Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Hamlet și noi – Casa Universitarilor

22/04/2019 orele: 15:30 - 18:45

O operă clasică tradusă într-un Hamlet contemporan, un regizor vizionar, o trupă atipică, tânără și vie de actori, spații neconvenționale de joc, un mesaj social

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Intrarea la spectacol este GRATUITĂ si se face pe bază de rezervare prin completarea următorului formular: https://forms.gle/ByFrWmooQCecNb8p9

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

HAMLET ȘI NOI este un spectacol – laborator condus de actrița Antoaneta Cojocaru, un proiect artistic inovator și o mișcare culturală în mediul teatral independent din București. Scopul proiectului este atragerea atenției asupra importanței artei și a culturii ca principal catalizator al evoluției societății și conștientizarea potențialului creator.

Este un spectacol itinerant care se joacă în case de patrimoniu și muzee cu scopul de a promova spațiile culturale și arhitectura caselor cu istorie, parte din identitatea României, dar și pentru a trage un semnal de alarmă asupra degradării patrimoniului cultural urban.

Continuăm seria de spectacole HAMLET ȘI NOI la Casa Librecht-Filipescu, care găzduiește azi Casa Universitarilor, o clădire marcată de istorie care și-a păstrat de-a lungul timpului personalitatea.

Spectacolul HAMLET ȘI NOI în regia Antoanetei Cojocaru este o citire contemporană, cu impact social, a piesei “Hamlet” de W.Shakespeare. Supra-tema piesei urmărește efectele corupției de la individ, grupări sociale, prietenii, iubirii, până asupra unei întregi nații. Spectacolul mizează pe autenticitatea relațiilor și pe implicarea viscerală a actorilor, totul fiind unificat cu ajutorul momentelor coregrafice și a proiecțiilor video menite să evidențieze actualitatea problematicii “a fi sau a nu fi”. Intensitatea trăirilor și a evenimentelor, reprezentante ale unui adevăr universal valabil, sunt amprenta acestei montări, al cărei impact are menirea de a trezi la nivel emoțional conștiința spectatorilor.

Spectacolul va fi însoțit de 2 vernisaje a doi artiști care au îndrăgit spectacolul HAMLET ȘI NOI încă de la primele interacțiuni și au creat lucrări care dezvăluie viziunea lor asupra actului artistic – Florin Bârză și Diana Lemnaru.

Lucrările lui Florin Bârză cuprind portrete ale actorilor în cărbune și înfățișează capturi surprinse în timpul repetițiilor și spectacolelor. Expoziția Dianei Lemnaru cuprinde 8 lucrări, acrilic pe pânză, care relevă scenele esențiale ale piesei din perspectiva artistei. Expunerea acestor lucrări are în vedere completarea mesajului transmis de spectacol și pătrunderea în universul shakespearian.
Vă recomandăm să ajungeți cu o jumătate de oră înainte de începerea spectacolului să descoperiți lucrările celor doi artiști.

”Vremea
E scoasă din țâțâni. Ce blestem
Că eu m-am născut ca s-o întrem!” (W. Shakespeare)

cu participarea extraordinară a lui Adrian Ciobanu, actor al Teatrului Bulandra.
Distribuția în ordine alfabetică: Teodora Antal, Maria Bucur, Ciprian Chiricheș, Ovidiu Condurache, Horia Fedorca, Teodora Filip, Anca Florescu, Marina Fluerașu, Tatiana Gingărașu, Alexandra Giurcă, Alexandru Ionescu, Cristiana Ioniță, Ioana Lupu, Alexandru Moldovan, Alin Potop, Răzvan Răduță, Cosmin Rudeanu, Laura Teodor, Maria Vârlan
și Antoaneta Cojocaru.

Proiecții video: Sineira Studio
Asistent coregrafie: Brian West
Asistent scenografie: Ileana Zirra
Regizor tehnic: Oana Rainer
Sunet și proiecții: Vlad Ștefan
Lumini: Gabi Bucurenciu
Traducere: Leon D. Levițchi și Dan Duțescu

Un spectacol-laborator de Antoaneta Cojocaru
Durata spectacolului: 3h15min (cu pauza)
Mulțumiri speciale Mobexpert pentru decorul spectacolului.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Mereu am sperat într-o lume mai bună și în schimbare. Acest demers artistic, ce are în spate o lume nouă, este cel mai aproape de aceste năzuințe. Cred cu tărie că trebuie să sădim ceva în societate, în special când nu ne este comod să o facem. Și mai cred că arta trebuie prețuită în societatea contemporană la valoarea ei: inestimabilă. Mulțumesc personal tuturor celor ce s-au implicat activ în acest demers”. (Antoaneta Cojocaru)

* Laboratorul de Artă este o organizație care are ca scop crearea și promovarea proiectelor culturale de impact din România. Aducem artiștii și publicul împreună și promovăm cultura în topul valorilor personale, demonstrându-i importanța în evoluția societății. Laboratorul de Artă este dedicat proceselor centrate pe om iar procesul de creație se bazează pe o căutare autentica care își propune să exprime ființa umană în adevărul și vulnerabilitatea ei. Printre activitățile în curs de derulare și planurile de viitor ale Laboratorul de Artă se regăsesc inițiative, precum: spectacole de teatru, cursuri de dezvoltare personală prin artă, evenimente care aduc publicul și artiști împreună, proiecte de promovare a tinerilor artiști, master class-uri.

** Impunătoarea clădire aflată pe strada Dionisie Lupu nr.46 din București, care găzduiește astăzi Casa Universitarilor, reprezintă un simbol al stilului romantic cu influenţe neogotice. Casa Librecht-Filipescu, a fost a fost construită după planurile arhitectului dalmat Luigi Lipizer, în deceniul al șaptelea al secolului XIX pentru directorul Poștelor din vremea lui Alexandru Ioan Cuza, Cezar Librecht. Casa Librecht-Filipescu a fost desemnată monument istoric și este sau ar trebui să fie unul dintre simbolurile Bucureștiului, având un imens potențial arhitectural, cultural și istoric.

Proiect co-finanțat de AFCN, produs de ASOCIAȚIA LABORATORUL DE ARTĂ.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

https://www.facebook.com/events/1139703936208160/

Detalii

Data:
22/04/2019
Timp:
15:30 - 18:45
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/1139703936208160/

Loc de întâlnire

Casa Universitarilor
Casa Universitarilor + Harta Google

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress