Arta Stradala pe Berzei

mai 24, 2014 în URBANE de Alex

Zice o vorba din popor ca „afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul”. Iar eu zic ca e bine asa. Daca nu-ti place leopardul nu intra, Dar daca tot stai afara mai bine sa admiri un gard frumos vopsit.Dupa Calcanul din Arthur Verona a venit randul unei alte opere de arta stradala sa-si faca loc printre cele 100 de locuri din Bucuresti. Graffiti-ul de pe Berzei este rezultatul unui proiect care sper sa se mai intample IRONLAK BBQ BURNER BUCHAREST care in zilele de 24-25 August 2013 a adunat cativa Michelangelo pe care ii gasesti pe pagina proiectului.

Cu toate ca, dupa parerea mea, in Arthur Verona e mai frumos, locul asta mi-a starnit imaginatia si m-a facut sa vad mai clar nevoia de cat mai multe astfel de actiuni de infrumusetare a Bucurestiului. Privind peretii mai de aproape, mai de departe, mi s-a strecurat in cap gandul ca e o metoda buna de a mai acoperi griul posomorat al multor cladiri din Bucuresti.

Da, stiu, mi-as dori si eu sa avem un oras frumos prin el insusi, prin esenta lui, prin cladiri care sa-si combine inspirat  fatadele  astfel  incat  sa  creeze  experiente vizuale memorabile, frumoase sau macar neutre. Mi-as dori sa nu fie atat de multe cladiri urate, atat de multe locuri in care privirea iti cade pe un perete fad, lipsit de… orice. Dar Bucurestiul este asa cum este si indiferent de care parte a baricadei politico-sociale te asezi nimeni nu-l va transforma peste noapte in Paris, Madrid, Viena sau mai stiu eu ce alta aspiratie europeana. Si atunci ramanem cu alegerea intre a-l lasa pe termen mai scurt sau mai lung ca o cioara sau a-l vopsi. Imaginea de mai jos este compusa din doua fotografii facute din fix acelasi loc. Ce zici, pe care o preferi ?

Arta Stradala pe Berzei

Eu o prefer pe cea din stanga. Cred ca daca ar fi mai multi pereti decorati astfel sau altfel, plimbarea prin Bucuresti ar starni mai multe zambete, ar provoca curiozitate, ar alimenta energetic trecatorii care i-ar privi, ar ridica mai multe priviri de la trotuar. In esenta ar contribui in loc sa consume.

Alex Arama, aprilie 2014

Fullscreen capture 10-Apr-14 110859 PM

Ți-a plăcut? Spune și altora: