Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Tur ghidat pietonal „Eu traiesc intr-un chibrit”

11/11/2017 orele: 11:30 - 25/11/2017 orele: 14:30

Deși aparent banal, fără identitate sau personalitate, cartierul Grivița-Chibrit situat la confluența dintre două artere rutiere majore – Bd. Ion Mihalache si Calea Griviței – are multe de povestit. Este un cartier plin de istorie, un cartier a cărui construcție și dezvoltare au fost marcate de evenimente importante din istoria României și a Bucureștiului.

Cartierul a luat naștere între două foste gropi de gunoi – Groapa lui Ouatu și Groapa Cuțarida – odată cu expansiunea căilor ferate. În locul gropilor de gunoi avea să ia naștere un cartier modern, menit „a asigura personalului CFR condiţii bune de cazare, în locuinţe de serviciu situate cât mai aproape de locul de muncă”

Vă invităm într-un tur ghidat prin cartier să descoperim împreună istoria cartierului, să ne cunoaștem vecinii și să depănăm împreună, la un ceai cald, amintiri din copilăria noastră sau a bunicilor și părinților noștri

Vom începe turul la Biblioteca Grivița unde vom vizita expoziția de fotografie „CeFeRe_știi București”, realizata de istoricul drd. Andrei Răzvan Voinea impreuna cu Asociatia pentru tranzitie urbana si Studio Zona, expozitie care pune în valoare istoria parcelărilor ceferiste din București. In continuare vom vizita cele mai importante obiective din cartier, vom servi un ceai cald la unul din punctele de interes, urmând să îcheiem turul la Piața Chibrit (zisă și Mureș sau Clăbucet).

Punct de întâlnire: Biblioteca Grivița, calea Griviței nr. 192 -Blocul Roșu.
Durată: 2,5-3 ore
Taxă de participare: Gratuit

Detalii

Începere:
11/11/2017 orele: 11:30
Se termină:
25/11/2017 orele: 14:30
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Eu traiesc intr-un chibrit
calea grivitei
Bucharest, RO
+ Harta Google

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress