Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Înconjurăm Lacul Morii

ianuarie 5 orele: 10:00 - 14:00

Acesta este un tur ghidat pietonal gratuit, la care nu se fac înscrieri. Poate participa oricine este dispus la a merge pe jos în condiții de teren plan, dar fără amenajări (poteci), conform descrierii de mai jos.

Lacul Morii face parte din Amenajarea Complexă a Râului Dâmbovița și este poziționat la intrarea acestui curs de apă în București. Una dintre destinațiile lui trebuie să fie cea de agrement, dar proiectul nu a fost finalizat și amenajările de pe insulă sunt de mulți ani părăsite, fiind astăzi în stare de ruine.

Proiectul Arhiva de Geografie continuă cu primul eveniment din anul 2019, un tur ghidat care va avea ca traseu: Parcul Crângași – digul Lacului Morii – insula Lacul Morii – sat Roșu – Canalul Argeș – Aleea Lacul Morii – Biserica Sfântul Francisc de Assisi – Barajul Ciurel – Parcul Crângași. Totalul de mers va fi de 10 kilometri și putem face această plimbare pe orice tip de vreme, cu echipamentul adecvat condițiilor. Estimăm 3-4 ore ca timp de parcurgere, cu tot cu popasurile.

Întâlnirea este sâmbătă, 5 ianuarie, la ora 12:00 în Parcul Crângași, la intrarea aflată în dreptul accesului la metrou în stația Crângași. Punctul terminus al traseului este același, în jurul orei 15:30.

Pe parcursul traseului voi oferi explicații asupra obiectivelor noastre. La final, pentru cine dorește să rămână la un vin fiert și/sau o ciorbă fierbinte, ne vom retrage într-un loc călduros – surpriză!

Participarea este total gratuită, nu există costuri ascunse obligatorii, nici tarife de intrare la obiective. Consumația din localul în care mergem o achită fiecare pe baza notei de plată.

Echipament recomandat: bocanci, rucsăcel, mâncare, apă, haine destinate mișcării în aer liber pe timp de iarnă.

Pentru cei interesați de investițiile noastre culturale, voi avea la mine următoarele suveniruri contra cost:
– calendarul de birou Arhiva de Geografie pe anul 2019, cu fotografiile mele, care va reflecta în linii mari destinațiile propuse în anul care abia începe = la prețul de 15 lei;
– volumul Râpa Stăvăroaiei, autor Mihaela Stăvăruș, cuprinde amintiri și legende expuse chiar de gazda noastră din inima Podișului Getic, locatar al unui cătun izolat la limita dintre județele Argeș și Vâlcea = 35 de lei;
– albumul muzical (CD) Crinul Alb, autor Adelina Iancu, muzică folk = 35 de lei.

Vă mulțumesc și vă aștept la prima plimbare din anul 2019!

Andrei Ionel – inițiator proiect Arhiva de Geografie (publicistic, turistic, cultural).

https://www.facebook.com/events/547471355721880/

Detalii

Data:
ianuarie 5
Timp:
10:00 - 14:00
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/547471355721880/

Loc de întâlnire

Parcul Crangasi – Sector 6
Parcul Crangasi - Sector 6 + Harta Google

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress