru toți iubitorii de muzică. Biletele se găsesc în rețeaua eventim.ro, la casa de bilete creart (Piața Alexandru Lahovari nr. 7), iar în cele trei zile de festival pot fi cumpărate și de la cele două case special amenajate (Zona Metrou Izvor și zona Splaiul Independenței / Bd. B.P. Hașdeu). Intrarea copiilor în vârsta de până la 14 ani, însoțiți de părinți, este liberă. Vineri intrarea se face începând cu ora 16.00, iar sâmbătă, și duminică începând cu ora 12.00. Concertele pe cele două scene mari sunt programate în fiecare zi începând cu ora 17.00.

8-11 Iunie

Festivalul Cireselor

Festivalul Cireselor

În Parcul Naţional, de joi până duminică are loc un Festival al Cireşelor. Organizatorii sunt destul de zgârciţi cu detaliile, şi, conform obiceiului locului, probabil va fi vorba mai degrabă de grătare şi bere, însă dacă printre ele se vor găsi şi nişte cireşe, merită aruncată o privire.

10-11 Iunie

Auto Total Business Show 2017

Auto Total Business Show 2017

Descoperirea acestui eveniment m-a pus în faţa unor îndoieli. Dacă urmăreşti Ideile de Weekend, ai observat probabil interesul meu pentru maşini şi faptul că nu prea ratez evenimentele cu această temă. Cu excepţia celor la care m-am ars :). Şi totuşi omenii ăştia zic că sunt la a şasea ediţie în al şaselea an consecutiv. Iar eu nu am auzit niciodată de ei, deşi analizez cu grijă fiecare weekend de mai bine de 3 ani. Hmmm, clar trebuie să fiu mai atent. Prin urmare la Romexpo ne aşteaptă sporturi extreme, acrobații periculoase, motoare turate la maxim, gadgeturi revoluționare, cele mai frumoase fete, peste 35 000 mp. cu noutăţi din domeniul pieselor auto originale si aftermarket Platformele din fața Pavilionului Central se vor transforma într-un adevărat parc de distracții, unde adrenalina dă tonul: drift auto cu piloți de renume, sexy car-wash, sporturi extreme. Miile de pasionați de mașini vor putea să-i urmărească pe cei mai cunoscuți drifteri români cum își etalează măiestria și îndemânarea tehnică. Punctul de maximă atracție va fi prezența, pentru a doua oară în cadrul ATBS, a echipei Lords of Gravity, una dintre cele mai faimoase echipe acrobatice de Slam Dunk din Europa. Programul de vizitare este între orele 10.00 și 18.00, iar prețul unui bilet de acces este de 30 de lei. Copiii sub 7 ani şi persoanele cu dizabilităţi au acces gratuit.

10 Iunie / 12-18

Maraton de tricotat în public

De Ziua Internaţională a Tricotatului în Public (zi-mi că ştiai că există o astfel de zi 🙂 ) Platoul Piaţa Amzei va găzdui un MARATON de tricotat fulare, pe principiul „vara sanie şi iarna car”. Participantele şi eventualii participanţi ar fi bine să vină cu andrelele de acasă, pentru că sunt familiarizaţi cu ele, noi oferind fire berechet. Fularele vor fi pentru copiii defavorizaţi dintr-un cartier din Bucureşti şi evenimentul este sponsorizat de Industria Filati Buzău şi Prăjiturici Delicioase by Silvia Nanu. Câştigător sau câştigătoare va fi declarată persoana care tricotează cel mai mult timp, pe modelul „abandon”! Premiul va fi oferit de Silvia Nanu personal, un tort „Ghem de aţe delicioase”. Înscrierile se fac direct pe Platoul Piaţa Amzei, sâmbătă, 10 iunie 2017, începânde cu ora 10.00. Maratonul va porni de la 12.00, până la ultimul ochi închis… pe andrea.

10 Iunie / 14-23

9 ne place impreuna – Impro Show aniversar

Sub moto-ul „Nu poți tu râde cât pot ei improviza!” găsim un nou motiv să mergem la Roaba de cultură din parcul Herăstrău în aceasta sâmbătă. Se anunță cea mai lungă petrecere improvizată în aer liber, pusă la cale de cea mai longevivă trupă de improvizație în aceeași formulă. Va fi o zi cu jocuri în aer liber unde ne strângem și mici și mari și ucenici și tineri vlăstari. Toți prietenii din comunitatea Improvisneyland, absolvenți ai Academiei de Improvizație, improvizatori în trupe consacrate și amatori de râsete inteligente vor fi acolo! Intrarea este liberă, poți veni oricând.

7-11 Iunie

Festivalul Amintiri din Copilărie 2017

Între 7 și 11 iunie, Primăria Capitalei și Teatrul Ion Creangă organizează o nouă ediție a Festivalului Amintiri din Copilărie, prilej numai bun pentru copii și părinți să se bucure de soare și relaxare, teatru și muzică în Parcul Kiseleff. Festivalul, aflat la cea de-a IV-a ediție, reunește pe durata celor cinci zile o mulțime de evenimente și activități: spectacole și concerte, instalații creative și jocuri haioase pentru tineri exploratori, ateliere și demonstrații dintre cele mai interesante sau lecturi de povești printre perne fermecate. Cei mici ̶ și mari deopotrivă ̶ vor avea ocazia să urmărească actori, instrumentiști, dansatori și acrobați veniți de departe. Printre musafiri se numără trupe și companii din Germania, Olanda, Franța, Italia, Elveția, și Israel. Duminică la ora 11.00, tinerii spectatori sunt așteptați pe Șoseaua Kiseleff, pentru a urmări Parada Teatrelor pentru Copii, tradiționala plimbare a celor mai îndrăgite personaje, reunite într-un alai de poveste. Parada se încheie în alveolele de pe Șoseaua Kiseleff (spre Piața Victoriei), la ora 11.30, cu o demonstrație Drill Team susținută de Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”, alături de Muzica Reprezentativă a Armatei. Un alt punct de atracție al zilei de duminică îl constituie programul propus de Baza de instruire pentru Vânători de munte „Bucegi” – Predeal, cei mici fiind invitați între orele 12.00 și 18.00 să testeze tiroliana și peretele de escaladă instalate de reprezentanții MApN.

10-11 Iunie

“Micuța Dorothy, “Concert Lecție Harpă“, „Armonii de vară şi “Eliza, micuța florăreasă” la OCC

În weekend Opera Comică pentru Copii ne aşteaptă cu un program foarte generos:

“Micuța Dorothy”, se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 13.00 şi de le 17.00 şi duminică la 11.00 şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 3 ani. Musical-ul „Micuța Dorothy” are la bază romanul de mare succes „Vrăjitorul din Oz” scris de Lyman Frank Baum. Dorothy este o fetiță care locuiește la o fermă din Kansas, dar își dorește întoteauna ceva mai bun. Aflăm împreună dacă reușește să obțină ce își dorește, într-un spectacol despre prietenie și curaj. Biletele costă între 15 şi 25 de lei.

“Eliza, micuța florăreasă” este un balet clasic organizat sâmbătă de la 11.00 şi de la 15.00 în Sala UnderGrant, potrivit pentru copii cu vârste de la 3 ani. Este o adaptare de George Bernard Shaw după antica poveste a lui Pygmalion şi a Galateei, transfiguraţi în lumea modernă în pielea profesorului Henry Higgins şi a frumoasei florărese Eliza Doolittle.

„Concert Lecție Harpă” alături de Ion Ivan-Roncea are loc sâmbătă şi duminică de la 10.00 la Sala Mozart şi este recomandat copiilor cu vârstă minimă de 7 ani.

„Armonii de vară” este un concert lecţie organizat sâmbătă la ora 18.30 în Sala Mozart de la 18.30 şi este recomandat copiilor cu vârstă minimă de 7 ani.

10 Iunie / 17:00

Atelier deschis la Scoala Scrie despre tine

M-am oprit la evenimentul acesta, încântat de citatul de pe afiş. M-am regăsit grozav în el şi atunci am zis că merită să explorez mai departe. Am descoperit astfel, un atelier deschis la sediul „Scrie despre tine” pe Căderea Bastiliei 56-58, et 1, camera 104. Şcoala de dramaturgie şi scenaristică „Scrie despre tine” este un proiect care îşi propune să dezvolte împreună cu participanţii instrumentele necesare pentru a scrie piese de teatru şi scenarii pentru film inspirate din poveşti reale. Iar acest atelier gratuit are rolul de a ne apropia de ideea proiectului. Înscrierile se fac la scriedespretine@gmail.com. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

10 Iunie / 11:30

Lansarea colecției Humanitas Junior & atelier de pictură

Vine vacanţa cu trenul din Franţa!!! Iar Librăria Humanitas de la Cișmigiu ne așteaptă sâmbătă la lansarea colecției Humanitas Junior, care va fi moderată de Iustina Croitoru. Ne vom întâlni cu Ioana Nicolaie, Delia Calancia – cea mai tânără autoare Humanitas și Ioana Baldea Constantinescu, iar cei mici vor putea participa la un atelier de pictură cu Mihail Coșulețu, ilustratorul noii ediții a „Micului Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry, apărută la Editura Humanitas. Participarea este gratuită și se face pe baza unei rezervări pe adresa de email alice.ene@humanitas.ro sau online.

10 Iunie / 18-21

Clinceni Airshow 2017

Cu speranţa că vremea nu va fi capricioasă, sâmbătă mai spre seară, ca să se vadă efectele pirotehnice bine, putem merge la Aerodromul Clinceni pentru a asista la un spectacol aerian dedicat copiilor. Vor participa aeronavele: Extra 330 SC, Extra 300 L, CAP 232, Zlin 50, Zlin 142, Zlin 526, IAR 46, Aerostar Festival, Ikarus C-42, PZL 104 Vilga, AN-2, GA-8, Tecnam 2006, EC 120, IAR 35, IS-28 B2, SZD Perkoz. Participarea este gratuită.

10 Iunie / 9-13

Voluntariat în Parcul Natural Văcărești

Hai să curățăm parcul natural Văcărești! Timp de câteva ore, adulți și copii vom avea ocazia să ne implicăm pentru orașul nostru, în cadrul unei operațiuni ecologice. Participanții care se înscriu în prealabil vor primi un echipament adaptat (tricou, șapcă, și mânuși), precum și un saci, pentru a colecta deșeuri și a curăța spațiul verde. Numărul echipamentelor este limitat. La sfârșit, câtiva norocoși vor pleca cu un premiu, în urma unei trageri la sorți.

11 Iunie / 15:00

Strada 11 Iunie

În data de 11 iunie avem ocazia să facem o plimbare pe strada 11 Iunie alături de Andrei Ionel de la Arhiva de Georgrafie. Fie că s-a referit la Proclamaţia de la Islaz din 1848, fie la naţionalizarea întreprinderilor din 1948, toponimul a „supraveţuit” în centrul Bucureştilor timp de aproape un secol, din perioada interbelică până astăzi, unind fostul Pod al Calicilor (sau fosta Cale a Rahovei) cu locul adunării de la Revoluţia din 1848 – Câmpul Libertăţii – actualul Parc Carol I. Vom vizita cu această ocazie parcul şi împrejurimile (Strada Xenofon, Gara Filaret) şi vom trece pe lângă clădirile Expoziţiei jubiliare din anul 1906 – (Biserica Cuţitul de Argint, Arenele Romane, Castelul Ţepeş). Locul de întâlnire este lângă Hanul lui Manuc, în spate, în spaţiul denumit Piaţa Sfântul Anton. Traseul este pietonal, totalizează 3 kilometri şi ia sfârşit la Mausoleul din Parcul Carol I, acolo unde vom urmări tradiţionala schimbare a gărzii de la Mormântul Ostaşului Necunoscut. Participarea este gratuită şi nu se fac înscrieri.

20 Mai – 17 Iunie

Grădina Dinozaurilor

Muzeul Național de Geologie în parteneriat cu de Dino Parc Râșnov,  cel mai mare parc cu dinozauri din Sud Estul Europei, organizează expoziția temporară “Grădina  Dinozaurilor” ce cuprinde o serie de replici, în marime naturală, ale unor dinozauri care au populat planeta noastră în era mezozoică, realizate după ultimele descoperiri paleontologice. Dinozauri înfricoșători, precum Oviraptor -“hoțul de ouă” sau Ankylosaurus „dinozaurul în armură”, reprezentând verigi importante în sutele de ani de evoluție ale regnului animal, alaturi de prietenii lor, Ceratosaurus, Deinonychus, Velociraptor și Triceratops, așteaptă să fie vizitați și cunoscuți. Deschisă în curtea Muzeul Național de Geologie, aripa S, expoziția este vizitabilă de luni până duminică, în intervalul orar 10.00-18.00 (ultima intrare 17.30), fiind inclusă în fluxul de vizitare al muzeului.

9 Iunie / 20:00

Nocturne la Muzeul Theodor Aman

Suntem invitați la Muzeul Theodor Aman la un spectacol ce îmbină poezia și muzica, cu actrița Irina Movilă (Teatrul Național București), soprana Mihaela Andrei (Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti) și chitaristul și compozitorul Adrian Andrei (Școala Gimnazialăde Arte Nr. 3). Vom audia compoziții inedite, semnate de Adrian Andrei, pe versuri de Mihai Eminescu, create special pentru acest program. Intrarea costă 10 lei. În preţul biletului este inclusă vizitarea Muzeului Theodor Aman, în termen de 30 de zile.

11 Iunie / 20:30

“Anotimpuri”, serie de recitaluri de lirică universală, la Casa Filipescu-Cesianu

Evenimentul, desfășurat în mansarda Casei Filipescu-Cesianu îmbină poezia și muzica, avându-i drept protagoniști pe actorii Irina Movilă și Marius Bodochi (Teatrul Național București), pe soprana Mihaela Andrei (Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti) și pe chitaristul și compozitorul Adrian Andrei (Școala Gimnazială de Arte Nr. 3). Recitalul de lirică universală punctat prin aspecte ludice și momente muzicale va include autori precum Lucian Blaga, Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, Rainer Maria Rilke, Nichita Stănescu, Ion Minulescu, Vasile Alecsandri. Cu ocazia Nopții Muzeelor, accesul la spectacolul din această seară este gratuit, în limita locurilor disponibile.

10-11 Iunie

Festival Très Courts Roumanie

Festivalul Internațional de Film de Foarte Scurt Metraj „Très Courts” are loc în toată lumea în aceeași perioadă, din 9 în 18 iunie 2017 în 80 de orașe din 25 de țări. La Bucureşti îi putem urmări proiecţiile la Cinema Elvira Popescu. Cu maxim 3 minute pentru a convinge, regizorii de foarte scurt metraj cultivă arta de a merge direct la esență și eleganța sintezei. Festivalul înseamnă 150 de filme selecționate, o competiție internațională și una românească, o competiție cu tematică feminină și feministă și o selecție pentru copii. Biletele se vând la prețul redus de 5 lei. Durata proiecțiilor este de o oră. Programul este:
Sâmbătă, 10 iunie:
11.00: Selecția Familială
18.00: Selecția Românească
Duminică, 11 iunie:
11.00: Selecția Familială
16:00: Paroles des Femmes
18:00: Selecția Internațională 1
19:30: Selecția Internațională 2

11 Iunie / 11:00

Descoperă Cartierul Evreiesc şi Templul Coral

Bucureştiul a avut una din cele mai importante comunităţi evreieşti din estul Europei. În perioada interbelică, populaţia evreiască reprezenta aproximativ 10% din populaţia bucureşteană. Evenimentele din timpul celui de-al doilea război mondial, precum şi emigrarea spre Israel din timpul regimului comunist, au făcut ca astăzi comunitatea evreiască să aibă undeva la 3000 de membri. De-a lungul timpului, comunitatea a fost foarte activă, prosperă şi bine închegată. Membrii comunităţii erau negustori, bancheri, doctori, avocaţi, arhitecţi etc.  Iar moştenirea culturală a comunităţii evreieşti este impresionantă. Fundaţia Calea Victoriei nr invită să ne plimbam prin ceea ce a mai rămas din cartierul evreiesc în urma demolărilor din anii’80: străduţe liniştite, străjuite de case cochete, cu mici curţi sau grădini. Vom descoperi împreună povestea formării comunităţii evreieşti în Bucureşti şi vom vizita Sinagoga Mare, fondată la jumătatea secolului al XIX-lea de către evreii polonezi, şi proaspăt renovatul Templu Coral, copie după Sinagoga Tempelgasse din Viena. Blocurile în stil Art Deco sau modernist, care poartă semnătură unor arhitecţi de renume cum ar fi Zilberman  sau Marcel Iancu, vor completa tabloul acestei călătorii. Locul de întâlnire este la Hanul lui Manuc (intrarea în curte, Piaţă Sf. Anton), iar participarea costă 45 de lei (include biletul de vizitare pentru Templul Coral).

10 Iunie / 11:00

Atelier pentru copii „Povești din Pădurea Neagră”

Sâmbătă, copiii cu vârste de 6-10 ani sunt invitaţi la atelierul ce face parte din Programul pentru familii „Dunărea, fluviul care ne uneşte”, realizat la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi. Pornind de la o veche hartă germană, mergem la izvor, în Germania, acolo unde se naște Dunărea, în Munții Pădurea Neagră, aflând câteva povești fascinante. Participarea se face pe bază de înscriere nominală la adresa de e-mail: comunicare@muzeulhartilor.ro. Preț participare copil: 17 lei. Părinții însoțitori care doresc să rămână la atelier sau să viziteze Muzeul vor plăti biletul de intrare de 8 lei.

10 Iunie / 19-22

București dansează în stradă

Putem spune că acesta a devenit un eveniment recurent şi că el se va desfăşura în fiecare sâmbătă seară pentru că dansul este un ingredient ideal pentru Centrul Vechi. Anul trecut am ajuns la prima ediţiei cam din întâmplare. Ştiam că are loc prin Centrul Vechi, dar era un weekend la fel de plin că acesta şi nu mai ştiam exact pe unde e. Însă a fost imposibil de ratat, pentru că Strada Smârdan era complet blocată. Anul acesta este şi mai grozav, într-un superb spectacol stradal plin de ritm şi voie bună. Se va dansa Salsa, Bachata, Merengue, Reggaeton, Kizomba, Semba, Hip Hop atât de către dansatori profesionişti, cât şi de amatori dorinici de distracţie. Participarea este gratuită.

11 Iunie / 11:30

Gainusa Corcodusa, muzicant de soi

Juxi Magic îi invită pe copiii cu vârste între 2 şi 10 ani, în Cărtureşti Carusel, la spectacolul interactiv “Găinuşa Corcoduşa” după povestea cu acelaşi nume de la @Mame de poveste scrisă de Alexandra Pintea Varnava şi ilustrată de Vera Grama. Găinuşa Corcoduşa e faimoasă-n toata curtea, nu doar In ograda ei ci în tot satul şi-n satele din jur. Este cea mai vestita găină de peste dealuri şi sate. A ajuns vestea până şi în Tărâmul Magic Juxi unde Zâna Buna doreşte să o aducă şi să o cunoască. Găinuşa Corcoduşa nu are în repertoriu doar cotcodăceala obişnuită a suratelor ei, ci cântece măiastre, în interpretare de excepţie. Durata spectacolului este de 40 minute. Costul biletului este 20 lei pentru copil şi 10 lei pentru parinte. Rezervări la 0733081464 sau la rezervari@juximagic.ro (locurile sunt limitate).

11 Iunie / 9-21

București Fitness Festival

Duminică suntem invitaţi în Parcul Tineretului, intrarea dinspre Gheorghe Şincai, la un marton de 12 ore de mişcare, alături de peste 50 de instructori, cu premii şi multe alte surprize. E vorba de cea de-a cincea ediție a festivalului, o zi întreagă de mișcare, sesiuni de antrenamente de grup gratuite pentru adulți și copii, distracție și energie. De la clase de Yoga, Zumba, Functional, la sesiuni de dans, concerte, activități și demonstrații sportive pentru copii, la maraton de cycling, challenge-uri și competiții pentru cei mai puternici dintre participanți. Pe tot parcursul zilei, între sesiuni de antrenamente, se vor desfășura tombole și concursuri cu premii-surpriză. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru Yoga sunt disponibile 100 de saltele, care se vor ocupa în ordinea sosirii participanților. Urmăreşte pagina evenimentului pe butonul albastru pentru detalii şi înscrieri la diversele clase.

11 Iunie / 17-19

Descoperă-mă, sunt talentat!

Asociaţia C.S. „Feel&Dance”, în colaborare cu Primăria Sector 4 ne invită în fiecare Duminică între orele 17.00-19.00, în perioada 28 Mai – 1 Octombrie, în Parcul Lumea Copiilor (spatele Palatului Copiilor), la Foişorul Japonez alternând săptămânal cu Foişorul Fanfara. Vor fi demonstraţii de dans (copii / adulţi), cursuri de dans interactive pentru copii şi adulţi realizate de profesorii Asociaţiei şi ai colaboratorilor, momente de antren al publicului,show-uri ale artiştilor colaboratori ai Asociaţiei C.S. „Feel&Dance”. Participarea este gratuită. 

16 Iunie – 8 Septembrie / 21:00

O noapte printre giganți

Muzeul „Grigore Antipa” îi invită și în acest an pe copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani să petreacă o noapte memorabilă printre cele mai mari mamifere care au existat vreodată pe Pământ. Programul debutează în acest an pe 16 iunie și, ca în fiecare an, copiii se pot înscrie la oricare dintre edițiile programate pe tot parcursul verii (30 iunie, 7 iulie, 21 iulie, 4 august, 25 august, 1 septembrie sau 8 septembrie 2017). Ar fi bine chiar să te grăbeşti pentru că e un program destul de căutat. În prima parte a serii, cei mici vor face un tur al muzeului, asigurându-se că toate exponatele din diorame au parte de un somn liniștit, apoi vor viziona filme documentare despre viața fascinantă a animalelor şi vor adormi visând, poate, la lumea uriaşilor de altădată. Sosirea copiilor este stabilită pentru ora 21, iar părinţii sunt aşteptaţi să-i ia a doua zi, sâmbătă, începând cu ora 8.30, după ce copiii au luat micul dejun. Înscrierea participanților se face în limita a 20 de locuri, pe adresa de email: info@antipa.ro sau la numărul de tel: 021.305.60.31. Costurile de participare sunt de 200 Ron/copil; 300 Ron/doi frați; 400 Ron/trei frați.

1 Februarie – 18 iunie

Venin – frumuseți de neatins

Muzeul „Grigore Antipa” ne invită să explorăm o nouă expoziție temporară inedită cu exponate vii, dar și cu piese de o valoare inestimabilă din colecțiile muzeului. Expoziția ne propune să descoperim lumea fascinantă a câtorva specii veninoase din lumea animală, unele dintre acestea regăsindu-se în clasamentul celor mai veninoase animale din lume. Vom fi provoacați să lăsăm prejudecățile și teama față de animalele veninoase la poarta muzeului și să descoperim frumusețea unică a exponatelor. Multe dintre aceste specii de animale provin din locuri extrem de îndepărtate și greu accesibile omului și cu siguranță aproape nimeni nu și-ar dori o întâlnire față în față cu acestea în mediul lor natural. Preţurile biletelor sunt de 10 lei/copil/student/pensionar şi 15 lei/adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate.

8-11 Iunie

Prezentări de planetariu

Sub mult-aşteptatul titlu “Observatorul se întoarce”, Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu se… întoarce… în locul bine cunoscut din Bd. Lascăr Catargiu nr. 21. Clădirea, care se afla într-o stare avansată de erodare, a trecut printr-o temeinică, sper, renovare şi în Decembrie şi-a redeschis porţile. Iar acum, începând cu ianuarie îşi aşteaptă prietenii cu un program extins de prezentări într-un format de planetarium. Asta e o altă noutate pe care aştept cu nerăbdare să o descopăr, pentru că, şi înainte de prezentările de la Palatul Suţu, la observator prezentările se ţineau în format ecran, nu cupolă. Acum proiecţia se va face într-o cupola gonflabilă, ceea ce înseamnă că vom pătrunde şi mai bine în atmosferă. Prezentările durează între 20 şi 30 de minute şi sunt accesibile atât copiilor de peste 6 ani, cât şi adulţilor. Biletele de intrare costă 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru elevi, studenţi, pensionari. Prezentările se desfăşoară după următorul program:

Joi, vineri şi sâmbătă:
18:45 şi 20.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în fiecare noapte
19:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi merge până la marginea Universului

Duminică:
11:30 şi 13.15 – Cerul în această noapte. O plimbare printre cele mai frumoase obiecte care se pot observa în această noapte
12:30 – Universul cunoscut. Structura Universului folosind date astronomice reale. Pleacă de la Pământ şi mergi până la marginea Universului

Ți-a plăcut? Spune și altora: