Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Creators Cup Bucharest – 1st edition

08/09/2018 orele: 08:00 - 13:00

Vii la prima ediție Creators Cup din România? ¯_(ツ)_/¯

CREATORS CUP
= formatul internațional de competiție de brewing alternativ în care competitorii concurează cu un device creat de ei de la zero, preparând cafeaua la el în fața juriului.

Încurajăm curiozitatea bariștilor spre a explora și a se dezvolta în domeniul cafelei de specialitate prin creativitate. Nu uitați, evenimentul are un caracter informal, prietenos care lasă un spațiu de joacă și de conectare mai relaxată cu comunitatea pasionaților de cafea dar și cu comunitatea internațională.

PREMII

Creators Cup încurajează creația unui device cu un design funcțional și original care să permită prepararea unei cafele bune prin oferirea a trei premii – Best Design, Best Brew și Best Overall.

Ca să jurizăm doar pe baza device-ului creat, asigurăm aceeași cafea, apă, boiler și râșniță tuturor concurenților. Aceștia vor avea un timp de antrenament pentru a se acomoda cu cafeaua înainte de timpul de competiție propriu-zis, în care vor avea 5 minute de setup și 10 minute pentru a prezenta conceptul device-uluI. Pe baza device-ului și a prezentării vor primi un punctaj pentru Best Design.

Ei vor prepara un brew de cel puțin 150ml, pe care vor fi primi un punctaj pentru Best Brew.

Cel mai bun scor combinat din punctajele pentru Design si Brew va primi premiul de Best Overall.

COLABORĂRI CREATIVE CU ARTIȘTI LOCALI

Ca să sărbătorim spiritul creativ al cafelei de specialitate, am colaborat pentru Creators Cup cu o serie de artiști locali pentru a crea obiecte cu care vizitatorii își pot personaliza și echipa brew bar-ul de acasă.

Un număr de artiști de ceramică își dezvoltă propria lor metodă de brew din ceramică lucrată manual, pentru care bariștii Origo vor seta o reteță atent calibrată ce va putea fi gustată la un brew bar în cadrul evenimentului. Metodele create vor putea fi achiziționate.

De asemenea, mai mulți designeri grafici și ilustratori pregătesc ilustrații inspirate de metode de brew, din care vor putea fi cumpărate printuri sau purtabile.
_____________________________________________________
ÎNSCRIERI COMPETIȚIE:
https://tinyurl.com/cc-buc-8sept
_____________________________________________________
GENERAL RULES FOR CREATORS: https://www.facebook.com/notes/origo/creators-cup-bucharest-general-rules/1826175280759753/
_____________________________________________________
CREATORS CUP is an alternative brewing competition, where competitors must build their own brewing device.

On September 8th 2018, we are having the first edition of Creators Cup in Romania!

CREATORS CUP is supposed to be a fun and less formal competition. The idea is for competitors to build their own pour-over brewing device. It must be made from scratch (not using any existing brewing device) and can use any filter paper they desire.

Our jury will have 1 international judge and 2 national judges.Together they will make sure we will brew for fun foremost, but there will be three awards:

• Overall Winner
• Best Brew
• Best Design

Just keep it simple! There is no rocket science (yet).

Keep in mind this is no engineering contest. Brewing coffee is for pleasure first. So put your curiosity to play and try your hand at crafting your own brewing device. Show off your brewing skills and have fun at the showdown with the rest of the community!

Creators Cup is part of the 5-year anniversary event series.

As the pioneer of the specialty coffee industry in Romania, we are celebrating 5 years of coming home late at night smelling of great coffee!

Through passion and hard work, we aim to build a reputation for: excellent product, top-level hospitality and consistent performance. We invest all this energy to shape new standards in the industry that will bring value to the specialty coffee field in Romania.

Get hands-on with coffee, have fun, get inspired!

https://www.facebook.com/events/384671135378696/

Detalii

Data:
08/09/2018
Timp:
08:00 - 13:00
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/384671135378696/

Loc de întâlnire

Linea / Closer To The Moon
Linea / Closer To The Moon + Harta Google

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress