Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Celebrate | 10 ani de Universitatea Alternativă

15/06/2019 orele: 08:00 - 16:00

Îi spunem Universitatea Alternativă astăzi, când sărbătorim 10 ani de funcționare. Am început sub numele CROS – un centru de resurse pentru organizații studențești. Eram continuarea unei mișcări a studenților pentru învățare liberă în universitățile românești. În ultimii 10 ani, am fost câte un pic din multe lucruri.

O comunitate de pasionați de învățare. O universitate guvernată de proprii ei studenți. Unul dintre cele mai democratice locuri de muncă din lume. „Majoretele” locale ale educației democratice și ale conceptului de unschooling. Un trib în care poți să fii autentic. Un incubator de startup-uri, afaceri sociale și inițiative. Un grup de idealiști. Un experiment de community building. Summerhill-ul românesc pentru studenți. Un Learning House cu pereti colorați și o grădină liniștită. Un conector în rețeaua de coaliții, organizații și indivizi care luptă pentru a transforma sau cel puțin a îmbunătăți educația din România. Un spațiu unde învățarea se petrece prin prietenie. Un vis care a devenit realitate, dar nu a fost dus până la capăt. Și probabil multe alte lucruri, în funcție de cine o descrie.

Orice am fi fost, Universitatea Alternativă se schimbă.

Anul acesta, UA nu va lansa o campanie de recrutări. După zece ani și zece generații, a venit timpul să punem capăt programului anual al Universității Alternative. O facem cu tristețe și nostalgie, dar și cu bucuria noilor începuturi posibile. Ne luăm un Gap Year în care ne pregătim de o nouă etapă.

Alegem să ne uităm la acest moment ca la cel mai însemnat motiv de celebrare de până acum. Alegem să sărbătorim 10 ani de CROS și Universitatea Alternativă – experimentul nostru colectiv pentru educație liberă în România. Pentru că ați fost autori ai acestei povești, vă invităm să scoatem împreună cele mai frumoase amintiri din sertar.

Ne imaginăm o zi în spiritul celor mai memorabile zile de CAMP, petrecută împreună cu toți membrii comunității – studenți, parteneri și prieteni. Sâmbătă, pe 15 iunie, de la 11:00 la 19:00, sperăm să fim acolo toate generațiile. Dacă nu puteți petrece o zi cu noi, puteți trece oricând să ne vedem, iar dacă vreți să prindeți punctul culminant al zilei, salvați intervalul 17:00 – 19:00.

Vă așteptăm cu drag,
Echipele CROS și Universitatea Alternativă 2008-2019

PS: Poți citi mai pe larg cum am ajuns la această decizie și dacă mai urmează ceva pentru Universitatea Alternativă în acest document: http://bit.ly/2HZhmsI

https://www.facebook.com/events/2350082408571532/

Detalii

Data:
15/06/2019
Timp:
08:00 - 16:00
Eveniment Category:
Sit web:
https://www.facebook.com/events/2350082408571532/

Loc de întâlnire

LOKAL
LOKAL + Harta Google

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress