Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

SCIKiDS Festivalul Stiintei editia VI. 100 de Ani de Stiinta

20/10/2018 orele: 09:00 - 21/10/2018 orele: 15:00

Profesorul Trăsnit creează în premieră un nor la cea de-a VI-a ediție a SCIKiDS Festivalul Științei

*Intrarea la SCIKiDS Festivalul Științei este liberă
*Până acum, 20.000 de pasionați de tehnologie au asistat la peste 200 de activități științifice distractive
*Evenimentul este organizat cu sprijinul Da Vinci Learning și Centrului Edulier

În perioada 21, 22 octombrie Mega Mall Bucuresti devine destinația ideală pentru pasionații de știință și tehnologie de toate vârstele. Centrul comercial găzduiește SCIKiDS Festivalul Științei ediția a VI-a – 100 de ani de știință. În premieră, Profesoul Trăsnit va conduce un experiment inedit și va crea un nor uriaș în interiorul clădirii.

Intrarea este liberă, iar activitățile se vor desfășura zilnic în intervalul 12:00 – 18:00 în spațiul special amenajat de la nivelul -1.

,, Anul acesta sărbătorim 100 de ani de știință în România. Copiii de azi pot fi Henri Coandă, Traian Vuia, Victor Babeș, Emil Racoviță, Grigore Moisil, Ana Aslan, Sofia Ionescu-Ogrezeanu, Ștefania Mărăcineanu de ieri.

SCIKiDS Festivalul Științei își propune să inspire o nouă generație de savanți, cercetători, exploratori. Fiecare copil care ne va trece pragul în cele două zile poate fi un viitor om de știință. Toată lumea este binevenită la SCIKiDS Festivalul Științei pentru că iubirea de cunoaștere nu te va lăsa niciodată cu inima frântă”, declară Andreea Stoica, fondator Asociația Fascination și SCIKiDS Festivalul Știintei.

– Știința este distractivă –

Programul celor două zile de festival cuprinde experimente distractive și pe înțelesul copiilor cu Profesorii Trăsniți de la Fun Science, spectacole științifice la scenă susținute de artiști precum Claudia Stroe, expoziții, ateliere educative, jocuri cu obiecte științifice interactive, competiții cu roboți și jucării inteligente. În cadrul festivalului, participanții sunt invitați să contribuie la crearea unui show experiment ,,Norul din laborator” în care Profesori Trăsniți, youtuberi, voluntari, vizitatori, parteneri vor realiza un mega nor artificial. De asemenea, alături de Profesorii Trăsniti, copiii vor putea realiza cea mai mare pastă de dinți pentru dinozaur. Participanţii la festival pot descoperi suprizele pregătite în cinci zone dedicate: Sci, Tech, Fun, Edu şi Art.

– YouTube meets SCIENCE –

La ateliere de știință vor participa câțiva dintre cei mai apreciați vloggeri din Româmia și Republica Moldova: Mariposa (Lorena Francisc), Deeix, Maya Pop, Andreea Bostănică, Noris, INicolas, Andrei Ro, A Cristian Bătrînu, Noris, GENIUStin, Dany Negoescu, Karina Maria, Profesorul Trăsnit Spooky și Erik Culescu. Aceștia vor fi prezenți în deschiderea festivalului și îi vor ține la curent pe copiii din toată țara cu experimentele și noutățile de la SCIKiDS Festivalul Știintei.

– Despre SCIKiDS Festivalul Științei –

Evenimentul beneficiază de sprijinul Da Vinci Learning, televiziune educațională pentru întreaga familie și UPC Romania.

Partenerul educațional al festivalului este Centrul Edulier, primul centru de asistență pentru copiii dislexici.

Festivalul este recomandat de Itsy Bitsy și condimentat de • calif.

Evenimentul a mai fost posibil și datorită Dreamcatchers România, Smart Point, Tinmar, Dachim. Printre participanți îi puteți întâlni pe: Orășelul Cunoașterii, RoboFun, Fun Science România, Game Art, Brick Depot, Asociația CRESTEM, Epson, Asus, Playstation, Fabrica de Experimente, Știință pe Pâine, Magneți Hober, Sah.ro, Gadgetway, Rost de Joacă, ARTIA, Școala IT, Fereastră către Știință și multi altii.

Parteneri Media: Știință și Tehnică, Terra Magazin, Doxi, Fabulafia.

În 2017, SCIKiDS Festivalul Științei a fost premiat la Gala Societății Civile cu locul III în cadrul secțiunii: Educație. Învățământ. Cercetare.

https://www.facebook.com/events/2337791736235314/

Detalii

Începere:
20/10/2018 orele: 09:00
Se termină:
21/10/2018 orele: 15:00
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/2337791736235314/

Loc de întâlnire

Mega Mall
Mega Mall + Harta Google

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress