Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„În vizită la Conu’ Zambacu” – tur ghidat la Muzeul Zambaccian

08/12/2017 orele: 16:30 - 17:30

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită vineri, 8 decembrie, de la ora 16.30 la o vizită cu ghidaj gratuit la Muzeul K.H. Zambaccian pentru a (re)descoperi istoria uneia dintre cele mai interesante şi valoroase colecţii de artă din ţară, care a aparţinut omului de afaceri de origine armeană Krikor H. Zambaccian (1889 – 1962).
Iubitorii de artă sunt aşteptaţi să petreacă o oră agreabilă în casa conului Zambacu – cum îl numeau prietenii -, beneficiind de prezentarea colecţiei, realizată de un specialist al Muzeului Naţional de Artă al României.

Muzeul Zambaccian se remarcă prin calitatea excepţională a lucrărilor de artă românească, expresie a gustului desăvârşit al colecţionarului. Sunt prezente lucrări de vârf ale artiştilor din secolul al XIX-lea și de la începutul secolului al XX-lea – Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ştefan Luchian, alături de lucrări ale pictorilor din perioada interbelică: Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Iosif Iser, Nicolae Dărăscu, Camil Ressu.
În cadrul colecției, un punct major de interes îl reprezintă cele 19 pânze semnate de maeştri ai şcolii franceze: Eugène Delacroix, Pierre-Auguste Renoir, Alfred Sisley, Camille Pissarro, Paul Cézanne, Pablo Picasso, Henri Matisse etc.

Muzeul Zambaccian, Strada Muzeul Zambaccian nr. 21 A
Bilet de intrare: 10 lei/adult, 5 lei/pensionari, 2,5 lei/elevi
Participarea se face pe bază de programare prin e-mail la: programari@art.museum.ro

Detalii

Data:
08/12/2017
Timp:
16:30 - 17:30
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Muzeul Național de Artă al României
49-53, Calea Victoriei
Bucharest, 030167 RO
+ Harta Google

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress