Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cultour_al charity tour about George Enescu

26/11/2017 orele: 11:00 - 13:00

For our team, November is the perfect month to give back and make a positive impact for the community.

After the heavy rains in October, the George Enescu Memorial House, a beautiful monument and a great musem, was heavily damaged.

So… here is where we step in!

We tailored a unique walking tour dedicated to the one of the greatest artistic personalities of Romania, George Enescu.

Join us for a nice Sunday walk and discover the most interesting, intriguing and special stories & facts about the amazing personality of one of the greatest Romanian musicians of the century + meet & hang out with the locals!

We will use all the donations to help rebuild this beautiful and precious monument.

Where?

We will meet at Calea Victoriei 104 and start our adventure form there! (check the map above for the exact spot)

When?

Sunday, on the 26th of November

—-
George Enescu was one of the most important musicians of his time, a great violonist and also a great pedagogue. Pablo Casals described Enescu as „the greatest musical phenomenon since Mozart”

RO

Luna noiembrie este luna pe care echipa Asociației Cultour o dedică evenimentelor caritabile, cu scopul de a avea un impact pozitiv cât mai însemnat la nivel social și comunitar. Anul acesta ne dedicăm eforturile orașului București, culturii, muzicii și mai ales personalității lui George Enescu!

Când și unde?

Vino duminică, 26 noimebrie, la ora 11, pe Calea Victoriei 104, în fața Muzeului George Enescu și anunță-ți prietenii să participe și ei.

În ce constă turul?

Am pregătit pentru voi un tur caritabil** unic, în care vom povesti despre viața, opera și contextul în care a trăit și a activat uriașul compozitor, violonist și pedagog român.

Turul este inclus în lista de activități culturale care marchează începutul celebrării Centenarului Marii Uniri.

Cum puteți ajuta?

**Vă invităm să vă deschideți inimile pentru a susține reabilitarea acoperișului Casei Memoriale ”George Enescu”, casă în care Enescu a locuit cu iubirea sa ”de-o viață”, Maruca.

Acoperișul a fost afectat puternic de ploile din luna octombrie și momentan se află într-o stare nedemnă de valoarea patrimonială și simbolică pe care o are clădirea.

Toate donațiile primite vor fi direcționate exclusiv către acest scop.

—-
George Enescu a fost o personalitate remarcabilă a muzicii clasice la nivel internațional, despre care violoncelistul Pablo Casals spunea că a fost ”cel mai mare fenomen muzical după W.A. Mozart, un adevărat geniul al muzicii moderne”!

Detalii

Data:
26/11/2017
Timp:
11:00 - 13:00
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Muzeul Național „George Enescu”
Calea Victoriei nr 141
Bucharest, 010071 RO
+ Harta Google

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress