Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Lansare Țuiple’Up

22/02/2019 orele: 18:00 - 23:00

Joy to the world, Țuiple’Up has come!

Berea artizanală întâlnește țuica și iese ceva tare bun!

Vino să cunoști echipa Oriel Beer și HopSasam în noul spațiu care promovează berea artizanală pe Hristo Botev, Leapsa de Bere, și bucură-te de o experiență gustativă de neratat!

Anul trecut în Septembrie am brasat o bere în colaborare cu HopSaSam, un Belgian creativ, câștigător al unor numeroase premii în domeniu, în competiții din Belgia, Anglia, Spania sau SUA.

Rețeta de bază a berii a fost un Tripel belgian, dar personalizat și dus mai degrabă în zona experimentală. Am folosit hamei belgian și lemongrass pentru note de prospețime și pentru că ne place să experimentăm cu butoaie de lemn, am decis să maturăm berea în butoaie de Țuică. Da, ați citit bine, butoaie de Țuică! Nu a mai încercat nimeni până acum să matureze o bere în butoaie de Țuică, dar de ce nu? Țuica este o bautura tipic românească care ne definește atat de bine, iar notele fructate se potrivesc de minune într-o bere de tip Tripel, care la rândul ei, este fructată.

Am ales 3 butoaie în care a fost ținută Țuică ani buni, fiecare butoi fiind dintr-o esență de lemn diferită (unul de stejar, unul de cireș și unul de dud), iar Țuica învechită a fost și ea distilată din fructe diferite, un butoi a conținut țuică de mere, unul de pere și unul de prune.

După degustări și concluzii, am scos berea din butoaie și am amestecat-o pentru a crea o armonie între toate aceste arome fructate.

Rezultatul a ieșit pe măsură, o bere cu un buchet foarte fresh, cu note de mere coapte, caise, prune verzi și pere, un corp catifelat cu o carbonatație ridicată care se încheie într-un post gust ușor amărui.

Un singur lot brasat, o colaborare Româno – Belgiană unică!

Oriel x HopSaSam Țuiple’Up

Stil: Belgian Tripel Barrel Aged
Fermentație primară: 14 zile
Maturare în butoaie de Țuică: 70 de zile
Refermentare și maturare în sticlă: 90 de zile
ABV: 9.5%
SRM: 8
IBU: 30
Servire: 8 ºC în pahar cu picior

https://www.facebook.com/events/864280337237953/

Detalii

Data:
22/02/2019
Timp:
18:00 - 23:00
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/864280337237953/

Loc de întâlnire

Leapsa de Bere
Leapsa de Bere + Harta Google

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress