Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cum sa construim relatii armonioase

05/12/2018 orele: 16:30 - 08/12/2018 orele: 11:00

Dragi prieteni/Dear friends,
(English translation below)

In decembrie avem bucuria de a il avea din nou langa noi pe Venerabilul Losang Gyaltsen. Venerabilul este directorul uneia dintre cele mai importante manastiri tibetan budiste din Europa, Nalanda (Franta), si a acceptat sa revina in Romania pentru mai multe intalniri in Cluj si Bucuresti.

Pentru cei care nu ii cunoasteti povestea (o gasiti mai jos detaliata), Venerabilul a ales sa paraseasca o meserie care parea sigura pentru a deveni calugar tibetan budist si in cativa ani a devenit directorul celei mai mari manastiri tibetan budiste din Franta.

Prin acest eveniment ne continuam munca de face accesibile, pentru cei care doresc, perspectivele budiste asupra celor mai importante aspecte ale vietii noastre, in speranta ca va vor fi de folos in a va trai viata mai armonios si mai linistit.

Programul intalnirilor (vom face traducere in limba romana)
CUM SA CONSTRUIM RELATII ARMONIOASE
5.12.2018, 18:30 – 20:30
Armonie si fericire in viata personala (Capital Plaza Hotel: https://goo.gl/maps/R3crhkgiYxr)
6.12.2018, 18:30 – 20:30
Armonie si fericire in viata profesionala (Capital Plaza Hotel: https://goo.gl/maps/R3crhkgiYxr)
7.12.2018 – sesiuni 11:00 – 13:30 & 15:30 – 18:00 si 8.12.2018 sesiune 11:00 – 13:30
Retreat de final de an: Constiinta de sine versus evaluarea de sine (DoubleTree by Hilton – Bucharest Unirii Square Hotel: https://goo.gl/maps/StBeDRwfRdu)
(Conferintele din primele doua zile sunt independente, participantii la retreat trebuie sa participe la toate cele trei sesiuni/doua zile. Conceptul de retreat presupune o detasare de ocupatiile noastre zilnice pentru a petrece un timp cu noi insine si mintea noastra. In acest retreat vom analiza impreuna anul care se apropie de sfarsit din perspectiva lucrurilor pe care consideram ca am reusit sau nu sa le realizam si ne vom stabili intentiile pentru anul viitor).

DETALII INREGISTRARE
Pentru buna desfasurare a evenimentului, va rugam sa va inscrieti dand click aici https://goo.gl/forms/930F4jUwr8NsDjr83 si completand formularul. Va rugam sa bifati zilele in care doriti sa participati. In cazul in care nu mai puteti ajunge, va rugam sa ne scrieti pe adresa grigorasdmihaela@gmail.com.

Nu exista taxa de participare.
Pentru cei care doriti si va puteti permite, va recomandam o donatie la fata locului. In functie de sumele adunate, banii sunt folositi pentru acoperirea partiala a costurilor evenimentului si pentru organizarea unor viitoare evenimente (incluzand o suma oferita Venerabilului Gyaltsen care o va folosi pentru a usura suferinta altor fiinte). Intentia noastra este de a deschide in Bucuresti un centru care sa faciliteze transmiterea notiunilor esentiale ale filosofiei tibetan budiste.

RECOMANDARI SPECIALE
Va rugam sa ajungeti in sala cu cel putin 15 minute inainte de fiecare sesiune.
Va rugam sa va imbracatii confortabil, dar decent; umerii ar trebui sa fie acoperiti si fustele ar trebui sa fie sub genunchi atunci cand va aflati asezate pe scaun.
Vor fi scurte pauze si o pauza mai lunga de pranz – va trebui sa va aranjati propria masa; nu puteti aduce in sala de conferinta niciun fel de mancare sau pahare, cu exceptia sticlelor de apa bine inchise.
Puteti aduce propriul kit de meditatie daca doriti.
Scaunele nu vor fi atribuite si va vom cere sa nu incercati sa le pastrati de la o zi la alta.
Telefoanele trebuie inchise in orice moment; putetii face poze numai dupa ce ati cerut permisiunea; fumatul este strict interzis.
Va rugam sa aratati respect fata de Venerabilul Gyaltsen si participanti.
Fiti atenti sa nu va asezati sau sa va intindeti picioarele fata de Venerabilul Gyaltsen.

Pentru cei care doresc sa stie mai multe despre Venerabilul Gyaltsen, poate cel mai bine este sa redam povestea vietii sale asa cum el insusi o povesteste.
„Am descoperit budismul in 2002. Inainte de aceasta nu aveam un interes deosebit in religie.
Am studiat contabilitatea de ceva timp si apoi am lucrat intr-o companie pentru cativa ani.
Am avut apartamentul meu, niste prieteni buni, dar cumva am simtit ca nu sunt multumit. Lucrurile pe care le-am crezut eu ca fiind cauza fericirii, relatiile de cuplu si prietenii buni nu imi dadeau prea multa satisfactie, dar nu stiam alta alternativa.
Apoi, unul dintre prietenii mei apropiati a inceput sa se intrebe ce inseamna viata si, intr-o zi, pe strada, a vazut intr-un magazin o carte a Sfintiei Sale: „Care este sensul vietii?”. Asa ca a cumparat-o.
Am inceput sa vorbim despre budism si m-am simtit imediat foarte interesat, asa ca am inceput sa citesc si de atunci nu m-am oprit!
In 2007, circumstantele din viata mea m-au determinat sa merg la Institutul Vajra Yogini timp de un an pentru a lucra cu mintea mea un pic mai mult.
Am inceput sa cred ca un an este bun, dar viata umana pretioasa nu dureaza doar un an…
In acel moment, in 2008, primul program de baza al rezidentilor cu norma intreaga in manastirea Nalanda a inceput si au cautat cu disperare un contabil. Tendar, directorul de atunci, mi-a propus sa vin, m-am gandit ca voi ramane timp de 3 luni si voi vedea… 2 ani mai tarziu am devenit calugar.
Am simtit ca sunt gata sa sacrific lucrurile din viata laica pentru a-mi dedica viata Dharmei (invatatura budista), asa ca am devenit calugar.
Acum studiez Programul de Master si am devenit Director al Manastirii in 2013 datorita bunavointei lui Lama Zopa Rinpoche si al Staretului nostru Geshe Jamphel La.
Aceasta filozofie imi aduce intelegerea de unde provine adevarata fericire si de unde vine adevarata suferinta – in principiu, din mintea mea.
Acesta este cel mai mare secret pe care l-am descoperit in viata mea, deoarece inseamna ca fericirea este in mainile noastre si ca toata lumea are acest potential. Asadar, trebuie doar sa lucrez la actualizarea acesteia. Este ceva de lucrat si nu intotdeauna usor, dar sunt convins ca acest lucru este adevarat si imi da un anumit grad de fericire si speranta pentru mine si pentru ceilalti.”

Va invitam sa va odihniti din viata voastra aglomerata si sa va acordati un timp pentru voi si pentru mintea voastra, participand la o conversatie calda cu o minunata fiinta umana.

Cu drag,
Anne si Doina

ENGLISH
Dear friends,

We are very happy to meet with Venerable Losang Gyaltsen again, in December. The Venerable is the Director of one of the most important Tibetan Buddhist monastery in Europe, Nalanda (France) and has agreed to come back to Romania for a series of conferences in Cluj and Bucharest.

For those of you that do not know his story (you can read it below), The Venerable chose to give up a secure job in order to become a Tibetan Buddhist monk and, in just a couple of years, has become the Director of the biggest Tibetan Buddhist monastery in France.

By organising this event we are reaffirming our commitment to make the Buddhist perspectives on the most important aspects of our lives accessible – to those in need of this information. Our wish is that the Tibetan-Buddhist philosophy and its teachings will support you in living a better, more harmonious life.

Program (we will be translating into Romanian)
HOW TO BUILD HARMONIOUS RELATIONSHIPS
5.12.2018, 18:30 – 20:30
Harmony & Happiness in Our Personal Life (Capital Plaza Hotel)
6.12.2018, 18:30 – 20:30
Harmony & Happiness in Our Professional Life (Capital Plaza Hotel)
7.12.2018 – sessions 11:00 – 13:30 & 15:30 – 18:00 and 8.12.2018 session 11:00 – 13:30
End of the year retreat – Self-awareness versus Self-assessment (DoubleTree by Hilton – Bucharest Unirii Square Hotel)
(The first two days conferences are independent, we recommend the retreat participants to join all three sessions/two days. The concept of retreat refers to a time away from our daily tasks, with the aim of spending time with ourselves and out mind. During the retreat we will be analysing together the year that is coming to an end, looking at the things we consider we have accomplished or failed, and we will set our intentions for the future).

REGISTRATION
In order for everyone to be comfortable, please sign up by registering here https://goo.gl/forms/930F4jUwr8NsDjr83. Please choose the dates in which you would like to join us. In case you can no longer attend, please send us a short message at grigorasdmihaela@gmail.com.

There is no participation fee.
If you wish and you can afford, we recommend a donation on the spot. Depending on the donated amount, the money are being used either to partially cover the cost of organising the event, either
for the organisation of future events (including an amount offered to Venerable Gyaltsen which he uses to ease the suffering of others). Our intention is to open here, in Bucharest, a centre that will allow us to facilitate the transmission of the essential notions of the Tibetan Buddhist philosophy.

SPECIAL RECOMMENDATIONS
Please arrive at the location at least 20 minutes before every session.
You should dress comfortably but decent; shoulders should be covered and skirts should be under the knee when in sitting position.
There will be short breaks and a longer lunch break – you will have to make your own arrangements; you cannot bring any food or glasses into the conference room, except tightly closed water bottles.
You can bring your own meditation kit if you so desire.
Seats will not be assigned and we shall ask you not to try to keep them from one day to the other.
Phones should be closed at all time; please take pictures only after asking for permission; smoking is strictly prohibited.
Please show respect towards Venerable Gyaltsen and the participants.
Please pay attention not to lay down or stretch your feet towards Venerable Gyaltsen.

For lack of any better choice of words, we are sharing his story, as told by himself.

„I discovered Buddhism in 2002. Before that I didn’t have particular interest in religion. I studied accounting for some time and then worked in some company for a few years.
I had my apartment, some good friends, but somehow I felt I was not satisfied. The things I thought were the cause of happiness, having couple relationships and good friends didn’t really give me satisfaction, but I didn’t know any other alternative.
Then one of my close friends started to wonder what was the meaning of life, and, one day in the street, he saw in a shop a book by His Holiness, „What is the meaning of life?”. So he bought it.
Then we started talking about Buddhism and I immediately felt very interested, so I started to read, and since then I didn’t stop!
In 2007, the circumstances of my life led me to decide to go to Vajra Yogini Institute for one year to work on my mind a bit more.
Then I started to think that one year is good, but precious human life is not only one year… At that time, in 2008, the first full time resident Basic Program in Nalanda Monastery started, and they desperately searched for a book keeper… So Tendar, the Director at that time, tried to bring me in, I came thinking, I will stay for 3 months and I will see… 2 years later I became a monk. I thought I was ready to sacrifice the things of lay life to dedicate my life to the Dharma, so I became a monk.
Now I am studying the Master Program and became Director of the Monastery in 2013 thanks to the kindness of Lama Zopa Rinpoche and our Abbot Geshe Jamphel La.
This philosophy brings me the understanding of where true happiness comes from, and where true suffering comes from, basically from my mind.
This is the best secret I discovered in my life, as it means that happiness is in our hands and that everyone has this potential. So I need to work on actualising it, it is quite a job and not always easy, but I am convinced this is true and it gives me a certain level of happiness and hope for myself and others.”

We are inviting you to take a respite from your busy life and offer yourself and your mind some time by joining a warm conversation with a wonderful human being.

Love,
Anne and Doina

https://www.facebook.com/events/268889363975059/

Detalii

Începere:
05/12/2018 orele: 16:30
Se termină:
08/12/2018 orele: 11:00
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/268889363975059/

Loc de întâlnire

Capital Plaza Hotel
Capital Plaza Hotel + Harta Google

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress